Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako najlažje dobit bogatega tipa

Kako najlažje dobit bogatega tipa

Odgovor na objavo uporabnika
Laik312, 15.12.2021 ob 21:56

Žal je tvoj fantin daleč od bogataša, luksuzna nepremičnina na grškem otoku recimk 500K in 5K neto za delo!!!, torej mora delati pač ne pomeni bogataša kvečjemu malo boljši srednji razred. Bogataš ne dela, kapital mu prinaša rento, kvečjemu tu in tam pregleda naložbe in ima čas!!! Čas pa pomeni če ti ni tri dni spiš, ali pa greš za par mesecev kam. Pa deklin ima na voljo kolikor hoče, vezanih in samskih po želji. Pa seveda nikoli ni ena in edina:). Tako da ti in tvoj fantič imata še dolgo pot…

No ja, govora je o nekom, ki ima dovolj pod palcem, da financira njo in še nepremičnino, kako premičnino in si lahko privošči nekaj boemskega življenjskega sloga. Za to pa zadošča že nekaj tisočakov rente. 🙂

Kot primer navaja svojo trofejo ki naj bi imela 5k mesečno s tem da opravlja delo. Mislim da se oba strinjava da 5k za delo ni enako 5k rente, ki spada med pasivne dohodke.

Bogat ni tisti ki mora delati, še zdaleč pa ne s 5k mesečno neto. Niti za Slovenijo to ne velja kaj šele zahod.

Laik312, 15.12.2021 ob 22:25

Kot primer navaja svojo trofejo ki naj bi imela 5k mesečno s tem da opravlja delo. Mislim da se oba strinjava da 5k za delo ni enako 5k rente, ki spada med pasivne dohodke.

Bogat ni tisti ki mora delati, še zdaleč pa ne s 5k mesečno neto. Niti za Slovenijo to ne velja kaj šele zahod.

Ne, seveda. Bogastvo se meri v pripadnosti določenim krogom in pripravljenosti posameznikov v teh krogih odzvati se klicu v sili tudi ob treh zjutraj. S petimi tisočaki mesečnih razpoložljivih dohodkov pa je nekdo že nadpovprečno premožen, ne glede na izvor teh dohodkov.

maiida, 15.12.2021 ob 11:09

Nihče še ni predlagal Tinderja … res so večinoma mladi, revni in neresni gor, ampak se najdejo tudi bogati in resni, če si vzameš malo časa. Nekdo je omenil dve vrsti bogatih tipov in tista prva, ki je denar sama pridelala se rada skriva in dostikrat se skrivajo za masko preprostega tipa na Tinderju. Strinjala bi se, da iščejo močno partnerico z vizijo in ne lovačo, zato velikokrat ženskam, ki jih spoznavajo sploh ne omenijo, kako bogati so v resnici in ženske, ki jih to zanima jih odbijajo. Ampak ne oziraj se na to, niti na to kar pišejo, da si prestara. Jaz sem svojega bogataša ujela na Tinderju leto nazaj, ko sem jih štela 35. On je 3 leta mlajši in sicer je mešanica obeh tipov bogatašev, podedoval je luksuzno nepremičnino na enem od grških otokov, z lastnim trdim delom pa se je dokopal do vodilnega položaja v firmi, kjer dobi 5000 evrov neto mesečne plače.

Moj nasvet: ne pokaži, da ti gre za njegov denar, dokler ni popolnoma zaljubljen vate. Na zmenkih govori o svojih strasteh, vizijah in vrednotah, ne o materialnih dobrinah in denarju. Kadar gresta ven na večerjo vedno vztrajaj, da hočeš plačati svojo polovico … občasno, a redko popusti, da ti on plača (da ne bo sprememba v to, da ti financira celotno življenje preveč očitna in dejansko mu da dober občutek, kadar mu “uspe”, da te malo pocrklja). Ko ti kupi darilo ga sicer hvaležno sprejmi a poudari, da ti ne rabi kupovati daril in bi od njega raje lep sprehod v naravi, 100 poljubov in še en nasmeh za povrhu, kot nov avto. Poskušaj čim bolj neočitno in prefinjeno poudarjat, da vidiš vrednost v njemu osebno, ne njegovem denarju in nepremičninah. Potem, ko se zaljubi, pa počasi in previdno popuščaj pri njegovem financiranju celega tvojega lajfa in mu dajaj občutek, da bi si še vedno raje sama vse financirala, ampak trenutno pač nimaš takšnih finančnih zmožnosti. V pogovore počasi vključi materialne dobrine, ki si jih želiš, a jih zamaskiraj v vizije in vrednote … par primerov:

VREDNOTA/VIZIJA: DRUŽINA, LJUBEZEN

“Najbolj od vsega si želim, da bi skupaj živela v majhni hišici sredi gozda, jaz bi ti kuhala in skrbela za otroke, ti bi jahal po gozdovih, zvečer bi skupaj sedela ob kaminu …”  (v primeru, da je materialna dobrina, ki jo želiš, hišica v gozdu)

VREDNOTA/VIZIJA: UMETNOST/POSEL

“Mislim, da bi bila izjemna direktorica umetniške galerije … saj veš, kako obožujem umetnost in kulturo. To bi si res želela delat najbolj od vsega, ljudem predajat umetnost v Parizu. Zadnje tri tedne non stop brskam po spletu, da bi našla stanovanje tam in primerne prostore za galerijo, a si ničesar ne morem privoščit.” (v primeru, da si želiš, da ti financira stanovanje in posel v Parizu)

Še opozorila:

1. Verjetno boš mogla malo spustit standarde glede izgleda .. ni nujno sicer, moj bi bil lahko malce višji za moj okus, a vsaj ni debel, star, grd in plešast 🙂

2. Ne glede na to, da se ti zdi kot da nadzoruješ situacijo, boš vedno v podrejenem položaju, mogoče se tega ne boš vedno zavedala, a v podzavesti se bo to vedno skrivalo v ozadju in vedno težje se ti bo v konfliktih postaviti zase in za svoj prav, kljub temu, da si bo on ravno tega želel od tebe, kot od močne partnerice s svojo vizijo in vrednotami. Tudi občutek, da si od nekoga odvisen zna sprožati tesnobo, vsaj pri meni jo.

Si se to taktiko sama spomnila?

Bogatun, 15.12.2021 ob 19:44

Evo me. Delam od doma oz. kjer mi sede in ne stanujem pri starših, zaslužim zelo dobro, kupim kar si želim, in ne boš verjela – tudi samski sem. Ne bi pa imel rad zraven sebe eno, ki ne zasluži niti pol moje plače, ker sem pošten človek in hočem čiste račune. Matematika se mora ujemati.

Če zaslužiš res zelo dobro, koliko žensk imaš na izbiro, če morajo zaslužiti vsaj pol tvoje plače?

Wii, 15.12.2021 ob 22:49

Če zaslužiš res zelo dobro, koliko žensk imaš na izbiro, če morajo zaslužiti vsaj pol tvoje plače?

Sliši se morda neverjetno, a verjamem, da jih ima na izbiro ravno toliko, kot vsak. Kajti “izbira” ni nek širok pojav, temveč preprosto stvar osredotočenja oz. krogov, v katerih se nekdo giblje.

Kot so že omenili imaš 2 vrsti bogatašev, to drži kot pribito. Čas = denar, zato ni vsak ki ima denar in nepremičnine bogat, saj mnogi, ki sicer imamo malo več, a na račun večjega pomanjkanja prostega časa.

Če bi spadala med kvalitetne ženske, katere zanimajo nas rahlo nadpovprečne in bogataše 1. tipa (so si položaj pridelali sami) bi poleg objekta seksualnega poželenja morala nudit še kaj več. Moški od kvalitetne ženske pričakuje podporo, motivacijo, mir in olajšanje od težkega delovnika ter toplino doma. Drame je dovolj že v poslovnem svetu. A kaj takega afne z instagrama ne premorejo, saj le vsrkavajo, dati pa ne znajo ničesar. In zakaj ne morejo? Ker ne razumejo in ne poznajo drugačnega sveta, kot ga vidijo le skozi svoje oči. Zato, če se ne misliš prekvalificirat v kvalitetno žensko, ki ji bi jo tak moški bil pripravljen delno sponzorirati, ostane le še drugi tip.

Za drugi tip moških, ki jih izgleda mnogo več, kot jih v resnici je (je povsem enako kot z lepoticami), pa se pripravi na večen boj. Nikoli ne bo le ali za vedno tvoj. 30 morda res še ni povsem prepozno, a tvoja vrednost že strmo pada. Še vedno pa se zavedaj, da četudi si zanj le objekt potrditve, ne bo prenašal pretiranih izpadov, večne drame, pretirane tenkočutnosti….

Še kot zanimivost, ker je bil omenjen Tinder. S socialnimi omrežji ste ženske dobile idejo, da si moškega lahko sestavite. En partner je bil visok, drugi lep, tretji bogat, četrti vas je razvajal in razumel, pa bi si vse to sestavile v enega idelanega. Ker je recimo na tinderju vse v na dosegu roke in se zdi povsem mogoče in dosegljivo, je rezultat (preverjena statistika), da je ženskam v povprečju všeč le 3% moških. Moškim je privlačna polovica žensk, torej se skupaj trofijo le z nekje 1,5-2% kandidatov. Ali veste kakšno razkošje in moč ste dale tem 1,5-2%. Osebno poznam modela, če se mu zahoče v eni noči spi tudi z dvema frišnima. Ja je dober player, ampak saj ima tudi kilometrine brez pretiranega truda. Ima precej prostega časa, bogataša pa le igra, na koncu meseca ima komaj za najemnino, vse gre za imidž. Deklet ne razvaja, saj jih je dovolj, da se same trudijo zanj, vsaj za začetek. Kot so svetovali tebi, da se pretvarjaš, se pretvarjajo tudi tipi. Zelo kmalu pa je veliko razočaranje, a zakaj bi se sekiral, saj podobni skupaj pašejo, haha. Škoda je le, ker družba z večnim iskanjem še boljšega uniči marsikaj dobrega, leta pa bežijo. Zraven še kakšen froc in si odpiši od preostanka kandidatov še 3/4. Potem se morajo, kot je zgoraj ena zapisala zase, sprijaznit s 15-20 let starejšim.

Moškim vrednodnost po 30. krepko raste, ženskam pa pada. V času, ko si kruto povedano, a tebi olajšajoče, še dovolj vredna si najdi takega, ki bo rastel čim bolje. Drži se ga in investiraj v odnos, da bo ostal s tabo tudi potem, ko bi marsikdo gledal za mlajšim modelom.

graf žal realne primerjalne vrednosti: https://www.youtube.com/watch?v=L0_dElaRt5w&ab_channel=21Studios

Ogabni ste ..eni in drugi. Evo vam vaš denar in vaše bogastvo. Preberite si vse komentarje pa se vprašajte: ali je to sreča? ?

soft, 16.12.2021 ob 00:08

Ogabni ste ..eni in drugi. Evo vam vaš denar in vaše bogastvo. Preberite si vse komentarje pa se vprašajte: ali je to sreča? ?

Bog ne kocka. Komu je namenjena (ne-)sreča na življenjski poti je pretežno izven območja vpliva posameznika.

koliko ima nekdo pod palcem itak ne moreš izvedeti preden daš noge narazen 😀 …. če boš iskala le to , boš radodajka ,poleg tega pa obstaja 98% možnosti , da se ti bo model ,ko bo videl na kaj trzaš veselo zlagal 😀 in takrat boš že davno dala , mogoče pa boš tudi že noseča 😀 ……. napačni vatli torej 😀 …… za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska 😀 – ni zastonj pregovor ….. tip če je taprav , bo za svojo lubiko naredu vse – torej tudi postal uspešen 😀 ,ker se bo želel zanjo raztrgat …… če boš pa iskala bogatega , te bojo pa verjetno fajn nategnl – večkrat 😀 – izplen bo pa bolj bogi 😀

Poskusi najprej z Metkom v čelo…Zemlja rabi Gnoj?

idesi, 16.12.2021 ob 00:18

Bog ne kocka. Komu je namenjena (ne-)sreča na življenjski poti je pretežno izven območja vpliva posameznika.

Pod čigavim vplivom je torej?

Pojma ti nimaš kaj je sreča.

Wii, 16.12.2021 ob 09:33

Pod čigavim vplivom je torej?

Popolnoma napačno zastavljeno vprašanje. Kdo ozzove oz. povzroči potres, poplavo, požar, smrt ljube osebe,… pa vse do povsem običajnih dogodkov, ki nas bremenijo, zaradi katerih trpimo, je dokaj irelevatno.

Bolj pomembno je zavedanje, da nas v življenju takšne lekcije neizbežno čakajo. Ter posledično vprašanje, kako pteitk vse te situacije in čemu so nam namenjene.

soft, 16.12.2021 ob 09:40

Pojma ti nimaš kaj je sreča.

Ali te je na tvoji poti spremljala Fortuna, veš na smrtni postelji in nič prej. O nje blagodejnem vplivu priča prepričanje, da je bilo vredno živet in da bi z veseljem šel skozi vse na popolnoma enak način.

A se vam res zdi 5000 na mesec dovolj za zivljenje na “veliki nogi”.?

Meni se to zdi malo za mlajsi par.

Nisem brala vseh komentarjev.

Avtorica, sedaj je najbolj sveži milijonar tisti, ki se še ni javil, ali pa morda že, ob osvojeni loto 7.

Vsak si išče po svoje in ni enakega recepta  za  vse.

idesi, 16.12.2021 ob 10:05

Ali te je na tvoji poti spremljala Fortuna, veš na smrtni postelji in nič prej. O nje blagodejnem vplivu priča prepričanje, da je bilo vredno živet in da bi z veseljem šel skozi vse na popolnoma enak način.

O pa še kako veš. Ti očitno ne, morda ker ne razumeš, se ne zavedaš ali ti ni bilo dano da veš. Jaz sem se zavedla tega že zelo zgodaj v mladosti in govorila, da me čuvajo angeli. In še danes me.

soft, 16.12.2021 ob 11:10

O pa še kako veš. Ti očitno ne, morda ker ne razumeš, se ne zavedaš ali ti ni bilo dano da veš. Jaz sem se zavedla tega že zelo zgodaj v mladosti in govorila, da me čuvajo angeli. In še danes me.

Zanimiv pogled. No, vsekakor iz naöina tvojega pisanja izhaja, da kljub veliko naduram, ki jih ti ubogi angeli morajo zate opraviti, lekcija še vedno ni osvojena. Na koncu se vse zvede na vprašanje, ali sem zadovoljen s potekom današnjega dne in ali me to navdihuje za jutrišnjega. Preizkušnje in bolečine so tu z namenom in so minljive enako, kot vsi drugi občutki, ki nas prevevajo na naši poti. Dozdeva se mi, da srečo zamenjuješ z uteho.

idesi, 16.12.2021 ob 12:13

Zanimiv pogled. No, vsekakor iz naöina tvojega pisanja izhaja, da kljub veliko naduram, ki jih ti ubogi angeli morajo zate opraviti, lekcija še vedno ni osvojena. Na koncu se vse zvede na vprašanje, ali sem zadovoljen s potekom današnjega dne in ali me to navdihuje za jutrišnjega. Preizkušnje in bolečine so tu z namenom in so minljive enako, kot vsi drugi občutki, ki nas prevevajo na naši poti. Dozdeva se mi, da srečo zamenjuješ z uteho.

Ne vem po čem lahko kaj takega zaključiš, iz mojih zapisov zagitivo ne moreš sklepati prav ničesar, kaj šele ugotavljati ali sem srečna ali ne, ali sem zadovoljna ali ne. In še kako dobro ločim pojme sreča/uteha. Morda imaš zmotno predstavo prav ti, ki misliš, da srečo lahko kupiš. Sploh pa z razmišljanjem, da “Za stotaka si lahko naročim dekle iz oglasnika. Pride na klic in gre, ko opravim svoje. ” ??? zaključujem debato. Mi je izpod časti s takim čvekat, tudi anonimno na enem bv forumu

Dokazi da si vredna tega z kako sliko mogoc bos pol lazje najdla

soft, 16.12.2021 ob 12:23

Ne vem po čem lahko kaj takega zaključiš, iz mojih zapisov zagitivo ne moreš sklepati prav ničesar, kaj šele ugotavljati ali sem srečna ali ne, ali sem zadovoljna ali ne. In še kako dobro ločim pojme sreča/uteha. Morda imaš zmotno predstavo prav ti, ki misliš, da srečo lahko kupiš. Sploh pa z razmišljanjem, da “Za stotaka si lahko naročim dekle iz oglasnika. Pride na klic in gre, ko opravim svoje. ” ??? zaključujem debato. Mi je izpod časti s takim čvekat, tudi anonimno na enem bv forumu

Kolikor sem uspel razumeti, te zanima, iz česa izhajajo moje domneve. Preprosto… Sprejemajoči se ljudje podajamo kritiko na način, ki nekako implicira možne spremembe. Usmerjeni smo v oplajanje drugega. Če bi bilo res tako, kot praviš, bi te zanimalo odkrivanje drugačnega. Tako pa ponovno s pripombo “izpod časti” pokažeš, kako je vse skupaj vendar obremenjeno s predsodki.

Pa smo spet pri drugačnosti: jaz izhajam predpostavke, da noben od naju ni popoln, da se vsak posebej soočava z različnimi izzivi. In tozadevno ne pričakujem od sogovornika popolnosti, pač pa kvečjemu odprtost, širino. Sam pa izkazujem zanimanje, sočutje.

Konec dneva sem tako v stanju biti vedno znova zadovoljen, da je dan minil znosno, brez nepotrebnega trpljenja in se lahko veselim naslednjega. V trenutku, ko bi podlegel načinu “izogibanja neprijetnim temam”, ki ga uvajaš v pogovoru, bi zgolj povzročil to, o čemer sem domneval pri tebi: povzročil bi si trpljenje in si zaprl pot za srečo.

Premisli… https://www.youtube.com/watch?v=OrIraDLbNMA

yram, 16.12.2021 ob 10:39

A se vam res zdi 5000 na mesec dovolj za zivljenje na “veliki nogi”.?

Meni se to zdi malo za mlajsi par.

Najbolj kakovostno zivljenje naj bi bilo ravno pri posameznikih, ki (v Evropi) zasluzijo nekje med 75 in 90 tisoc bruto. Torej med ca. 45 in 55 netto. Ce gre verjeti tovrstnim raziskavam.

idesi, 16.12.2021 ob 16:55

Kolikor sem uspel razumeti, te zanima, iz česa izhajajo moje domneve. Preprosto… Sprejemajoči se ljudje podajamo kritiko na način, ki nekako implicira možne spremembe. Usmerjeni smo v oplajanje drugega. Če bi bilo res tako, kot praviš, bi te zanimalo odkrivanje drugačnega. Tako pa ponovno s pripombo “izpod časti” pokažeš, kako je vse skupaj vendar obremenjeno s predsodki.

Pa smo spet pri drugačnosti: jaz izhajam predpostavke, da noben od naju ni popoln, da se vsak posebej soočava z različnimi izzivi. In tozadevno ne pričakujem od sogovornika popolnosti, pač pa kvečjemu odprtost, širino. Sam pa izkazujem zanimanje, sočutje.

Konec dneva sem tako v stanju biti vedno znova zadovoljen, da je dan minil znosno, brez nepotrebnega trpljenja in se lahko veselim naslednjega. V trenutku, ko bi podlegel načinu “izogibanja neprijetnim temam”, ki ga uvajaš v pogovoru, bi zgolj povzročil to, o čemer sem domneval pri tebi: povzročil bi si trpljenje in si zaprl pot za srečo.

Premisli… https://www.youtube.com/watch?v=OrIraDLbNMA

Lahko zaviješ v 5 celofanov in 3 pentljice pripopaš gor, še vedno je vsebina ?

Izogibaj se me, jaz se bom tebe 300% in bova oba srečna.

soft, 16.12.2021 ob 20:21

Lahko zaviješ v 5 celofanov in 3 pentljice pripopaš gor, še vedno je vsebina ?

Izogibaj se me, jaz se bom tebe 300% in bova oba srečna.

Pa vendar je vsebina. Kar je spet drugače. Drugačno od plehkih komentarjev. 😉

Sicer pa, če se prav spomnim, si se ti obregnila obme. Zgolj vljudno odgovarjam. Če se me ogneš, mislim, da ne bom mnogo pogrešil. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close