Kako z narcisoidi
Ali pa na FB daš svoje gole fotke in upaš, da boš bolj všeč svojemu šefu. :)[/quote]
Tole sta me nasmejala z ogledalom in fotkami.
Drugače pa vedno poskušam v smeri, da se ne spuščam na isti nivo kot tisti, ki mi gre na živce. Recimo, če je en kar naprej pri šefu in tožari sodelavce, ne vračam na isti način, ker mi je to podlo. Je pa s takimi ljudmi res težko delati. Samo včasih se obrestuje, pri nas je šef pobesnel nad tožikahlami rekoč, da odrasli se znajo sami zmenit med sabo.
Bi pa rekla, da vsi se prej razkrijejo hinavci, tožikahle, opravljivci…narcisoidi pa so večinoma zelo privlačni, zelo prijetni in pravi obraz poakžejo šele, če jim skriješ ogledalo :).
Ali pa na FB daš svoje gole fotke in upaš, da boš bolj všeč svojemu šefu. :)[/quote]
:)))
Narcisoidov je več vrst, vsi pišete le v slabšalnem pomenu besede. Tisti, ki izvabljajo vse najslabše lastnosti in so moteči že za druge…hja, ne mu dajat futra, pa bo:).[/quote]
Se povsem strinjam. Nekateri znajo biti celo zelo koristni tudi ostalim, če le niso preveč egoistični oz. je za dosego njihovega cilja potreben cel kolektiv. V končni fazi, če je pameten in lep in če se znajde, je recimo odličen, če ga je potrebno poslati na kak sestanek, kjer se je treba za kak projekt zmenit. Taki osebi kaj radi rečejo ja. Če je zavarovalniški agent, bo sigurno sklenil ogromno pogodb :). Tako, da s takega vidika znajo biti zelo koristni in spretni.
Kaj pa je dobrega v tem, če je človek obseden s sabo in vidi samo lastno korist ?[/quote]
Če je recimo narcis zavarovalniški agent, na osnovi svojega videza pridobi pogodbe tudi za firmo :).[/quote]
Za firmo mogoče še..A po drugi strani te takšni znajo nategniti in prepričati še v tisto, kar ni res. Samo, da dosežejo svoj namen. 🙂
O hvala :). Me veseli, da se najde tudi kak konkreten odgovor.
V bistvu bi v službah in v življenju na sploh rabili več izobraževanj na temo kako ravnati z narcisoidi, kako ravnati s takimi, ki že ob najmanjši zadevi eksplodirajo, kako z opravljivci, kako s hinavci…[/quote]
Izobraževanja na temo, kako ravnati z opravljivci in hinavci verjetno ne bo. Dejstvo je, da vsak od nas kdaj pa kdaj reče kaj o kom, vendar pa je bistveno, da ne gre za zlonamerno opravljanje ali celo obrekovanje. Priznam, da sem tudi sama občutljiva na hinavce in obrekljivce. Vendar pa moraš vedeti, da je precej ljudi naivnih, slepih in da v resnici ne prepoznajo “gnilo jajce v kolektivu”. Tako imaš ljudi, ki te opravljajo za hrbtom, ko pa se pogovarjajo s tabo, so pa medeni in sladki. Če bi pa tako osebo opomnil, da naj te neha opravljat/obrekovat, bi ji pa začele solze teči v potokih. Opravljivi in hinavski ljudje so prebrisani, zato je treba še kako paziti na to, da sebe ne bi prikazali kot žrtev. Nikoli in nikdar ne opravljaj šefa ali šefice, ker nekateri sodelavci in sodelavke komaj čakajo, da mu to nesejo pod nos. Tisti, ki najbolj grdo govori o njem, bo pri posredovanju informacije šefu najhitrejši. :)))
Glede narcisoidne osebe – spremeniti je ne moreš, lahko spremeniš samo sebe v smeri, da ti postane vseeno, kako se obnaša.
Forum je zaprt za komentiranje.