Katere knjige ste prebrali na dopustu?
Evo, zanima me, kaj vse ste prebrali na dopustu? Časopisi, revije in sudoku me ne zanima 🙂
Na netu je raziskava, ali na dopustu več beremo kot sicer. Jasno, saj imamo več časa.
Torej, kaj ste prebrali ali še berete in kaj priporočate? Jaz definitivno priporočam knjige norveškega pisatelja Jo Nesbo. Odličen slog, pretenciozni karakterji, presenetljivi preobrati, res kvalitetni krimiči 🙂
Krivokljunka imaš stran ki se ukvarja s knjižnimi molji.
http://med.over.net/forum5/list.php?33
Tam ti bodo povedali vse!
običajno je, da se na temo knjige napiše scenaij in po njem posname film … torej … na katere “knjige” si si jemala “nedolžnost” in ob katerem naslovu v kateri vhod v tebe ☺
Haruki Murakami: Kokkyō no minami, taiyō no nishi
Za tistega, ki ne zna japonsko, je slovenski naslov Južno od meje, zahodno od sonca.
Knjiga me je presenetila. Pričakovala sem nek ljubezenski roman, nič posebnega, neko refleksijo o ljubezni. Vendar v realnosti gre za nek zelo pristen moški pogled na ljubezen, razmerja, spolnost (in seveda) varanje. Ker ponavadi o teh temah pišejo vedno avtorice, je bil moški pogled na to temo zame nekaj zelo svežega. In bistveno bolj jasno, kot takrat ko ti to razlaga kakšen moški vrstnik/partner, …
Vsekakor toplo priporočam.
Vse drugo, kar sem brala v zadnjem mesecu, je bilo milo rečeno za v smeti, vključno s Coelhovo knjigo Ob reki Piedri sem sedela in jokala. Pa sem sicer velika navdušenka Coelha
@Pandora1: Kako ti je sicer všeč bera od Murakamija? Meni je zelo ljub avtor, se pa žal ne spomnim več Južno od meje. vem, da sem jo brala na neki plaži 🙂 Enako kot Ljubi moj sputnik, ki me je pustil z mešanimi občutki. Nenormalno prevzela pa sta me Norveški gozd in Kafka na obali. Nebesa!
@kbrina: sem mogla malo poguglat za to Angelogijo, da ne gre za kak mladinski roman (kar sicer ni nič narobe, pa vseeno). Opis na Bukli me spominja na Da Vincijevo šifro – sem močno zgrešila?
@Margot- : katero si mu priporočila?
Jaz sem brala tole od Agathe Christie http://www.emka.si/zlocinska-zabava-zepnica/PR/1470024,355. Mojstrovina, spet, itak 🙂
Gre pa se o tem:
Sir George in lady Stubbs, premožna gostitelja vaškega sejma, si za popestritev dogodka zamislita, da bi organizirala namišljen umor. Za pomoč pri »scenariju« zaprosita pisateljico kriminalnih romanov Ariadne Oliver, ki privoli, da bo organizirala »lov na morilca«. Ariadne pa v zadnjem trenutku pokliče na pomoč Hercula Poirota, da bi vseeno raziskal okoliščine »umora pred umorom«, saj se ji zdi, da se ta igra ne bo dobro končala.
Napeta kot truna 🙂 Kriminalke so itak zakon za dopust 🙂
Ja, na oboje. S tem, da so otroci sedaj na žalost odrasli:))) in ni več slikanic. Mladinske fantazijske pa z velikim veseljem prebiram. Potterja itak, Vampirsko akademijo, Severni sij in nadaljevanja, Jantarni daljnogled in nadaljevanja, George R.R. Martin ni mladinski, ampak itak, Igre lakote in nadaljevanja, serija Nesmrtni, Saga o Otorijih, Saga o Zemljemorju
Forum je zaprt za komentiranje.