Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako zaupati dekletu glede kontracepcije?

Kako zaupati dekletu glede kontracepcije?

Pa saj sama želja ne pride brez tega, ne da bi jo vzbudila čustva.

Če bi lahko ženska seksala brez čustev, potem niti seksala ne bi, ker od samega seksa ne bi imela nobene koristi. Mogoče bi se celo počutila posiljeno…..Prav tako pa bi ji bilo vseeno ali ima v sebi kos plastike ali pa moškega.
Imam občutek, kot da besedi “čustva” pripisujete le določena čustva, ne pa vseh.

Niso čustva le tisto, ko si z nekom predstavljamo skupno življenje…V glavnem so to le ideje…

Program po katerem deluje naš razum, pa so nam vcepili drugi. Zato smo izgubili pristen stik s sabo in s svojimi nagoni, zaradi česar več ne vemo kako jih na pravilen način zadovoljiti. 🙂

Zato človek pozna toliko raznih težav in bolezni, ki nastanejo zaradi različnega vsiljenega (napačnega) načina življenja.

Človek le poskuša krotiti svoje nagone. In če jih poskušamo krotiti, se ponavadi izrazijo na sprevržen način. Zato ni krutejše živali od človeka.

cccccc. ….. a misliš, da se žival zaveda svojega dejanja in to počnejo iz njene zavestne želje po ohranitvi vrste….? Ali one ob vseh (fizičnih) znakih le slepo sledijo svojim občutkom ugodje, ki jim ga povzročajo (fizični) dražljaji?
A je pri ljudeh kaj drugače?…. Oz se tega, da jih “vodijo” dražljaji, res zavedajo? ;)[/quote]

Živali sledijo predvsem nagonu in zelo težko bi rekel, da v konkrtenem primeru tudi ugodju. Ob tem ne razmišljajo o bodočih posledicah. Zelo težko pa me boš prepričal, da si vsaka ženska, ki se spusti v seks, podzavestno želi biti oplojena. Imamo pa možnost in sposobnost se pred neželjenimi posledicami zaščititi brez odrekanja.[/quote]
Živali ne morejo veliko razmišljati o posledicah, ker nimajo spomina in s tem zmožnosti za razmišljanje in obdelavo informacij.
Človek lahko na podlagi znanja in spomina marsikaj razmišlja. A še vedno so to le predvidevanja, saj nismo vsevedni in tako sposobni, da bi lahko zaobjeli vse možne spremenljivke.

Nisem tako spreten kot ti, ki kopiraš tako, da noben ne vidi od kod je skopirano. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

znanje kopiranja se ne da skopirat
pa se kopirno pasto (copy-paste) za PC moras imet
.
.

Za to zavedanje mora biti človek (ne glede na spol) emancipiran.

Pa saj sama želja ne pride brez tega, ne da bi jo vzbudila čustva.

Če bi lahko ženska seksala brez čustev, potem niti seksala ne bi, ker od samega seksa ne bi imela nobene koristi. Mogoče bi se celo počutila posiljeno…..Prav tako pa bi ji bilo vseeno ali ima v sebi kos plastike ali pa moškega.
Imam občutek, kot da besedi “čustva” pripisujete le določena čustva, ne pa vseh.

Niso čustva le tisto, ko si z nekom predstavljamo skupno življenje…V glavnem so to le ideje…[/quote]

Robi, ko je govora o seksu z ali brez čustev, je verjetno govora o točno določenih čustvih, in ne čustvih na splošno, mar ne? Mišljena je predvsem zaljubljenost, ta pa ni nujno sorazmerno povezana tudi s spolno privlačnostjo. Ali z drugimi besedami: spolna privlačnost lahko obstaja brez občutka zaljubljenosti, obratno pa je res malo težje. Zaljubljenost tudi mine ali se spremeni v ljubezen, medtem ko ni nujno, da mine tudi s spolna privlačnost. V določenih primerih je zaljubljenost res lahko tudi večja od spolne privlačnosti, vendar pa takrat ponavadi nastopijo težave, ko mine tudi zaljubljenost.

Lahko ženske izpostavim, če definiram svoj odnos do njih, do moških pač ne morem v erotičnem smislu. 🙂
Nekakšna tehnokratska družba, kjer se zabrišejo vse (psihološke) spolne razlike, da je isto moško in ženska, odstopa od mojega ideala ženske, kjer je ženska še vedno “ženska” in ne nek tekmovalni moškim parirajoči objekt, ki se poskuša dokazati na vsakem koraku . Iz moje etične perspektive tudi ni isto, če bi se mi naprimer foter “dol dal” z 10-timi ženskami v primerjavi, če bi se mati dala dol z 10. moškimi, mogoče sestra. Isto tudi ni, če je ženska opita ali pa moški, recimo bodoča mamica. To zame ni povsem isto in z mojo predstavo o “idealu ženske”.[/quote]

V dobi metroseksualcev ti še vedno razmišljaš kot neandertalec. Ne poznam nobene ženske, ki bi bila pripravljena živeti z moškim, katerega bi morala v časih, ko je “enakost med spoloma” postala nekaj tako samoumevnega, da se niti omenja ne več, poučevati o tem. Daj se prebij nekako iz te kamene dobe, da bomo lahko še kakšno rekli.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Mislim, da pri spolni privlačnosti igrajo izključno vlogo feromončki, ki pa delujejo predvsem na nezavedni ravni.

Drži! Da gre v primeru ljubimcev izključno za seks, je predvsem floskula. No, bolje rečenu je, da velikokrat ne gre samo za seks. Včasih pa, ravno tako, ko se na račun predstav o skupnem življenju včasih zanemari spolna privlačnost.

Lahko ženske izpostavim, če definiram svoj odnos do njih, do moških pač ne morem v erotičnem smislu. 🙂
Nekakšna tehnokratska družba, kjer se zabrišejo vse (psihološke) spolne razlike, da je isto moško in ženska, odstopa od mojega ideala ženske, kjer je ženska še vedno “ženska” in ne nek tekmovalni moškim parirajoči objekt, ki se poskuša dokazati na vsakem koraku . Iz moje etične perspektive tudi ni isto, če bi se mi naprimer foter “dol dal” z 10-timi ženskami v primerjavi, če bi se mati dala dol z 10. moškimi, mogoče sestra. Isto tudi ni, če je ženska opita ali pa moški, recimo bodoča mamica. To zame ni povsem isto in z mojo predstavo o “idealu ženske”.[/quote]

V dobi metroseksualcev ti še vedno razmišljaš kot neandertalec. Ne poznam nobene ženske, ki bi bila pripravljena živeti z moškim, katerega bi morala v časih, ko je “enakost med spoloma” postala nekaj tako samoumevnega, da se niti omenja ne več, poučevati o tem. Daj se prebij nekako iz te kamene dobe, da bomo lahko še kakšno rekli.[/quote]

Margot, ti se raje pripravi na to, da boš krstna botra enemu od petih Matjažkovih otrok. :))

Program po katerem deluje naš razum, pa so nam vcepili drugi. Zato smo izgubili pristen stik s sabo in s svojimi nagoni, zaradi česar več ne vemo kako jih na pravilen način zadovoljiti. 🙂

Zato človek pozna toliko raznih težav in bolezni, ki nastanejo zaradi različnega vsiljenega (napačnega) načina življenja.

Človek le poskuša krotiti svoje nagone. In če jih poskušamo krotiti, se ponavadi izrazijo na sprevržen način. Zato ni krutejše živali od človeka.[/quote]

Robi, pišeš stvari, ki so samoumevne 🙂 Vsak normalen in zdrav človek si prizadeva, da živi v stiku s sabo, obratno od tega je dolgoročna škoda. To, da človek poskuša nagone krotiti je za našo evolucijsko razvitost pričakovano, ne vem koliko se pri vsakem človeku posledično odrazijo na sprevržen način, vsekakor je izjava pogojno neprimerna; navsezadnje – kaj sploh je sprevrženost, ali je to neko “neobičajno početje”, ki si zasluži tak naziv ali ne, če dva ali več ljudi dela nekaj kar jim je prav, s čimer se strinjajo je vse to v red;, doler se mene ne tiče in me nihče v nič ne sili, mi je kratkomalo vseeno, kaj se drugi gredo med sabo oz s čimerkoli že. Lahko, da bom jaz tudi kdaj furala neke vzorce sprevrženosti, ki me bodo ohranjali pri življenju in kao zdravem umu :)) Vsak človek je toliko živali, koliko si je dovoli biti oz koliko ga razmere v to prisilijo, da žival postane…to imamo v krvi.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ja, tako se mi je zdelo. 🙂 Nobena ženska pa ni definirala teh čustev, zato mi ni bilo jasno katera čustva so v igri.

In isto velja za zaljubljenost.

In isto velja za zaljubljenost.[/quote]

Tu pa nisem čisto prepričan, da so tu v igri le feromončki.

Ohhh, končno eden, ki se spozna na ženske potrebe torej lahko iz tega sklepam, da jih zna tudi zadovoljit.[/quote]

Hja, veš kako je to? Kakšna, ki bi se samo ulegla, razširila noge in čakala kaj se bo zgodilo, bi verjetno rekla, da sem zanič. :-)))[/quote]

Ženske pa ja nismo takšne…

Hja, veš kako je to? Kakšna, ki bi se samo ulegla, razširila noge in čakala kaj se bo zgodilo, bi verjetno rekla, da sem zanič. :-)))[/quote]

Ženske pa ja nismo takšne…[/quote]

k sreči …nekatere :-))))

V dobi metroseksualcev ti še vedno razmišljaš kot neandertalec. Ne poznam nobene ženske, ki bi bila pripravljena živeti z moškim, katerega bi morala v časih, ko je “enakost med spoloma” postala nekaj tako samoumevnega, da se niti omenja ne več, poučevati o tem. Daj se prebij nekako iz te kamene dobe, da bomo lahko še kakšno rekli.[/quote]

Nikjer nisem izpodbijal ali zanikal enakosti med spoloma, se pravi, da bi kratil ženske pravice v poklicnem ali katerem koli drugem družbenem udejstvovanju. Govorim le opisno skozi moje etične normative, kakšne ženske so meni osebno všeč in kakšne karakteristike me na njih odbijajo. Če je tebi metroseksualizem všeč, ki je oblika družbenega pojava, prav, ampak niso zato moški, ki se recimo ne pudrajo in brijejo po trebuhu, zato “neandertalci”.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Enakosti med spoloma ni. Sem eden redkih tukaj, ki bijem bitko za emancipacijo moških, vendar sem velikokrat nerazumljen celo od pripadnikov lastnega spola. Sem kot Jezus, ki so ga na križevem potu vsi zatajili in izdali, a javno izjavljam, da vaših grehov ne prevzemem na lastna ramena. Ko boste na kolenih moledovali za seks, ko bo jok in stok in škripanje z zobmi, takrat se spomnite name. 🙁

Ženske pa se bodo kar med sabo zadovoljevale, da bodo lahko moške izsiljevale ? 🙂

Jezus se ni žrtvoval iz enakih vzgibov, kakor bi se ti, tako da je krivična primerjava z njim 🙂 če ne verjameš, si kar preberi Novo zavezo :-)))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Jezus se ni žrtvoval iz enakih vzgibov, kakor bi se ti, tako da je krivična primerjava z njim 🙂 če ne verjameš, si kar preberi Novo zavezo :-)))))[/quote]

Seveda se je. Boril se je za zatirane, ki so jim samo pobirali in nič dali. Žrtvovali so ga pa itak drugi – v zameno za iz mize slučajno padle drobtinice. :-))))

Jezus se ni žrtvoval iz enakih vzgibov, kakor bi se ti, tako da je krivična primerjava z njim 🙂 če ne verjameš, si kar preberi Novo zavezo :-)))))[/quote]

Seveda se je. Boril se je za zatirane, ki so jim samo pobirali in nič dali. Žrtvovali so ga pa itak drugi – v zameno za iz mize slučajno padle drobtinice. :-))))[/quote]

V sami Novi zavezi ni šlo toliko za žrtvovanje, kakor za opisano izdajo, kar pa lahko prenesemo v svoj life, kako je to kadar nas kdo izda v smislu zaupanja, vere v nas. No, kakorkoli že, Boom, odsvetujem ti, da greš po Jezusovi poti, človek tako ali tako “crkne”, koristolovci ravno tako, in če se ne boš legendarno žrtvoval kot Jezus, za to tvoje žrtvovanje čez cca 50 let ali manj ne bo vedel nihče :)) če pa seveda to želiš pa kar izvoli.

Mene pa zanima nekaj drugega kar se pa majčkeno navezuje to temo in bi mi bilo res zanimivo prebrat vaše odgovore. Koliko vas je tukaj moških, ki bi bili pripravljeni postati darovalci semena? Res me zanimajo vaši odgovori, pa ne samo tisti DA/NE, mogoče še obrazložite zakaj DA oz. zakaj NE.

p.s.: da ne bo spet pomote, ne iščem semena zase :D, samo vaša razmišljanja me zanimajo

Jaz bi dal. Treba je širiti dobre gene. :))))

Jaz bi dal. Treba je širiti dobre gene. :))))[/quote]

Jaz bi dala tudi svoje jajčece/a, je treba širiti zmedene samice 😛

Jaz bi dal. Treba je širiti dobre gene. :))))[/quote]

Jaz bi dala tudi svoje jajčece/a, je treba širiti zmedene samice :P[/quote]

Ej! Vidva se norčujeta, jaz pa delam resno raziskavo, k resnosti se pa težko spravim.

Zdaj se pa še enkrat potrudita in vzemita skrajnje resno.

🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close