Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšna je odločitev na brdu?

kakšna je odločitev na brdu?

So že kaj odločili?

PC pogoj od 12 leta dalje za praktično vse, razen živilske trgovine

Neuradno je na mizi praktično vsesplošna uvedba pogoja PC, tako za delo kot za koriščenje različnih dejavnosti, z nekaj izjemami (dostop do nujnih življenjskih dobrin – živila ter zdravniških storitev).

Torej necepljen ne moreš niti v službo. Samo trgovina z živili in zdravnik. Vse ostalo pozabi.

Ni druge, kot da se bomo vsi cepili.

In kašen je potem status v službi?

Do 12. leta bodo lahko hodili v šolo, ostali na daljavo, ali kako?

Odgovor na objavo uporabnika
odločitev na brdu, 05.11.2021 ob 19:13

So že kaj odločili?

Ja. Gredo na tenerife, narod pa nadrsanje.

Wd4o….dobra….???

bo res strogo, 05.11.2021 ob 19:34

Neuradno je na mizi praktično vsesplošna uvedba pogoja PC, tako za delo kot za koriščenje različnih dejavnosti, z nekaj izjemami (dostop do nujnih življenjskih dobrin – živila ter zdravniških storitev).

Torej necepljen ne moreš niti v službo. Samo trgovina z živili in zdravnik. Vse ostalo pozabi.

Ni druge, kot da se bomo vsi cepili.

Ne, ali bo lock down, ali poostreni ukrepi. Pc ne bo šel skozi, saj veliko ljudi ne bo moglo v službe.

da po novem letu boljše bo.

Jaz2019, 05.11.2021 ob 19:34

In kašen je potem status v službi?

Neplačan dopust. Podobno kot v Italiji. Greš na neplačan dopust do nadaljnega. Oz. dokler se ne cepiš ali preboliš.

Koliko ljudi si ga bo lahko privoščilo? To je skoraj isto, kot da si brez službe, ne dobiš pa niti nadomestila, niti socialne.

Kaj bo pa res, bomo videli. Menda bo neka novinarska konferenca zvečer na tv.

neplačan dopust, 05.11.2021 ob 19:41

Neplačan dopust. Podobno kot v Italiji. Greš na neplačan dopust do nadaljnega. Oz. dokler se ne cepiš ali preboliš.

Koliko ljudi si ga bo lahko privoščilo? To je skoraj isto, kot da si brez službe, ne dobiš pa niti nadomestila, niti socialne.

Ni problem.

Imam še dovolj dopusta, sodelavci in direktor bodo pač ostali brez plač, kar pač delam samo jaz.

Pa država tudi brez davkov, ker samo jaz pišem izdajnice in račune ter obračunavam DDV.

to ne bo šlo, 05.11.2021 ob 19:39

Ne, ali bo lock down, ali poostreni ukrepi. Pc ne bo šel skozi, saj veliko ljudi ne bo moglo v službe.

Neplačan dopust dokler se ne cepiš.

Čez pol leta so volitve. Sprejeli bodo gnile kompromise, ki ne bodo imeli učinka. Mrtvi pa spet v nebo…

Neupajosi, 05.11.2021 ob 19:52

Čez pol leta so volitve. Sprejeli bodo gnile kompromise, ki ne bodo imeli učinka. Mrtvi pa spet v nebo…

Ne bo nič drastičnega, saj vsi zbirajo točke zavolitve.

V pomoč so vam klošarji, narkomani, ki se radi cepijo namesto vas. So se namesto mnogih direktorjev, lastnikov, šefov. Politiki so se pa itak samo slikali, ko jih cepijo.

Kdaj pa naj bi tile ukrepi stopili v veljavo? S ponedeljkom, ali že s soboto?

neplačan dopust, 05.11.2021 ob 19:52

Neplačan dopust dokler se ne cepiš.

Ni problem.

Imam še dovolj dopusta, sodelavci in direktor bodo pač ostali brez plač, kar pač delam samo jaz.

Pa država tudi brez davkov, ker samo jaz pišem izdajnice in račune ter obračunavam DDV.

Te zanima, 05.11.2021 ob 20:15

Ni problem.

Nič bat, bo pa prišla namesto tebe cepljena oseba.

Torej delo za cepljene, životarjenje pri kruhu in vodi pa za necepljene.

A misliš da nobena druga računovodkinja ali pa servis ne zna naredit par plač in obračunat DDV? 🙂

Sem necepljena. Prav. Če je tako namenjeno, pa naj bo, dopusta imam še dovolj. Itak bo enkrat to na ustavnem sodišču padlo. Zdaj sem pa tako izgoreta, delam vsak dan po 10 ur in imam že brez cepiva dovolj uničeno zdravje da, da mi bo dobro del lep umirjen december, prvi po mnogih letih.

No, še sedaj se ne ve, kaj so zmleli.

Pa ni tako lahko ljudi najti. Že sedaj je rekordno malo kadrov na razpolago in nekateri iščejo sodelavce po pol leta, a ne najdejo.

In od danes na jutri tufi niso ravno vsi nadomestljivi. Nekateri morajo celo tudi kaj znati. Brez znanja, izkušenj, uvajanja in izobrazbe je verjetno zares možno le v politiki…

NIsem poroticepilec, ampak – mokro sanjaj -oralno zdravilo, ki je močno učinkovito pri okužbi, bo očitno kmalu preglasilo cepiva- to so sedaj zadnji izdihljaji prio nas  pred koncem prisiljevanja v cepljenje:

https://www.vwv.co.uk/news-and-events/blog/pharma-life-sciences-law/mhra-approve-anti-covid-pill

Kaj je delala vlada poleti, ko se je slovensko ljudstvo pridno cepilo in spoštovalo ukrepe? Napovedovala je 3. val  in ali  je kaj naredila za to, da ne bi bilo jamranja in pregorevanja v bolnišnicah sedaj – je pripravila prostore, lokacije, postelje, da ne bi sedaj bilo tako kot je – samo 300 postelj intenzivnih torej imamo? Kdo je zamočil torej?  Narod ne. In zato je neupravičeno stiskat narod z PC pogojem še v zadnjih izdihljajih ob cepilni zid.

Naj zaprejo – mene ne moti – tudi hrano zaradi mene.  SPoštujem ukrepe, dosedaj se mi še ni uspelo okužiti in če slučajno do pomladi se ne okužim, pričakujem da nas take javno pohvalijo – ker bomo vojni heroji. End of story.

Prav, 05.11.2021 ob 20:26

Sem necepljena. Prav. Če je tako namenjeno, pa naj bo, dopusta imam še dovolj. Itak bo enkrat to na ustavnem sodišču padlo. Zdaj sem pa tako izgoreta, delam vsak dan po 10 ur in imam že brez cepiva dovolj uničeno zdravje da, da mi bo dobro del lep umirjen december, prvi po mnogih letih.

Problem je, ker bo do NEPLAČAN dopust. Veš kaj to pomeni?

Si res doma, si odpočiješ, vendar , ko je plačilni dan, denarja na dobiš na TRR.

Preživeti moraš od prihrankov ali pa hrano samo pridelati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close