Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšna je odločitev na brdu?

kakšna je odločitev na brdu?

Odgovor na objavo uporabnika
Prav, 05.11.2021 ob 20:31

Pa ni tako lahko ljudi najti. Že sedaj je rekordno malo kadrov na razpolago in nekateri iščejo sodelavce po pol leta, a ne najdejo.

In od danes na jutri tufi niso ravno vsi nadomestljivi. Nekateri morajo celo tudi kaj znati. Brez znanja, izkušenj, uvajanja in izobrazbe je verjetno zares možno le v politiki…

ne zgovarjajte se samo na kader v zdravstvu – ja, vsa jim čast, jih spoštujemo – ampak: tudi 3x več postelj bi jim lahko usposobili, če bi za to odprli mošnjiček. Samo napovedovanje 3. vala za jesen  jim je šlo  v poletnem času  od rok, pa siljenje cepiv.

Ulica, 05.11.2021 ob 19:56

V pomoč so vam klošarji, narkomani, ki se radi cepijo namesto vas. So se namesto mnogih direktorjev, lastnikov, šefov. Politiki so se pa itak samo slikali, ko jih cepijo.

za vas moške ja, imate na voljo dovolj brezdomcev različnih starosti;  žensk pa žal  primanjkuje.

Anonimno 9570, 05.11.2021 ob 19:58

Kdaj pa naj bi tile ukrepi stopili v veljavo? S ponedeljkom, ali že s soboto?

včeraj…..

Če bodo tudi sodišča poslovala preko Zooma – noben problem 🙂 Ostalo pa se bo preživelo, kot se je lani, v lockdownu.

očitno po reklu kar lahko danes storiš si včeraj že vedel, 05.11.2021 ob 20:37

včeraj…..

Kateri so tisti ukrepi, ki naj bi stopili v veljavo?

Torej bo ene 40% ljudi sedaj na prisilnem dopustu?

Na nasi firmi delamo tudi po 10 ur, ker je primanjkljaj delavcev. Vec kot polovico necepljenih. Ocitno nekateri iz JU ne razumejo, kako deluje gospodarstvo. Glavno, da se na veliko dogajajo mnozicne feste, rojstni dnevi, ni panike, imajo pogoj C.

Logika pa taka, cepi mlade delovne ljudi in otroke, starejse pa boli k.

kateri ukrepi, 05.11.2021 ob 20:44

Kateri so tisti ukrepi, ki naj bi stopili v veljavo?

a ne razumeš mojega sarkazma?

Kaže, da so se fajn sporekli in se ne morejo zmenit. Še zdaj, že skoraj eno uro čakamo prenos.

Divje se morajo pokat in ne gredo jim skozi predlogi!

v Ameriki isto. Če bo sprejeto obvezno cepljenje, v Sloveniji 40% ljudi ne bo moglo v službo. To bi bil kolaps gospodarstva. To si samo jajo lahko privošči. Ne bo hrane, plina, ogrevanja, elektrike.

neplačan dopust, 05.11.2021 ob 20:32

Prav, 05.11.2021 ob 20:26

Sem necepljena. Prav. Če je tako namenjeno, pa naj bo, dopusta imam še dovolj. Itak bo enkrat to na ustavnem sodišču padlo. Zdaj sem pa tako izgoreta, delam vsak dan po 10 ur in imam že brez cepiva dovolj uničeno zdravje da, da mi bo dobro del lep umirjen december, prvi po mnogih letih.

Problem je, ker bo do NEPLAČAN dopust. Veš kaj to pomeni?

Si res doma, si odpočiješ, vendar , ko je plačilni dan, denarja na dobiš na TRR.

Preživeti moraš od prihrankov ali pa hrano samo pridelati.

Se zavedam da to ni poceni. Celo prispevke bom morala plačevati in moji so kar visoki. A bom ze zmogla, ker več kot 6 mesecev ne bo trajalo, dober mesec bom pa pokrila z rednim dopustom.  Nenazadnje sem pa tudi zdravstveno tako na meji  in imam resno kronično bolezen in glede na zadnje slabe izvide, bi tudi vsaj en mesec dobila takoj tudi za to. Končno se bom spočila.

Jaz res ne razumem, kaj ste pričakovali.

Drugega, kot copy-paste severnih sosed, niti ne morejo naredit.  Torej kvečjemu omejitev delovnega časa lokalov, prepoved zbiranja – to pomeni druženje samo s člani družine, to je pa to.  Pa seveda pogoj severnih sosedov, PC.  To je to.

Nekateri ste upali na lockdown, pa ga ne more biti, ker ni denarja za plačilo nadomestil podjetjem.  Ostali bodo dodatki zdravnikom, mislim da bodo dvignili plače medicinskim sestram v covid oddelkih (navadnih in intenzivnih), dodatno angažiranje inšpektorjev za preverjanje PC, to bo naneslo veliko milijonov.  Pa morda šolanje od doma, čeprav glede na anticepilsko agendo bodo mogoče to pustili pri miru in pustili, da se okuži čimveč otrok, posledice prebolevanja tega virusa pri otrocih bodo reševali zdravniki takrat, ko vlade ne bo več.  Za ostale bo denarja zmanjkalo, sploh pa za gospodarstvo.

Od tu naprej bodo po gospodarstvu padale samo batine.  Pozabite na obljube, vrag je vzel šalo.

Kontrola PC, omejitve, tako kot v drugih državah, kjer okužbe naraščajo (čeprav nikjer tako, kot pri nas, ki smo že črni).

EU daje navodila.  Zapiranja NI VEČ!

Uvedba PC, če boš hotu kam it. Baje bo od pondelka naprej tko v A.

Kwa zdej? A so se stepl? Na TVSLO 2 so obupali s čakanjem na videokoferenco. Dve uri so čakal, zdej pa začel rolat film ?

Ena južna neprijavljena, 05.11.2021 ob 21:37

Uvedba PC, če boš hotu kam it. Baje bo od pondelka naprej tko v A.

Se boš pa ceplo.

bo res strogo, 05.11.2021 ob 19:34

Neuradno je na mizi praktično vsesplošna uvedba pogoja PC, tako za delo kot za koriščenje različnih dejavnosti, z nekaj izjemami (dostop do nujnih življenjskih dobrin – živila ter zdravniških storitev).

Torej necepljen ne moreš niti v službo. Samo trgovina z živili in zdravnik. Vse ostalo pozabi.

Ni druge, kot da se bomo vsi cepili.

ne bo se to sprejelo – ker je taka stvar bila že zadržana na ustavnem sodišču – pa kaj vam je no… lahko imajo na mizi karkoli – to bi bilo norčevanje iz ustavnega sodišča, če jim je ta pogoj PC že zadržalo, potem je jasno,da ga ne morejo uvest zdaj še na širše področje.

Zato, ker ne mores medicinske sestre (diplomirane) cez poletje zdiplomirat – za to rabis 3 leta faksa, vaj, prakse.

Pa kaj vam ni jasno? Pa tut ni vsk rojen za to delo.

V Avstriji od ponedeljka za službo velja test, za ostalo pa PC. Ne pa odpovedi pa prisilni dopusti. Kar nekaj na pamet tolčete.

Pogoj PC, če hočem k frizerki? Kaj pa moja frizerka, ki NI cepljena in ima svoj S.P. ter 3 zaposlene, od katerih je samo ena cepljena?

Jaz torej necepljena ne bom smela do svoje frizerke, ampak moja necepljena frizerka bo pa lahko hodila v svoj salon in delala?

Eni prav uživate v izzivanju, najbolje da greste po deseti odmerek pa se fajn zadrogirajte s strupi. Ne veste, kaj vas jutri čaka. Vse za izživljanje na forumu, saj po moje vas v reali noben ne upošteva

Anonimno 7185, 05.11.2021 ob 22:02

Se boš pa ceplo.

NIkol se ne bom ceplA.

Stroka je predlagala lockdown, vlada sedaj sestavlja novo sprdačino od ukrepov brez riti in brez glave. Da bo zelo smrdelo, je moč predpostavljati, ker mešajo drek že tretji dan. Vse kar bo drugače od popolnega zaprtja in obveznega cepljenja, bo nova polomija.

vsi mislijo, da se pogovarjajo o ukrepih, v bistvu se pogovarjajo pa o volitvah (predčasnih) – kolk je folk naiven

???

Kakšno paniko ste zganjali. Pravi vlada da bo samo malo strožji PCT. Torej nič novega.

Neprijavljena, 05.11.2021 ob 23:03

???

Kakšno paniko ste zganjali. Pravi vlada da bo samo malo strožji PCT. Torej nič novega.

Meni se je kamen odvalil od srca, jaz sem res pod stresom. Ne upam se cepiti, vse življenje boleham in sem prepričana, da bo cepivo zame pika na i. Upam, da se vse skupaj umiri. Tole je že norost. Sem pa imela korono lani novembra in je bila vsaj ta lažja oblika.

DDV in plače, 05.11.2021 ob 20:23

Te zanima, 05.11.2021 ob 20:15

neplačan dopust, 05.11.2021 ob 19:52

to ne bo šlo, 05.11.2021 ob 19:39

Ne, ali bo lock down, ali poostreni ukrepi. Pc ne bo šel skozi, saj veliko ljudi ne bo moglo v službe.

Neplačan dopust dokler se ne cepiš.

Ni problem.

Imam še dovolj dopusta, sodelavci in direktor bodo pač ostali brez plač, kar pač delam samo jaz.

Pa država tudi brez davkov, ker samo jaz pišem izdajnice in račune ter obračunavam DDV.

A misliš da nobena druga računovodkinja ali pa servis ne zna naredit par plač in obračunat DDV? 🙂

Pa a veš, da zdajle spravljam skupaj dokumentacijo za revizijo, delam plače in delam plane za naslednje leto. Kar pomeni tudi izračun vseh stroškov dela za naslednje leto, pa vsi ostali stroški in seveda prihodki.

Plus seveda vse tekoče delo.

Je ni resne računovodkinje sli servisa, ki bi vskočila brez predaje.

Jaz pa na fotelju z dobro knjigo na dopustu, haha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close