Katalogi diskontov (Hofer, Leclerc…) – kupujete preko akcij?
No, jaz pa trenutno zbiram:
– OMV nalepke, bi rada tehtnico (mislim da je digitalna za 9,99 EUR) kupila, se mi zdi ugodno, pa rabila jo bi
– SPAR nalepke, to bi radi zbirali otroci, tako da če kdo hodi, pa ne zbira, se priporočam
Ja, včasih kaj pametnega najdem v LIDL in HOFER letakih, naprimer zdaj sem videla, da bodo v L. imeli barvni papir (obojestransko) za 2 ali 3 eur, to bo fajn za otroke, za ustvarjanje, to bom jim kupila, se mi zdi ugodno in uporabno,
včasih kaj za oblečt vidim, da bodo imeli kje ugodno, in kar rabim, grem potem rada tam kupit, sploh Lidl in Hofer imata dokaj kvalitetne stvari za oblečt, za otroke, še s kakšnim potiskom Spidermana, naprimer, bom (če bom dobila) v ponedeljek kupila za svojega škrata pižamico (ČE bom dobila, ponavadi to takoj zgine iz nakupovalnih polic), je pa dokaj ugodna cena, saj pravim, kvaliteta pa je tudi kar v redu…
😀
Ammmm, si ji dala idejo! Ampak je štil (kmalu) popustil…. Verjetno po principu pametnejši odneha….. 😉 :))))
Reklame so v prvi vrsti namenjene za zbujanje (lažnih?) potreb.
Nap. B_M ogleduje “super tuper parni čistilnik”.
V opisu je navedeno, da “brez truda očisti trdovratno umazanijo in uniči mikrobe“. Vse skup je zelo pogojno/relativno.
Najprej moraš imet tla, ki se lahko na tak način čistijo (ploščice ali kaj podobnega), krpa na koncu čistilca se posledično hitro umaže in jo je treba večkrat oprat/ožet drugače samo razmažeš svinjarijo Isto kot pri navadni krpi ;), zadevo je treba vklopit v štrom, treba je počakat, da stvar segreje vodo, ki mora bit destilirana…itd itd. Če vse to sešteješ lahko tisti čas že petkrat pobrišeš tla z navadno krpo in nekim čistilom. Pa ne s kakim “super reklamnim”, kjer je notri samo dišava umazanja pa ostane na tleh…. In na koncu se mašina še relativno hitro pokvari, narejena je pa tako, da se ne da več popravit oz se “ne izplača”….
Vse do danes pa je B_M preživela čisto solidno tudi brez te naprave – zdrava, mikrobi in trdovratna umazanija ji niso prišli do živega + navadno metlo lahko uporablja tudi kot prevozno sredstvo….. 😉 :)))
Jo pa najeda dvom (zaradi reklame?) da bi imela parni čistilnik, ker….. :)))
Krivok. celo ostal ti bo višek denarja, če ne boš listala reklam in kupila le tisto kar resnično rabiš brez pretiranega vpletanja čustev 😉
Ravno gledam … imam kup nalepk omv, ker jih samo pobašem, zbiram pa ne. Imajo pa različne serijske številke. Moram preveriti, ali kje na omv straneh piše, katere so veljavne.
No, tako jaz zbiram. Zdajle sem zatripala, ko je nekdo omenil tehtnico. Meni se je moja pokvarila, pa tudi rahlo neuporabna je bila in za deset evrov se bom pustila zapeljati v umetno ustvarjanje potreb. 🙂 Samo dejansko je tako, kot pravi on. Sploh Hofer in Lidl nas dobro na finto, ker imata ponudbe omejene na dan ali dva in je vedno now or never.
No, jaz sem zapolnila že 2 blokca pri omw, filam ta tretjega. E-žar kupujem že 2 leti, grelnik vode pa eno in bom oboje kupila. Ker nimam pečice, mi bo žar prav prišel, komaj čakam da ribice gor vržem, mmm
Pa po pravici povedano kupujem tud likanik s parno postajo in zdaj pač ne likam, ker sem svojega starega podarila mami in eto… no, kuhinjska tehtnica mi je tudi šla zu grund pa se znajdem drugače, za 200 ojrov nakupa nalepk že ne bom kupla tehtnice za 10. Zadnjič sem v omw kupla kvalitetni nahrbtnik, ojačan, robusten. Je.biga, če pa so to stvari, ki se dejansko RABIJO.
Lidl imam pred bajto praktično pa skorajda ne zavijem not, ker nisem obsedena s tem da kupujem vse, kar je poceni. Običajno tud kataloga ne prelistam (če mi je rees dolgčas). Res me “gane” samo Leclerc 😉
Sicer pa reklame pošiljajo tudi Harvey Norman, Slovenija les in ostalo.
Sploh ni dvoma o tem, da nahrbtnik spada med stvari, ki se rabijo. Vprašanje je le, če ga TI rabiš. 🙂
Mare, svojo pokroviteljsko držo lahko tokrat kar izpustiš.
Upala sem da se bodo javli tud drugi forumaši, ki sodelujejo v bolj free temah tu.
@it, o kakšnih Spar nalepkah je govora? Kolikor vem, obstaja samo Sparova zelena kartica.
V ZDA se je zgodil primer, ko je družina od velike trgovske mreže dobila na dom debel katalog za otroško opremo in kasneje se je izkazalo, da je njihova najstniška hči v 6. mesecu nosečnosti.
Trgovci so namreč sestavili posebno ekipo ljudi, ki je bila zadolžena, da iz potrošniških navad najde potencialne nosečnice in na podlagi križanja podatkov (katera hrana ti paše, katera ne več…) so dosegli 90% zanesljivost.
Luštna grozljivka, kaj? 😉
Rumena nalepka krasi moj nabiralnik že dolgo.
Sicer pa se na veliko izogibam nakupovalnim centrom, zame so to pravi energijski vampirji..
Moje mnenje je, da damo preveč za hrano, pa tudi oblačila v Sloveniji. Včasih grem v Avstrijo in tam dobiš hrano ugodneje, da ne govorim o tem, da ima boljši okus. Pa njihov standard in naš? S tem, da se oni pritožujejo, zakaj njihova hrana ni tako poceni kot v Nemčiji!
Spremljam akcije, kupim, samo malo nas pa tudi lahko zavedejo; kolikokrat potem človek kaj kupi, ker je znižano. Ker je akcija, pa mogoče sploh ne rabiš. Prihologija množic. Isto kot razprodaje.
Jaz gledam na izdelke, kupujem kaj tudi bio, ampak hrana je vedno dražja, kakovost pa, se oproščam, včasih tudi vprašljiva. In ko sem to prebrala, začenjam razumeti to čistilko. Z njeno plačo pa še toliko bolj.
Se strinjam s khmmmm, tvoje mišljenje mi je blizu. Tudi sama raje nakupujem v Avstriji, hrano in cote, več izbire, nižje cene, prijaznejše prodajalke. Čedalje več gledam na bio, deklaracije berem pa že dolgo (ne samo pri mačjih konzervah 😉 ) Zadevam pa se, da to vse stane in da si ne morem privoščit, da je vse čimmanj oporečno in bio. Včasih pač ne gre.
Tudi jaz arzumem snažilko do neke meje, je pa tako da nekaj kar je orto poceni (razne S-budget variante pa Mercator znamka) nikoli ne veš, kaj dobiš not, ker ni izvora. Valda če kupiš za 20 centov nek jogurt, da to ne more bit višek kvalitete. Kdo mi je že razlagal, da je nekje gledal, da delajo pudinge oz.jogurte iz prahu ne iz svežega mleka? Morda celo On_? 😉
Ampak to so bolj mali nakupi, pa je res da se da pri hrani ogromno prišparat in ne kupit 2x več samo zato, ker je akcija kupiš 2 komada, enega ti nakažemo na kartico ali pa kupiš 3 komade, cena vseh se zniža za 30%.
recimo tisti bon za 25% pri Hofru al Lidlu, ki ga je omenil Robi, je fajn, ker zelenjavo in sadje res vedno nucaš 🙂 Ampak če nisi lih namenjen v tisti konec, brezveze letat samo zaradi bona.
En zanimiv primer recimo. v Leclercu stane 500ml sladoleda Häagen-Dazs 7,5 evra (zdej majo neki znižan na 3,.50), v Avstriji v Billi (ki je cenovno v istem rangu z Leclercom, torej draga) pa ista zadeva stane 5 evrov. Ja, ga pač ne kupim, jasno 🙂 samo hecno, kako slovenci nabijamo marže.
Bibita_Melita, če te še slučajno zanima mnenje o mopu:
Sama sicer preko TopShopa ne kupujem, vendar pa je bil moj sin, ki je nekaj časa najraje spremljal reklame, nad mopom čisto navdušen. In tako sem se navdušila tudi jaz. Takoj poklicala in ga komaj čakala, da je prispel – ker bomo odslej imeli vse bolj čisto in zdravo, brez nepotrebnih čistil… In tako smo ga seveda tudi takoj preizkusili. V kopalnici. Para, ki je izparevala, niti slučajno ni bila toliko vroča, da bi mi recimo popekla roke, če bi jih ravno držala kje blizu – zato sem se tudi spraševala o uničevanju mikroorganizmov. Dokler so bila tla mokra, so izgledala super (kot vedno po čiščenju), ko pa so se posušila, so se madeži na tleh ponovno videli. In isto je bilo v tuš kabini. Ne vem, mene ni prepričal in še isti dan smo ga vrnili.
Je pa bilo to dobro tudi za sina, ki je videl, da ni vse zlato, kar se sveti in da so stvari v reklami velikokrat videti drugačne, kot v resnici…
Ja, to je res. Najhujša je tuševa znamka, tisto je živ obup, sledi ji pa mercator, no, razen njegova bio linija, tista je ok- tak je pač moj okus.
Lani poleti sem bila v Franciji in me je presenetilo, da še tam kupujejo bolj poceni hrano kot mi. Seveda, če to ni v Parizu in v majhni trgovini.
Znova- jaz bolj zaupam njim, kar se kakovosti tiče 🙂
Ja. Pa saj trgovci niso neumni. Prilagodijo se trgu. Nekdo mi je razlagal, da isti izdelek (npr. buteljka vina) stane v Lidlu na Hrvaškem največ, manj v Sloveniji, najmanj v Avstriji. In posledično se vsi temu prilagodijo.
Kako prilaqodijo se trgu, to mi ni jasno. saj ja skoz kukamo, kako da nimamo za žvet, kako je vse drago, recesija nas je udarila bo žepu, komaj se prebijamo čez dolgove in pufe … očitno te štacune niso v minusu kar se prodaje tiče. Konkurenčnost dobivajo z reklamami in “akcijskimi cenami”, drugače si ne znam predstavljat.
Ne, oni niso v minusu, tudi meni ta ekonomija ni čisto jasna, zakaj to tako funkcionira, ker naj bi se cene oblikovale glede na plače. Zakaj so potem cene hrane nižje v drugih državah, kjer so plače višje?
Drugače, kot da je to odvisno od naših trgovcev, ki si dajejo take marže, si tega ne znam predstavljati.
Da se prilagodijo, v smislu, če se recimo nek izdelek – kaj pa vem, če sem že prej omenila vino, pa recimo ena buteljka vina- če to sorto vse druge trgovine prodajajo po 5-7 eur, realna cena je 2 ali pa manj, je nek diskonter ne bo prodajal za 2 eur, ker če jo prodaja za 4, je še vedno cenejši od drugih trgovcev. In ima profit. Tako jaz to razumem…
Heh, ne jem skorajda nič industrijskega, ker je za k*** kvalitete vse, domača vložena zelenjava je 10x boljša kot navidez ogromna in popolna sočna ter mesnata paprika npr.. Imam to srečo, da lahko konzumiral v 90% domačo hrano, pa še to pridelano na neke vrste bio način, ne kot kmetje, ki jim je vseeno, koliko strupov nanesejo na poljščine, saj gre itak vse v prodajo. Maso bi povsem opustil, če te možnosti ne bi imel, da bi jedel domače, od tega bi jedel samo ribe. Tudi polento, ovseno kašo in podobne stvari si po možnosti kupim v bio prodajalnah.
Jaz se pogosto sprašujem tole. Kako preveriti, kako vedeti, da je to res? Po okusu, barvi tega ne moreš trdit. Lahko nekdo pametuje ali pa ugiba. Ampak kaj je resnica?
Jaz se pogosto sprašujem tole. Kako preveriti, kako vedeti, da je to res? Po okusu, barvi tega ne moreš trdit. Lahko nekdo pametuje ali pa ugiba. Ampak kaj je resnica?[/quote]
Moraš biti najvajen na eno vrsto hrane, ptoem lahko primerjaš. Eni ne vedo, kaj sploh jedo oz. jim je vseeno ali podobnega okusa, ker ne razločujejo. Ali pa jim je celo to fino ,da recimo pečena kura dobesedno razpade in je zelo mehka – to je ravno nekvalitetno meso, ker je bila hranjena le s krmili, hitro raste, nič sončne svetlobe….
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=enwU5jIXSlU[/youtube]
Zelenjava isto, ne vem, če sem že jedel kaj kakovostnega, čeprav piše 1. razred.
Ne vem, če primerjaš domač por z vrta ali pa kupljenega- veš. Če primerjaš okus brokolija, velja enako. Sočne domače hruške, ma ni takega okusa nikjer. Jaz sem pač imela to srečo (in jo občasno še imam), da sem imela dostop do nekaterih domačih bio zadev. Imeli smo svoj vrt.
Drugače tako vedeti res ne moreš po obliki, po barvi. Okuse pa prepoznaš. Kupuješ, nabavljaš hrano tam, kjer veš, da je v redu pridelana. Če imaš pač to možnost. Če ne pa…
Matjažko, krivokljun, mogoče smo se pa že kdaj videli v kaki bio trgovini, kaj pa veš;)
Ne vem, če je okus dovolj za primerjavo kvalitet določenih živil oziroma hranil v živilu, glede na to, da danes lahko menda že povsod dodajajo umetne dodatke za okus. Mogoče v zelenjavo še tega ne dajejo, ampak na to se res ne spoznam.
Mogoče bi opazil razliko v okusu tudi, če bi poskusil dve papriki, ki sta zrasli na dveh različnih domačih vrtovih. Zato, ne vem, če je tako preprosto ocenjevanje po okusu.
Če ima nekaj domačega boljši okus od kupljenega, to še ne pomeni, da je domače bolj kvalitetno, ker gre le za subjektiven okus. Lahko gre le za naša prepričanja, da je vse kar je kupljeno, umetno in s tem nekvalitetno in že samo zaradi tega občutimo “boljši” okus. Mene zanimajo dejstva, če se jih sploh da kako izluščit. Saj vemo kako je s pivom, eni imajo radi Union, drugi Laško, tretji pa sploh ne opazijo razlike v okusu.
Dodatek je predvsem natrijev glutaminat:
http://www.avita.si/prehrana/glutaminat-nepogresljiv-prehranski-dodatek
Praktično v vseh pripravljenih živilih, pripravljenih začimbah… ojačevalec okusa naravne arome- lepo se sliši, ne?
Forum je zaprt za komentiranje.