Kako porabiti velike količine…
Še enkrat hvala vsem za predloge.
Vse kar je v zvezi s skuto, sirom, kislo smetano… tudi dobim domače, tako da…
Trenutno imam v hladilniku vsaj pol kg domačega sira, v zmrzovalniku pa krepko čez kg skute + ogromno skutinih štrukljev. Vse domače, sila okusno ampak midva sva samo 2 in več kot jesti takih “mlečnih” stvari več ne moreva. :(((((
Spet je tukaj vikend in se že sprašujem, kako naj porabim novo porcijo mleka, ki me čaka. ;)))
Pa še celo stanovanje je trenutno v razsulu, ker ga beliva, tako da niti prav kuhati ne morem.
Zanesljivi viri pravijo, da po kopanju v mleku cez pol ure smrdis, kot bi te pobruhal dojencek – tko da jaz to odsvetujem:) ne glede na to, da bi se meni tudi zdelo mleka skoda (ceprav pri metanju pokvarjene hrane stran nimam nobenega usmiljenja).
Kaj pa v sluzbo za pitje ob kavi ga ne moreta odnest?
lp, proxima
n&n, podobni tistim zdrobovim cmočkom so tile Njoki iz zdroba, tudi gre veliko mleka:
Zate je verjetno važno, da nima preveč okusa po mleku, zato sem se spomnila nate, ko sem včeraj delala špecle. Poznaš? To so nekakšni vlivanci, predvsem v spodnjih nemških deželah in Avstriji jih delajo. Kuhani vlivanci iz testa (mleko, jajce, moka), potem jih pražijo, pečejo, mešajo z omakami… Jaz imam sicer namensko pripravo oz. nekakšno cedilo (kupi se v vseh avstrijskih trgovinah ali Neckerman katalogu), tako je priprava enostavna. Če te zanima, poiščem kaj več, tudi z iskalcem lahko najdeš stare debate, jaz posnemam Kroki. (Kroki, hvala za recept, napravco in demonstracijo na 3. srečanju Prehrane!!!!)
Pozdrav, Mimi
Mimi, hvala.
Teh njokov s kulinarike se spomnim oz. čisto natančno – spomnim se sličice, ne pa tudi tega, da se porabi veliko mleka – tole bo prišlo zelo prav.
Imaš čisto prav – pomembno je da končni izdelek nima preveč okusa po mleku, ker ga imava že vrh glave.
Spomnim se tudi špeclov oz. pogovorov tukaj na to temo. Bom pobrskala.
proxima, z možem nisva “kofetarja” – sploh ne pijeva kave in tudi v službi nimava take družbe.
Mi je pa uspelo ta vikend prepričati babico, da je 5 litrov mleka tokrat res preveč, ker je kuhinja v razsulu in sploh ne moreva kuhati, ampak v glavnem jeva zunaj. Me je s težkim srcem razumela in upoštevala – dala mi je samo 2 litra mleka (da bova imela za zajtrke). ;))))))
Forum je zaprt za komentiranje.