Kako z narcisoidi
To je drugače tožarjenje.[/quote]
Aja?
fak nisem vedo da se firme tožarijo emd sabo… ko jim kdo patente vzame
FAK KERI OTROCI NO!
Mogoče ni bil tvoj namen analizirati, vendar nekaj stvari je treba razjasniti. Jaz ti samo želim povedat, da ne moreš ti odločat o tem, kdo je narcisoid in kdo ni, ker dvomim, da si strokovno usposobljena.
Če imaš res opravka z njimi, ti bo najlažje, če boš razumela, zakaj so takšni, kot so in jih takšne najprej sprejmeš. Če pa to želiš, je potrebno analizirati.
Daj matkič, gre za odnose znotraj firme, ne med firmami. Ne gre za nobene patente.
Ne boš verjel, amapk šefi sovražijo, vsaj večina, tožarjenje. Smo že imeli primere, ko so nekateri letali k njemu tožarit sodelavce in je pobesnel, nad tožikahlami seveda. Pričakuje, da smo toliko zreli, da se znamo sami med sabo pomenit.
Drugače pa bom komentirala le še tiste, ki boste napisali svoje izkušnje. Na razna teoretiziranja se mi ne da več oglašat.
To je drugače tožarjenje.[/quote]
Včasih je to edina pot, da se naredi red v neki firmi. Če se nekdo ne zna držati pravil firme, ga mora “prijeti” nekdo, ki je višje na poziciji. Ta pa mora najprej zvedeti, kaj se sploh dogaja, da lahko ukrepa.
Mogoče ni bil tvoj namen analizirati, vendar nekaj stvari je treba razjasniti. Jaz ti samo želim povedat, da ne moreš ti odločat o tem, kdo je narcisoid in kdo ni, ker dvomim, da si strokovno usposobljena.
Če imaš res opravka z njimi, ti bo najlažje, če boš razumela, zakaj so takšni, kot so in jih takšne najprej sprejmeš. Če pa to želiš, je potrebno analizirati.[/quote]
Vsi bi samo neke instant rešitve in potrditve kako so drugi vse krivi.
Če se gre le za količino pozornosti, potem je to res tožarjenje. Če pa se gre za krajo in s tem namerno povzročanje škode, pa ni tožarjenje, ampak dolžnost, da se takšne zadeve prijavijo.
Saj nam sploh nisi dala konkretnega primera, kako naj ti odgovarjamo drugače, kot po nekih teorijah. Sploh ne vemo, v čem je težava. A to, da “morate” to gospo fotogarafirati in gledati njene slike? Ni vam treba, če ne želite. To je moj nasvet. Sicer ne vem, kakšne težave to prinaša v firmi, ker si preveč skrivnostna.
a je kakšna razlika v “sprejemljivosti” med narcisi in alternativci [sub](grde babnice in desci brez denarja)[/sub] — oboji pač furajo nek fazon … komur niso všeč se ji izogne (ni težko) oz. jih prepodi s svojega podorčja
No, zdaj pa resno. Kako je treba ravnati z narcisoidi v službi? Odvisno, ali gre za šefa/šefico ali samo za nekega sodelavca/sodelavko, ki nima posebnega vpliva na nas. V primeru, da je tak šef, ga je treba pogosto hvaliti in govoriti, da je nenadomestljiv, zelo sposoben ipd. :)) Nikoli v njegovi bližini ni dobro izstopati v smislu – jaz vem več kot ti oz. ti nimaš pojma. Narcisoidni ljudje so tudi maščevalni in to se lahko pozna pri plači.
Če gre pa za neko sodelavko, ki nima tolikšnega vpliva na tvoje delo, jo pa samo ignoriraj oz. se čim manj pogovarjaj z njo (zgolj službeno). Ljudje, ki se preveč “ven mečejo” gredo na živce tudi drugim le, da nimajo poguma tega reči dotični osebi. Poskušaj spraviti ljudi na svojo stran, samo ne z nastopaštvom, ampak z vljudnostjo in diplomacijo.
Forum je zaprt za komentiranje.