Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Katalogi diskontov (Hofer, Leclerc…) – kupujete preko akcij?

Katalogi diskontov (Hofer, Leclerc…) – kupujete preko akcij?

Vas kaj ganejo ko priletijo v vaš poštni nabiralnik? Se odločate kdaj za nakup (živil, gospod. aparatov, bele tehnike…) preko akcijskih katalogov? Jim zaupate?

Zbirate točke, pike, nalepke (tudi OMW recimo), bonuse?

Ja me ganejo, predvsem se zgrozim koliko dreves so posekali za ta nesmisel od reklame, koliko strupa so zlili na ta papir, da sija v vseh tistih barvah, koliko energije je šlo v nič, da je ta kos papirja pristal v mojem nabiralniku in ni samo en papir!
In na vsakem papirju piše isto! Ravno oni so najugodnejši…. bla bla bla… In to mi pošljejo VSE trgovine, iz mojega kraja. V čem je potem prednost ene pred drugo?
Sploh pa večino “krame”, ki jo ponujajo na reklamah sploh ne rabim, nimam za kaj nucat, razen samo reklamo kot tako, da z njo zjutraj podkurim peč……. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Roba je ali poceni ali dobra – oboje ne more bit !!!
Nalepka na postnem nabiralniku resi vse – brez nepotrebnga papirja.

Presoja kvalitete izdelka glede na njegovo ceno je zelo varljiva, bolje rečeno netočna, ker cena kot taka, danes ni več odraz vloženega dela. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mene reklame ganejo toliko, da sem na svoj poštni nabiralnik nalepil rumeno nalepko. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tudi jaz imam rumeno nalepko, a osebno zmenjeno s poštarjem, da mi dostavlja Lidl, Hofer in Leclerc.

Misla sem bolj velike nakupe preko katalogov, kak fotoaparat, tv, pralni stroj ali greste ponje raje v Big Bang?

Reklam ne dobivam.
Ko imam namen kaj kupit, prečekiram ponudbo v tistem trenutku, namesto da bi se za nakup odločila zaradi ugodne cene. Mislim, saj ravno v tem je poanta potrošništva: da kupiš, česar ne rabiš in takrat, ko ne rabiš, ampak je ravno nenadkriljiva priložnost.

It is I, klepetulja, not ronka.

Presoja kvalitete izdelka glede na njegovo ceno je zelo varljiva, bolje rečeno netočna, ker cena kot taka, danes ni več odraz vloženega dela. ;)[/quote]

To je res in testi raznih potrošniških organizacij to potrjujejo. Treba se je zavedat, da danes (visoka) cena odraža predvsem vložek v oglaševanje, ne pa kakovosti.

Za tole bo potrebno “certificirano potrdilo“, ne samo (tako poceni) reklama…. 😉 :))

Reklame vsebujejo bistveno premalo podatkov, da bi lahko človek odločil za nakup take vrste izdelkov + mnogo je zavajajočih podatkov, težko primerjaš med sabo izdelke, če ne veš kako so zamišljeni (lestvica kvalitete in skupine izdelkov od proizvajalca).
Bolje je pregledat ponudbo na spletu in se poučit kaj vse tiste “lepe” št. in kratice dejansko pomenijo/kako se zadeva obnaša v praksi in kaj od tistega bom sploh uporabljal. Sploh tehnični izdelki hitro “zastarijo”, jim pade cena in so lahko ugoden nakup (ali pa čista polomija/preplačilo), če veš kaj kupuješ/rabiš oz dejansko nucaš in za tako primerjavo (med izdelki in trgovci) je idealen in veliko bolj realen internet/splet kot pa nek katalog/reklamni letak.

Res ni Ronka.

Res ni Ronka.[/quote]

Robi, a ti si po novem certificirano potrdilo? 🙂

Aja, pa še odgovor glede pik, točk, nalepk zvezdic in čebelic: imam kartice prodajaln, v katerih sem večkrat, nalepke pa načeloma izpustim. Še malo, pa bomo v trgovino morali hoditi še z organizatorjem, ne samo z denarnico.

Res ni Ronka.[/quote]

Robi, a ti si po novem certificirano potrdilo? :)[/quote]
Kakšnega posebnega certifikata res nimam. Recimo, da zaupam ronki….:)

Včasih se tudi kaj odločim. Zdaj npr. me zanima tale parni čistilec od topshop, pa ne vem, ali je res tako dober? A ima kdo kaj izkušenj s tem?

http://www.topshop.si/kuhinja_in_ciscenje/h2o-mop-x5-parni-cistilnik.html?csu=general&gtv=1&cex=739421&med=sem&orig=mcn&vir=no&src=si_gen_general_sem_google_1__parni%20%C4%8Distilec&referrer=google_sem_739421&gkw=parni%20%C4%8Distilec&gclid=COnmwcvF_rQCFUmN3godTkcAvw

Zbiram pa mercator pike in nalepke tudi 🙂

Bibita, kaj ti je pa tako všeč pri tem čistilcu? Jaz načeloma sem proti “vsem” top shop izdelkom (vem, verjetno predsodek), ampak toliko denarja kot ga oni porabijo za reklame, bi rekel, da njihova roba ne more bit zelo kvalitetna, če želijo pokrit vse stroške. Saj pravim, bolj predsodek, kot neka matematična računica.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Benti Marko a nisi prebral?

Očistite in razkužite svoj dom z vročo paro, ki učinkovito in enostavno odstrani tudi najbolj trdovratne madeže in mikroorganizme.

Ta parni čistilnik zlahka očisti in dezinficira tla, ploščice, fuge, odstrani vodni kamen, očisti tapecirano pohištvo in preproge ter za sabo pušča brezhibno higieno.

Poskrbite za naravi in vašemu zdravju prijazno čiščenje brez kemikalij, brez naprezanja ter nerodnih veder in cunj.

Verjetno bi se B_M rada na lahek način znebila najbolj trdovratnih madežev in mikroorganizmov brez naprezanja, ki so se v letih bivanja nabrali v njenem domu in to je kot nalašč zanjo…. 😉 :)))))

Včeš mi je predvsem to, da lahko čistiš na suho in mokro in da pri tem ne rabiš nobenih čistil. In da je potem vse sterilno.:) (zdaj če je to res, zato me pa zanima)

Jaz sem že kar nekaj izdelkov pri njih kupila… in do sedaj sem bila vedno zadovoljna… enkrat sem kupila en masažni aparat “TONA” al nekako tako, potem sem se pa samo enkrat masirala.:) ampak to še ne pomeni, da kvaliteta ni bila dobra, temveč da sem jaz neuporabna.:))))))

Hvala On. Saj ravno zato sprašujem, ker če bi Bibita vedela, koliko mikroorganizmov živi v njej in na njej, pa še vedno normalno živi, verjetno ne bi tega kupovala. :))

Očistite in razkužite svoj dom z vročo paro, ki učinkovito in enostavno odstrani tudi najbolj trdovratne madeže in mikroorganizme.

Ta parni čistilnik zlahka očisti in dezinficira tla, ploščice, fuge, odstrani vodni kamen, očisti tapecirano pohištvo in preproge ter za sabo pušča brezhibno higieno.

Poskrbite za naravi in vašemu zdravju prijazno čiščenje brez kemikalij, brez naprezanja ter nerodnih veder in cunj.

Verjetno bi se B_M rada na lahek način znebila najbolj trdovratnih madežev in mikroorganizmov brez naprezanja, ki so se v letih bivanja nabrali v njenem domu in to je kot nalašč zanjo…. 😉 :)))))[/quote]

Evo, On_ je podrobno pojasnil 🙂

Verjetno bi se B_M rada na lahek način znebila najbolj trdovratnih madežev in mikroorganizmov brez naprezanja, ki so se v letih bivanja nabrali v njenem domu in to je kot nalašč zanjo…. 😉 :)))))[/quote]

Evo, On_ je podrobno pojasnil :)[/quote]Bodi še ti tako prijazna pa nam prišepni kako in kje zaslužiš brez naprezanja 99,60€ ?
Jst bi tut…. 😉 :))))

On_ ,če se bom odločila za nakup, boš lahko prišel k meni čistit (seveda večkrat) in boš brez naprezanja tudi kaj zaslužil.:))))

Pri nas še vedno uporabljamo metle in podobna pomagala za čiščenje s (trdim) štilom. Mislim, da bo ena od teh stvari v kratkem uporabljena….. ne glih v skladu s svojim namenom….. 😉 :))))

Ni vse denarju zasluženem brez naprezanja…. 😀

Moji ženi je vseeno kaj počnem brez nje tako dolgo dokler se pri tem ne zabavam….
– Jerry Seinfeld

Predvidevam, da bo žena uporabla štil in te pošteno nabutala.:))))

Ni nujno , kaksna je se vesela, da se moz sprazni kje drugje – ima vsaj mir pred njim .

Ne smetite teme z neumestnimi komentarji, prosim.

Obstajajo nujni in nenujni nakupi. recimo, da si v daljni prihodnosti želite kupiti nov fotoaparat ali pa manjši gospod. pripomoček, opekač kruha (toaster) pa ker vam to ni nujni nakup, samo listate reklame in občasno ošvrknete police v trgovinah z dotično zadevo, potem pa v eni izmed reklam najdete “super” ponudbo, ki se vam zdi ugodno, vam je pa celo ostal višek denarja 🙂 V tem primeru se verjetno odločite za nakup?

Se pravi kupiš nekaj, kar bi itak čez čas (mesece, leto).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close