Kenguru – uradni rezultati.
V prvem razredu ponavadi pišejo vsi. Dobiš lahko samo bronasto priznanje. Občinskega in republiškega nivoja pa ni, tako da je verjetno res težko primerjat šole med sabo.
Jaz sem vseeno vesela, da je med zgornjo tretjino, čeprav je imela od 5. nalog le 3 pravilne. 1 narobe, pri eni pa je bil odgovor dvoumen. Zatorej 16 točk.
Nisem prefekcionist, zato sem ji čestitala.:-) Prvošolček menda rabi pozitivno spodbudo, ne pa kritiko že na samem začetku.
Za povprečnega otroka so bile naloge baje res težke. In če je med zgornjo tretjino, je to zagotovo uspeh.
Ne govori neumnosti, če ne veš.
V 1. razredu so štartali s 5 točkami, hči je dosegla 20 točk, sem zelo vesela. Videla sem na lastne oči naloge, so mnogo pretežke za 1. razred – govorila sem z neko učiteljico, ki je rekla, da bi se morale šole pritožiti nad pretežkimi nalogami. Sploh pa se mi zdi, da bio morale biti v 1.r naloge lahke, da otroke spodbudijo k tekmovanjem, ne pa, da jih zatolčejo, če jim ne gre.
Naloge so pa vsekakor bile zelo težke za 1.r.
V prevem razredu (in v drugem) dobijo v izogib negativbnim točkam že v štartu 5 točk in ne 15. Ena tretjina vseh udeležencev šolskega tekmovanja dobi bronasto priznanje. Ostali nič.
V zadnji triadi, torej 7., 8. in 9. razred pa gredo naprej na področno, kjer imajo možnost osvojiti srebrno priznanje in potem državno, kjer lahko osvojijo zlato priznanje. Na šolskem je možno osvojiti le bronasto priznanje. Vedno ga dobi ena tretjina vseh, ki pišejo. Naprej na področno tekmovanje pa jih gre 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh v recimo 7 razredu, ki so pisali. Sicer pa točno piše v pravilih, ki so tudi na spletni strani.
Pa še rezultati:
3 razred 35 točk od 50, dobil priznanje
7. razred 115 točk od 120, dobil priznanje, gre tudi naprej na področno tekmovanje
Forum je zaprt za komentiranje.