Kako varčujete
Larisaa, poglej malo na http://www.skladi.com za koliko so obresti večje. Moraš pa vedet, da sklad pa banke, to ni isto.
jst mam pa dva šparovčka; manjšega za kovance, večjega pa za bankovce! 😉
…če sem pa še študentka…
pa približno vsak mesec ali dva spraznim šparovčka in drobiž na banki zamenjam za večje denarje, potem greva pa za ta denar (po navadi še z doplačilom, ki pa ni ne vem kako veliko) s fantom (oba tako varčujeva) na dopust (beri: nekam z letalom).
preverjeno- zelo dobra stvar! vsak dan daš nekaj drobiža not, pa si nit mislt ne moreš, kolk se lahk v letu dni nabere denarja!
pa lep dan!
OK, se strinjam, da mogoce Modro varcevanje ali pa NSVS ni naboljsa nalozba, s cimer se bodo seveda najblj spet strinjali tisti, ki sploh ne varcujejo. Jaz pa pravim, ce ne drugega, te trajnik tega pa tega v mesecu prisili, da ims denar takrat na racunu, ki ga mogoce v drugem primeru zapravil za kaj drugega.
Lahko imas seveda trajnik za varcevanje pri VS. To je pa druga zgodba…
TiNKO
Sem zelo potratna oseba, zadnjih nekaj mesecev sem pa precej delala in se je tudi meni denar nabiral na računu. In po pravici, še dobro, ker sem morala dati ogromno za en nepredviden izdatek. Za kaj večjega sem tudi našparala, ne za nepremičnino, je pa fajn vedet, da maš eno finančno zaledje in lahko potegneš ven kadar želiš. Drugače se pa strinjam, da je treba umret na nuli. :))
Če se ponujaš za informativne izračune, potem zagotovo več, da s 1.1.2005 začne veljati nov zakon o dohodnini. Kak sostem obdavčitve kapitalskih dobičkov za vzajemce boš upoštevala?
Tak kot sedaj, klasičen sistem, kot je za kapitalske na delnicah, ali kaj drugega?
Ali je to še en bluzator, kot pravim jaz “finančnim posrednikom”, ki ponujajo nekaj , pa niti sami ne vedo kaj?
V informacijo ostalim, ki to resno berete in ne poznate stvari. Z novim zakonom bodo obdavčeni tudi donosi na kapitalske dobičke iz vzajemnih skladov. Ampak glede na to, da Ministrstvo za finance še samo ne ve, kako, saj še delajo predpise, glede taga vse stoji.
Tako da so informativni izračuni vredni toliko, kot je vreden papir, na katerem so napisani.
Še slabše, informacija, ki zavaja, so… Po trenutnih podatkih bodo obdavčeni na isti način, kot vsi drugi dohodki, torej bodo dvigovali dohodninske stopnje…
Poglej skupinski!
Lahko sem jaz za tebe neki financni bluzator, ampak kaj hudica si pa potem ti tu gori. Kar naprej vsem odgovarjas, da naj vlagajo v delnice, daj naj se sami podajo na trg vrednostnih papirjev. Pa mi povej kako naj se en laik znajde tam gor, ki sploh ne spremlja vsega tega, kar spremljas ti.
Pa daj prosim te!!! Veliko tvojih debat sem ze prebrala in izgledajo tako kot ti meni jaboljka jaz tebi hruske. Tako sem zadnjic dobila opis enega od tvojih pogovor z nekom na forumu.
Ce ti je vsec to kar delas, delaj naprej. Vsekakor pa VS niso tako slab nacin varcevanja, kot jih opisujes ti. Pri tebi pride v postev samo to, da sam opravljas s svojim denarjem in kupujes na borzi . Drugi, katerim to ne lezi pa naj mar nic ne varcujejo ali naj gredo rajsi v banke. Ce bo sprememba o dohodnini vplivala na VS, bo vplivala tudi na delnice, katere si ti kupujes in izbiras sam.
Očitno si spregledala, Mojca. Enkrat sem jasno napisal mnenje o možnostih varčevanja, kerj sem omenil še kaj durgega, ne samo vzajemce, banke in delnice.
Res je, trgovat z delnicami je problem. Res je tudi, da je trgovanje z vzajemci najbolj reklamiran način trgovanja v tem času, res je, da so trenutno bančne obresti nizke. Ko sem se o tem razpisal, sem napisal tudi dobre in slabe strani vsake oblike varčevanja, ja, tudi vzajemci imajo svoje prednosti.
Ampak še enkrat te vprašam, kakšno obliko obdavčitve boš upoštevala pri svojih izračunih, ki jih ponujaš?
Pri delnicah je zadeva jasna, obdavčitev je že 10 let, znane so metode, kako optimizirat donose glede na davčno zakonodajo.
Kot sem že nekajkrat povedal, Mojca. Sami vzajemci me ne motijo, dobro je, da obstaja druga oblika varčevanja. Če so ljudje pripravljeni plačat posrednika, naj pač ga. Moti me agresivna in zavajajoča reklama, ki dolgoročno tudi vzajemcem dela več škode kot koristi. Motijo me npr. ponudbe za izračun vzajemca v trenutku, ko ni jasno, kaj se bo zgodilo z najmanj 30 % donosa… Redkokdo je tako pogumen, da si upa v tem trenutku obljubljat mačka v žaklju, in tvoja ponudba ni nič drugega…
Pa brez zamere.
Opsa, pa bi lahko bila zamera, ampak nisem tak tip cloveka, ki se hitro da znervirati. 🙂
Moj izracun je za Fondpolico, sem ti ze napisala, nalozbena polica, zivljensko zavarovanje vezano na vzajemne sklade. Tebi gre pri tem v nos samo nasa provizija, placa, katero si jo zasluzimo in pa prav nic drugega.
Pa kaj ti mislis, da na SKB banki tebi zastonj delajo ali kaj? Zastonj delas samo ti sam za sebe, pri ostalih je to drugace. Firma, tvoja lastna firma sluzi na tvoj racun, pa kaj zdaj. Bos zaradi tega doma sedel?
Vsi si sluzimo kruh tako in drugace, moja ponudba ni narejena na 30% donosu, ampak na 11%. In ce spremljas donose skladov, potem ves, da so vecji.
Pa pusti ta novi davek na miru, ko se drzava sama ne ve, kaj in kako bo, ti pa tukaj zavajas na veliko ljudi in jih strasis.
Imas problem in tvoje oci svet gledajo samo skozi stroske, pa naj bo to moja provizija, davek od drzave, obdavcene obresti na banki …..
Skoda, pa toliko je tudi prijetnih zadev
No, poznavalci…mene zdaj zanima sledece> kar sem se pozanimala, sem ugotovila, da so vzaj.skladi za tiste z mal več kapitala-ala privatnike itd. podjetnike, a ne?
za “navadneže”pa verjetno ostanejo banke…vsaj varčevanje, ki ti po tem čez tolk in tolk let omogoči npr. nakup štalce…
V katerih bankah pa varčujete?
Mojca, saj bom nehal.
Ampak falila si dve pomembni stvari.
1. Tistih 30 % ni predviden donos, kakor si površno prebrala, ampak najmanj 30 % donosa, ki ga predstavlja davek.
2. Ti je zmanjkalo argumetnov? Jaz sem jano napisal – naj zaradi mene vzajemci bodo, moti ma zavajanje. Tudi pojasnil sem, kaj pod tem razumem. V odgovor sem dobil pa tvoje tolmačenje, kaj si jaz mislim. Kaj si prepričana, da bolje od mene veš, kaj si mislim? Brez težav do tega prideš, če prebereš napisano. Mogoče bi bilo bolje, da odgovoriš na konkretno izračunljivo vprašanje, ne pa da podtikaš neumnosti drugim na jezik, kaj praviš?
No, pa banka ne dela zastonj, sem kje to trdil? kaj res nimaš boljših argumentov? Tvoja provizija me čisto nič ne moti, služi jo, moti me samo zavajanje – na konkretno vprašanje ni in ni odgovora. Ja, pa še tretji – kake probleme imam sam, verjemi, bolje vem od tebe. Zato se tudi jaz neukvarjam s tvojimi, in kako gledam na svet jaz, ti bom z veseljem razložil, zato ne potrebujem svetovalca, ki služi s Fond polico, kvečjemu psihiatra, če je to že potrebno.
Naj sedaj jaz začnem ugotavljati,kaj ti misliš in se prepirat s tem? Ne, podobno je boju z mlini na veter.
Bom raje nehal to debato, ti pa delaj izračune s tem, da še vedno nihče ne ve, kako bodo donosi obdavčeni… Res je, lahko ne bodo, ampak tega trenutno ne vemo. Zato pa – premalo znam, da bi dajal butaste nasvete.
Forum je zaprt za komentiranje.