Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se živi z 900 eur

Kako se živi z 900 eur

Če imaš svojo nepremičnino in torej ne rabiš plačevati najemnine, ter si sam?

Prosim izkušnje – sem na tem da se odločim kako in kaj.

Mizerno, srednje,… kaj si lahko privoščite, kako zelo pazite kaj kupujete?

Saj se da, ampak ne kdo ve kako dobro. Če kdo v gospodinjstvu še kaj prispeva, drugače pa je treba nepremičnino vzdrževat, so stroški, fasada, streha.

Skromno se pa da,

Odvsino….moja mati živi sama z 750 eur penzije in celo prišpara pa gre naokoli ima svoj avto hodi na izlete na dopust z nami….

Gre, hvala. Sva dva, evrov pa 900.

Odgovor na objavo uporabnika
petrol zapira ročke, 14.09.2021 ob 16:43

Gre, hvala. Sva dva, evrov pa 900.

a 900 za dva? Imata vrt? A sta oba odrasla?

Nekateri celo jurja prišparajo:-)))

Net prenese vse, realno pa ni baš bogatija. Za preživetje in kaj malga priboljškov, pa da kaj velik ne vlagaš.

Imava vrt in nekaj sadnih dreves. Odrasla. Elektrika okoli 45 evrov, komunala 30, ogrevanje na drva, okoli 700-800 evrov letno, majhen avto, internet brez tv, ostalo pa po potrebi. Ne hodiva pa na večerje ali koncerte, dopust par dni v hribih s spalko. Ne pritožujeva se 🙂

Odvisno od tvojih potreb in navad. Pahor se z 3000 matra…

Npr jst na hrani ne sparam. Za npr telefone/narocnine besne aparate mi pa dol visi. Nimam tega stroska. Pa se marsikaterega drugega.

Mas pa po drugi strani koga ki pa ravno obratno. Kofetka se mora bit galaxy 25, jé se pa…

Odvisno je od tebe. Kako razpolagas z denarjem… Vidis… Jaz celo osnovno nisem slisal ene o financni pismenosti.

Minimalc jaz in dva OS otroka.

Vsak evro treba obrnit. Lacni nismo bosi tudi ne… je pa zivotarjenje

Jaz  živim, ko plačam vse položnice s cirka 150€ na mesec. Potem me pa sprašujejo zakaj ne grem na dopust…

Živiš sama? Starost? Zdravje? Način življenja (rada potuješ? koncerti? moda? kozmetika? lokali? ….). Imam krat dva dohodek in živim kar dobro. Ne pa odlično in razsipno. Imam pa še 400 kredita za stanovanje. Torej vse skupaj 500e več kot bi imela ti. Stroški s stanovanjem cca 200, hrana cca.200-250 (všteto tudi kakšno kosilo v lokalih), bencin 100, živali 50-100, zavarovanja cca 100, varčevanje za stara leta 200, varčevanje za izredne letne stroške 100, varčevanje za nov avto 200…ostalo kakšne obleke sem in tja (redko) in kakšna kava, izlet, darila… Na dopust grem z regresom. Ravno nek luksuz ni :). Če ne rabiš avta se enega velikega stroška rešiš.

Poznam ljudi, ki z 400 € na mesec zivijo bolje kot oni z 900.

skromno, 14.09.2021 ob 16:34

Saj se da, ampak ne kdo ve kako dobro. Če kdo v gospodinjstvu še kaj prispeva, drugače pa je treba nepremičnino vzdrževat, so stroški, fasada, streha.

Skromno se pa da,

ja streha,fasada. enkrat na 30-50 let.

v tem času pa že prišparaš 20.000

Moja mama,84 let ima 600,živi v ogromni hiši, pa gre…ampak skromno.

gledam Slovence. Fasado na hiši obnavljajo vsakih dvajset let. Isto je z kritino na strehi. In tako celo svoje življenje. A je to normalno? Praktično živijo samo za svojo bajto.

pri nas, 14.09.2021 ob 19:24

gledam Slovence. Fasado na hiši obnavljajo vsakih dvajset let. Isto je z kritino na strehi. In tako celo svoje življenje. A je to normalno? Praktično živijo samo za svojo bajto.

naša ima 32.in je še daleč za menjati.ne manjka niti 30% fasade(oz ni razpokana)

ej pa kaj to kupujete za jest? a jastoge pa tako al kako, v mojem gospodinjstvu sva dva odrasla, služim samo jaz ccl. 800 na mesec, najemnina 300€ 150€ položnice 150€ za hrano, 200 ostane za preseravanja ali pa da se da na stran. hodiva normalno na izlete kavice dopuste.. ne vem kje zapravite tisti ki mate več plače..

bejba187, 14.09.2021 ob 21:05

ej pa kaj to kupujete za jest? a jastoge pa tako al kako, v mojem gospodinjstvu sva dva odrasla, služim samo jaz ccl. 800 na mesec, najemnina 300€ 150€ položnice 150€ za hrano, 200 ostane za preseravanja ali pa da se da na stran. hodiva normalno na izlete kavice dopuste.. ne vem kje zapravite tisti ki mate več plače..

Kaj pa vidva jesta? Makarone z drobtinam al pa koncentratom za spremembo? Aja pa malico imata v službi verjetno to ne šteješ. Pa vikend kosil pri starših ne šteješ. Pa ko gresta ven jest ne šteješ. Pa meso dobiš? Zelenjavo? Pa praškov, wc papirja, zobne paste….to tudi ne kupujeta. Z 150e nahranit dva je 2,5e na dan. Kaj točno jesta v dnevu da prideta z vsem kar se pač v trgovinah kupuje z 2,5e na dan čez? Če navadno milo trdo uporabljata, pa najcenejšo pasto in wc papir je to ene 10e na mesečno minimalno. Cet za posodo, prašek za perilo….kava, meso, zelenjava….ma ni šans da za 2,5e na dan moškega nahraniš. Ali pa žensko :).

Aja pa še po izletih hodita in po kavicah. Z čem? Kje so všteti stroški z avtom? Si ga dobila? Tanka ga božiček? Popravlja in gume kupuje miklavž? Registrira dedek mraz? Telefonov nimata? Zavarovanj tudi ne? Oblek, čevljev…nikoli ne rabita? Strižeta se sama? Mislim ne pretiravat. Z 800e in 300 najemnine dva preživita. Živita pač ne

delam od doma, tako da ne ni malce na šihtu, res je da mava vrt in da se na njem marsikaj pridela, imava pa dva prevozna sredstva avto in motor, hecno da je motor veliko ceneje vzdrževat kot avto, pije tudi manj, tako da na izlete tako ali drugače samo z motorjem, ok ne hodiva v opero in ne jeva jastogov za kosilo ampak ne tako skromno kot ti govoriš pa tudi ne živiva, pač zdi se mi da večina ljudi ne zna z denarjem in med njimi si očitno tudi ti, veliko stvari je brezplačnih veliko se da ustvarit sam, uživat se da za minimalen strošek, hrana pa tudi ne niso samo makaroni pa drobtine 😀

aja pozabila dodat da ne komplicirava pri oblekah in obutvi, kdaj pa kdaj se že kaj kupi, drugače se pa na tiste bolj fine stvari malo pazi, za doma imam tiste ta ponošene cunje za ven pa pač tudi kaj dizajnerskega malo več vrednega ampak na te stvari pazim in niso potem samo za dvakrat obleč kot pri nekaterih

Si ne predstavljam z 900 eur za enega, ampak… vem, da se da.

Npr. moji starši so živeli z 1300 za dva, in sta še prišparala. Je pa seveda bil pri hiši vrt, njiva, zajci, kokoši. Sta jeseni naredila kislo zelje, kislo repo, in vse mogoče vložila. Skoraj vse je bilo domače, razen cukra in olja. Za to je treba biti priden. Danes se večini ne da delat.

ja saj to je večini se ne da več delat, užitek pa vidijo samo v plačljivih stvareh kosilcih v restavracijah plačljivih predstavah, nakupovanje oblek je večini tudi že hobi ne nuja.. ne vem se mi zdi da bi večina z manj denarja veliko lepše živela kot pa z več, ampak ja materialnost je pač danes na prvem mestu in večina si brez brezveznih stvari ne predstavlja več življenja, brez mobija pa najnovejšega modela avta pa največje možne tablice pa najnovejše torbice… samo še eno ljubo preseravanje.. pa da ne bo pomote sem ženska v začetku 20. let in vem da vrstniki gledajo samo še na to kdaj in koliko si bodo kupili, sem samo srečna da pač nisem v istem kalupu in da mi sreča pomeni nekaj več kot kupljena surovina. Na dolgi rok vem da bom jaz tista srečnejša.

pa še to je ko berem vse te odgovore kako si ne predstavljate življenja z 1300€ ali manj za dve osebe, ja da se več kot da, pač ljudje ste/smo narejeni tako da porabimo kolikor zaslužimo, sem v enem obdobju zaslužila tudi samo 300€ na mesec, pa se je vseeno izšlo bolj skromno ampak se je in vrjamem če bi bila preseratorska rit da mi tudi 3000€ na mesec ne bi bilo dovolj da bi vse zapravila, ampak povejte mi vi z “bajnimi” plačami kaj za ta znesek lahko pokažete konec meseca? razen novega para čevljev in plačanega kredita? ostane vam gotovo nič vse gre dobesedno v drek in v luft..pa razumi to kdor more

Seveda se da, kako točno, je pa zelo odvisno od okoliščin. To je v bistvu lep znesek, dokler se ti ne pokvari avto, ne naletiš na radar, ne potrebuješ novega telefona ali brisalca tal, ne zboliš in ne potrebuješ česa iz lekarne, se ti ne pokvari wc kotliček, pralni stroj ali zlomi omara, ne potrebuješ barvanja las, ne uporabljaš pudra priznanih znamk, ti ne premočijo čevlji, si ne za zaželiš  kakšnega plačljivega hobija ali že pripravljenih obrokov. Daleč od tega, da bi bilo ogroženo preživetje, vendar pa kmalu dosežeš mesečni limit.

Brezvezna, 14.09.2021 ob 22:57

Seveda se da, kako točno, je pa zelo odvisno od okoliščin. To je v bistvu lep znesek, dokler se ti ne pokvari avto, ne naletiš na radar, ne potrebuješ novega telefona ali brisalca tal, ne zboliš in ne potrebuješ česa iz lekarne, se ti ne pokvari wc kotliček, pralni stroj ali zlomi omara, ne potrebuješ barvanja las, ne uporabljaš pudra priznanih znamk, ti ne premočijo čevlji, si ne za zaželiš  kakšnega plačljivega hobija ali že pripravljenih obrokov. Daleč od tega, da bi bilo ogroženo preživetje, vendar pa kmalu dosežeš mesečni limit.

če si skoromen,(ne ješ zunaj)nisi mahnjen na znamke,si ljubitelj narave,imaš vrt lahko res razkošno ziviš.

fora je v tem več denarja kot imaš večje želje imaš…

in upokojenci ponavadi nimajo več kakšnih želij…zivijo kot ko so bili mladi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close