Kdaj bodo razvili zdravilo za plešavost?
Ok, najprej, žalostno je, da tole jemljete preveč osebno, vezano nase. In sploh ne vem, če bi pisal o teh razlogih, ker že vnaprej vidim zavračanje in posmehovanje iz tega, češ, kako pa jaz vem, iz kakšni razlogov, saj nisem ženska. Kar je seveda skrajno neumno. In to, da je ženska lahko bolj senzibilna, od moškega, je tudi eno samo pospločevanje, da upraviči svoje slabe argumente v neki debati.
Ženske zanosijo iz mnogih razlogov, eno je lahko povsem nezažljena nosečnost, ki se dogaja predvsem neodgovornim ljudem, ki ne spokrbijo za zaščito, čeprav o otroku ne razmišljajo. Ženske zanosijo zato, ker imajo otroke njihove prijateljice in one ne želijo izstopat. Zanosijo zato, ker si njihovi starši želijo vnuke, zanosijo zato, da obdržijo moškega v slabi zvezi, ker se bojijo bit zapuščene, zanosijo zato, ker jim tik taka biološka ura. Te imajo večinoma ogromno težav skozi nosečnost. Nekatere ženske si tudi želijo želeti imeti otroka.
Verjamem, da je nosečnost podobna, kot je odnos s partnerjem. Če je odnos ljubeč, je ves čas prisotno zadovoljstvo in sloga (neboleča nosečnost), če pa je odnos na silo in iz napačnih razlogov, so ves čas konflikti, trpljenje in nezadovoljstvo (težave med nosečnostjo v različnih oblikah).
Seveda pa zanosijo tudi zato, ker si tega res želijo in ker so v ljubeči zvezi, si želijo otroka svojega partnerja, ker verjamejo, da ji bo stal ob strani.[/quote]
Tvojega posta nisem vzela osebno. Me pa veseli, da si se opogumil in napisal druge razloge za nosečnost, s katerimi se strinjam. Najbolj žalosten razlog za nosečnost je, da ženska želi obdržati fanta oziroma partnerja, ki se je v zvezi “ohladil”.
Težave z branjem spet. Jaz sem mislila zgolj zase v primerjavi v matjažkom glede dotične teme.
Marko, ne glede na to da nosiš nalepko “preveč racionalen”, dostikrat izpadeš nadvse naiven. Klima v odnosu vpliva na marsikaj, saj vsi vemo, da živciranje povzroča črevesne motnje, tudi glavobole, ampak trdit, da ima nosečka bolečine zgolj zato, ker si podzavestno otroka ne želi oz. ker ima probleme s partnerjem, so milo rečene iz trte zvite, da ne rečem nepoštene do nosečke.
Lahko je to tvoje mnenje, ne ga pa podajat kot splošno veljavno trditev.
In kako ti veš, kdaj nekdo podaja svoje mnenje in kdaj ga podaja kot splošno veljavno trditev. To je izključno moje mnenje, kako pa ga kdo jemlje, pa ni več moja stvar.
Nikjer pa nisem napisal, da ima nosečka bolečina zgolj iz tega ali onega razloga. Napisal sem samo nekaj razlogov oziroma možnih vzrokov, ki pa se jih večina tako ali tako ne zaveda. Nepošteno pa to ni do nobene nosečke, ker nisem nobene direktno obosodil. Kako pa je z nalepkami, je pa tudi znano. Dajejo jih tisti, ki ne razumejo drugače mislečih in mislijo da so požrli vso znanje tega sveta.
Meni je samoumevno, da pišem svoje mnenje, zato nisem vajen vedno taga zraven napisat.
Dvomiš pa lahko v karkoli napišem, to je tvoja pravica. 🙂 Seveda poznam in tud če ne bi poznal, bi enako zapisal. Saj se sploh ne gre zato, kaj preživljajo, gre se za razumevanje delovanja človeškega uma, kar je malo globlje od tega. V bistvu vse izhaja iz tega. Vsak odnos, ki ga imamo z drugimi izhaja iz nas. Tudi nosečnost je že odnos, z zarodkom. In če nekdo ni zadovoljen s sabo, bo tudi ta odnos tako ali drugače trpel.
Lahko bi napisal veliko bolj na široko o tem, ampak res nimam motivacije, ker tisti, ki razume, tako razume že to “površno” pisanje, tisti, ki pa ne, pa tudi širšega zapisa ne bi razumel in me bi najverjetneje spet označil ali za filozofa ali pa za racionalista. Za te se mi pa ne zdi vredno vedno trudit, po pravici povedano.
Glede hormonskih razmerij in s tem določitve manj ali več hormona me je vedno zanimalo … Na netu obstaja cel kup izsledkov, izhajajočih najverjetneje iz trivialnih raziskav. Testoren povzroča tudi večjo poraščenost … Obstajajo pa svetli, neporaščeni plešasti moški, kot tudi precej poraščeni in lasnati … Kdo je torej bolj testosteronski?
Forum je zaprt za komentiranje.