Kateri avto izbrati ?
Spet en gumpec, ki mu je pri avtu nepomemben dizajn, ergonomija, kvaliteta materialov, funkcionalnost, prostornost, zmogljivost mašin, itd…važno da ima porabo za liter manjšo in da obišče mehanika 1x manj v petih letih…jao jao folk, kdaj se boste streznili…[/quote]
No kaj zdej sm mal zmeden ali je opel astra ok ali ne ? in akteri motor je bojsi od navednih ?
Spet en gumpec, ki mu je pri avtu nepomemben dizajn, ergonomija, kvaliteta materialov, funkcionalnost, prostornost, zmogljivost mašin, itd…važno da ima porabo za liter manjšo in da obišče mehanika 1x manj v petih letih…jao jao folk, kdaj se boste streznili…[/quote]
No kaj zdej sm mal zmeden ali je opel astra ok ali ne ? in akteri motor je bojsi od navednih ?[/quote]
Kot sem napisal…če boš izbral avto glede na 1 liter nižjo porabo, si bedak….
Bistvene razlike med tema motorjema pri porabi ni za pričakovati.
Osebno bi se odločil za Forda. Drugače pa sem ljubitelj novih avtomobilov.
Glede na to, da gre za rabljeno vozilo in majhne razlike, bi raje bil osredotočen na to, kateri bo bolj ohranjen.
Jaz bi bil za 1.9 katerega večina hvali, je tudi močnejši, poraba je pa pri obeh podobna če gledaš in primerjaš na poraba.com. Sam imam 1.7 in pri tem so šibke točke: alternator, in opozorilne lučke za motor, katerih napako težko odkrijejo, drugače tudi s tem nisem imel drugih težav že pri skoraj 200.000 prevoženih km
Pri izbiri avta je bistveno vprašanje kolk ti pomeni dizajn, ergonomija, kvaliteta materialov, mašine, zmogljivosti, vrednost na trgu, izbira in vzdržljivost potrošnih, rezervnih delov, itd…
Če na te stvari ne daš nič, potem boš pač kupil avto za najmanj keša, z največ opreme, z največ prostora in najnovejši letnik…avtomobili v teh okvirih so pa zame osebno sekreti…in to je dejstvo, ki ga upoštevajo-mo vsi tisti, ki se izogibamo kitajcev, italijanov, francozov , japoncev (razen Honde in še določenih modelov drugih japonskih firm) in dveh nemcev-Opel, Ford…
Moj predlog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6123616&show=1