Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ste zadovoljni s Toyota avtomobili?

Kako ste zadovoljni s Toyota avtomobili?

Odgovor na objavo uporabnika
Kiichiro Toyoda, 03.09.2024 ob 12:00

Danes in nikoli več, 03.09.2024 ob 09:41

Ne kupuj. Imam CHR in ni ok. Letos že dvakrat odpeljan z avtovleko. Servis na 120.000 ti kar povem; ker sem ravno dobil račun 850€. Relax garancija za 10 let pa nateg stoletja. Razmišljam da jih tožim; ker to kar doživljam s tem avto z nobenim še nisem. Samo stran to je moje mnenje.

Za kakšne težave gre, ker velja Toyota CHR za zelo zanesljiv avto?

Za veliko okvar so odgovorni nepismeni vozniki.

In our most recent 2023 What Car? Reliability Survey, the Toyota C-HR ranked eighth out of 34 cars in the family SUV class with an overall score of 97.4%. An excellent result. Check out the full list of family SUVs here.

Lepo Te prosim. Jaz nepismen? Napaka je na motorju; katero pa ne priznavajo na garancijo. Ne lepi mi nekih vedarij; menda pa vem kaj vozim in kakšen je avto. Avto je daleč od tega kar pišejo…tudi kar se tiče udobnosti. Če bi ti pribil še posnetke kako je ružilo po avtu in so se delali bedaste da ni nič bi te prijelo srat. Skratka be vidijo me več…

Danes in nikoli več, 03.09.2024 ob 15:12

Lepo Te prosim. Jaz nepismen? Napaka je na motorju; katero pa ne priznavajo na garancijo. Ne lepi mi nekih vedarij; menda pa vem kaj vozim in kakšen je avto. Avto je daleč od tega kar pišejo…tudi kar se tiče udobnosti. Če bi ti pribil še posnetke kako je ružilo po avtu in so se delali bedaste da ni nič bi te prijelo srat. Skratka be vidijo me več…

Za kateri motor gre? verjetno 1.2 T. Ta motor je brez napak in velja za zanesljivega.

Vsekakor je eden bolj zanesljivih turbinskih motorjev z majhno prostornino – nisem zasledil veliko poročil o težavah, razen zamašitve sesalnih ventilov zaradi nabiranja ogljika, a žal je to običajno pri večini motorjev z neposrednim vbrizgavanjem in ni omejeno samo na 8NR- FTS.

Nekaj redkih poročil je glede ropotanja napenjalca pomožnega jermena in zamašenega EGR ventila zaradi pogoste  počasne mestne vožnje.

Moje osebno mnenje je, da je treba čestitati vsakemu vozniku, ki uspe uničiti zanesljiv motor.

Imaš model Yaris verso 1999 – 2006. To je nekakšen napihnjen model Yarisa v smislu karavana in monovolumenca.

Če ti je všeč Homda Jazz, si jo nabavi. Tudi Honde so zanesljive.

Ja, poznam, mi ne pomaga, ker na avtonetu ni nobenga. Pa tudi če bi bila 2, tako redkega avta ne bi kupil. Drugače bi bil. Baje je isti avto z drugo značko Daihatsu YRV  al nekaj takega, men se zdi, da jih ma Toyota v lasti. Sem tudi že videl enega pri nas naprodaj pred leti. Ampak samo tega enega. Tudi redek.

Tudi razni kei kombiji so mi všeč, ampak tega pr nas ni, tam v devetesetih jih je pa bilo nekaj nekih daihatsujev.

Zelo zadovoljna. Yaris letnik 2009 1,3 benzin. Vse b.p. se na tehnicem mi je lani rekla, da mi ta Toyota dobro sluzi.

Oce ima Toyoto Yaris Cross  par let. Podadkov ne vem na pamet a je pa tudi zelo zadovoljen.

Naslednji avto bo definitivno Toyota.

Model, ti si prizadet, resno poišči si pomoč. Zagovornik Toyote, da si? Yeah right! Pljuvaš po Toyoti na polno in potem praviš, da si zagovornik. Budala. Pa nauči se pisati, ker izgleda, da si nepismen.

xxl182, 16.01.2024 ob 08:37

lion

jaz res ne vem, če si prizadet al kaj ti je?  znaš čitat.  jaz sem velik zagovornik toyote in predvsme lexusa. večji kot ti.  ampak mi živimo v sloveniji, ona je ženska ne moški. ima druge prioritete. ja za mene, mogoče za tebe ko smo bolj  take narave je zanesljivost pač važna. ker pač smo moški.  moraš pa biti malo realen. ti se moraš znat dat v drug položaj. ne sam nabijat iz svojga konca. kaj bi ti kaj ti ne bi. kaj bi ti, kaj ti ne bi, ni vprašanje.   vprašanje je, kaj naj on naredi?!!!!  za njegovo ženo se gre. ne zate.    mislim kaj si res tko neumn.  pomiri se malo.   veš ti kaj  je 500  000. pa jaz niti ne želim vozit istega avta 500 000. glej tko.  to je ženska, ki rabi ne prevelik, ne premali, udoben pregleden, varčen pa ne počasen, pa z normalnimi tipkami noter. to je skoda suv mali. al  pa tiguan.  ziher bo nova škoda kamiq  1.5 tsi dsg šla  130 000 km. sigurno. jaz sem 100%.  pa ne boš mi rekel, da je  corolla boljša od  octavie no??  mislim?? bodi malo resen no.   ja če ti je vse drugo vseeno, in se ti gre samo za to da bo  kao zanesljivo, ok.  ampak pol res moraš marsikaj požret.  kaj pa jaz mislim, da neka ženska običajan voznica, kar bo to drugi avto,  verjetno v garaži,  lih ne bo hotela.  ona hoče malo višje sedet,  imet pregled, varn avtek, nov, da ne rabi šaltuvat, da se mehko pelje, da se lahko malo pohvali pred kolegicami.  niso vsi vojaki!! niso vsi ljudje fukeneni na prezivetje in da bo avto res povsod vedn oan luni vžgal. ja?  jaz tudi raje popravljam do morja 5x alfo, sam da ne grem z neškim drekom dol.  ker so se meni tudi zamerili.  ampak še vedno ša pše enkrat. za njo bo kamiq boljša izbira. to pa verjetno lahko potrdiš?? al niti to ne moreš.

Model, ti si prizadet, resno poišči si pomoč. Zagovornik Toyote, da si? Yeah right! Pljuvaš po Toyoti na polno in potem praviš, da si zagovornik. Budala. Pa nauči se pisati, ker izgleda, da si nepismen.

Vsaka Toyota s klasičnim neuničljivim atmosferskim motorjem zna biti dobra naložba, saj bo avto ohranjal vrednost kot nepremičnina. Priporočam samo zaščito podvozja pred rjo, ampak saj spodaj rjavijo prav vsi avti.

Zadnje generacije avtov s turbo mlinčki in direktnim vbrizgom so zelo nekakovostna vozila. Na splošno so vse zadnje serije zelo slabe glede zanesljivosti in kakovosti materiala.

imel sem japonce ampak prehod na večje modele BMW je nov svet. Ko prehitim vsako toyoto jo skoraj vrže iz ceste. Zanesljivost zame kar sreča po 10 letih nobene okvare, nič ognja, nič pokanja verig. Redni servisi na pooblascenem s svojim original materialom dokaj ugodni. Kasko je res duplo kot na najdrazji toyoti ampak je BMW tank. Pa če se poknem v vaše yariske vas zmastim. Sicer vozim na stara leta ful uglajeno pa žmigavce uporabljam. Drugače pa Toyota verjetno najcenejši avto za vzdrževat, iz tega vidika je top.

Japan, 15.01.2024 ob 16:02

Torej, smo tik pred nakupom avtomobila za ženo. Toej, tisti ki vozite Toyoto – ste zadovoljni s temi avtomobili? Stroški vzdževanja, zanesljivost? Morda tudi podatek kaj natanko od Toyote vozite? Hvala 🙂

Toyota – odvisno od modela, kje ga delajo.

Drugače recimo solidna znamka, ki je že zdavnaj izgubila renome avtomobila, ki zagotavlja kakovost.

Kar se tiče servisov pri nas pa katastrofalna, sploh v Ljubljani.  Zelo dragi servisi in popravila, osebje pa vidno zasebno biznisira pred očmi strank.  Ni jim niti za zaupat, najbrž v njihovem servisu dele v avtomobilu  menjajo za kakšne xy nadomestne dele, obenem pa nosijo domov originalne ki jih preprodajajo ali vgrajujejo v avte v svojih popoldanskih delavnicah.

Po facah sodeč so kar pogumni in sploh ne skrivajo da nekaj mutijo.

Nabavili v službi več Auris hibridov z avt menjalnikom, ki so sedaj stare manj kot leto dni. Približno 20% jih je v okvari. Osebno me ne prepričajo. Ne menjam dizla za nobenega hibrida ?

Toyota so po mojem mnenju najboljši in najbolj vzdržljivi avti. Uporablja jih vojska, uporabljajo jih ljudje v ekstremnih vremenskih pogojih (ekstremne vročine (afrika), ekstremni mrat (rusija)), zraven tega pa ima foter doma toyoto Raw4 že res zelo staro in je res še danes brez kakršne koli težavice.

btc, 29.09.2024 ob 22:41

Toyota – odvisno od modela, kje ga delajo.

Drugače recimo solidna znamka, ki je že zdavnaj izgubila renome avtomobila, ki zagotavlja kakovost.

Kar se tiče servisov pri nas pa katastrofalna, sploh v Ljubljani.  Zelo dragi servisi in popravila, osebje pa vidno zasebno biznisira pred očmi strank.  Ni jim niti za zaupat, najbrž v njihovem servisu dele v avtomobilu  menjajo za kakšne xy nadomestne dele, obenem pa nosijo domov originalne ki jih preprodajajo ali vgrajujejo v avte v svojih popoldanskih delavnicah.

Po facah sodeč so kar pogumni in sploh ne skrivajo da nekaj mutijo.

Kakšen debil si, da pišeš takšne bedarije? Upam, da te bo kdo tožil za take laži, ki jih pišeš.

Joj, joj, sveta pomagavščina nepismena.

Avtek je sicer v redu in zelo zanesljiv, le malo preveč evropski je. Škrtarijo pri opremi.

Imam 10 let star yaris hybrid. Oprema je tako kot pri evropejcih tega ranga, na primer spredaj električne šipe, zadaj na ročko. Ta logika mi nikoli ne bo jasna. Spredaj je namreč voznik zraven in bi lahko bila ročka, zadaj voznik težko odpira in zapira, zato bi bilo logično, da so električne. Ampak evropskim proizvajalcem se zdi logično obratno.

Led luči, tudi samo dodatno za doplačilo. Čeprav je avtomatik, je tempomat samo za doplačilo.

Od drugih vzhodnjakov (npr. Korejcev) ni v navadi, da tako škrtarijo pri malenkostih.

Sicer pa je Toyota dejansko evropski avto. Made in France.

zelo rad imam japonce, imel sem mazdo 8 let. pa roverja s hondino mašino tudi ziher 7 let. Ampak pred 9 leti sem šel na BMW in kaj takšnega pa še ne. To je vsak meter užitek v vožnji. 9 let nisem na popravilih porabil 0%. Eni pišete o 12% za toyoto – torej?! Govorimo pa o novejših bemwejih višjega nivoja, ne 1ke 2ke 3ke….

Pa ne primerjat bmwje 20 let stare s 7 lasniki, z novo toyoto!

Res čista uživancija že ob vsakem pritisku gumba. Morda imam jaz srečo nevem, ampak res je vrhunsko vse. Saj z mazdo 6 sem bil tudi zelo srečen, brez težav vseh 8 let, ampak bmw je pa še vse x 10.

pa ne se kregat zdej japanac vs nemc…

Ko sem prodajal mazdo, predvsem ker je bila švoh in ni bila automat, sem šel sprobat vse, lexuse, bmw, audi, pa še neki, morda VW…ampak ko sem se usedel v 5ko je blo to to! Čisto neobremenjeno, ne gleede na znamko med temi tremi štirimi…

Lahko pa takoj potem, da če bi imel popravila, bi blo hiter konc ljubezni. Sej to je loterija, maš danes ogromno ljudi ki so se jim toyote stalno kvarle, kot naneseš, ja statistika seveda vsi vemo je na strani japoncev. s tem da je statistika zelo izkrivljena. To je pa druga tema.

Imamo Priusa 15 let in je najboljši avto, ki smo ga do zdaj imeli, v vseh pogledih, brez konkurence.

Najnovejši je eLexus, ne morem prehvalit, je pa naš premalo časa, da bi se dalo napisat kaj več kot to, da je brez ene same napake, v vseh pogledih.

Oče ima Yaris Cross – ne hvala, ni vreden, v dveh letih je bil na servisu večkrat kot naš Prius v 15tih. Prej je imel  tudi Toyoto, s katerim pa ni bilo nobenih težav.

Ostala žlahta je tudi v večini na Toyotah in vsi pohvalijo, izkušenj iz prve roke in konkretnih info pa nimam.

Naključnik, 07.05.2025 ob 10:26

zelo rad imam japonce, imel sem mazdo 8 let. pa roverja s hondino mašino tudi ziher 7 let. Ampak pred 9 leti sem šel na BMW in kaj takšnega pa še ne. To je vsak meter užitek v vožnji. 9 let nisem na popravilih porabil 0%. Eni pišete o 12% za toyoto – torej?! Govorimo pa o novejših bemwejih višjega nivoja, ne 1ke 2ke 3ke….

Pa ne primerjat bmwje 20 let stare s 7 lasniki, z novo toyoto!

Res čista uživancija že ob vsakem pritisku gumba. Morda imam jaz srečo nevem, ampak res je vrhunsko vse. Saj z mazdo 6 sem bil tudi zelo srečen, brez težav vseh 8 let, ampak bmw je pa še vse x 10.

pa ne se kregat zdej japanac vs nemc…

Ko sem prodajal mazdo, predvsem ker je bila švoh in ni bila automat, sem šel sprobat vse, lexuse, bmw, audi, pa še neki, morda VW…ampak ko sem se usedel v 5ko je blo to to! Čisto neobremenjeno, ne gleede na znamko med temi tremi štirimi…

Lahko pa takoj potem, da če bi imel popravila, bi blo hiter konc ljubezni. Sej to je loterija, maš danes ogromno ljudi ki so se jim toyote stalno kvarle, kot naneseš, ja statistika seveda vsi vemo je na strani japoncev. s tem da je statistika zelo izkrivljena. To je pa druga tema.

Imamo tud i3BMWja, poezija, minimalen ampak popoln 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close