Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako ne bi dali ime svojemu sinu/hčerki?

kako ne bi dali ime svojemu sinu/hčerki?

Ja bo kar treba it kar z časom naprej in sprejeti da sedaj so takšna imena IN in da kmalu ne bo več Špelc,Urška,Borutov,Mihcev in tko naprej.
AJA tile tvoji imenovani pajapatki bodo potem tisti ki bodo še imeli starinska imena in ne tisti ki gredo z časom naprej.[/quote]

Ti kar pojdi s časom naprej, jaz bom ostala pri imenih, ki predvsem niso smešna 🙂 In časi gor ali dol, Tai JE smešno ime za odraslega moškega. Verjetno si dala ti otroku kakšno od teh enozložnic pa si zato tako poskočila.

Pa pajapatki niso moja pogruntavščina, je že nekdo prej to rekel …:-)

meni je recimo čisto jasno, da se trendi spreminjajo… nikoli ne razmišljam v smislu kako bo to ime nekomu pasalo čez 30 let, ker ta generacija bo itak rasla gor s temi enozložnimi skovanimi imeni in jih sprejela za svoje…

mi je pa žal za vsemi temi lepimi imeni, ki prehajajo iz generacije v generacijo (pa ne mislim zdaj raznih Alojzov in Stanislav recimo), novodobni starši se jih pa tako izogibajo… prav v veselje mi je, ko kdaj na igrišču zaslišim mamico, ki pokliče Gašperja, Alenko, Andreja, Katarino,…

Nikoli več kakega imena s šumniki ali težje izgovorljivo kombinacijo s črko J. En tak tipičen primer je ime Matjaž, ki je sicer lepo, ampak v današnjem času globalizacije nehvaležno za uporabo.

Kaj pa je potem lepše Lojze Planinšek,Tončka Govejšek,Anton Smrekar…?halo??

Zgoraj našteta imena so zelo lepa in čisto nič ni narobe da je zraven slovenski priimek.[/quote]Imena Lojze, Tončka in Anton so vsaj slovenska, so tista imena, ki so se pri nas uporabljala stoletja dolgo, ne pa šele v zadnjem času.

Brez skrbi, če bodo tvoji otroci mednarodni uspešni, bodo vsi vedeli, kako izgovorit njihov š ali j. Se ti pa tega ni preveč za bat, kajti otroci staršev, ki mislijo, da je pomanjkanje š-ja avtomatsko en korak višje, definitivno ne bodo zapustili Slovenije.

jaz bi pa rada videla reakcije, ko se bo lejs tai predstavil kdaj v tujini. me zanima, ali ga bodo vprašali, če je bila njegova mati pod kakšnim vplivom, da ga je poimenovala čipkasto stegno.
no ja, mogoče bo pa v takem biznisu, da mu bo prav prišlo.

Tud možakar z imenom Tit bo doživel zanimive reakcije :)))))))))))))))))

Za manj vešče: teat (beri tit) je po angleško jošk, dobesedno.

teat???
tit je kar tit. tud angleži imajo kako piši kao što govoriš. če ne verjameš, googlaj tits 🙂

ajd, saj ima veliko imen v drugih jezikih čudne pomene. metka na finskem pomeni noro, rita pri nas zadnjico, nora je angleško ime, pri nas je to finska metka, ampak lejs tai…. kot da bi mu predestinirala kariero v transvestizmu.

Če bo mali pameten, se bo preimenoval in bo postal Fejst Tai :-)))))

teat???
tit je kar tit. tud angleži imajo kako piši kao što govoriš. če ne verjameš, googlaj tits 🙂
[/quote]

joška = tit
sesek = teat

Brez skrbi, če bodo tvoji otroci mednarodni uspešni, bodo vsi vedeli, kako izgovorit njihov š ali j. Se ti pa tega ni preveč za bat, kajti otroci staršev, ki mislijo, da je pomanjkanje š-ja avtomatsko en korak višje, definitivno ne bodo zapustili Slovenije.[/quote]

Govorim izključno o praktičnih vidikih, ne o poziciji ali odskočišču. Imam “mednarodno” ime, če smo že ravno pri tem; pa mi en qrc pomaga; gospodinjim in delam 8 ur za mezdo. 🙂 So pa čisto vsakdanja orodja, npr. čisto navadnen mejl, neprijazna do šumnikov. Pa kolega je bil še za časa jugovojske Mati-jaš. Ali pa Lubi-jena, na primer.

Kar seveda ne pomeni, da bi si pa morali Slovenci lomiti jezike na raznih Liu, Noah in podobnih imenih, ki se jih niti ne da (?) sklanjati. Je še dosti uporabnega tu nekje vmes.

Nikoli ne bi dala imena Lojze, Lojzka, Zinka, Francka, Franc ta staraimena so tako grda in še enkrat grda. Ne vem kako so lahko starši dali svoji hčerki ime Lojzka. Grdo ime. Od današnjih imen mi je pa zelo grdo ime Luka.

Nikoli ne reci nikoli ampak: Genovefa, Kunigunda, Samo, Zoran.

Se podpišem.[/quote]
enako!

Mislim, kako se eni prav norca delajo iz svojih otrok… Sami so pa lojzeti in staneti po možnosti, pa nimam nič proti tem starim imenom.
Meni grejo taki starši res na bruhanje!

to pa zato, ker so to meščansa deca z polno ritjo vsega.
Dvomim, da bi kdo iz kmetov dal svojemu sinu ime Noah,..ker nima časa mislit na take gluposti,ampak poprijet za delo!

Se podpišem.[/quote]
enako!

Mislim, kako se eni prav norca delajo iz svojih otrok… Sami so pa lojzeti in staneti po možnosti, pa nimam nič proti tem starim imenom.

Dvomim, da bi kdo iz kmetov dal svojemu sinu ime Noah,..ker nima časa mislit na take gluposti,ampak poprijet za delo![/quote]

meni so pa taka imena zoprna, ker se mi zdi, da jih starši dajejo zaradi manjvrednostnega kompleksa. bi radi bili bolj kul, nobel, fensi … ker se jim zdi, da taki, kot so, niso dovolj dobri

Sandokan, Latoya….

Takih imen, katera ne bi nikoli dala svojemu otroku, je zelo veliko. Ker mi pač niso toliko všeč. So pa tu tako novodobna imena (Taj, Maj ipd.- saj ste jih zgoraj našteli) kot tudi tista bolj običajna, starinska itd. (dam primer: Franci, Lojze, Miha, Nejc…). Kako je pa komu ime, mi je pa povsem vseeno. Se ne zgražam, pa da je nevemkaj.

Se podpišem.[/quote]
enako!

Dvomim, da bi kdo iz kmetov dal svojemu sinu ime Noah,..ker nima časa mislit na take gluposti,ampak poprijet za delo![/quote]

v bistvu si povedala še kaj več, kot si nameravala. o sebi namreč.

jaz se tem temam z imeni na splošno vedno čudim. ker je med odgovori možno najti kup omejenih. sama se z vprašanjem imen v okolju, kjer živim, še nisem srečala. možno tudi zato, ker živimo bolj na zahodu države in smo od nekdaj bližje “svetu”. oprosti, s takim podcenjujočim govorom, kot ga imaš ti do teh ljudi, ti bom odgovorila, da saj ti ni za zamerit, če si se rodila bogu izza nogu v kaki slovenski vinorodni gorici in si morala pešačit do prvega kolovoza, če si želela prit na cesto in če si TV signal dobila šele pred kratkim, si bila pač odrezana od sveta in ti je Noah kot da jaz srečam marsovca v McDonaldsu.
Grozno, grozno. Sama si kmete označila v svojem prepričanju, da jim delaš neko uslugo, za nerazgledance, ki samo delajo in nimajo časa pokukat čez planke kaj se novega dogaja.

In zgoraj, imenovanje s “pajapatki” za ljudi, ki nosijo povsem običajno ime, ki ni neka izmišljotina pač pa samo tuje ime, ki do sedaj še ni zašlo sem. Pa saj za božjo voljo tudi HELENA je tuje ime (grško), pa TAMARA (rusko), pa TINA (a ta pa je sprejemljiva al kako?), in tako naprej!

Tit ni skovanka in otrok/moški ki nosi tako ime NI PAJAPATAK. Za Tita Livija še niste slišali? A ja, se opravičujem – s kolovoza je bila potem predolga do šole, saj razumem, saj razumem.

Blagor ubogim na duhu, res, bolj se mi smilite ve v svoji omejenosti kot otroci, pa naj bodo Jožefe ali Annabelle.

Če smo že pri uvodnem vprašanju, pa najprej ne bi hotela napisat odgovora, ga pa bom vseeno. Svojemu sinu nikoli ne bi dala ime Tilen (Ti-LEN = lenčina), hčerki nikoli ne bi dala ime Nika, Gaja, Neja. Preprosto me ta imena odbijajo neglede na izvor in poreklo.

Ja bo kar treba it kar z časom naprej in sprejeti da sedaj so takšna imena IN in da kmalu ne bo več Špelc,Urška,Borutov,Mihcev in tko naprej.
AJA tile tvoji imenovani pajapatki bodo potem tisti ki bodo še imeli starinska imena in ne tisti ki gredo z časom naprej.[/quote]

Klasična imena (in njihove izpeljanke ter slovenske različice) so preživela tudi 2000 let in več ter še zdaleč niso odpisana. Nasprotno, je za novodobna imena težko reči, če bodo preživela dve ali tri generacije.

Klasična imena (in njihove izpeljanke ter slovenske različice) so preživela tudi 2000 let in več ter še zdaleč niso odpisana. Nasprotno, je za novodobna imena težko reči, če bodo preživela dve ali tri generacije.[/quote]

1. in kaj? tudi če ne bodo preživela ta, bodo prišla nova, nenazadnje pa
2. ti tega itak ne boš vedela, ker boš že dolgo pod rušo in konec koncev
3. ali je res važno kako je človeku ime ali je važno kdo je ta človek v srcu, glavi in duši in kaj če
4. ti tvoja hčerka nekega dne pripelje domov enega Matica, ki jo tepe, ali enega Tiana, ki jo nosi po rokah?!

prednisone pills 10 mg prednisone 60 mg buy prednisone online uk
https://prednisonet.com can i purchase prednisone without a prescription
prednisone cream 10 mg prednisone prednisone 12 tablets price

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close