Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri sušilni stroj – vaša mnenja/izkušnje

Kateri sušilni stroj – vaša mnenja/izkušnje

Pozdravljeni,

Kupujem nov sušilni stroj, pa je toliko ponudbe, da se težko odločim. Zato bi vas proisila za pomoč z vašimi izkušnjami.
Pri nas doma se sušilni stroj veliko uporablja, zato me zanima varčen (s toplotno črpalko?) sušilni stroj z velikim bobnom (9 kg sem našla pri Gorenju).
http://www.gorenje.si/primerjava?p1=440381&p2=347375

ta dva oba sta mi ok.

Hvala, lep dan

Nepotrebna investicija. Jaz sem kupila bosh, uporabim ga 2 x letno. Stvari se skrčijo, zmečkajo in jih zlepa ne zlikaš. Kupila sem ga ravno zato, ker so kure tukaj taaaaaaako hvalile, da se potem skoraj ne lika in da je nujna stvar v gospodinjstvu. Verjetno ga bom prvemu šenkala, ki ga bo hotel. Imam ga 5 let, pa sem mogoče sušila 10 x, ali pa celo manjkrat.

Jaz imam Miele sušilni in pralni stroj. Zdaj že dve leti. Sem zelo zadovoljna z obema. Nobenih priblemov, lepo oprano perilo in nezmečkano posušeno perilo. Nič se ne sprime v svaljke in podobno, kar so že pisali na tem forumu. Sta tudi zelo varčna. Za eno rundo posušenega bombažnega perila porabi sušilec 2kWh elektrike.

Poleg pralnega stroja najboljša investicija ever. Za tiste v blokih, ki ne prenesejo prenašanja, preobešanja na zložljivih sušilcih in visenja gat po stanovanju in ki jim visenje na balkonih pomeni podstandard. Bošev 8 kg je pri meni super.
Če pa imaš sušilni prostor, potem seveda ni primerljivo, zunaj sušeno perilo lepo diši, je pa trdo, zmečkano (ne glede na način obešanja), kar v sušilcu definitivno ni, sploh, če zlagaš toplo perilo.

Mi imamo D9866E in ga ne zamenjam za nič. Raje sem brez pomivalca, sesalca, računalnika …

Zvečer lahko posuši, cote so celo noč v stroju, zjutraj jih vzamem ven in so čisto nepomečkane. Da ne govorim o mehkobi, mehčalca več ne uporabljam. Likam zelo malo, ker večinoma še toplo zložim.

Ta ima odtok za vodo, kar pomeni, da ga lahko priklopiš na odtok.

Ima posebej program za posteljnino, ki je več ne likam. Ta program uporablja več pihanja, zato toplo vzamem iz bobna in samo zložim – tudi če je 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bombaž.

Čas sušenja prilagaja vsebini v bobnu, sicer napiše najdaljši čas, ko ga prižgeš, ampak ga potem po potrebi skrajšuje, npr. eno pranje brisač je suho v uri in pol.

Sem imela 8 let Gorenjevega kondenzacijskega in bila srečna, ko je čisto crknil (pred tem ga je mož 2x servisiral, ker ni bil več v garanciji) sem ga zamenjala. Zakaj? Blazno je segrel prostor, pozimi je še šlo (čeprav je tekel kondenz po oknih), poleti pa je bila katastrofa. Imamo alergika v družini, zato na štriku poleti sušim minimalno stvari.

Potem sem lani kupi Aristona, Hotpoint kondenzacijski sušilni stroj. Cena okrog 500€. Ko sem priklopila števec za merjenje porabe elektike je pokazal pol manjšo porabo od Gorenjevega (no, saj je bil ta D razred, novi je pa A). Razlika je očitna tudi pri segrevanju prostora, ker je to minimalno.

Torej, priporočam tega: Hotpoint

Lp

Najlepša hvala vsem.

Milonca nepr, mislim, da si me napotila v Gorenje smer 🙂 Že prej sem bila navdušena nad tem sušilcem, zdaj pa manjka še malo za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} odločitev 🙂

Lep dan!!!

Ga imam že 15 let in si ne znam predstavljat biti brez sušilca, otroške cunje sušim v kopalnici so suhe hitro ,prav tako jakne in sedaj ,ko bo čas za bunde,ostalo sušim v stroju se nič ne krčin tudi ne mečka. To kar ene mone tukaj govorijo , da sušilc krči . Ne saj veš kaj lahko sušiš in na koliko teperaturi ….

Nekaj nasvetov, ko boš kupila sušilni stroj:

– V sušilni stroj ne daj volnenega perila, če nimaš ustreznega programa. Mi imamo sicer program, ki volno le osveži in v tem primeru lahko daš volno notri.

– Če sušiš posteljnino, jo zapri (z gumbi ali z zadrgo), ker če je odprta, se ostalo perilo, nekako ”nabere” vanjo in posledično je perilo v njej še vedno mokro. Tudi jogi rjuhe raje suši posebej, ker se tudi rado ostalo perilo in jogi rjuha zavežejo med seboj in tako je spet nekaj perila še vedno mokrega.

– Če je perilo nekje strgano, le-to zašij čimprej, ker sušilni stroj odstranjuje tudi vlakna, ki se nabirajo med nošenjem perila, lasje, pasjo dlako ipd. Torej, če je perilo strgano, bo sušilni stroj sproti odstranjeval vlakna okoli luknje in tako bo luknja vedno večja.

– Jope, bunde, jakne, vetrovke ipd. zapni z zadrgo. Če niso zapete, zadrga ”pleše” po sušilnem stroju in zelo ropota.

– Oblačila kupuj kakšno številko večja, ker se nekatera v sušilnem stroju rada malce skrčijo.

Te težave smo opazili pri našem sušilnem stroju: Beko DPU7360X.

Drugače pa super zadeva. Razen volne, lahko sušiš enostavno VSE! Imaš veliko programov. Za vsako perilo se najde ustrezen program (bombaž, sintetika, srajce, kavbojke, občutljive tkanine, športna oblačila, otroška oblačila). Najbolj nam je všeč program mešano, kjer lahko tako bombažno kot sintetično skupaj! Imaš tudi 10 minutni program, ki odstrani neprijetne vonjave iz oblačil (npr. če so bila čez poletje v omari), prav tako pa odstrani vse dlake in lase iz oblačil. Če vklopiš likanje, pride ven perilo zlikano. Če pa so oblačila zmečkana, pa pomeni, da jih je bilo v bobnu preveč. Ko si izbereš program, ti pokaže celi čas (npr. 1h 55min), ki ga lahko sam zmanjšaš, če npr. povečaš število obratov. Drugače pa tudi sam sproti zmanjšuje čas sušenja, če zaznava, da bo perilo kmalu suho. Na zaslonu ti tudi prikazuje, kaj stroj trenutno počne: Če kaže sonce pomeni, da še suši. Naslednji znak bo likalnik, kar pomeni da lika perilo. Predzadnji znak je obešalnik, kar pomeni, da lahko perilo že vzameš ven in ga obesiš npr. na obešalnik. Ko se sušenje konča, sušilni stroj zapiska. Nato vzameš perilo ven. Na koncu moraš tudi izprazniti posodo, kjer se nabira voda, katero iz nje zliješ v lijak. Prav tako moraš očistiti filter, kjer se nabirajo vlakna, lasje, dlake, ki jih lahko odvržeš v wc. Na vsake nekaj sušenj, moraš tudi posesati še en filter. Sicer ti pa na zaslonu prikazuje vse, kar moraš še izprazniti. Če te še kaj zanima o tem sušilcu, samo vprašaj.

Še en nasvet:

– Oblačila, ki imajo karkoli narisano ali naslikano z barvo (ne vem, kako se ta snov imenuje), raje obrni okoli, ker ta barva zelo rada sčasoma popoka.

To pomeni, da imaš tako zanič sušilca ali pa ga ne znaš uporabljat. Bosch je načeloma dober. Če pralni ali sušilni stroj preveč napolneš, je seveda vse zmečkano. Meni je ravno to všeč, da ven pride vse nezmečkano in z likanjem skoraj nimaš dela.

To pomeni, da imaš tako zanič sušilca ali pa ga ne znaš uporabljat. Bosch je načeloma dober. Če pralni ali sušilni stroj preveč napolneš, je seveda vse zmečkano. Meni je ravno to všeč, da ven pride vse nezmečkano in z likanjem skoraj nimaš dela.[/quote]

Podpis pod tole. Ob pravilni uporabi se ne skrxi nic, ne lika nic, prostor se ne segreje, koncni znesek (poraba elektrike pri susilcu in likalniku, mehcalec, kolicina praska,…) je skoraj enakovreden, jaz pa imam veliko manj dela, vec prostora doma, nimam ovesenih vseh radiatorjev, dodatne vlage v stanovanju ni

Meni dve prijateljici redno dajeta oblačila, ki so se jima skrčili v sušilcu. Verjamem, da ga znata uporabljati, glede na to, da ga imata že dolga leta, ena celo pred kratkim novega.

Nimam sušilca, ne uporabljam mehčalca in ne likam skoraj ničesar. Delam z ljudmi in moram biti urejena, šefica je kar stroga, pa me ni še nikoli okrcala, da sem zmečkana na delovnem mestu.

Susilec s toplotno crpalko uporabljam skoraj dnevno zadnjih 8 let. V tem casu je dal skozi 3 dojencke. Pa sem zadnjic za test primerjala velikost bodija,cki sva ga s kolegico v pricakovanju pred 8 leti kupili istocasno. Nas je bil uporabljen pri 5 dojeckih, njej pa pro dveh. Nas v susilcu, njen na stojalu. Razlike NI BILO.

Sovrazim “oznake” vrvi in kljukic na oblacilih. Mehka brisaca iz susilca in posusena na zraku sta kilometre dalec. Da ne govorim o tem, da v Lj perilo, ki se susi na zraku, ni vec belo. In da nas alergik z njim pobere prevec problemov.

V vsem casu susenja smo “zmanjsali” dvoje bolj plasticne nogavice in dva Sparky bodija. Jaz v njem susim tudi moje perilo, nedrcke, nogavice,cpa tudi plavalni neopren in kopalke.

Ga pa seveda uporabljam po pameti. Manj je vec. Tako pri temperaturi kot kolicini oblacil v eni rundi. Susim pa 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari na programu z eno piko posuseno za v omaro. Vse Hello Kitty in podobne nalmane zadeve so se na majckah (susi se obrnjene na glavo), jeans se kljub zelji ne skrci, srajce se po susenju v susilcu brez tezav zlikajo do konca.

Hm, kupila si nekaj samo zato, ker imajo druge, sedaj so pa te druge kure?!?:-)
Picajzl pac ne bo z nicemer zadovoljen, sploh ce ne zna stvari niti uporabljati…

Se kr javim, da ga vzamem 😀

Susilec s toplotno crpalko uporabljam skoraj dnevno zadnjih 8 let. V tem casu je dal skozi 3 dojencke. Pa sem zadnjic za test primerjala velikost bodija,cki sva ga s kolegico v pricakovanju pred 8 leti kupili istocasno. Nas je bil uporabljen pri 5 dojeckih, njej pa pro dveh. Nas v susilcu, njen na stojalu. Razlike NI BILO.

Sovrazim “oznake” vrvi in kljukic na oblacilih. Mehka brisaca iz susilca in posusena na zraku sta kilometre dalec. Da ne govorim o tem, da v Lj perilo, ki se susi na zraku, ni vec belo. In da nas alergik z njim pobere prevec problemov.

V vsem casu susenja smo “zmanjsali” dvoje bolj plasticne nogavice in dva Sparky bodija. Jaz v njem susim tudi moje perilo, nedrcke, nogavice,cpa tudi plavalni neopren in kopalke.

Ga pa seveda uporabljam po pameti. Manj je vec. Tako pri temperaturi kot kolicini oblacil v eni rundi. Susim pa 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari na programu z eno piko posuseno za v omaro. Vse Hello Kitty in podobne nalmane zadeve so se na majckah (susi se obrnjene na glavo), jeans se kljub zelji ne skrci, srajce se po susenju v susilcu brez tezav zlikajo do konca.[/quote]

Preveliko bombažno jakno za 300 evrov sem v sušilcu uspešno skrčila za dve številki. Podloga je ostala enako velika, zunanja tkanina pa …
Mah.

Ga pa seveda uporabljam po pameti. Manj je vec. Tako pri temperaturi kot kolicini oblacil v eni rundi. Susim pa 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari na programu z eno piko posuseno za v omaro. Vse Hello Kitty in podobne nalmane zadeve so se na majckah (susi se obrnjene na glavo), jeans se kljub zelji ne skrci, srajce se po susenju v susilcu brez tezav zlikajo do konca.[/quote]

Preveliko bombažno jakno za 300 evrov sem v sušilcu uspešno skrčila za dve številki. Podloga je ostala enako velika, zunanja tkanina pa …
Mah.[/quote]

Zagotovo je imela jakna oznako, da lahko gre v susilca, a ne?

sem se nagibal k istemu sušilnemu kot avtorica tega prispevka. no, pa ste me kar prepričale, da bo kar pravi. po raznih “uradnih” mnenjih suši na nižji temperaturi, pa zato dalj časa. bomo pač sušili kakšno uro več.
hvala vsem

Pozdravljeni obulam staro temo da ne odpiram nove.
Kupujemo nov sušilni stroj. Stari je star več kot 11 let in ne dela več ok. Pa me zanima vaše mnenje predvsem tisti ,ki mate to funkcijo in tisti ki ste se odločali pa jo niste vzeli.
Ali je funkcija Edinstveno ravnanje vlaken s tehnologijo IonTech res tako fina kot jo želijo prikazati?
Izbirava pa med dvema Gorenje mideloma D7462 in D7665N.

Žal ti ne znam odgovorit na to vprašanje, niti ne vem, kaj naj bi ta funkcija delala?
Je pa resnično top nekaj funkcij boljših Miele strojev, in sicer ravnanje gub, hladno in toplo prezračevanje, osvežitev.

Po 5-ih letih boscha s toplotno crpalko ni sans, da grem nazaj na gorenje.

Zdej smo menjal tud pralni stron in sem se tud odlocila za boscha in moram reci, da je bil candy pravo sranje napram temu. Sicer sem pa to vedla od prvega dne, ko sem zacela pray v candyju. Ni mi jasn zakaj ga tolk hvaljo, res ne.

Obvezno takšnega s toplotno črpalko.

Pozdravljeni,
Ali kdo ve kaj je narobe z mojim sušilnim strojem.
Najprej je močno zasmrdelo in se zakadilo(preveč naloženo).
Stroj sem ugasnil izpraznil nekaj Perila in čez nekaj časa spet zalaufal stroj.Posušil je do konca.
Zdaj pa mi zalaufa samo z malo perila in to včasih zalaufa včasih ne in mu moram malo pomagati z roko.
Jermen je dober sem preveril.
Ali je zagonski kondenzator ali elektromotor.
Hvala za odgovor.

kg,

Odgovor na objavo uporabnika
amabile nepr, 07.10.2014 ob 07:32

Pozdravljeni,

Kupujem nov sušilni stroj, pa je toliko ponudbe, da se težko odločim. Zato bi vas proisila za pomoč z vašimi izkušnjami.
Pri nas doma se sušilni stroj veliko uporablja, zato me zanima varčen (s toplotno črpalko?) sušilni stroj z velikim bobnom (9 kg sem našla pri Gorenju).
http://www.gorenje.si/primerjava?p1=440381&p2=347375

ta dva oba sta mi ok.

Hvala, lep dan

Miele, 9 kg, 3000 evrov. Zakon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close