Kako varčujete
sama preprosto varčujem na devizni knjižici. v nekaj letih, približno petih, sem se približala 10.000 EUR in sem prav zadovoljna s tem. mogoče bi na kateri koli drug način res imela danes malo več, ampak tako vsaj ne tvegam in sem lahko 99,99-odstotna, da bom denar dobila. res pa razmišljam o tem, da bi denar dala tudi vezati, a v bistvu nikoli ne vem, kdaj natančno ga bom potrebovala.
Meduza, a potem vsak mesec 40.000 SIT položiš na knjigo? Pa imaš kakšen resen namen s tem denarjem?
varčujem tako, da ne kupujem in ne zapravljam brezveze. to sicer ni način varčevanja, sam je žal tako, da zaradi službe, urnika, ki je nehuman in nenormalen, nimam časa za nič. ne grem ven, doma imam le najnujnejše, ok, za gorivo gre neki dnarja, nič pijačk, nič kina…in se počasi dnar nabira na računu. ni grdo videt tiste lepe cifre, sam to ni nobeno življenje.
Modro varčevaje je super, če imaš namen jemati kredit za stanovanje. Notr lepo piše, da prvo leto denarja ne moreš dvigniti, potem pa lahko. Tudi obresti so za banko ok. Predvsem pa je dobro to, da najameš kredit glede na svoje zmožnosti in ne glede na privarčevani znesek.
Večje obresti so pa sigurno kje drugje…ne v bankah.
Marko, denar šparam zato, ker ga zaslužim toliko, da si to lahko privoščim. Za zdaj še nimam pojma, kaj bom nekoč s tem denarjem: stanovanjski problem imam rešen, službo imam…
Ne, ne grem vsak mesec na banko, ker se mi ne ljubi. Naenkrat grem na primer kupit okoli 1500 EUR, ko se mi na računu nabere veliko denarja.
Ne vem, mogoče si bom kmalu privoščila kakšno dolgo potovanje, mogoče bom kmalu rabila protezo, če mi bo kdo zobe ven zbil, mogoče si bom omislila nov avto… Kaj pa vem! Občutek je vsekakor dober, ko vem, da me ne more povoziti že en malo večji izdatek.
Jaz sem ravno včeraj prekinila modro varčevanje in vam iz lastnih izkušenj povem, da bi kjerkoli drugje veliko več lahko našparala. No našparala sem nekaj, ampak tukaj so tako minimalne obresti,…napr. Rastko ali pa Triglav imata tolikšen dvig dnevno kot ga ima modro varčevanje, tako da,…premislite. Jaz sem se odločila za Triglav, sedaj bom pa še Rastko začela kupovati točke, da bomo imeli kaj za jest, ko bomo stari:-)
Varčevala sva tako, da sem zračunala najine obveznosti za tekoči mesec, prištejela še denar za zabavo, ostanek sva dala pa takoj na mesečno vezavo. Tako sva delala nekje zadnje dve leti. Prej vzajemec in dolgoročne vezave.Že kaki dve leti sva iskala parcelo, zato ti dve leti nisem vlagala v vzajemce in dolgoročne vezave, ker sva morala imeti denar pri roki. Pri najinih nizkih dohodkih sem zelo ponosna, kolk znava prišparat, pa zraven si tud kaj za dušo privoščit.
Forum je zaprt za komentiranje.