kako je z obveznim cepljenjem?
Grenivka422, 28.12.2021 ob 20:43
Nikjer še ni obvezno. Eno so napovedi in ustrahovanja, drugo pa dejansko izvajanje. Noben živ normalen človek na tem svetu tega ne bo sprejel mirno.
Dokler cepivo ni potrjeno, ne more biti obveznega cepljenja. Če ne bodo skrajšali roka za preizkušanje cepiva, bo to konec leta 2023. Sem tudi radovedna, kako in kaj je ali bo s tem. Je tu kakšen pravnik?
v at bo tako, 28.12.2021 ob 20:47
V AT bo tako: služba, šola – to bo možno, ampak necepljeni bodo vsake tri mesece plačali kazen. Seveda pa bodo lahko potovali v države, ki sprejemajo necepljene.
Aja, Jankovič navija za obvezno cepljenje, me je prav presenetil.
Kazni? Na podlagi katerega zakona? Ne bit smešni.
kazni, 28.12.2021 ob 20:50
Kazni? Na podlagi katerega zakona? Ne bit smešni.
Kaj se ti sekiraš za Avstrijo? Boš letela gor protestirat?
Aja, v AT so ugotovili, da med visokoizbraženimi ni veliko antivakserjev, da jih je več med manj izobraženimi. Pa velik delež antivakserjev je med priseljenci v Avstrijo.
Jasno da, 28.12.2021 ob 22:03
Glede na to da ima pol Evrope že obvezno cepljenje, je skrajni čas, da še pri nas to uredijo. Sicer je stroka za obvezno cepljenje samo nad 50+, ne vem kaj se bojijo znižat to mejo.
Kakšne pol Evrope?
Pa če pogledaš zemljevid Evrope, so najbolj precepljeno države isto temno rdeče, čeprav je bilo poleti govora, da bo cepivo tam čudežno pregnalo virus. Poglej stare posnetke in napovedi. In tistim, ki so se že tolikokrat zmotili ali zavestno lagali, ti še kar verjameš.
Kakšne pol Evrope, 28.12.2021 ob 22:20
Kakšne pol Evrope?
Pa če pogledaš zemljevid Evrope, so najbolj precepljeno države isto temno rdeče, čeprav je bilo poleti govora, da bo cepivo tam čudežno pregnalo virus. Poglej stare posnetke in napovedi. In tistim, ki so se že tolikokrat zmotili ali zavestno lagali, ti še kar verjameš.
Res Bi bilo potrebno pogledati in zmontirati podatke in izjave. Bi bilo bolj nazorno.
Drugače pa, najbolj precepljene države so rdeče, pa tudi veliko hospitalizacij in mrtvih.
Ni pa mi jasno, pred prihodom cepiv… koliko se je slika spremenila…mislim na hospitalizirana in mrtve
Nore ideje, 29.12.2021 ob 00:30
Najbolj nora ideja, da bi spustili to mejo, daj en tehten razlog , zakaj bi jo. Kateri letniki najvec zasedajo bolniske postelje?! Mladi naj se prekuzijo, ker prebolevajo v blazji obliki, starejse, rizicne in tisti, ki pac zelijo, pa se naj pocepi!
To je bilo namenjeno avtorju Jasno da
Ne vem, kaj za boga milega vas drži v tem okolju. Osebno sem predvidila že pred cepljenjem, da bo to prej kot slej obvezno in sem se odločila sodelovati med prvimi. Če tega ne nameravaš, idi sedaj, dokler še lahko sploh kam prideš po svetu. Zaenkrat so pogoji kot so kovidna potrdila in pcr zadostna podlaga za potovanja. Počasi bodo pa meje zaprli in boš ujetnik okolja, kjer pač si. EU bo zavzela to stališče zelo kmalu, ne bodo gledali prav dolgo držav, kjer se precepljanja ne izvajajo. Spakaj in idi. Savina se je selila v Mehiko, kjer pogoji bivanja niso tako obvezujoči.
Dokler so cepiva za “en kurc vredna” ne morejo zahtevat obvezno cepljenje.Več imamo letos sranja kot lani,ko še ni blo cepiv,zato nimajo kaj silit z obveznim cepljenjem.
Vsem se gre samo za denar in ne mislit,da jih res skrbi naše zdravje.
Od jutra do večera nabijajo o covidu in omnikomu do zdravnika pa ne prideš za ostale bolezni.
Samo cepi se cepi se cepi se cepi se…..
Zakaj že,če te ne zašćiti,se istookužiš in zboliš.
Pa ne mi spet o lažji obliki nisem s hruške padu.
Po novem bodo lahko.
Janković včeraj na TV lepo povedal, da naj vlada zdaj poskrbi za obvezno cepljenje.
Ima vse možnosti zaradi sprejetja (in veljavnosti) novega zakona.
Torej zakonskih ovir ni več.
Prvo bo za ljudi nad 50 let. Kasneje se bo ta meja verjetno zniževala.
Verjetno boš dobil nek poziv / rok do kdaj se moraš cepit. Če se nočeš ti ne veljajo nobena zavarovanja, službe ne moreš dobit, delodajalec te lahko odpusti brez posledic. In podobno.
po novem lahko, 29.12.2021 ob 08:50
Novega, ravnokar sprejetega. Je včeraj lepo povedal Janković, da ima vlada končno ZAKONSKO PODLAGO za uvedbo obveznega cepljenja. In da ga naj čimprej uvede.
Debilno fašistično, naštepaj še par svojih debilizmov, da boš dobilo en pingo sok.
Forum je zaprt za komentiranje.