Kako skriti denar pred partnerjem, da on tega ne opazi?
Midva se po 20 letih razhajava, ker je njega napadla kriza srednjih let.
Vsi ga pomilujejo, ker sem ostala v stanovanju z otrokoma, le redki dobri prijatelji pa veso, da sva vmes kupila drugo stanovanje, ki je seveda njegovo!
Ker sva začela iz nule, si nisem kaj dosti privoščila: nobenih manikur, pedikur, še frizerja redko, da bo ja kredit čim prej odplačan! Plačo sem pa jaz imela od vsega začetka večjo!
Ja, danes bi rekla, da bi razliko v plači morala dat na svoj kup! Pred ločitvijo sem obsojala take s črnimi fondi in neiskrenimi nameni! Prej. Zdaj (prepozno) me je pa pamet srečala. No, saj mi ne bo hudega, ČE bom le imela službo 🙁
Saj ni nujno da imaš skrito. Če so starši varčni in ne zapravljajo jim lahko brez problema vsak mesec daš par 100€ in če partner kaj reče, potem ne spoštuje tvojih staršev in s tem ne tebe, nima empatije itd. Po njihovi smrti, pa dobiš vse nazaj, če rabiš pa prej, si pa lahko sposodiš.
Ali pa si od staršev sposodiš denar (nakazilo na TRR) in potem počasi v gotovini vračaš. Če pride do ločitvenega postopka lahko rečeš, da je bilo to darilo ali pa da posojilo še ni bilo vrnjeno.
V glavnem če narediš to, večina ljudi niti pomislila ne bo da je kaj narobe, razen ko pride ločitveni postopek.
[/quote]
Ti, da prav pri vseh fintah…ampak pogoj je, da si edinec. Ker, če starši prej umrejo ali tudi to ne zgolj dvignejo denar iz računa in ga dajo hčerki je darilo, ki se všteva v dediščino. In, če imaš zaJ brata ali sestro si izgubil v najslabšem primeru 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali celo 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Če je dedičev več si izračunaj sam 😛
Ženska ti si drek od dreka, upam, da te čimprej zapusti in najde drugo, ti pa se soočiš s prodajo hiše in začneš ustvarjat na novo. Človek, ki ne deli niti z ljudmi, ki jih ima rad, ni vreden, da sploh ima partnerja in ne otroke. Verjetno tudi njim ne boš pomagala priti do stanovanja. Važno, da imaš ti polno rit! Zapomni si, da se lahko situacija obrne in tudi ti ostaneš brez službe, kot veliko drugih v današnjem času potem bo pa kdo zate skrbel, ali v primeru, da zbiliš?!
Spoštovana,
vse lepo in prav, da si dajete denar na stran za “hude čase”. Vendar takšen odnos, da razmišljate že zdaj o ločitvi zamaje trdne temelje zakona. Zakaj še potem vztrajate in lažete možu? Za nameček pa si še sposojate denar od njega? A ni bolje, da neiskren odnos končate in uživate v svojem denarju sami?
Namesto, da bi s privarčevanim kdaj presenetili in rezervirali 3-dnevni oddih nekje ob morju za oba, si manete roke, kako boste preskrbljeni… sami.
Veste, življenje se hecno obrne… lahko se ločite in pobašete denar, a ko zbolite, vam tudi ta denar ne bo nič pomagal. Niti v primeru osamljenosti na stara leta.
Verjetno ste pozabili na njegova odrekanja in skrb za hišo, neprespane noči in podporo, ki vam jo nudi.
Je kos papirja res vreden več kot zdrav odnos, spoštovanje in zaupanje?
Ne govorim, da mu morate povedati za vsak privarčevan evro, vendar to je res velik obrok, ki ga varčujete. A ni dober občutek, ko rečete: “Dragi, malo sem varčevala, čas je, da si privoščiva skupaj nekaj za dušo?”
Na vašem mestu bi ga raje peljala na dobro večerjo in izkazala ljubezen. Gradila na zaupanju in razumevanju.
A niste rekli: v dobrem in slabem, v bogastvu in revščini?
Višek pa pač pustite nekje v kuverti, na vašem skritem mestu.
Začnite živeti že enkrat. Na ta svet ste prišli brez vsega in goli… tako boste tudi odšli.
Lp
Gospa, vi ste pa še gotovo izpred leta 1950, ko so bili moški še kavalirji in gentlemeni, ženske pa dame. Pa nič slabega ne mislim s tem – samo žal niste v koraku s časom, nite v letu skoraj 2020. Danes žal družba tako funkcionira – mimo vsega, s pretvarjanjem v obraz in grabljenjem denarja v svoje črne fonde – kjerkoli in kakorkoli – na delovnem mestu, ali pa v skrivne predale spalnic na dvojno dno predala.
V dobrem in slabem v bogastvu in revščini ja. Danes je vse to pred moralnimi vrednotami, ki jih marsikdo ne spoštuje, ker mu ne pomenijo nič. Ker gredo preko njih na račun materialnega in laganja partnerju v obraz v nekem odnosu. Ne razumete gospa, da je zasvojenost z denarjem danes bolezen – enako, kot zasvojenost z igrami na srečo, zasvojenost z alkoholom, hrano, nikotinom.
Zelo smiselno povedano, samo po moje ti ljudje tega večinoma ne zmorejo. Pa tudi vprašanje, kakšne partnerje imajo na drugi strani (verjetno podobne sebi). Taka neetičnost po moje ne more ostati skrita, razen če partner noče videti resnice. Sem prepričana, da večinoma ta “črni fond” delata kar oba, vsak morda na svoj način.
Še en primer iz preteklosti skrivanja denarja, tokrat opravičen…
Ne, to ni upravičen primer skrivanja denarja. Ta ženska bi se morala s svojim partnerjem resno pogovoriti. Če ne bi bil pripravljen sodelovati, pa se po hitrem postopku ločiti. Tudi sama sem imela takega neodgovornega partnerja, pa sva lepo razčistila. Je bilo pa kar kruto, to pa.
Zdaj denar lepo pusti na miru. Pa je večina na njegovem računu. Ne bom se vseskozi tresla, kaj mu bo šinilo v glavo samo zato, ker je neodgovoren na tem področju. Moj partner je tudi čudovit, samo če tega ne bi spremenil, bi bil zagotovo bivši. Nekje je pač meja.
Tudi taki moški obstajajo. Lastne izkušnje.
Pripeljejo pa sami sebe v prerani grob.
Je žalostno, vendar resnično.
Je treba vedeti, da starši stojijo za njo- je že imela pravi vzor.
Mi je šele sedaj kapnilo, ko so vsi pokojni. Sreča za vsakega, ki se takim ogne ali jim uide s krempljev. Ubogi otroci.
Prišla iz revne dežele, kjer je dobesedno živela v kolibi. Se poročila z obupancem, ki jo je “kupil”. Poročena 12 let, od njega izcuzala okrog 40.000 €, se ločila in zdaj v rodnem kraju živi skorajda v vili.
Od prvega dne naprej je to načrtovala.
Samo obupani moški so v svojem obupu gluhi in slepi, samo,da imajo žensko ob sebi.
Res? Očitno ga pa maš izjemno rada. Ma daj, naredi mu uslugo, pa se loči že danes, baba budalasta. Pa kak maš jajca ga še prosit za denar sama pa si daješ vstran toliko? Midva z mojim nisva poročena, imava 6m starega otroka, jaz dobim porodniško, moj ma 400€ več. On veča prihranke v omari, jaz sem pa tista, ki vlaga denar v vse, tud avto na lizing mam jaz. Kaj mam od tega? Vsako leto dopust na partnerjev račun ter srečno zvezo, brez strahu, da bi ostala brez denarja. Pa še bajto prenavljava na njegove finance (jih je podedoval), jaz sem podedovala hišo, ki bi ostala vsekakor moja v primeru razhoda (ki ga nikoli ne bo).
Ti pa si daj samo metek v glavo.
Forum je zaprt za komentiranje.