Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kenguru – uradni rezultati.

Kenguru – uradni rezultati.

Moja deklica je dobila priznanje. Je prvi razred. Nisem pričakovala priznanja, ker je imela 16 točk od možnih 25. Od 44. otrok je bila na 11. mestu.
Je še kdo drug pripravljen povedati rezultat, ker me zanima, kako so bili otroci uspešni na drugih šolah – predvsem prvošolci?
Še od ene mamice in ene učiteljice sem slišala, da so bile letos naloge za prvošolce resnično težke.

LP

Moj isto 1. razred,15 točk od 25.Če bo kaj od priznanja pa še ne vem,grem pogledat.

Moj prvošolček je imel 20 točk in bo dobil bronasto priznanje. V razredu jih je 23, od tega sta imela dva vse točke, šest pa 20.
Tudi jaz sem vesela.

Naša je dobila vseh 25 točk. Nisem slišala, da bi bile naloge težke, ne vem, naši je bilo vse lahko, je povedala takoj, ko je prišla domov.
Zdej sem pa ponosna 🙂

Sem videla naloge, meni so se zdele (za prvčke) precej težke.

Naš otrok, ki mu je šola ta zadnja skrb in naredi samo tisto kar je nujno je bil prvi v svoji skupini (2.razred). Sem bila vesela, ker smo ga komaj prepričali, da gre na tekomvanje. Ker ni bilo obvezno se mu ni dalo.

Naša je mela 16 točk v prvem razredu..Zdej pa ne morem pogledat ker nimam gesla na katero mesto se je uvrstila.Ali to vam povejo v šoli nam niso še nič.Ali se vidi mesto in če si dobil priznanje tel na tej strani kamor moraš z geslom gor. Moram počakat da tamala zaspi da ne bo gledala kaj težim ker ma geslo spravljeno v svoji sobi.

Hvala

Naša je bila 25. :))) (1.razred)

Imam pa eno vprašanje, mogoče katera ve, če je bilo vseh 5 nalog enakovredno točkovanih?

lp

ja, vidiš na katero mesto se je uvrstila in ali dobi priznanje

Hvala no moram pogledat.Hvala

ja, vse enako

Mi smo dobili geslo. Potem pa vidiš, koliko točk je otrok dosegel, na katero mesto se je uvrstil na svoji šoli in piše tudi, če je dobil priznanje.
Statistike pa še ni, da bi lahko videl Slovensko povprečje.

To, da lahko pogledaš, na katero mesto se je otrok uvrstil, nisem vedela.
Naš je imel 45 točk od 50 v 3. razredu in je na 4. mestu. Dobi bronasto priznanje. Ampak to lahko pomeni, da je pred njim še 50 otrok in je on pravzaprav 52 ter za njim še 100 otrok?
To pa ni več tako dober rezultat, ni res?

Šla pogleda je na devetem mestu ima 16 točk.Ni pa dobila priznanja ker nič ne piše.Je pridna sem vesela. So reševali pred lansek naloge preden so pisali in jih je prinesla odmov in ne vem kako bi meni šle.Ne vem pa niti koliko učencev vseh na naši poli v prvem razredu je tekmovalo.

????
Če je na 4. mestu, to pomeni, da so bili samo 3 otroci od njega boljši. Vsi ostali pa si bodisi delijo z njim 4. mesto (malo verjetno da vsi), ali pa jih je večina pisala slabše.
Tudi tukaj večinoma velja gausova krivulja, zato bi jaz rekla, da je njegov rezultat dober. 🙂

Sem mislila, da si lahko več otrok deli npr. 1. mesto in da je potem tisti, ki ima točko manj 2.
Očitno bi jaz ostal brez priznanja.
Sem stroga mama, ne? 🙂

Zanimivo, kako slabe rezultate so dosegle nekatere šole… Pri nas, npr. so v prvem razredu dobili priznanje samo tisti, ki so imeli vse možne točke (25), moj sin, ki jih je imel 20, pa priznanja ne bo dobil. Mislim, saj ne, da se sekiram, ampak so med šolami in njihovimi učenci res precejšnje razlike…

teja 5: najbrž je na vaši šoli pisalo kenguruja manj kot 27 prvošolcev in zato ni prišla med prvo tretjino.

Ma koliko jih je pisalo nimam pojma.Vseh skupaj jih je 33 otrok. MIslim da jih ni pisalo 27 ne. Ma zaradi tega se sploh ne sekiram če ni dobila ni dobila. Želela je iti pisat in je šla. LAhko bi pisala še slabše tako da sem vesela kolikor točk je dosegla se sploh ne sekiram. Važno da ni šla v minus.Drugo me ne briga.

Ma jest pa za 16 tock ne bi bila glih ponosna no! Vsak tekmovalec jih je v izogib negativnim tockam ze v startu dobil 15. Koliko jih pa dobi priznanje je pa odvisno od stevila tekmovalcev in od tega kako dobro so pisali ostali. In vsi na tem tekmovanju dobijo bronasto priznanje – no tisti ki ga dobijo, ce gredo pa naprej na regijsko in drzavno pa lahko dobijo tudi srebtno in zlato.

Ne moreš kar tako na splošno trditi in to celo v 1. razredu, da so nekatere šole slabše. To lahko ugotoviš šele na občinskem ali republiškem nivoju, ne pa takole, kjer otroci pišejo pri svojih učiteljicah.
To pravim zato, ker je prijateljici učiteljica iz druge šole povedala, da so bile naloge težke in je otrokom malo pomagala. Kakšno pomoč so otroci dobili, mi ni znano. Dobro veste, da prvošolci še ne znajo brati in je veliko odvisno od razlage, od dodatnih navodil, namigov itd. itd.
Zato je tukaj primerjanje in posploševanje BV. Primerjajo se lahko samo otroci v istem razredu.

“Sem mislila, da si lahko več otrok deli npr. 1. mesto in da je potem tisti, ki ima točko manj 2.
Očitno bi jaz ostal brez priznanja.
Sem stroga mama, ne? 🙂 “

Če si več otrok deli 1. mesto, potem tisti naslednji ne more biti drugi. Saj tudi na olimpijskih igrah ni tako. Če jih ima 5 enak, najboljši rezultat, potem je naslednji za njimi 6 in tako naprej.Ja med šolami so rezultati res lahko zelo različni. A je v 1. razredu možno, da tudi zaradi različnega načina branja navodil otrokom.

V štartu je vsak dobil 5 točk, potem pa za vsako nalogo še 4. Torej nanese skupaj 25 točk.

V prvem razredu so jim “podarili” samo 5 točk. Vsaka naloga je bila vredna štiri točke, za vsako napačno nalogo pa so odšteli 1/4 vrednosti naloge (se pravi eno točko).
In ja, naloge so bile resnično težke, mogoče še malo bolj, ker sami ne berejo navodil, ampak jih prebere učiteljica, saj vsi še ne znajo brati.

Zakaj pa ne? Moja je eno nalogi kiksnal zato so ji eno točko odbili ene pa ni naredila.In kaj naj jo zdaj nahrulim ker pač ni ene nardila. Jih je dobila toliko in sem zadovoljna ne vem zakaj ne bi bila. Drugače ji matematika šiba sto na uro. Za enkrat bomo videli kaj ob naprej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close