Kako se živi z 900 eur
Ja z 800e za dva vzdržuješ avto in motor (kupila si ju verjetno takrat ko si 300 zaslužila :)). Pa dizajnerske cote maš :). Pa še ostane ti 🙂
Kaj si pa po poklicu? Profesor matematike? 🙂
300 najemnina
150 hrana
150 položnice
Ostane 200e. Z temi 200e registriraš avto in motor (recimo 50 na mesec strošek), kupiš gume, greš na servise, tankaš (še recimo 50 na mesec če skoraj nikamor ne greš z avtom in gume na 4 leta menjuješ)
Imamo še 100e. S temi 100e pa hodiš na izlete, kupuješ dizajnerske cote….:)
Kdo ti zavarovanje plača? 70e za dva samo zdravstveno. Pa ti ostane 30e :). Kdo te striže? Kakšnih zdravil nikoli ne rabita? Zobarja nimata nikoli za doplačat? Čevlji in obleke sem in tja. Kaj crkne na avtu/motorju kdo plača? Daril nikoli ne kupujeta? Opremo za motor si kupila tudi takrat ko si imela 300e plače? Telefonov nimata? Kakšnih novih rjuh, brisač, stvari za pucat….to tudi božiček prinese? Mislim saj mene ne gane če si ljudje lažete, ampak vsi, ki se sami v popolnosti preživljamo vemo da na dolgi rok z 800e za dva in najemnino ni šans da živiš. Kako pa to da tvoj nima službe? Je tudi on profesor matematike? 🙂
Spadamo med bolj skromne-po lastnem mnenju in glede na to kaj si privoščijo sodelavke npr. Smo 4.( dva dijaka in dva odrasla).
Pa z plačo 1100, torej 200 EUR več komaj zmorem.
Bencin cca 300 EUR, pokrijejo potni stroški. Torej mi res cela plača ostane za živet.
Elektrika cca 55-60 eur, smeti 25, voda 35, ogrevanje 170 celo leto! (tu moram nekaj naumit nujno čimprej), net tv štirje mobiteli 70 eur, zavarovanje za hišo 50eur, zavarovanje za avto 40 eur, vzajemna 35 eur.
Potem je šolska malica, delovni zvezki, skripte, razni kulturni/športni dnevi, mesečne karte (medkrajevno+mestno),
Pa sem že na knap. Potem zaradi moje zapravljivosti še mesečni obrok za prenosnik (šolanje na daljavo lani), nov mobi po 5 letih 40eur. Hrana, oskrba za živali cca. 70 eur.
Vse ostalo gre v hrano, oblačila, kakšno zadevo za vrt/hišo.
Meni se zdi absolutno premalo. Toliko, da pač preživimo, mogoče tu pa tam kakšna knjiga, gledališče, izlet z vstopnino, ampak res tu pa tam.
Jaz skromna, 15.09.2021 ob 08:52
Spadamo med bolj skromne-po lastnem mnenju in glede na to kaj si privoščijo sodelavke npr. Smo 4.( dva dijaka in dva odrasla).
Pa z plačo 1100, torej 200 EUR več komaj zmorem.
Bencin cca 300 EUR, pokrijejo potni stroški. Torej mi res cela plača ostane za živet.
Elektrika cca 55-60 eur, smeti 25, voda 35, ogrevanje 170 celo leto! (tu moram nekaj naumit nujno čimprej), net tv štirje mobiteli 70 eur, zavarovanje za hišo 50eur, zavarovanje za avto 40 eur, vzajemna 35 eur.
Potem je šolska malica, delovni zvezki, skripte, razni kulturni/športni dnevi, mesečne karte (medkrajevno+mestno),
Pa sem že na knap. Potem zaradi moje zapravljivosti še mesečni obrok za prenosnik (šolanje na daljavo lani), nov mobi po 5 letih 40eur. Hrana, oskrba za živali cca. 70 eur.
Vse ostalo gre v hrano, oblačila, kakšno zadevo za vrt/hišo.
Meni se zdi absolutno premalo. Toliko, da pač preživimo, mogoče tu pa tam kakšna knjiga, gledališče, izlet z vstopnino, ampak res tu pa tam.
Skromna si zato ker z takimi dohodki ravno čarat ne moreš. Zakaj pa drugi odrasli v družini ne dela? Ker na dolgi rok je to resno životarjenje.
jebivetri, z 900€ vsak normalen človek komot živi, če ima svojo streho nad glavo, stanovanje ali hišo. Voda, štrom, smeti, tv, kabelska, mobitel itd. ti vzamejo ene 250€ in to je to, drugo ostane. Če ne zna človek z ostankom preživet, je obična rupa od človeka.
Če je s tem denarjem v najemu, pol je pa druga scena,….. in to jebena.
Forum je zaprt za komentiranje.