Kdaj zjutraj vstaja vaša mladina?
Naše še niso tam, ker so šele ena 9, dve 7, upam pa, da kmalu začnejo “vleč”, ker meni to njihovo zbujanje ob 5.30 čez vikende že rahlo preseda. Jasno, tekom tedna, ko pa je “treba” vstati ob 6.15, je pa tak revolt, da se skregamo vsako jutro.
Drugače pa nisem za poležavanje do dnevnih ur, v bistvu sem alergična na to, ampak taka jutra so pa vseeno prehuda. Vsaj tam do 7-7.30 bi potegnile …
Rana ura slovenskih fantov in dekličev grob :))))
Najstnik zdaj KONČNO kdaj pospi do 7,30, ampak redko, večinoma vstaja s soncem, zlodej ga hentaj in to od pamtiveka! Tamau praviloma smrči do 8h.
Občasno vlečenej drete do 10h bi komot požrla, vsakodnevno pa bolj težko. Pri nas je tako, da se kak dan vnparej zmenimo za neko dejavnost in se temu prilagodimo. Če nimamo nič na sporedu, lahko komot vlečejo dreto.
Jaz sicer spadam bolj med zgodnje vstajalce, mi pa nikoli ni bilo jasno, zakaj nekdo ne bi smel spat, če nima nobenih obveznosti.
Drugo je, če je treba na predavanja, v službo, če si dogovorjen za izlet,… Če ti ni treba dopoldne ničesar počet (kot npr. otrokom in študentom med počitnicami), pa res ni razloga, da bi človek moral vstat. Razen sitne matere, ki mu visi nad glavo. In hkrati bluzi po forumih, to je pa res bistveno bolje izkoriščen čas kot spanec )
Jaz tudi za vikend vstajam najkasneje ob šestih, ker mi pač to paše in mi paše zjutraj iti v gozd, na sprehod, tek … Pozimi seveda spim, dokler se ne zdani.
Hči je bolj zaspane sorte in v glavnem spi najmanj do pol dvanajstih ali tudi dlje. Če dela ali gre na faks ji ni problema vstat tudi ob štirih zjutraj.
Ne vem no, jaz sem jo vedno pustila, da je spala, kolikor ji je pač pasalo in se s tem sploh nisem obremenjevala.
Če mi ni treba prej , potem vstajam nekje ob 8-ih ali pa kakšno minuto prej. Vstanem, ko vstanem in kar imam za narest čez dan itak naredim.
Se pa velikokrat pohecam, da bi jaz bila slaba snaha, če bi živela pri tašči….v naših krajih je še prisotna tista “tradicionalna” nenaklonjenost tašč (predvsem starejša generacija tašč) do svojih snah. In gorje, če snaha živi pod taščino streho, pa si privošči dolg spanec.
Jaz ne živim s taščo, če pa bi, pa bi me verjetno že nagnala, če bi šele po 7.-mi uri prišla iz sobe. ha,ha…
Mega! Pri nas tud nekak tko funkcioniramo :))))) Dobro smo vzgojili deco, se strinjaš??
Mene so od vekomaj morili s tisto floskulo da “se dan zjutrej iše” in “rana ura zlata ura” jebxxxxmo sunce žarko!!! Ja, itak, če maš delo, logiš, da se zjutraj lotiš, ampak v dnevu, kot je današnji?!?!? Pa hebal vas vrag, babe zoprne, dajte deci dihat! Jaz sem še zdaj v pižami, z banco sladolea pod dekco na kavču. Hči mi dela družbo, sin je vstal, si naredil zajtrk in zdaj pošiva od silnega napora. In veste kaj? Prov fajn nam je! Zakaj, če ne za tak odklop, pa so dopust in počitnice????
Forum je zaprt za komentiranje.