Kam na počitnice, kje je lepo, ugodno, mirno ali samo izkušnje iz počitnic
Plaža je pri hiši res skalnata, vendar je na več mestih urejen dostop s stopnicami. Mogoče je bolj primerna za večje otroke, nam je bilo ravno to všeč, da je zelo hitro bolj globoka voda. Zraven je tudi betoniran pomol.
Peščena plaža je par sto metrov nižje po obali, kjer so tudi tuši in bifeji.
(za 4 osebe!) samo tri male brisače.
V Trogirju nam je gazda po petih dneh prinesel nov sveženj čistih rjuh in brisač – kaj takega v svojih 20 letih počitnikovanja v privat apartmajih na Hrvaškem še nisem doživela!
Mi smo to doživeli povsod, kjer smo bili nastanjeni več kot 1 teden. Na šolti pa nam gazda pere še naše cunje, če želimo.In to za 50€/dan!
Ob plačilu, ki je za 10 dni znašalo 700 EUR, smo hoteli poravnati še takso – gazda pa je rekel, da je že vključena v ceno! No, tudi tega v vseh teh letih še nismo doživeli.
Tako bi moralo biti povsod, razen če ni izrecno napisano, da se doplača turistična taksa.
No, tudi mi smo letos imeli takso že vključeno v ceno, pralni stroj v apartmaju, plažo pred hišo in vodo takšno, da bi jo lahko pil, če ne bi bila slana:))) Na dan pa 60€, kar se mi za apartma za 5 oseb ne zdi preveč, glede na pogoje, urejenost, bližino plaže in samoto, kar mi na dopustu zelo paše. Bili pa smo v Oštrički uvali (Kanica) v bližini Rogoznice. Po 14ih dneh še ne bi šla domov.
lp
Še poročilo o zadnjem tednu dopusta – z najstarejšim sinom sva imela tečaj kajaka na Kolpi v izvedbi Skok športa iz ljubljane – NORO DOBRA IZKUŠNJA!
Vadielj Miran zadeve obvlada, tri dni uživanja po Kolpi in njenih jezovih in brzicah, v soboto pa spust…
celo noč je deževalo in jaz sem samo razmišljala, kakšna bo voda… koliko višja in hitrejša…
in res – zjutraj je bila pol metra višja kot prejšnji dan… ampak moj skoraj 8 letnik ni niti pomislil, da ne bi šel na 13 km dolg spust….torej mi ni presostalo drugega…..
vmes nas je pralo, voda je bila vedno bolj kalna, ampak čez brzice in jezoveje šlo pa kot veter …noro dobro…sploh nisem verjela, da bom zmogla, niti enkrat nisem prevrnila kajaka….
hvala še enkrat Miranu (celo svoj čoln mi je posodil) in tako obvlada zadeve, da sem se počutila res varno…. le enkrat mi je zastal dih, ko sem bila sama že preko jezu in sem spremljala sina, ki se je spuščal po njem…. mali je letel kot strela med ogromnima skalama…. ni niti trznil …. začel je že lani, ko ni bil niti 7 let star in ima res filing za drsenje po vodi…
skratka, naslednje leto gresta na tečaj poleg naju še mož in ta srednji sin, potem pa gremo v nabavo čolnov…
lp l
še vedno prisegamo na počitnice v mirnem okolju Goričkega. tudi letos je bilo tako:
s seboj smo imeli kolesa, rolerje in skiro, mami in oči pa tudi tekaške copate 🙂 kopali smo se v Radencih ali v Avstriji (do tja samo nekaj minut). mala dva sta bila navdušena nad živalmi, ki jih imajo na kmetiji: ovce, osliček, zajčki, prički, ogled čebelnjaka….
po 10-ih dneh smo zamenjali lokacijo in šli na drug konec SLO, v Goriška brda. skrajno lepo!
prve tri dni smo preživeli v Medani, potem dva dni še na Bregu:
na poti nazaj smo si ogledali še muzej v Kobaridu in s tem zaključili lep dopust.
Naj še jaz povem.
Z možem sva bila najprej v Budvi (ČG), ker pa nama tam ni bilo OK, bilo je prevroče, preveč ljudi, … sva popokala svoje stvari (nikjer nisva imala naprej rezerviranega apartmaja) in se odpravila proti domu. Na poti sva se ustavila še v Hercegnovem (ČG) in pot nadaaljeva do Hvara. Tam pa je bilo čudovito prečudovito. V turističnem biroju v Jelsi nama je prijazna uslužbenka našla odličen apartma za 2 v mestu Vrboska. Bilo je čudovito, en dan sva si celo izposodila skuter in prevozila in si ogledala skoraj celoten otok.
Hvar je res čudovit otok. Najbolj me je navdušil njegov vonj po sivki. Njihovi nasadi sivke so res čudoviti za pogledati. Plaže so krasne, morje čisto in toplo. To je bil res krasen avanturistični dopust.
Evo, mi smo se vrnili iz našega potepanja. Bili smo v Dubi Pelješki, vasica na polotoku Pelješacu in vsem toplo priporočam, predvsem tistim, ki imate radi bolj odmaknjene vasice, brez živžava, mirno, tišina, čisto morje, plaža lepa, prodnata, dolga ter široka, hišica z apartmaji tik ob plaži. Apartmaji so čisti, lepi, balkon z pogledom na morje, ponoči slišiš morje in škržate. Lastnik je super, spodaj ima še dnevni bistro (čisto na easy, nič glasbe), pijača, sendviči in sladoled.
Imeli smo se super lepo in sigurno še gremo.
Tukaj pa še link:
http://www.peljesac.info/zaporat/indexhr.htm
http://www.apartment-dubrovnik.net/dubrovnik/ponuda/zaporat.htm
No pa še jaz.Včeraj sem se vrnila z Ohrida. Avionske karte sem kupila spomladi v akciji,ki sta jo imela Spar in Adria in so bile samo 99 EUR povratna z vsemi dajatvami.Leteli smo sicer v Skopje, potem pa je še 3 ure z avtobusom do Ohrida. Mesto je prekrasno, prelepa arhitektura, ljudje zelo prijazni. Voda v jezeru je super za kopat,topla,čista in meni je še bolj ustrezalo kot morje, ker me sol na koži žre. Nastanjeni sva bili v privat sobi,s souporabo kopalnice in kuhinje. Cena za sobo na noč je bila samo 15 EUR. Res,da je bila skromna nastanitev,vendar sva bili edini gostji v hiši in sva imeli kopalnico zase.
Hrana v lokalih in v trgovinah je še vedno zelo poceni.Kosili sva vedno zunaj-za obe sva dali skupaj s pijačo okoli 600 MKD,kar je 10 EUR.
Kar me je motilo je bila svinjarija – po tleh od čikov do plastenk in papirjev.Košev za smeti zelo malo,plaže nihče ne čisti.Je pa zato kristalno čista voda vse odtehtala.
Tujcev je bolj malo,v glavnem so Makedonci in Srbi.
Suma sumarum je bil krasen dopust.
Pozdravljeni,
zelo tada bi si ogledala ta apartma, kjer ste dopustovali v Novalji.
Bi mi mogoče lahko posredovali link ali slike na moj mail?
najlepša hvala
Saša
Forum je zaprt za komentiranje.