Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdo vzame kdaj kakšen helex? rabim nasvet

kdo vzame kdaj kakšen helex? rabim nasvet

Odgovor na objavo uporabnika
Lora225, 26.02.2024 ob 15:39

Martina323, 26.02.2024 ob 12:23

Martina323, 26.02.2024 ob 12:19

Eh, 19.02.2024 ob 22:43

Če nisi navajena, oziroma ne veš, kako se bo telo odzvalo, vzemi popoldne, ko nimaš obveznosti, polovičko od 0,25. Če ni učinka po 15ih minutah, potem še drugo polovično in tako naprej. 0,50 pa sigurno prime in pomaga več ur. Celo zaspiš.

Stranskih učinkov nisem imela nikoli. Ni to Apaurin, ko si kot zombi.

[/quote]

Eh,najlepše ti hvala za vse!Prav imaš da po Apaurinu si,kod zombi!Vem iz lasnih izkušenj!

10mg apaurina je ogromno.

0,25mg heleksa al pa 10mg apavrina .ves kaka je to razlika.

Apavrin daj na pol in se enkrat ce se da. Pol ne bos zombi.

Ne pa po 10mg lubi bog

Apaurin 10 mg sem vzela samo 2x in nikoli več!Sedaj imam predpisan helex 0.5 2x na dan!Danes je 3.,ki sem ga vzela!0.25 ne vem,če bi prijel!Po 0.5mg pa imam stranske učinke!Bo s časoma izveneli?Pa še nekaj sem pozabila vprašat!Že dolgo jemljem navadno doreto 75mg po potrebi 3x dnevno!Oboje mi piše splošni zdravnik!Je kdo od vas,ki jemlje to kombinacijo?To vprašanje sem postavila že v prejšnjem forumu!Ker sem nova,se še malo lovim z vprašanji,zato je možno,da sem večkrat poslala ista vprašanja!Tablet ne mislim zlorabljat,ma sem v taki stiski,da brez ne bo šlo!Moj psihiater se je upokojil!Pisal mi je samo antipsihotike, po njih mi je bilo isto,kod,da bi vzela 10 mg apaurina!Nekaj časa sem vztrajala, nato pustila,ker mi niso pomagali, imela sem samo hude stranske učinke!

Sem se morala spet oglasiti!Kod sem napisala, sem 2x vzela apaurin 10mg!Ej,sem vzela,kod si mi priporočala,pol od 0.25mg helexa!Ni mi prijel,zato sem čez dvajset minut vzela še drugo polovičko,ki prav tako ni prijela!Počakala sem 6 ur in vzela 0.5mg!Zelo se mi je vrtelo!Tako je bilo en teden,nato je bilo ok!Sem za nič in v veliki stiski,da sem morala ga vzeti!Psihiatri imajo toliko proti pomirjevalih!Res,da povzročajo odvisnost!Kaj pa antipsihotike,ki pišejo,so tudi meni za njih ne povzročajo odvisnost!In še kako povzročajo!Pomagajo nič,po njih si,kod ovenela roža!Moja agonija traja 17 let!Dovolj mi je trpljenja, zato sem prosila splošnega zdravnika za helex!Tudi,če bom postala odvisna,bom vsaj normalno živela in funkcionirala!Bolj,kod odvisnosti,se bojim toleranco,da bi jih več potrebovala!Lp.Martina

zdravo!saj to je ravno problem.vedno vec bos potrbovala.

Občasno, po potreni.Dobila sem ga na recept. Recimo 1-2x na teden zvečer  0,25. Potem včasih 14 dni ne, pa spet.

Vedeti morate, da psihiatrični tableti ne zdravijo absolutno nič. Kdor se pa zasvoji s xanaxom (helex) je pa odvajanje od te substance približno tako kot odvajanje odvisnika od heroina. Antipsihotiki znajo biti pa tudi hudičeva stvar.

Ja,res, da psihiatrična zdravila ne pomagajo nič,samo hudi stranski učinki, še posebej antipsihotiki!Bom probala z 0.25mg helexa, ker se bojim,da  jih bom vedno več potrebo!Vem,da povzročajo odvisnost!To mi je zadnja možnost,ker ne mislim več trpeti!Kod sem napisala za antipsihotike,so groza!To agonijo sem prenašala 17 let!Lp.Martina

Bom probala z polovičko,se pravi 0.25!Tako hitro verjetno se ne bo razvila toleranca!

Tudi,če bom odvisna od Helexa, se ne sekiram!Dovolj mi je  17.letnega trpljenja!Bom probala z 0.25mg!Tako hitro,da bi jih vedno več potrebovala,verjetno se ne bo razvila toleranca!Lp.Martina

Martina, idealno bi bilo, če bi se lahko antipsihotikov znebili. Po vsej verjetnosti ste jih prisiljeni jemati zaradi drugih. Različni antipsihotiki povzročajo različne težave. Ne delujejo vsi popolnoma enako. Res je, da antipsihotiki lahko povzročajo hudo notranje trpljenje. Nekje sem bral, da kdor je do pet, šest let na teh zdravilih ima še neko možnost, da se jih znebi, potem je pa to čedalje težje. Na xanax se pa razvija toleranca, kar pomeni, da ga za isti učinek potrebujete čedalje več. Sam sem naredil tako samoterapijo s xanaxom, da sem ga vsak dan redno jemal in postopno dvigal dozo. Že po pribljižno desetih dneh te samoterapije je bilo moje počutje navkljub visoki dozi slabše kot pa na začetku pred jemanjem xanaxa. Seveda sem ga takoj ukinil in trajalo je več dni da se je počutje spet nekako normaliziralo. Škatlico v kateri je še vedno deset tabletkov 0,25mg xanaxa sem obdržal za spomin. Pri sebi imam to škatlico in na njej piše rok uporabe 09/2002.

xrobe, 17.03.2024 ob 14:00

Martina, idealno bi bilo, če bi se lahko antipsihotikov znebili. Po vsej verjetnosti ste jih prisiljeni jemati zaradi drugih. Različni antipsihotiki povzročajo različne težave. Ne delujejo vsi popolnoma enako. Res je, da antipsihotiki lahko povzročajo hudo notranje trpljenje. Nekje sem bral, da kdor je do pet, šest let na teh zdravilih ima še neko možnost, da se jih znebi, potem je pa to čedalje težje. Na xanax se pa razvija toleranca, kar pomeni, da ga za isti učinek potrebujete čedalje več. Sam sem naredil tako samoterapijo s xanaxom, da sem ga vsak dan redno jemal in postopno dvigal dozo. Že po pribljižno desetih dneh te samoterapije je bilo moje počutje navkljub visoki dozi slabše kot pa na začetku pred jemanjem xanaxa. Seveda sem ga takoj ukinil in trajalo je več dni da se je počutje spet nekako normaliziralo. Škatlico v kateri je še vedno deset tabletkov 0,25mg xanaxa sem obdržal za spomin. Pri sebi imam to škatlico in na njej piše rok uporabe 09/2002.

Antipsihotik je recimo za zdravljene shizofrenije. Znano je, da jih bolniki opustite, čeprav bi jih morali jemat celo zivljenje. Zato pa potem prej kot slej naredite nekje sranje.

@xrobe 17.03.2024 ob 14:00
Sam sem naredil tako samoterapijo s xanaxom, da sem ga vsak dan redno jemal in postopno dvigal dozo….

Zanimivo. Pises razumljivo, razmisljas razumljivo + imas zelo dobre dovtipe.

Te berem tudi pod drugimi nicki, ki jih uporabljas, ne odgovarjas na konkretna, ceprav zelo nedolzna, vprasanja in se mi zdi, da si ti dalec od psihicnega bolnika.

Ampak, res me zanima sledece:
Kaj je tisti sprozilec, ki te vrze ven iz, normalnega, tira?

Lahko nam vsaj to razlozita? [namenjeno se za @Anonimno 10404]

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 14:46

Antipsihotik je recimo za zdravljene shizofrenije. Znano je, da jih bolniki opustite, čeprav bi jih morali jemat celo zivljenje. Zato pa potem prej kot slej naredite nekje sranje.

Sam sem v resnici več kot zdrav. Psihiatri so lahko samo moji pacienti in ne obratno. Človek je psihološko bitje. Psihiater gleda na čoveka kot na fizično bitje.

xrobe, 17.03.2024 ob 14:57

Sam sem v resnici več kot zdrav. Psihiatri so lahko samo moji pacienti in ne obratno. Človek je psihološko bitje. Psihiater gleda na čoveka kot na fizično bitje.

Vemo to. Vsak shizofrenik je. Le da marsikateri res komu kaj naredi, ne skače le z noži kot ta na bavarcu. Pred leti je  bil bizaren primer, ko je mimoidočemu shizofreniku bil triger otrok v vozičku. Ga zgrabil in treščil ob tla. Tako si tudi ti zdrav.

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:02

Vemo to. Vsak shizofrenik je. Le da marsikateri res komu kaj naredi, ne skače le z noži kot ta na bavarcu. Pred leti je  bil bizaren primer, ko je mimoidočemu shizofreniku bil triger otrok v vozičku. Ga zgrabil in treščil ob tla. Tako si tudi ti zdrav.

Sam se veliko lažje normalno pogovarjam z nekim shizofrenikom kot pa s psihiatrom.

xrobe, 17.03.2024 ob 15:06

Sam se veliko lažje normalno pogovarjam z nekim shizofrenikom kot pa s psihiatrom.

Verjamem. Vsak shizofrenik, ki mu psihiatri “podtikajo” bolezen, slej ko prej ogrozi zivljenje nekoga ali stori zločin.

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:10

Verjamem. Vsak shizofrenik, ki mu psihiatri “podtikajo” bolezen, slej ko prej ogrozi zivljenje nekoga ali stori zločin.

Glejte v čem štos. V svoji elementarni osnovi je shizofrenik izredno senzibilen. Običajni ljudje tega visokega stanja senzibilnosti ne dosegajo.

xrobe, 17.03.2024 ob 15:20

Glejte v čem štos. V svoji elementarni osnovi je shizofrenik izredno senzibilen. Običajni ljudje tega visokega stanja senzibilnosti ne dosegajo.

Običajno ljudje tudi ne pograbijo mimoidoči materi iz vozička nekaj mesečnega otroka in ga treščijo ob tla, ker se je sprožil njegov triger senzibilnosti in se je počutil ogroženega.

Običajni ljudje tudi ne ubijejo nekoga nič hudega slutečega. Senzibilni pa to počnete. Recimo primer, ki je bil. Prišla ženska na dvorišče ko je možakar nekaj delal. Malo se menila in se je v njej prebudila neverjetna senzibilnost. Prijela je sekiro, ki jo je imel zraven ob delu in ga treščila po glavi.

Senzibilni ljudje so storili že mnogo zločinov. Nekateri jih ponavljajo, ker pri nas ni dobro zagotovljen nadzor nad duševnimi bolniki. Ko nekoga ubije je nekaj mesecev v bolnici, potem zdravljenje na prostosti, ki se počasi kar pozabi. In dejanje ponovi, ker je senzibilen.

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:34

Običajno ljudje tudi ne pograbijo mimoidoči materi iz vozička nekaj mesečnega otroka in ga treščijo ob tla, ker se je sprožil njegov triger senzibilnosti in se je počutil ogroženega.

Običajni ljudje tudi ne ubijejo nekoga nič hudega slutečega. Senzibilni pa to počnete. Recimo primer, ki je bil. Prišla ženska na dvorišče ko je možakar nekaj delal. Malo se menila in se je v njej prebudila neverjetna senzibilnost. Prijela je sekiro, ki jo je imel zraven ob delu in ga treščila po glavi.

Senzibilni ljudje so storili že mnogo zločinov. Nekateri jih ponavljajo, ker pri nas ni dobro zagotovljen nadzor nad duševnimi bolniki. Ko nekoga ubije je nekaj mesecev v bolnici, potem zdravljenje na prostosti, ki se počasi kar pozabi. In dejanje ponovi, ker je senzibilen.

Sem zgoraj že napisal, da antipsihotiki zanjo biti hudičeva stvar.

xrobe, 17.03.2024 ob 15:39

Sem zgoraj že napisal, da antipsihotiki zanjo biti hudičeva stvar.

Ja, zavirajo shizofreniku “nadnaraven nivo senzibilnosti” in posledično ne naredi pizdarije. Tebi se vidi, da nisi zdravljen, pa bi moral bit.

Tu ne vem, ali je tak shizofrenik storil zločin pred jemanjem antipsihotikov, ali potem ko je že jemal antipsihotike. So resni primeri s katerimi se ukvarja forenzična psihiatrija.

Anonimno 1800, 17.03.2024 ob 15:43

Ja, zavirajo shizofreniku “nadnaraven nivo senzibilnosti” in posledično ne naredi pizdarije. Tebi se vidi, da nisi zdravljen, pa bi moral bit.

Ja to je tko, da če se z nekom ne strinjam ga proglasim za duševnega bolnika.

xrobe, 17.03.2024 ob 15:48

Ja to je tko, da če se z nekom ne strinjam ga proglasim za duševnega bolnika.

Ne, ti si samo na tako visokem nivoju senzibilnosti kot sam poveš, da ga običajni ljudje brez shizofrenije na razumejo. ?

Vse kar ste napisal o antipsihotikov je res!Psihiatri jih ,kar vsiljujejo!Imajo  korist od farmacije,saj so nagrajeni!Antipsihotikov že dolgo ne jemljem več in niti k psihiatru ne več!Psihično se uredu počutim, samo imam čudne simtome,ki jih težko opišem!Vidim  sve oddaljeno,dtujeno,megleno in nerealno!Simptomi so zelo nadležni in vztrajni!Psihiatri rečejo temu derealizacija in depersonalizacija!Diagnoza:F48.1!Na netu je veliko napisanega o temu!Zaradi tega so mi pisali antipsihotike,da bi mi pomirili te simptome!Helex mi jih,samo se jih bojim!Po 0.5mg se mi vrti tri ure,potem je uredu!Zvečer in tudi naslednje dni,bom vzela pol,se pravi 0.25mg!Zaradi tolerance!

Mene zanima kdaj, po kolikem času jemanja si odvisnik oz. kako visoka doza je za to potrebna. Meni je zdravnica predpisala Helex 0,25  občasno 1 tabl.dnevno. Vzamem res občasno. Nimam občutka, da bi bila kakorkoli zasvojena. Kako se ta zasvojenost kaže ?

xrobe, 17.03.2024 ob 15:53

Vse kar ste napisal o antipsihotikov je res!Psihiatri jih ,kar vsiljujejo!Imajo  korist od farmacije,saj so nagrajeni!Antipsihotikov že dolgo ne jemljem več in niti k psihiatru ne več!Psihično se uredu počutim, samo imam čudne simtome,ki jih težko opišem!Vidim  sve oddaljeno,dtujeno,megleno in nerealno!Simptomi so zelo nadležni in vztrajni!Psihiatri rečejo temu derealizacija in depersonalizacija!Diagnoza:F48.1!Na netu je veliko napisanega o temu!Zaradi tega so mi pisali antipsihotike,da bi mi pomirili te simptome!Helex mi jih,samo se jih bojim!Po 0.5mg se mi vrti tri ure,potem je uredu!Zvečer in tudi naslednje dni,bom vzela pol,se pravi 0.25mg!Zaradi tolerance!

Eno leto pod antipsihotiki pomeni da lahko traja eno leto brez antipsihotikov da se živčevje popolnoma normalizira kot je bilo pred začetkom jemanja antipsihotikov. Ni pa to nujno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close