Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kdaj zjutraj vstaja vaša mladina?

Kdaj zjutraj vstaja vaša mladina?

Hči vstane pred sedmo. Sin zvečer bedi, potem pa vleče do desetih. Oba sta študenta, sicer kar pridna.
Gre mi na živce, saj pravijo, da se zjutraj dan lovi.

Ti kar lovi ta tvoj dan :)) In pusti ljudem, da ga oni uživajo po svoje. Počitnice so, otroke imaš že odrasle, naj udarita ritem kakor jima paše. Ti povem, da če jaz nisem v službi, ni variante da ustanem ob sedmih …..

Vsak ima svojo biološko uro.
Nekomu paše vstajat zgodaj, meni recimo ne preveč.Tudi moji hčeri ne.Sinova vstajata prej.
Jaz jo pustim, če nima obveznosti.Pa pač naredi popoldne, če je potreba.

Sicer pa, ko bo imela 90 let, sem sigurna, da bo vstajala že ob petih.Tako je….

Moja tamala, ki je dijakinja celo šolsko leto vstaja ob petih se obleče gre 2.5 km na avtobus potem se 30 km pelje do šole, šola se ji prične ob 7. Zdaj med počitnicami pa se zgodi, da spi tudi do 12.

ob 10-11. Pa sta stara 9 let :)))))))))

Naše še niso tam, ker so šele ena 9, dve 7, upam pa, da kmalu začnejo “vleč”, ker meni to njihovo zbujanje ob 5.30 čez vikende že rahlo preseda. Jasno, tekom tedna, ko pa je “treba” vstati ob 6.15, je pa tak revolt, da se skregamo vsako jutro.

Drugače pa nisem za poležavanje do dnevnih ur, v bistvu sem alergična na to, ampak taka jutra so pa vseeno prehuda. Vsaj tam do 7-7.30 bi potegnile …

Ko rano rani, rano dan zajebe!

Rana ura slovenskih fantov in dekličev grob :))))

Najstnik zdaj KONČNO kdaj pospi do 7,30, ampak redko, večinoma vstaja s soncem, zlodej ga hentaj in to od pamtiveka! Tamau praviloma smrči do 8h.

Občasno vlečenej drete do 10h bi komot požrla, vsakodnevno pa bolj težko. Pri nas je tako, da se kak dan vnparej zmenimo za neko dejavnost in se temu prilagodimo. Če nimamo nič na sporedu, lahko komot vlečejo dreto.

Jaz tudi tako.

Ko rano rani, rano dan zajebe![/quote]

Zdaj so mi nekatere stvari dosti bolj jasne.

Zelo podobno je pri nas. Tudi jaz rada pospim zjutraj in prav ne vem kje piše, da je treba zgodaj vstajati. Kakor komu paše.

Živi in pusti živeti

Jaz sicer spadam bolj med zgodnje vstajalce, mi pa nikoli ni bilo jasno, zakaj nekdo ne bi smel spat, če nima nobenih obveznosti.

Drugo je, če je treba na predavanja, v službo, če si dogovorjen za izlet,… Če ti ni treba dopoldne ničesar počet (kot npr. otrokom in študentom med počitnicami), pa res ni razloga, da bi človek moral vstat. Razen sitne matere, ki mu visi nad glavo. In hkrati bluzi po forumih, to je pa res bistveno bolje izkoriščen čas kot spanec )

Zakaj že bi moral vstajat ob sedmih? A kaj zamudi, ko potegne do desetih? Ali samo zato, ker se tebi tako zdi?
Res si sitna mat…

Ko so bili majhni, niso spali ponoči, tudi zjutraj so potem zgodaj vstajali, ko pa so postali najstniki pa so spali, dokler se je dalo (tudi do poldne).

Moj sin je pravi najstniški zaspanec. Gre spat okoli 22.30 in spi do poldne naslednji dan. Sem ga vprašala kaj dela ponoči, da tako dolgo spi. Pa pravi: Ja spim, kaj pa čem drugega delat. Moram nabrat rezervo za drugo šolsko leto 🙂

Jaz tudi za vikend vstajam najkasneje ob šestih, ker mi pač to paše in mi paše zjutraj iti v gozd, na sprehod, tek … Pozimi seveda spim, dokler se ne zdani.
Hči je bolj zaspane sorte in v glavnem spi najmanj do pol dvanajstih ali tudi dlje. Če dela ali gre na faks ji ni problema vstat tudi ob štirih zjutraj.
Ne vem no, jaz sem jo vedno pustila, da je spala, kolikor ji je pač pasalo in se s tem sploh nisem obremenjevala.

Če mi ni treba prej , potem vstajam nekje ob 8-ih ali pa kakšno minuto prej. Vstanem, ko vstanem in kar imam za narest čez dan itak naredim.

Se pa velikokrat pohecam, da bi jaz bila slaba snaha, če bi živela pri tašči….v naših krajih je še prisotna tista “tradicionalna” nenaklonjenost tašč (predvsem starejša generacija tašč) do svojih snah. In gorje, če snaha živi pod taščino streho, pa si privošči dolg spanec.

Jaz ne živim s taščo, če pa bi, pa bi me verjetno že nagnala, če bi šele po 7.-mi uri prišla iz sobe. ha,ha…

trenutno še spita 8 letnik in 14……
ju pustim,da se naspita.zvečer bo itak tekma pomožnosti s podaljški in bo mimgrede polnoč…
pa med letom je veliko obveznosti in smo vezani na timig tako,da tole kar paše….
ko bodo hoteli spat pa ne bodo mogli.Tako,da krrr naj
P.S.
tamali se je zbudil…

Ob 5:00 ali 5:30. Sicer je še mala a vseeno. Petek in svetek ob isti uri. Pol pa risanko naštimaš (na računalniku seveda, ker na tv se začenjajo ob 6ih), pa je lačna. Narediš čokolino, pa je žejna…. obup.
Tudi jaz nisem sorte, da bi vlekla v nedogled ampak vsaj tja do 7ih 7:30 bi bilo pa idealno.

Nikoli ne bom razumela ljudi, ki svoje otroke terajo, da morajo vstati zjutraj, četudi nimajo nobenih obveznosti. Zakaj že?!?

Zato, ker se ne spodobi dolgo spat :)))

ob obveznostih brez problema vsatajmo zgodaj. Ko imamo frej pa najmlajši član ob 7.30 zapre vsa vrata in se namesti za tv ali komp, ostali drnjohamo dokler gre. Dokler zadnji ne vstane vsak skrbi zase. Tako imajo eni zajtrk ob 17h, drugi pa že večerjo.

Mega! Pri nas tud nekak tko funkcioniramo :))))) Dobro smo vzgojili deco, se strinjaš??

Mene so od vekomaj morili s tisto floskulo da “se dan zjutrej iše” in “rana ura zlata ura” jebxxxxmo sunce žarko!!! Ja, itak, če maš delo, logiš, da se zjutraj lotiš, ampak v dnevu, kot je današnji?!?!? Pa hebal vas vrag, babe zoprne, dajte deci dihat! Jaz sem še zdaj v pižami, z banco sladolea pod dekco na kavču. Hči mi dela družbo, sin je vstal, si naredil zajtrk in zdaj pošiva od silnega napora. In veste kaj? Prov fajn nam je! Zakaj, če ne za tak odklop, pa so dopust in počitnice????

Če nam ni treba nikamor spimo vsi do dvanajstih. Če pozimi kakšen dan ne gremo nič ven, ali kadar je slabo vreme, smo tudi ves dan v pižami ali gatah 🙂 Zajtrkujemo ob dveh, potem še povečerjamo, pa še prišparamo na enem obroku!

Določi delo in vsak naj naredi, kar mu je določeno do konca dneva. Glede urnika spanja pa pusti, naj spijo, če želijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close