kako ne bi dali ime svojemu sinu/hčerki?
smešno bo, ko bodo ti pajapatki zrasli. Res si ne predstavljam odraslega desca, meter devetdeset, z brado, ki mu je ime Tai :-)))))
meni sicer niso všeč imena Marjana, Lidija, Romana, Branka, Vanja, Vasja, Robi … preveč moderna pa tudi ne. Ne bi dala tudi imen Tina ali Mojca, ker jih je bilo v moji generaciji preveč in poznam vsaj 57 Tin.
Se strinjam z mnogimi zgornjimi. Mislim, da zal povsod bolj cenijo in dajejo otrokom tradicionalna in nacionalna imena kot trenutno v Sloveniji! V vseh sosednjih drzavah zanesljivo in verjetno v celi Evropi.
Pri nas pa namesto Janezov, Antonov, Petrov, Pavlov, Franciskov, Andrejev, Marij, Marjetk, Barbar, Katarin neke izmisljene enozloznice. Ki da menda dobro zvenijo. Ki da jih menda otrok lahko izgovori, kot da je to najpomembneje- kot da bo vedno star 2 leti. 🙁
Kot da niso prav imena nasa osnovna identifikacija. Kako naj bomo Slovenci, kako Evropejci z neslovenskimi in neevropskimi osebnimi imeni? 🙁
babygirl 26,
otroci niso modni artikel. Niso primerni za afnanje z imeni iz rumenih tele-novel ali iz pop-buisnessa. Otrokovo ime je njegova izkaznica za njegovih prihodnjih 80 let, ne zadeva nekajletne mode!
In vsa Evropa ne stoletja, ampak tisocletja v osnovi uporablja ista lepa, zimzelena imena, s katerimi poimenuje svoje najdrazje, najdragocenejse.
Resna imena za resne ljudi. Ne produkte raznih frfr in ficfiricev, da se bojo iz njihovih lastnih otrok nekoc norca brili !
Forum je zaprt za komentiranje.