Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika karkoli s cimetom-predlogi?

karkoli s cimetom-predlogi?

Živjo Daša,
vidim da si že dobila vse odgovore in me je Vladka prehitela (šele zdaj sem prišla domov). Veš, opažam ti američani v receptih zelo radi in skoraj povsod navajajo točno znamko oz. firmo določenega proizvoda, ki to živilo izdeluje. Men osebno se zdi po nepotrebnem.
Vladka, hvala! 😉

lp Zala

Mi je bilo v veselje, Daša. Sicer v angl. nisem ravno ekspert, ampak, če takole večkrat uporabiš kakšen tak recept, ti pride kar v glavo 🙂 Kot nemščina npr. pri pletenju…
Pozdravček še enkrat!

Vladka

Še en predlog za čokoladno glazuro:

Razmerje je na 10 dag Gorenjke 1 dl sladke smetane. Delala sem že nad soparo, zdaj pa ponavadi kar v smetano nalomim čokolado in na šibkem ognju mešam dokler masa ne postane homogena in polijem po pecivu. Zelo lepo se reže.

Pozdrav vsem Veca

Babi brez skrbi :))). Tudi v pečici sldkor ne karamelizira, ker čokolada doseže samo temperaturo 60-80oC (kolikor pač nastaviš), ponavadi pa kako stopinjo manj (ker rabi dolgo, da se segreje na to temperaturo – prej gre energija v taljenje). Torej v bistvu še manj kot nad soparo, ker nad soparo čokolada počasi doseže tudi 100oC! In še manj skrbi imam v pečici, ker lahko čokolado še tako dolgo segrevam, na več stopinj, kot pa je pečica nastavljena, se nikoli ne bo segrela – vmes pa lahko še marsikaj drugega postorim. :)))

Lp, mishika

Mishika,hvala za nasvet;bom ze jutri upostevala.Koristno in res ta cas lahko brez skrbi porabim za kaj drugega. Lep pozdrav Babi

Ojla! Spet sem šla gledat fotko tiste Chocolate Chunk Cinnamon Coffee Cake, res zgleda zelo slastna. Vladka, hvala tudi za tabelo, zelo koristna. Zdaj mi pa manjka samo še tole:

3/4 cup (1-1/2 sticks) butter or margarine, softened – kaj je tisto sticks v oklepaju? Hvala in LP, Daša

:))))))))

Lahko noč. :))

Daša,
1-1/2 sticks pomeni en cel zavitek in še pol zavitka masla – ker ne vem, koliko gramske zavitke imajo američani (mislim da 250 g ni), bi se na tvojem mestu ravnala po navodilu za 3/4 skodelice – torej 3/4 skodelice mehkega masla, malo ga pusti na sobni temperaturi da bo postalo popolnoma mehko.
Skodelica je okoli 237ml – 250 ml.

uspešno peko in poročaj!
lp zala

aja, in še to: po moje bi morala peči v 35×20 cm pekaču (oziroma neke take mere – da ne bo pekač prevelik).
lp Zala

Hvala Zala! Za velikost pekača sem pa tudi videla: 13×9-inch. Ker sem informatik, vem da je 12 inch visok A4 format. :)) LP Daša

V današnji LISI imaš recept za hrustljave cimetove zvezdice.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close