Katere knjige ste prebrali na dopustu?
namesto, da bi s hlodovino reševali BDP, zapufanost … se jo uporablja za knjige, za katere se avtorske pravice plačuje tujcem
ne sam, da ste morici dreves … še državo potapljate
si pritisnjen, stvar je v dodani vrednosti hlodovine ne v hlodovini sami, kot ti je verjetno znano je slovenska lesna industrija v razsulu, večino kvalitetne hlodovine se proda neobdelane v tujino( večnoma avstrijo), kjer njihova država( pametno) na prefinjen način subvencionira njihove lesne obrata, ironično na slvoenski strani žage crkujejo na avstrijski pa prosperirajo, avstrijci so pognali ceno kvalitetne hlodovine do 150 eur za m3, čemur slovenci z nizko dodano vrednostjo ne moremo konkurirati in kot zadnji žebelj v krsto bo zabila naša lastna država, z dvigom katastrskkega dohodka od gozda, bravo naši……pa še to, za papi se uporablja celuloza, to ni niti tretja klasa, kar pomeni, da če je celuloza predelana v paipr, in se s tem papirjem natisne šolska ali kakšna druga kvalitetna knjiga je to dodana vrednost lesu…ali si preveč bukov da bi razumel?
do katerega Božiča se pa da postaviti lesnopredelovalna panoge na noge vsaj toliko, da nela z nulo .. kje je še dodana vrednost ☺
preživimo lahko s tem, kar imamo, zaenkrat lahko finance konsolidiramo s tem … vse ostalo je pa blesarija
kako je že z našimi papir firmami … Paloma je v buli, pa dela sekret papir ☺
do katerega Božiča se pa da postaviti lesnopredelovalna panoge na noge vsaj toliko, da nela z nulo .. kje je še dodana vrednost ☺
preživimo lahko s tem, kar imamo, zaenkrat lahko finance konsolidiramo s tem … vse ostalo je pa blesarija
kako je že z našimi papir firmami … Paloma je v buli, pa dela sekret papir ☺[/quote]Jah niso bukve za bukove……
Bolje to kot tista debata o seka ju dreves. Bring in on! Saj se ne bereho samo kbjige s happy endom[/quote]
Karin Frei – Z odkrito besedo do varnosti
Elen Bass in Laura Davies – Pogum za okrevanje
Tanja Repič – Nemi kriki spolne zlorabe in novo upanje
Zdaj pride pa inkluzija na vrsto…
Prebrala sem Zapelji me od Julie Kenner. Prebrano na mah. Potem sem se lotila še Ob tebi od Jojo Moyes, ki je še nisem uspela prebrati do konca, tako da me še čaka in komaj čakam, da bom našla čas ker sem se ful težko odtrgala od nje! Moja Lana pa je prebrala od Dese Muck Čudežna Bolha Megi in Bernardinec Karli. Ful luštna knjigica, jo priporočam vsem ki imate poleg otrok tud domače živali 🙂
1. a kdo sploh hodi na dopust … itak se ima s sabo tablico, kamor se gre, da je človek v stiku s firmo, dogajanjem … ☺
2. kdo pa ima čas za počasno cijazenje z vlakom, busom … čakanjem v čakalnicah???
// na katerem ministrstvu pa ti ploščiš rit, da ti take pridejo na misel ???
Znova rojen – Margaret Mazzantini
Življenje – Keith Richards
Skrivni zapiski – Puškin
Prirodni ljekovi za koje oni ne žele, da znate – Kevin Trudeau
Letos na morju prebrala:
Cena užitka
Klub Fantazij (erotični roman, prva knjiga mi je bila boljša kot druga, druga je kot neko nadaljevanje, vendar se kljub neprebrani prvi knjigi razume drugi del)
Vdovec (Me je zanimalo, ker sem lani prebrala Pride ženska k zdravniku)
Za vsako rešitev se najde težava
Klub vražjih mamic (2 lahkotne knjige, če imaš preveč časa pa se ti ne da razmišljat)
Hčere rima
Zadnja žena Henrika 8 (zgodovinske knjige, pa meni so bile kar zanimive, čeprav sem se pri Hčere rima prvi 100 strani mučila z branjem)
Lolita…začela sem brat, vendar mi ta knjiga nikakor ne potegne…še vedno jo imam na polici in ne vem ali naj vztrajam ali naj vrnem neprebrano v knjižnico.
Jao na kakšne stvari se eni obešate..ccc.
Torej prebrala na dopustu:
– Ob tebi, Jojo Moyes
– Krive so zvezde, John Green
Te so malo bolj resne, ampak res dobre.
Potem pa še od Dese Muck: Čudežna bolha Megi in bernardinec Karli, to sem tudi prebrala ampak seveda sem jo brala otrokom 🙂 Če rabi kdo kakšno idejo za zamotit otroke, še posebno če hočejo kužka – da vedo kako se odgovorno ravna z njim.
Letos sem se lotila brati knjige v angleščini, zato gre malo bolj počasi. Ponavadi si na dopust izberem kaj bolj “resnega” in nekaj “lahkotnega”. Letos sta v ožji izbor prišli obe zgoraj omenjeni Kafka na obali ter Zahodno od sonca, južno od meje kot bolj resno branje. Kot lahkotnejše pa mi firbec ni dal, da bi izpustila 50 odtenkov, dva dela. Imam tudi tretjega, pa se je ustavilo…
Forum je zaprt za komentiranje.