Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdo vzame kdaj kakšen helex? rabim nasvet

kdo vzame kdaj kakšen helex? rabim nasvet

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:53

xrobe, 17.03.2024 ob 15:48

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:43

xrobe, 17.03.2024 ob 15:39

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:34

xrobe, 17.03.2024 ob 15:20

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:10

xrobe, 17.03.2024 ob 15:06

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:02

xrobe, 17.03.2024 ob 14:57

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 14:46

xrobe, 17.03.2024 ob 14:00

Martina, idealno bi bilo, če bi se lahko antipsihotikov znebili. Po vsej verjetnosti ste jih prisiljeni jemati zaradi drugih. Različni antipsihotiki povzročajo različne težave. Ne delujejo vsi popolnoma enako. Res je, da antipsihotiki lahko povzročajo hudo notranje trpljenje. Nekje sem bral, da kdor je do pet, šest let na teh zdravilih ima še neko možnost, da se jih znebi, potem je pa to čedalje težje. Na xanax se pa razvija toleranca, kar pomeni, da ga za isti učinek potrebujete čedalje več. Sam sem naredil tako samoterapijo s xanaxom, da sem ga vsak dan redno jemal in postopno dvigal dozo. Že po pribljižno desetih dneh te samoterapije je bilo moje počutje navkljub visoki dozi slabše kot pa na začetku pred jemanjem xanaxa. Seveda sem ga takoj ukinil in trajalo je več dni da se je počutje spet nekako normaliziralo. Škatlico v kateri je še vedno deset tabletkov 0,25mg xanaxa sem obdržal za spomin. Pri sebi imam to škatlico in na njej piše rok uporabe 09/2002.

Antipsihotik je recimo za zdravljene shizofrenije. Znano je, da jih bolniki opustite, čeprav bi jih morali jemat celo zivljenje. Zato pa potem prej kot slej naredite nekje sranje.

Sam sem v resnici več kot zdrav. Psihiatri so lahko samo moji pacienti in ne obratno. Človek je psihološko bitje. Psihiater gleda na čoveka kot na fizično bitje.

Vemo to. Vsak shizofrenik je. Le da marsikateri res komu kaj naredi, ne skače le z noži kot ta na bavarcu. Pred leti je  bil bizaren primer, ko je mimoidočemu shizofreniku bil triger otrok v vozičku. Ga zgrabil in treščil ob tla. Tako si tudi ti zdrav.

Sam se veliko lažje normalno pogovarjam z nekim shizofrenikom kot pa s psihiatrom.

Verjamem. Vsak shizofrenik, ki mu psihiatri “podtikajo” bolezen, slej ko prej ogrozi zivljenje nekoga ali stori zločin.

Glejte v čem štos. V svoji elementarni osnovi je shizofrenik izredno senzibilen. Običajni ljudje tega visokega stanja senzibilnosti ne dosegajo.

Običajno ljudje tudi ne pograbijo mimoidoči materi iz vozička nekaj mesečnega otroka in ga treščijo ob tla, ker se je sprožil njegov triger senzibilnosti in se je počutil ogroženega.

Običajni ljudje tudi ne ubijejo nekoga nič hudega slutečega. Senzibilni pa to počnete. Recimo primer, ki je bil. Prišla ženska na dvorišče ko je možakar nekaj delal. Malo se menila in se je v njej prebudila neverjetna senzibilnost. Prijela je sekiro, ki jo je imel zraven ob delu in ga treščila po glavi.

Senzibilni ljudje so storili že mnogo zločinov. Nekateri jih ponavljajo, ker pri nas ni dobro zagotovljen nadzor nad duševnimi bolniki. Ko nekoga ubije je nekaj mesecev v bolnici, potem zdravljenje na prostosti, ki se počasi kar pozabi. In dejanje ponovi, ker je senzibilen.

Sem zgoraj že napisal, da antipsihotiki zanjo biti hudičeva stvar.

Ja, zavirajo shizofreniku “nadnaraven nivo senzibilnosti” in posledično ne naredi pizdarije. Tebi se vidi, da nisi zdravljen, pa bi moral bit.

Ja to je tko, da če se z nekom ne strinjam ga proglasim za duševnega bolnika.

Ne, ti si samo na tako visokem nivoju senzibilnosti kot sam poveš, da ga običajni ljudje brez shizofrenije na razumejo. ?

Če pristopite k pravemu shizofreniku se bo praviloma on pred vami umaknil.

Se opravičujem za dolgo kačo. Slainte, sem prebral vaš post.

mene zanima kdaj, 17.03.2024 ob 15:58

Mene zanima kdaj, po kolikem času jemanja si odvisnik oz. kako visoka doza je za to potrebna. Meni je zdravnica predpisala Helex 0,25  občasno 1 tabl.dnevno. Vzamem res občasno. Nimam občutka, da bi bila kakorkoli zasvojena. Kako se ta zasvojenost kaže ?

Zasvojeni boste takrat, ko boste začeli jemati trikrat na dan po 1mg, pa bo verjetno še to premalo. Sam se tega zdravila ne dotikam. Imam slabe izkušnje.

Rabim pomoč!Ne vem kako naj odgovorim na vprašanja, da ne ponavljam iste odgovore?Sem začetnica na forumu!Naj naj hvala!??Martina

xrobe, 17.03.2024 ob 16:19

Rabim pomoč!Ne vem kako naj odgovorim na vprašanja, da ne ponavljam iste odgovore?Sem začetnica na forumu!Naj naj hvala!??Martina

🙂

slainte, preberite kaj od kundalini joge.

@Anonimno 1800
NE provociraj, ce cloveku noces pomagati! STFU!

@xrobe

Ampak, res me zanima sledece:
Kaj je tisti sprozilec, ki te vrze ven iz, normalnega, tira?

Si kdaj sledil svojim zivljenskim dogodkom, ko vidis vse oddaljeno, odtujeno, megleno…
KAJ se je zgodilo pred tem?
Pises kaksen svoj osebni dnevnik, da bi lahko kasneje razbral triger, ki te vrze ven iz (normalnega) “videnja” zivljenja?

P.S.: Joga je moj “ucitelj” od mojih najstnisih let dalje. [wink]

slainte, brez zdravil imam energije za izvoz, zato sem omenil kundalini jogo. Me je osebna zdravnica spraševala ker jo je zanimalo kako je v tem stanju pa ji nisem znal nič odgovoriti ker je zame vse normalno. Po zdravilih sem pa lahko samo bolan, pa nič drugega.

@xrobe

Si kdaj sledil svojim zivljenskim dogodkom, ko vidis vse oddaljeno, odtujeno, megleno…

slainte, 17.03.2024 ob 17:42

@xrobe

Tu sva Martina in xrobe malo zamenjala nicka. Martina naj si izbere nek specialen nick in naj o tem kaj več pove. Sam nimam takšnih izkušenj. Težave pridejo pa grejo, zdravila jih pa lahko celo potencirajo.

Martina, kliknete na “citiraj” tistemu kateremu hočete odgovoriti, potem pa napišete tekst.

Evo,spet jaz!Odločila sem se,da preneham s helexom, saj po njemu se mi samo vrti!Lp.Martina

Evo,spet jaz!Sem se odločila,da preneham s helexom, saj se mi samo vrti,cel dan,in to po samo 0.25mg!Pa tudi nobeno psihiatrično zdravilo ne mislim jemat več ,ker nič ne pomaga, so samo grozni stranski učinki!Lp.Martina

Odlična odločitev. Forum je bolj zdravilen kot pa tableta. Besede potujejo v globino duše kamor ne seže nobena tableta.

A se tu zbirate sami odvisniki?

Welcome to the board, sailor. 🙂

Od kje vam informacija da se živčevja po enem letu od prenehanja jemanja zdravil normalizira?

Senzibilnost je empatija do čutečih bitij, kar vi opisujete je bolezen. Napadanje. Senzibilni in empatični si ponovadi prostovoljci, ki pomagajo zastonj

Sodelujete na vrhunskem, več kot superfantastičnem forumu.

V resnici živimo v magiji besed, pa se tega ne zavedamo.

Spet se moram oglasiti!Sprašujem sem že za Helex!Jemala sem ga pet dni 0.25 mg!Ker sem mi je vrtelo,sem jih opustila!Tudi mojemu zdravniku se je zdelo čudno,da po 0.25 mg se mi je vrtelo in ga nisem prenašala!Ali kdo jemlje Lexaurin in koliko mg?Je močno pomirja?Po kolikem času prične učinkovati  in koliko ur drži?Ima hude stranske učinke?Čeja,sčasoma izvenijo?Pri Helexu niso izveneli!Zelo bi vam bila hvaležna za obrazložitev in čimprejšnji možen odgovor!Lp.Martina

Ali je kdo od vas jemal helex 0.5mg sr?So neželeni učinki manjši,kod pri navadnem helexu?Če so,s časoma izvenijo,po kolikem času!Ped dni sem jemala 0.25mg helexa, po njemu sem ima stranske učinke in ga opustila!Zelo bi vam bila hvaležna za obrazložitev in čimprejšnji možen odgovor!Lp.Martina

Moje telo je tako cudno da marsi katere tablete komaj zagrabijo vendar mi 50 mg Helexa pomaga ko sem v panicnem razpolozenju. Sicer malo traja da zagrabi in tudi koliko sem panicna. Sicer pa je pri helexu problem da dalj ko ga jemljes manj ti pomaga tako da mi zdravnik svetuje da ga jemljem samo po potrebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close