Kam v Italijo po nakupe?
Kam je po vašem mnenju najbolje iti po nakupih v Italijo? Trst? Udine? Palmanova? Trbiž? V vse te kraje sem hodila kot dvajsetletnica, ko sem imela na faksu cimro iz Gorice. Kje so kakšni outleti?
Zadnjič je ena pisala, da je šla na potovanje po Italiji in da so naleteli na industrijsko prodajalno Intimissimi in da so bili modrci po nekaj eur. Kdo ve, kje je ta trgovina?
Pospravljala sem in iz omar vrgla cel kup ponošenih cunj, spodnjega perila, čevljev, škorjev … večjih nakupov nisem opravila že celo večnost Potrebujem nove stvari, tudi malo resnejšo garderobo po 40. letu …
Zanimajo me oblačila – od kavbojk do usnjene jakne, rabim tudi več parov (usnjenih) čevljev, mogoče tudi kakšne škorje, če jih že imajo … Potrebujem tako robo za doma kot boljša oblačila za službo.
Punce, ženske, najlepša hvala!
Premalo si napisala, kaj misliš kupovat. Italija je velika in ima za vse okuse. Če razdelimo v 3 skupine:
– ciganarija: iščeš modrc za 1 evro, vse ostalo ni pomembno … imaš že v Trstu in okolici take cunjarne, po navadi poševnookci za blagajno sedijo.
– nekaj normalnega: si nek srednji razred in bi rada izstopala s čim drugim kot potiskano majico iz H&M: pojdi v McArthur Glenn Outlet, malo pred Benetkami je. Zelo priporočam. Še bližje je Palmanova, ki pa ima manjšo izbiro in preveč Balkancev se tam drenja in jo zato odsvetujem.
– denar ni ovira: greš pač v Milano in se prepustiš navdihu
Torej pojdi v McArthur Glen Outlet, naslov za navigacijo: Via Marco Polo, 1, 30020 Noventa di Piave, Italija
(to je ene 20 minut pred Benetkami, outlet pa se vidi tudi iz avtoceste).
Vzemi si cel dan časa, ker je outlet ogromen. Firme so boljše, ampak cene so zelo ugodne: npr. Versace kavbojke za cca. 70 evrov. Tudi sicer tvoj H&M ni ravno nekaj, s čimer bi se hvalila – na Zahodu je to trgovina za najstnike, zato je čas, da napreduješ. Pred odhodom poglej na njihovo spletno stran, ker imajo občasno za nove kupce 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobropis ob naročilu brezplačne lojalnostne kartice – jo greš pred šopingom iskat na info točko.
Klientela je po mojih izkušnjah super – večinoma kupujejo Italijani, ker balkanarija obtiči že v Palmanovi. Trgovci so za kaki 2 stopnji bolj usposobljeni kot v Palmanovi in, prav zanimivo, bistveno bolje obvladajo tuje jezike. Je pa hrana v kompleksu outleta precej draga, tako da se vam splača it jest nekam ven.
Skratka, pojdite na izlet, ker če si se do sedaj oblačila v H&M, potem ti bo to podobno odkritje kot en dober cabernet sauvignon nekomu, ki je vajen piti Grajsko črno.
kje pa ti je bližje?
Pri Novi Gorici (villesse ) je ob IKEA centru še Tiare center z nekih 150+ trgovinic
Vsaj kakšna ima tudi velike popuste
Ko izločiš tisto, kar ti ne ustreza, je McArthur par trgovin, tako da ne pribijaj, da je ogromen. In tele tvoje fine znamke so navaden precenjen pofl. Tudi s 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom.
Že bolje, da skoči čez mejo v Tiare šoping center, je vsaj normalna roba. Popusti so že del vsakdanjika, ne rabi ostanke prejšnjih sezon kupovat, da dobi kaj ugodno.
McArthur – totalno razočaranje, čeprav kao fensi. Palmanova – še večje, to je pa res ciganija. Ni vredno poti. Razen če ti veliko pomeni, da je ljudje vedo, da si kupovala v Versaceju.
Edini spodoben outlet je originalni Bicester Village, ali pa pogojno kaksni od njegovih satelitov. Vse ostalo je pofl. In ce resno hoces it v shopping je cena letalske karte + prevoza, ce kupis dovolj zgodaj, le malce drazja kot bi te prisla pot v Benetke, izbor in cene pa neprimerno boljse.
McArtur pa res ni velik. In ta dobre znamke so kljub znižanju 100€ +, velikosti in kroji so večinoma samo za suhe, moški morajo bit nižje postave ker imajo zelo malo podaljšanih stvari.
Palmanova je čista tržnica ratala.
V obeh outletih je svinjsko vroče, ker je čisti beton brez sence. Iz trgovine v trgovino hodiš po soncu. Kabine imajo noro majhne in ponavadi tam ni hlajeno.
Pišeš bedarije:
– Mcarthur Glen ima 150 trgovin v Outletu pri Benetkah. Verjamem pa, da če ti ne ustrezajo tamkajšnje znamke (ker si pristaš Kika, NKD in Mane), potem ti po izločitvi tega ostane bolj malo oziroma nič izbire, ja.
– Da so Boss, Versace itd. “pofl”? Zanimivo … tukaj me spominjaš na tisto temo o sosedu, ki vozi Dacio Sandero in je komentiral nakup novega BMW-ja …
– Tiare je brez veze. Enako kot bi šel v Supernovo ali BTC v Ljubljani. Iste štacune, iste cene.
Ko izločiš tisto, kar ti ne ustreza, je McArthur par trgovin, tako da ne pribijaj, da je ogromen. In tele tvoje fine znamke so navaden precenjen pofl. Tudi s 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom.
Že bolje, da skoči čez mejo v Tiare šoping center, je vsaj normalna roba. Popusti so že del vsakdanjika, ne rabi ostanke prejšnjih sezon kupovat, da dobi kaj ugodno.
McArthur – totalno razočaranje, čeprav kao fensi. Palmanova – še večje, to je pa res ciganija. Ni vredno poti. Razen če ti veliko pomeni, da je ljudje vedo, da si kupovala v Versaceju.
[/quote]
Ne vem, iz katerega planeta si ali v kaj se oblačiš, ampak McArthur je definitivno vreden poti tja, sploh, če rabiš kaj boljšega. Za Burberry me sploh ne gane, če je lanski model (kroji so itak večni, kot je njihova kvaliteta). Itd. itd. Predvsem imaš veliko možnosti na kupu.
Palmanova je pa so 80’s – pa že takrat je bila pofl.
Ne maram outletov niti slučajno. Sem bila v McArthurGlen, štacun, da se ti zmeša, Versace, Boss, Armani itd. in seveda cene firmam primerne. Tudi znižane verjetno za povprečnega Slovenca precej visoke. Res, da nisem prehodila celega “mesta”, ker so se mi štacune prej zagravžale, mogoče se kje najde tudi kaj bolj ugodnega, ampak mene tam več ne vidijo.
Enaka izkušnja v Parndorfu pri Dunaju, miljon štacun, da te mine in komaj najdeš izhod.
Imam 50+ let, za cote ne zmečem celega premoženja, največ oblačil kupim v Orsayu, pa v Zari, občasno H&M, Sportina, tudi C&A (tam imam problem, ker ni dosti majhnih številk), kako malenkost sem kupila tudi že v NewYorkerju in Mani, se najde kdaj pa kdaj kaj solidnega.
To so pa v glavnem vse štacune, v katere sploh zaidem. Pogrešam Quelle in Neckermann, so imeli zelo ugodne in kvalitetne zadeve, pa še v štacuno ni bilo treba it.
Pišeš bedarije:
– Mcarthur Glen ima 150 trgovin v Outletu pri Benetkah. Verjamem pa, da če ti ne ustrezajo tamkajšnje znamke (ker si pristaš Kika, NKD in Mane), potem ti po izločitvi tega ostane bolj malo oziroma nič izbire, ja.
– Da so Boss, Versace itd. “pofl”? Zanimivo … tukaj me spominjaš na tisto temo o sosedu, ki vozi Dacio Sandero in je komentiral nakup novega BMW-ja …
– Tiare je brez veze. Enako kot bi šel v Supernovo ali BTC v Ljubljani. Iste štacune, iste cene.
[/quote]
Avtorica je napisala da išče razred Hm in Zare. V McArthurju je mogoče par takih trgovin ostalo je višji cenovni razred.
https://www.mcarthurglen.com/en/outlets/it/designer-outlet-noventa-di-piave/stores/
Pišeš bedarije:
[/quote]
KO IZLOČIŠ TISTO, KAR TI NE USTREZA. Ne vem, kaj pri tem stavku ni jasno. Nihče ne kupuje vseh stilov. In v teh 150 trgovinah je tona trgovin s športno opremo, nakitom, torbicami, moško robo …
Ne vem, iz katerega planeta si ali v kaj se oblačiš, ampak McArthur je definitivno vreden poti tja, sploh, če rabiš kaj boljšega. Za Burberry me sploh ne gane, če je lanski model (kroji so itak večni, kot je njihova kvaliteta). Itd. itd. Predvsem imaš veliko možnosti na kupu.
Palmanova je pa so 80’s – pa že takrat je bila pofl.
[/quote]
Ti deluje avtorica kot nekdo, ki kupuje ali bi kupil Burberry? Nismo vse trophy wife.
KO IZLOČIŠ TISTO, KAR TI NE USTREZA. Ne vem, kaj pri tem stavku ni jasno. Nihče ne kupuje vseh stilov. In v teh 150 trgovinah je tona trgovin s športno opremo, nakitom, torbicami, moško robo …
[/quote]
Ja, komur se da prehodit 150 trgovin, da jih najde par zase … Meni recimo niti slučajno. Tudi če mi na koncu kdo kaj šenka.
Ja, komur se da prehodit 150 trgovin, da jih najde par zase … Meni recimo niti slučajno. Tudi če mi na koncu kdo kaj šenka.
[/quote]
Lej, so ženske, ki se oblačijo fensi in spičijo jurja na mesec za garderobo – bog jim požegnaj. Nekoga, ki ne živi zato, da se lepo oblači, pošiljat v McArthurja, je pa res idiotizem prve klase.
Če te zadovolji H&M in Zara, potem Tiare ob Ikea Villese, Torri d’Europa v Trstu, CittaFiera Udine. Pod predpostavko, da ti npr. CityPark v LJ ni ok – je namreč vseeno večji in ima več izbire kot ti, ki sem jih naštela. Običajno gremo mi Goricjani po nakupih v LJ 🙂
Noventa di Piave – še nikoli nisem tam dobila nič pametnega, pa sem bila pripravljena konkretno odpreti denarnico (imam dobro postavo, ni to problem, ampak izbira je primerna za Rusinje, ki jih je tam veliko). Palmanova Outlet pa je Outlet od Outleta – le redko dobim kakšno malenkost, tja grem bolj na sprehod kot kaj drugega.
V outlet pri Benetkah ne grem, če sem na tesnem s financami in če nekaj potrebujem. Kaj ti to pove?
Da boš lahko imel srečo in našla kaj res odličnega in bo dobro odšteti za tisto malo več. Po drugi strani pa to pomeni tudi, da mogoče ne boš našla ničesar, ker bo tisto, kar ti bo všeč, na voljo v drugačnih cifrah kot jih sama nosiš.
Samo za to iti na pot se mi ne da. Kupuješ spotoma, ko greš na primer z letališča ipd. Zdaj poleti je tam obupna vročina in tam na vročini pod tistimi sončniki piti precenjeno vodo, ki jo prodajajo po kapljicah, utrujajoče in ponižujoče. V torbici imej vsaj liter vode, resno. Zelo je vroče.
Vse italijansko, pa še malo turško, pa res lepo :
https://www.facebook.com/minimaksi/
https://www.facebook.com/oblacilaulalakamnik/
https://www.facebook.com/modni.dodatki.tina/
Forum je zaprt za komentiranje.