Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kenguru – uradni rezultati.

Kenguru – uradni rezultati.

V prvem razredu ponavadi pišejo vsi. Dobiš lahko samo bronasto priznanje. Občinskega in republiškega nivoja pa ni, tako da je verjetno res težko primerjat šole med sabo.
Jaz sem vseeno vesela, da je med zgornjo tretjino, čeprav je imela od 5. nalog le 3 pravilne. 1 narobe, pri eni pa je bil odgovor dvoumen. Zatorej 16 točk.
Nisem prefekcionist, zato sem ji čestitala.:-) Prvošolček menda rabi pozitivno spodbudo, ne pa kritiko že na samem začetku.
Za povprečnega otroka so bile naloge baje res težke. In če je med zgornjo tretjino, je to zagotovo uspeh.

Moj pa je 9 nalog rešil prav in 1 narobe.
Zato 45 točk od 5o-ih.
Sem vesela, ampak da bi do stropa skakala pa res ne. Nima vseh točk.
V 1. in 2. jih je imel.

Res je.
Tvoj otrok je bil 4. na soli v svojem rangu. Na nivoju Slovenije je lahko se 100 otrok boljsih (in slabsih seveda). Najbolj realno je pogledati koliko procentov od moznih tock je dosegel in po tem lahko ocenis njegovo znanje.

Ne govori neumnosti, če ne veš.
V 1. razredu so štartali s 5 točkami, hči je dosegla 20 točk, sem zelo vesela. Videla sem na lastne oči naloge, so mnogo pretežke za 1. razred – govorila sem z neko učiteljico, ki je rekla, da bi se morale šole pritožiti nad pretežkimi nalogami. Sploh pa se mi zdi, da bio morale biti v 1.r naloge lahke, da otroke spodbudijo k tekmovanjem, ne pa, da jih zatolčejo, če jim ne gre.
Naloge so pa vsekakor bile zelo težke za 1.r.

V prevem razredu (in v drugem) dobijo v izogib negativbnim točkam že v štartu 5 točk in ne 15. Ena tretjina vseh udeležencev šolskega tekmovanja dobi bronasto priznanje. Ostali nič.

V zadnji triadi, torej 7., 8. in 9. razred pa gredo naprej na področno, kjer imajo možnost osvojiti srebrno priznanje in potem državno, kjer lahko osvojijo zlato priznanje. Na šolskem je možno osvojiti le bronasto priznanje. Vedno ga dobi ena tretjina vseh, ki pišejo. Naprej na področno tekmovanje pa jih gre 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh v recimo 7 razredu, ki so pisali. Sicer pa točno piše v pravilih, ki so tudi na spletni strani.

Pa še rezultati:
3 razred 35 točk od 50, dobil priznanje
7. razred 115 točk od 120, dobil priznanje, gre tudi naprej na področno tekmovanje

Moja prvošolka ni pisala testa… ali mi lahko kdo zaupa, kakšne naloge so bile v 1. razredu?

Hvala!

In zakaj ni pisala?
Ker se je učieljca tako odločila. 🙁

sem šla še jaz pogledat, nisem vedela, da se tudi mesta določijo
moja hči je imela 25 točk v prvem razredu in je na prvem mestu, dobi bronasto priznanje.
A to pomeni, da je prva med prvošolci na svoji šoli?

na naši šoli prvčki niso pisali pri svoji učiteljici in tudi nalog iz pejšnjih let niso reševali pred tekmovanjem, tako, da rezultati res niso čisto primerljivi.
Kako ste pa ve videle naloge? Nam jih niso pokazali.

a veste a so naloge za prvo triado enako, al so za vsak razred različne?

Če pa tega ne veš, pa vprašaj svojo prvošolko :-))

Je prva. Sama ali v družbi ostalih, ki so dosegli vseh 25 točk.

Uf, a se samo meni zdi, da na tega kenguruja skačejo v glavnem starši prvih in drugih razredov, pol se pe že konča….

a v šoli niste reševali nalog za Vegovo priznanje. Drgač pa obstajao 3 zbirke nalog po letih z rešitvami in celo iz DMFA jih lahko snameš.

Sin je v prvem razredu osvojil 25 točk od 25. Bil je edini v razredu. Pisali so vsi učenci.

Na 1. mestu so vsi, ki so imeli vse točke, lahko je samo ona, lahko jih je 20 takih. Potem je naslednje mesto šele 21., na tem so vsi, ki so naredili eno napako. in tako dalje.

Naša je dosegla 20 točk od 25 in dobi priznanje!

Tekmovalo je 49 prvošolčkov dva sta imela vse možne točke “25” ena jih je imela 21 in pa 13 ali 14 jih je imelo tako kot naša 20!
Priznanje dobijo vsi ki so dosegli vsaj 20 točk!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close