Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje ste aktivne ženske?

Kje ste aktivne ženske?

In kaj naj bi bilo s tem narobe?[/quote]
Nič ni narobe. Saj nas je tako ali tako preveč na svetu. Mogoče je narava na nek način poskrbela, da se malo odtujimo in se ta rast prebivalstva malo zmanjša za nekaj časa. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ampak to pomeni, da se splošno zadovoljstvo ni nič zvišalo. Kvečjemu zmanjšalo, saj ločena ženska res ni več pod vplivom slabega odnosa, je pa zato nezadovoljna, ker ji je propadel odnos in nima nikogar, ki bi jo imel rad…Kar pa je smisel samih odnosov.
Ni smisel življenja to, da si kvalitetno samski, ampak, da občutiš ljubezen nekoga, ki ti je blizu.

To je ravno tako, kot če ostaneš brez službe in se potem specializiraš za to, da postaneš čimbolj zadovoljna brezposelna oseba. 🙂
Pa čeprav s prazno denarnico….

Spider, solze so mi stopile v oči:).

Torej trdiš, da je ločena ženska bolj nezadovoljna kot tista ženska, ki je poročena pa je mož nasilen pijanec? Saj se hecaš a ne?

Ampak to pomeni, da se splošno zadovoljstvo ni nič zvišalo. Kvečjemu zmanjšalo, saj ločena ženska res ni več pod vplivom slabega odnosa, je pa zato nezadovoljna, ker ji je propadel odnos in nima nikogar, ki bi jo imel rad…Kar pa je smisel samih odnosov.
Ni smisel življenja to, da si kvalitetno samski, ampak, da občutiš ljubezen nekoga, ki ti je blizu.

To je ravno tako, kot če ostaneš brez službe in se potem specializiraš za to, da postaneš čimbolj zadovoljna brezposelna oseba. 🙂
Pa čeprav s prazno denarnico….[/quote]

Pa kaj je z vami ženskami, no ? 🙂
Čemu neko pretiravanje in iskanje skrajnosti ?

Kje sem napisal, da naj ženska vztraja pri nasilnem možu ?

[/quote]

Robi, Robi, ne poznaš moje matere..:))..Nimaš pojma, kako uživa v svojem ločenem stanu. Če bi bila s fotrom še vedno poročena, bi se samo kregala.

Robi, moral boš vzeti v zakup, da zaenkrat še nisi razvil teorije, s katero bi lahko razložil vse človeške odnose. Dvomim, da jo kadarkoli boš, oprosti, zdiš se mi miselno zelo ozek…

Ne trajbaj toliko teorije in ne posplošuj o ljudeh, ki jih ne poznaš, raje se ukvarjaj s svojo zvezo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Spider, tudi moja mama je prišla 100x na bolje, ko se je ločila od očeta.
Po ločitvi je šele zaživela.

Joj joj Robi, ta logika ni za nikamor.

Pa kaj je z vami ženskami, no ? 🙂
Čemu neko pretiravanje in iskanje skrajnosti ?

Kje sem napisal, da naj ženska vztraja pri nasilnem možu ?[/quote]
Takšno ozko sklepanje, kot ga zgoraj navaja Flora15, je posledica strahu pred najslabšim. V vsakem se da posikat najslabši možen scenarij. Dokler se počutimo v svetu tako zelo ogrožene, seveda nismo pripravljeni na novo zvezo, celo prepričani smo, da je ne potrebujemo. Saj imamo zaradi vsega strahu občutek, da ni varno in da nikomu ne moremo zaupat (svojega srca). V vseh najdemo vedno nek razlog, da se z njim ne zbližamo. Potem, ko pa se malo osvobodimo tega strahu, ko predolgo časa vztrajamo v njem, pa se začnemo spraševat, če je to kar vidimo, realnost, ali malo pretiravamo. Potem pa se tu in tam že najde kak simpatičen. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Marko pa ne da boš tudi ti napisal tole, kar je napisal Robi: ”Ampak to pomeni, da se splošno zadovoljstvo ni nič zvišalo. Kvečjemu zmanjšalo, saj ločena ženska res ni več pod vplivom slabega odnosa, je pa zato nezadovoljna, ker ji je propadel odnos in nima nikogar, ki bi jo imel rad…”

Upam, da tudi ti ne smatraš, da je bolj nezadovoljna ločena ženska kot tista, ki se ni ločila in je ostala pri nasilnežu. O tem je bilo namreč govora.

Takšno ozko sklepanje, kot ga zgoraj navaja Flora15, je posledica strahu pred najslabšim. V vsakem se da posikat najslabši možen scenarij. Dokler se počutimo v svetu tako zelo ogrožene, seveda nismo pripravljeni na novo zvezo, celo prepričani smo, da je ne potrebujemo. Saj imamo zaradi vsega strahu občutek, da ni varno in da nikomu ne moremo zaupat (svojega srca). V vseh najdemo vedno nek razlog, da se z njim ne zbližamo. Potem, ko pa se malo osvobodimo tega strahu, ko predolgo časa vztrajamo v njem, pa se začnemo spraševat, če je to kar vidimo, realnost, ali malo pretiravamo. Potem pa se tu in tam že najde kak simpatičen. :)[/quote]

Kaj zdaj vlačiš Robija ven, zapisala s emu je primerjava samskega sttanu z brezposelnostjo, sej človek ne more verjeti..

Ti Marko, Robi in podobni, boste počasi morali vzeti v zakup, da smo si ljudje različni. In da to, če nekdo živi drugače od vas, ni razlog, da ga poskusite “pozdraviti”.

To je tako, kot bi jaz tebi rekel, da vlačič Floro15 ven. 🙂 Imava pač podoben pogled na svet, odnose, ljudi. To je vse. Nama je pa jasno, da smo ljudje različni. Povedal sem samo svojo izkušnjo in svoj pogled na človeško razmišljanje, ki deluje po nekem podobnem principu pri vseh. To je moje prepričanje, tako kot imaš ti svojega.

Pa dojeti bosta morala, da je ločitev pridobitev, ki je nekoč ni bilo. Nekoč so ostajali do smrti skupaj pa ne zato, ker bi se tako ljubili, ampak zato, ker ni bilo možnosti ločitve.
Danes pa moški spozna boljšo žensko in raje kot, da vara, se loči in obratno.

Ne, Marko. Delaš klasično napako, da izhajajoč iz sebe, sklepaš za vse okoli sebe.

Jaz trdim, da je človek lahko srečen kot samski, ali v vezi. Odvisno od njegovih prepričanj, potreb, želja, ciljev. Ti trdiš, da če je samski, mu nekaj manjka.

Je že lepo, da se samospoznavaš, vendar na tej poti en bi škodilo prebrati kakšne knjige, ki bi ti povedala, da samospoznanje ne pomeni, da si spoznal mimogrede tudi vse okoli sebe.

Zakaj pa pa morala midva dojeti, da se je danes možno ločiti? Kam se sploh to navezuje in zakaj je to sploh pomembno? Se to navezuje na tvoj strah, ker si želiš nekoga, da bi ostal za vedno s teboj in ker je možnost ločitve danes drugačna kot nekoč, se bojioš vezat?

Jaz pa dvomim, da sta ti in Robi sploh srečna v svojih vezah, če ju res imata. Srečno vezani ljudje niso tako vsiljivi do vseh okoli sebe, da je treba biti vezan, niti jih ne poskusijo pod nujno “ozdraviti”..

Marko, zakaj imam jaz občutek, da ti seveda nisi v nobeni vezi, po njej pa močno hrepeniš.

Marko, kaj naj rečem, preberi kar ti je Spider napisal.

zanimivo bi bilo poklepetat s tabo, pustiš mail?

Jaz pa dvomim, da sta ti in Robi sploh srečna v svojih vezah, če ju res imata. Srečno vezani ljudje niso tako vsiljivi do vseh okoli sebe, da je treba biti vezan, niti jih ne poskusijo pod nujno “ozdraviti”..

Marko, zakaj imam jaz občutek, da ti seveda nisi v nobeni vezi, po njej pa močno hrepeniš.[/quote]

Jaz pa imam občutek, da Marko ima in da je celo zelo zavzet, verjetno se hodi kam pogovarjat, mogoče, če ima srečo celo skupaj z njo. 😉

Ne, Marko. Delaš klasično napako, da izhajajoč iz sebe, sklepaš za vse okoli sebe.

Jaz trdim, da je človek lahko srečen kot samski, ali v vezi. Odvisno od njegovih prepričanj, potreb, želja, ciljev. Ti trdiš, da če je samski, mu nekaj manjka.

Je že lepo, da se samospoznavaš, vendar na tej poti en bi škodilo prebrati kakšne knjige, ki bi ti povedala, da samospoznanje ne pomeni, da si spoznal mimogrede tudi vse okoli sebe.[/quote]
Ni res, da trdim, da mu nekaj manjka. Prepričan je, da mu nič ne manjka. To trdim. Le, da je to prepričanje posledica strahu pred bližino, to pa res trdim.

Marko, zakaj imam jaz občutek, da ti seveda nisi v nobeni vezi, po njej pa močno hrepeniš.[/quote]
Ne vem, zakaj imaš tak občutek. Verjetno pa zato, ker si nezaupljiv ali pa, ker vlečeš napačne sklepe. To se meni zdi logično.

In od kje tvoje prepričanje, da imaš prav?
Od kod si tako zaverovan sam vase, da si tako prepričan, da veš kaj nekomu manjka?
Si tako odličen psihiater, da lhako na osnovi zapisanega, brez da bi osebo videl, točno to trdiš kar trdiš?
Res si poznavalec, kar preko interneta.

[/quote][/quote]

Sej, tako kot pri tebi. Prepričan si, da je spoznavanje preko interneta najboljši način, to tvoje prepričanje pa je le rezultat tvojega strahu pred tem, da bi v živo do katere pristopil. Zato raje ostajaš v varnem zavetju računalnika in samega sebe prepričuješ, da je najbolje spoznavati se preko portalov.

Saj je res težko tako počez ocenjavati ljudi, na podlagi tako skopih informacij, ki jih nekateri napišejo, zato je treba vzet malo z rezervo določena mnenja. Kakor kdo. Če se kdo v njem najde, mu lahko koristi, če ne, pa pač ne.
Težava je, ker nekdo nekaj napiše, potem ta dobi nek odgovor in v tem odgovoru se potem najde še kup drugih ljudi, ki nimajo nobene zveze z avtorjem in se potem zgražajo, kako so bili analizirani. S človekom bi se moral usest dol in bi mi moral veliko povedati o sebi, da bi lahko prepoznal njegovo težavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close