Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kakšno je življenje v Danski

kakšno je življenje v Danski

Edino plače nisi omenil.

Daj povej mi če se rodiš v afriki (večina držav) kako si lahko narediš življenje tako kot si ga narediš sam?? Ali pa nekje na kitajskem v delavskem mestu, ali pa v Severni Koreji, ali pa v Južni Ameriki v revnem predelu…

Ne piši neumnosti preden ne prepotuješ vseh teh dežel in govoriš na pamet.

Daj povej mi če se rodiš v afriki (večina držav) kako si lahko narediš življenje tako kot si ga narediš sam?? Ali pa nekje na kitajskem v delavskem mestu, ali pa v Severni Koreji, ali pa v Južni Ameriki v revnem predelu…

[/quote]

Pisala sem z vidika slovencev in ne z vidika neke punčke rojene v najrevnejšem predelu indije.

Drugače pa tudi v revnih deželah so ljudje, ki so zadovoljni s svojim življenjem in srečni. Nesrečni so tisti ki vedo da je “zunaj” nakej več in si želijo ta nekaj več. Ne sedijo v nigeriji recimo na tleh in jokajo kako jim je hudo. Živijo svoje življenje kolikor dobro pač lahko. Težko življenje. Ampak to še ne pomeni da ga objokujejo. To je bolj navada zahodnega sveta. Po mojih izkušnjah. Res pa še nisem prepotovala celega sveta. Sem pa videla že bedo. In vsakič ko kakšen slovenec jamra kako je najbolj bogi na svetu mi pride pred oči in me je sram za ljudi ki sploh vejo ne kako beda izgleda….

[/quote]

Pisala sem z vidika slovencev in ne z vidika neke punčke rojene v najrevnejšem predelu indije.

Drugače pa tudi v revnih deželah so ljudje, ki so zadovoljni s svojim življenjem in srečni. Nesrečni so tisti ki vedo da je “zunaj” nakej več in si želijo ta nekaj več. Ne sedijo v nigeriji recimo na tleh in jokajo kako jim je hudo. Živijo svoje življenje kolikor dobro pač lahko. Težko življenje. Ampak to še ne pomeni da ga objokujejo. To je bolj navada zahodnega sveta. Po mojih izkušnjah. Res pa še nisem prepotovala celega sveta. Sem pa videla že bedo. In vsakič ko kakšen slovenec jamra kako je najbolj bogi na svetu mi pride pred oči in me je sram za ljudi ki sploh vejo ne kako beda izgleda….
[/quote]
Tisti Nigerijec se ne sprasuje o tem ali je srecen, ampak kako bo danes prisel do hrane. Tisti bolj podjetni in ambiciozni pa kako bi prisel v Evropo. Ne po sreco, ampak prezivetje. Z drugim se pa strinjam, tudi najrevnejsi slovenec je kralj proti povprecnemu Nigerijcu.

So pa ravno Danci in njim podobni narodi krivci za vso to bedo Azije, Afrike.. namreč prav Danci so hodili v Indijo stoletja po “plemenite surovine”, danes pa te azijske države imajo za delovno silo “njihovega kvalitenega življenja”.

Vsaka stvar na tem svetu ima tudi drugo temno plat, tisto pred katero si prepogosto zatiskamo oči.

No ja… To ni ravno povsem korektno. Obstaja vendar dolocena druzbeno kulturna podstat, ki definira odnose znotraj posameznih geografskih obmocij. In ta je lahko posamezniku tudi tista nepremagljiva ovira, ki pravzaprav tudi najpogosteje botruje ekonomskim migracijam. Recimo ravno za Slovenijo je znacilno, da je delez ekonomskih migracij zaradi revscine ze skozi vso zgodovino zanemarljiv. Slovenijo npr. ze v vseh znanih migracijskih valovih zapuscajo povecini posamezniki, ki si zelijo znotraj svojega referencnega okvirja doseci nekaj vec, posamezniki, ki se ne bojijo izstopati. Ce npr. za primerjavo vzamemo Hrvate in/ali Bosance, so tam vecinsko migranti “fizikalci” medtem ko je vecinski delez slovenskih migrantov tehnicni ali visje izobrazen kader, torej kader, ki je v stanju botrovati spremembam in izboljsavam ter z zeljo kaj v tej smeri tudi storiti, a zaradi pregovorne negativne selekcije v Sloveniji svojih zamisli ni v stanju uresniciti, medtem ko zgolj streljaj proc, severneje brez vecjih tezav uspejo realizirati svoje ideje.

Zmeraj ko grem mimo tega naslova preberem v danki 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close