Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ste se navadili na avtomatika?

Kako ste se navadili na avtomatika?

Meni je avtomatik super. Leva noga na off, seveda :)))

Totalna katastrofra, če bi me kdo gledal bi rekel ta nima poma, leve noge nisem pospravil pod zic in kaj je bilo ? do izhoda iz parkplaza bi se mi lahko kdo zaletel v rit najmanj dvakrat ker sem zavoro stisnil kot sklopko, torej na polno, me je dobesedno nalimalo na šajbo…
Po AC super , avto je bil sicer res omejen na 200 ampak šel je kot sneta sekira, , izhod kranj zahod,tam sem ga pohodil kot se spodobi in šla sva “po šrek “… Saj počasi bi se ga navadil, ampak raje sem na ročnem menjalniku sem manj nevaren sebi in okolici…aja avto je bil C250- 4 matic

WTF??? A to je dejansko pogosto? Kaj temu folku v glavi zašpila? Mislijo, da bo potreba pri avtomatiku na gas in bremzo hkrati stiskat pa zato po novem rabijo 2 nogi, čeprav je ena stvar manj za delat??

Levo nogo unakni cist zadaj, npr da te pritisk noge ob sedezno opozarja da na to nogo ne delaj nic. Meni je na tak nacin takoj steklo. Avtomatik je zakon

Meni sploh ni jasno, da folk to sploh dela. Saj se pa v avtošoli učiš, da je desna noga za gas in bremzo in pri avtomatiku to tudi ostane, kuplunga pa odpade, torej tudi leva noga.

Razumem, da je folk navajen z levo nogo nekaj delat, ampak ne razumem pa, da začne zato z levo nogo po bremzi šarat, toliko bi res lahko vklopil možgan in se zamislil, kaj je kaj.

Ne razumem, kako se sploh še kdo odloči za “običajen” avto. Čeprav sem po menjavi avta 2krat ostala v križišču. Avto začel tulit kot nor in se ustavil. Nikamor. Seveda. Podzavestno sem ga prestavila …menjalnik.

Navadila sem se takoj. Imam drug problem, klasičnega skor ne znam vec vozit :))

Te ni motilo, da pri tem prej nisi sklopke pritisnila, ker je ni? Ali si medtem tudi jahala bremzo z levo? :))))

Te ni motilo, da pri tem prej nisi sklopke pritisnila, ker je ni? Ali si medtem tudi jahala bremzo z levo? :))))
[/quote]
dva pri hiši. Mojega s prestavami in možev avtomatik. Ker je možev družinski , karavan, ga jaz vozim na daljše razdalje. In me je v začetku zeeeelooo skrbelo, da ne bom kaj zafrknila. Mož mi je že v startu povedal, da je zmeraj problem sklopka, ker jo avtomatično vzame noga za bremzo in si takoj v problemu.
Moram potrkat, ampak tudi enkrat ni prišlo do problema. Ker enostavno levo nogo dam čisto na levo stran in res na stran in je aktivirana samo desna noga.
Je pa res, da mi včasih avtomatično začne desna roka išče prestave. Ampak tu pa ne more nastat težava, ker se preprosto zaveš, da si v drugem avtu.

dva pri hiši. Mojega s prestavami in možev avtomatik. Ker je možev družinski , karavan, ga jaz vozim na daljše razdalje. In me je v začetku zeeeelooo skrbelo, da ne bom kaj zafrknila. Mož mi je že v startu povedal, da je zmeraj problem sklopka, ker jo avtomatično vzame noga za bremzo in si takoj v problemu.
Moram potrkat, ampak tudi enkrat ni prišlo do problema. Ker enostavno levo nogo dam čisto na levo stran in res na stran in je aktivirana samo desna noga.
Je pa res, da mi včasih avtomatično začne desna roka išče prestave. Ampak tu pa ne more nastat težava, ker se preprosto zaveš, da si v drugem avtu.
[/quote]

daj roko v moževo mednožje, naj na njem počiva ali nagaja, ko sta zama v avtu, pa ne bo problema 🙂

WTF??? A to je dejansko pogosto? Kaj temu folku v glavi zašpila? Mislijo, da bo potreba pri avtomatiku na gas in bremzo hkrati stiskat pa zato po novem rabijo 2 nogi, čeprav je ena stvar manj za delat??
[/quote]

Ja. Nekateri celo sklopko iščejo. Običajno je takrat kar hudo.

Si vis pacem, para bellum.

daj roko v moževo mednožje, naj na njem počiva ali nagaja, ko sta zama v avtu, pa ne bo problema 🙂
[/quote]

kero roko pa? desno al levo. Še boljš kar obe. Samo morata bit nujno usklajeni , še boljš avtomatizirani:)

kero roko pa? desno al levo. Še boljš kar obe. Samo morata bit nujno usklajeni , še boljš avtomatizirani:)
[/quote]

ja jasno, da desno, če voziš in sedi partner na sovoznikovem sedežu, ker ne potrebuješ šarit po prestavni ročici- Zgrabiš torej za joystick partnerja, pa je :)))))

ja jasno, da desno, če voziš in sedi partner na sovoznikovem sedežu, ker ne potrebuješ šarit po prestavni ročici- Zgrabiš torej za joystick partnerja, pa je :)))))
[/quote]

Hvala za pojasnilo.
Zdej se grem pa izobraževat.
Desnica bo zelo sladko obremenjena.:)

Lepo, da je nekaterim avtomatik všeč, žal meni ni. Šalthebl v kombinaciji s klasično ročno je zakon v kočljivih razmerah, kjer potrebuješ maksimalno kontrolo. Potem so tu še klanci, ki jih amaterski avtomatik vozniki ne znajo vozit (enkrat v sezoni si pod Vršičem oglejte vse te razbeljene diske..), pa neko bedno prestavljanje, ko tega nočeš ipd. Že tako v avtu nimam kaj dosti za počet, ker se upiram uporabi telefona med vožnjo, zdaj bi mi pa še sklopko in šalthebl vzeli, beda…

Lepo, da je nekaterim avtomatik všeč, žal meni ni. Šalthebl v kombinaciji s klasično ročno je zakon v kočljivih razmerah, kjer potrebuješ maksimalno kontrolo. Potem so tu še klanci, ki jih amaterski avtomatik vozniki ne znajo vozit (enkrat v sezoni si pod Vršičem oglejte vse te razbeljene diske..), pa neko bedno prestavljanje, ko tega nočeš ipd. Že tako v avtu nimam kaj dosti za počet, ker se upiram uporabi telefona med vožnjo, zdaj bi mi pa še sklopko in šalthebl vzeli, beda…

Vsak spodoben avtomatik ima “ročni način”. Pa to so imeli že pred ohoho leti ke da si imel namesto +/- prestave 2, 3, D

Kdo ti je rekel, da z levo pritiskaš bremzo?????
Leva noga počiva, desna dela kot pri ročnem menjalniku!

Avtomatik je top!

No, naštel si nekaj primerov, kjer naj bi bil avtomatik slabši. Ok, že zgoraj je en pojasnil, da ti ročni način vedno ostane.
Ja pa “čista milina” v mestni vožnji, ob zastojih na avtocesti, na neznanih cestah ali mestih (ko imaš dovolj za opraviti da resnično spremljaš signalizacijo in slediš navigaciji).
Pa menda imajo tudi resni športni avti že avtomatiko – le zakaj ?
Me nekako spominja na one, ki ne potrebujejo kalkulatorja – na papir jim gre bolje. Smo pač različni.

Seveda imajo, ni pa to isto, niti obnaša se ne isto, kot klasičen menjalnik. Zato ostajam pri “starem”. Obstajajo pa avtomatiki, ki so mi seveda boljši od klasike, a žal za moj žep predragi. Rabljen avtomatik je tudi precejšen riziko, ker so popravila draga, da te sezuje. Če bo kdaj kakih 50 jurjev viška, bom pa tudi sam prešaltal na avtomatik..

Kdo ti je rekel, da z levo pritiskaš bremzo?????
Leva noga počiva, desna dela kot pri ročnem menjalniku!

Avtomatik je top!
[/quote]

Avtomatik je top za dolge relacije ali pogosto mestno vožnjo.

Za krajše medkrajevne je ročni boljši.

Zanimivo, da so večinoma ženske navdušene nad avtomatikom.
Ko sem jaz hodila v avtošolo, je bilo eno od pravil, poslušaj motor, bodi eno z njim. Veliko žensk pa nima tega občutka, zato imajo raje, da avto prestavlja namesto njih.

Ne moreš primerjat rally avtov z avti ranga 20 k evrov.. Vozim oboje, zato mi ni treba razlagat o ročnem načinu ipd.. Ampek, sklopke še vedno ne moreš pritisnit.. Dejstvo je, da so avtomatiki nižjega in srednjega razreda relativno slabi, svoje pa dodajo vozniki, ki ne znajo voziti niti avtomatika. Ima svoja pravila in servise, ki jih marsikdo zanemarja. Zato rabljenega avtomatika ne bi kupil. Nekdo, ki se spozna, bo sicer hitro ugotovil stanje, jaz ga veliko lažje pri klasiki.

Ni pa avtomatik nič novega, le da se jih sedaj bolj forsira tudi v cenene avtomobile. Čez par let bo grozljivka na trgu rabljenih avtov. Avtomatiki, klime, 100 senzorjev, 5 kamer, 20 colske gume, par nepotrebnih vztrajnikov, kup igrač v kabini, vse to v avtu za 18 jurjev in vse bo crkovalo.. Ne bo ban lahko.

HAHA še ena z brilijantnimi zaključki. 🙂 Pri prvi trditvi bi lahko upoštevala, da je tukaj na MONU 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk.

Druga je pa tudi kar nekaj. Ravno ženske ponavadi zmoremo delati več stvari hkrati (za razliko od dedcov), kar je preplašenih voznic je to samo posledica življenja v svetu, kjer moški ego še vedno prevlada. In moška trma.

Tipičen moški: “blee blee jaz zmorem vse jaz hočem delati vse, avto ne bo nič namesto mene!!”

Čeprav že na daleč vidiš, da avtomatiki lepše in bolj dinamično grejo po cesti, pa naj bo notri baba ali dec.

HAHA še ena z brilijantnimi zaključki. 🙂 Pri prvi trditvi bi lahko upoštevala, da je tukaj na MONU 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk.

Druga je pa tudi kar nekaj. Ravno ženske ponavadi zmoremo delati več stvari hkrati (za razliko od dedcov), kar je preplašenih voznic je to samo posledica življenja v svetu, kjer moški ego še vedno prevlada. In moška trma.

Tipičen moški: “blee blee jaz zmorem vse jaz hočem delati vse, avto ne bo nič namesto mene!!”

Čeprav že na daleč vidiš, da avtomatiki lepše in bolj dinamično grejo po cesti, pa naj bo notri baba ali dec.
[/quote]
No saj, tipično žensko razmišljanje. Največji dosežek je “lepša vožnja”. Pozimi na smučanje ali po ozkih gozdnih poteh pa tako dec vozi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close