Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri whiskey je dober?

Kateri whiskey je dober?

Sprašujem tiste ki se bolj spoznate na te zadeve, jaz se namreč ne. Rabim za darilo. Hvala

Connemara http://www.kilbeggandistillingcompany.com/our-brands/connemara

ko narediš en šluk, rečeš “še”

Pa se dobi pri nas?

Jack, al pa johnnie walker black label oz. Blue label mi je se boljsi seveda je tudi cena temu primerna.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Pojdi v trgovino k polici z viskiji. Poglej malo cene. Cena sicer ni edino merilo, a pod 30€ ne boš dovila kvalitetnega.

Cena ni problem, ampak ne bi rada kupila kar nekaj. Dražji je, boljši je?

Saj veš, mal’ dnarja, mal’ miz’ke. Bo kar držalo. Kupi nekaj visoko srednjega razreda. Saj boš videla. So tudi taki po enormnih cenah ( sicer bolj konjaki…). Če kupiš za 30-40€, bo kar soliden.

Jack ni whiskey
Bi človek pričakoval da moški to ve 🙂
Od “normalnocenovnih” je meni dober Jameson.

Najbrž je mislil Jack Daniel’s. To je whiskey.

viiski, meni je kot scalnica!

Jack je whiskey. In pravi moški to ve!
Če si pa doma iz notranjske in razvajen pa tako al drgač noben whiskey ni dober.
Dons mi je edn zategnjenc reku da je Jameson edini pravi whiskey. doma je pa iz notranjske.
Bogi, bogi.

za nas domače ga ni čez domačga šnopca

drugače pa hennessy

mmmmm

http://www.glenfiddich.com/

============================================= "Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen." Mati Terezija

Chivas Regal. Dobiš ga tudi pri nas.

Drugače pa je zares dobrih whiskeyev pri nas malo. Pretežno zelo dobri so tisti, za katere pri nas še slišali nismo. Situacija je enaka, kot pri vrstah piv.

Za povprečen slovenski okus burboni, kot je Jack Daniels ali pa Four Roses (pri nas najbolje “gor vzeta”) ne štejejo za pravo pijačo, temveč za osladen whiskeyew nadomestek. Ameriška hecna roba pač. Govorim pa seveda o krogih, kjer to pijačo cenijo, predvsem pa so poizkusili vsaj 50 vrst izdelkov različnih proizvajalcev. V glavnem pa velja, da sta prava whiskeya za naše področje škotski in pa irski. Kvaliteto pa pridobivata z ozirom na način destilacije, pri tem uporabljene kurjave in pa seveda tudi staranja. Najboljši in prijetno zrel viski za dnevno uporabo naj bi bil staran v hrastovih sodih in destiliran v kotlu, ki se ga kuri s šoto.

Zgoraj omenjeni Chivas Regal velja pri nas za “zelo nobel” zadevo. Seveda pa poznavalci vedo, da gre za čisto običajen whiskey srednjega razreda, ki pa je svoje točke dobil predvsem na osnovi zelo dobre reklamne strategije.

Pozabil sem dodati še to – dober whiskey nikoli ni narejen (končna izdelava) samo iz ene vrste, temveč je mešanica večih vrst whiskeyev, s čimer se doseže neko značilno aromo, vonj in okus.

Saj veš, mal’ dnarja, mal’ miz’ke. Bo kar držalo. Kupi nekaj visoko srednjega razreda. Saj boš videla. So tudi taki po enormnih cenah ( sicer bolj konjaki…). Če kupiš za 30-40€, bo kar soliden.[/quote]

NI vedno tako.
Wsihkey je najboljši, če je staran – torej 3, 5, 10, 12 ali 15 let v sodih. 18-letni so redkost.

Od tamladih, komercialnih, s katerim ne moreš falit, je pa najboljši Jamesson.

Jack Daniels je masovka – za napijat, ni cenjen več kot dober viski.

To, kar opisuješ so tako imenovani blended whiskey-i. To je bolj za izvoz za nevedneže.
Tapravi škotski whiskey-i pa so vsi malt to je ena sama vrsta in ti se obvezno pijejo brez ledu …

MAG – dom pravi čivas. Me je prehitel. Sem hotel predlagat sam. 12 let, lepa embalaža, svetovno znan in ne boš zgrešila, če ga kupiš, seveda če prejemnik pozna take stvari. Cena 35 -40€.
Nekdo je napisal henesi – to je konjak.
glenfidič pure malt 12 let, original v trikotni flaši. Svetovno znan.
Đek danjel, ameriški viski spada v skupino burbonov, po okusu se precej razlikuje od škodskega. Malo vleče na “sladko”.
Pri nas dobiš teško đoni voker black label. Red label je pa na voljo, a vsekakor je boljši black 12 years old.
Komentiral bivši in sedanji alkoholik

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Saj veš, mal’ dnarja, mal’ miz’ke. Bo kar držalo. Kupi nekaj visoko srednjega razreda. Saj boš videla. So tudi taki po enormnih cenah ( sicer bolj konjaki…). Če kupiš za 30-40€, bo kar soliden.[/quote]

NI vedno tako.
Wsihkey je najboljši, če je staran – torej 3, 5, 10, 12 ali 15 let v sodih. 18-letni so redkost.

Od tamladih, komercialnih, s katerim ne moreš falit, je pa najboljši Jamesson.

Jack Daniels je masovka – za napijat, ni cenjen več kot dober viski.[/quote]
Pozabil si na 21 let
Naprimer čivas rojal, v keramični flaši (več barv) in v žametni vrečki.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

http://www.laphroaig.com/default.aspx?ReturnURL=/shop/Default.aspx

Meni je tale zakon…pa se ga da dobiti tudi pod 40€.

Okus, nežen, a močan:), zelo “prekajen”…Priporočam.

Sem šla pogledat v našo omaro, ker je naš ljubiteljev wiskyev. In imamo:
Ardberg Uigeadail
Glenforclas
Glen garioch
Lagavulin
Amrut fusion
GlenDronach
Laphroaig
Springbanr
Bunnahabhain
Highland park
Bowmore
The Glenlivet

Se opravičujem, če sem se pri kakšnem imenu zatipkala. Vecinoma so 12 letni, kakšen tudi 16 letni. Pa niso to neki “dragi”wiskeyi,tam od 30 do 60 € .

Mislim, da mu je Lagavulin kar pri srcu, meni pa se dopade Bruichladdich, The laddie ten, pa se simpaticno embalazo ima. Če gre za darilo, bi jaz svetovala vsaj 12 letnega. Moj običajno malo presrfa komentarje/ ocene whiskeyev in potem pogleda, kje so najugodnejši.Večinoma naroča iz Anglije ali Nemčije in ter Avstrije in prihrani tudi več kot 10 € na flašo. Pošiljka pa pride v max 5 dneh.

Ko vidim kak strastno pišete; kaj res obstaja oseba na svetu, ki ji je viski dober? Čisto resno sprašujem, ker vse kar sem do sedaj sprobala je bilo grozovito slabega okusa..ne pretiravam.

So ljudje ki znajo piti in so ljubitelji dobre kapljice. Okus jim je dober in uživajo.
Te zadeve se tudi po okusu razlikujejo in ni vsak za vsakega. Zame ni nobeden dober, sem bil bolj na rume nagnjen, ker mi je okus bil neverjetno dober, seveda mešan z kokakolo.

Zame so najboljši naslednji. Seveda s kokakolo. Če ga pijem samega mi je viski ogaben.

jack daniels
canadian club
four roses

Mandarin tree, tudi jaz ne maram wiskeyev, mi pačniso všeč. Eni pijejo pivo, drugi vino, eni ne marajo špinače in bratičnega ohrovta, jaz ju obožujem. Stvar okusa pač, naj imajo veselje. Je pa res veliko na kakovosti.
Če pa primejaš Danielsa z wiskiyi srednjega in višjega cenovnega razreda je pa tako, kot, če bi vrtni lopi rekel prestižna rezidenca.
P.S. če v cocacolo daš scalnico, se bo dal pit. Mesšat dober wiski z cocacolo je tako, kot, če bi dal vegeto vtartufe in ocvirke na šparglje.

Kakor komu paše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close