Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako je pol z antidepresivi – a postaneš odvisen al ne?

Kako je pol z antidepresivi – a postaneš odvisen al ne?

Seveda vsak najde na spletu in v knjigah tisto, kar mu paše. Moja prijateljica jih je jemala in po letu dni prekinila po navodilu zdravnika, brez težav. Njej se je počutje izboljšalo.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena108, 06.11.2023 ob 22:24

Anonimno 9027, 06.11.2023 ob 22:14

Ena108, 06.11.2023 ob 22:09

Koncentracija in spomin, 06.11.2023 ob 21:35

– Smrtonosna psihiatrija in organizirano zanikanje (Peter C. Gøtzsche)

– Pogubnost kemopsihiatrije (Robert Whitaker)

– Opozorilo: Psihiatrija je lahko nevarna za vaše duševno zdravje (William Glasser)

– Teorija nadzora (William Glasser)

– Teorija izbire (William Glasser)

Ne bo vam žal branja.

Hvala, pogubnost sem letos poleti prebrala, ostale si bom pa tudi kje dobila. Mi je dalo misliti. Zdi se, kot da, ko si enkrat na njih, težko deluješ brez. Nekaj v tebi se spremeni in to ne na bolje.

Če bos tako na lahko odpravila depresijo z branjem nekaj literaturce, potem imaš toliko depresijo kot Osenarca, ki je zgolj avša.?

Saj jaz sem tudi ena osamljena avšica. Vse ženske smo v duši malo avšice.

Ena a rabiš pravega moškega, da poskrbi zate?

Če pod odtegnitveni sindrom razumemo, da ti zdravilo manjka, kot recimo pomirjevala, ne, ga ni z antidepresivi. Je pa včasih huda vrtoglavica, ko nehaš. Mine čez kak teden.

Seveda imajo vsa učinkovita zdravila stranske učinke. AD recimo, da med jemanjem prekomerno švicaš, s težavo uriniraš (ne boli, le da kljub polnemu mehurju dolgo čakaš, da priteče) itn. Če si resnično depresiven, jih je bolje jemat nekaj mesecev, kot pa zabrest še globlje. Pomagajo.

Tisti, ki ste proti vsem psihiatričnim zdravilom, premišljujete v stilu : Kdor jemlje zdravila, je bolan. Če ne bom jemal zdravil, bom zdrav. Absurd.

Seveda zasvojijo, pase zredis se ko prase.. Imam dve sorodnici na AD, ki sta od takrat, ko jih jemljeta, le senca sebe. Pa nobena ne more nehat, smo se iskreno pogovarjale o tem. Dalec stran od tega..

zdravo!naj ne bi zasvojili.je pa tako za vecina stvari,ce jih zlorabljas te zasvojijo.

S to temo se ukvarjam aktivno že zelo dolgo, od srednje šole sem, ko sem bila priča propadanju nadarjenih sovrstnikov zaradi duševnih stisk, ki so jih ‘zdravili’ z antidepresivi.

Z antidepresivi je tako, kot z vsemi ostalimi drogami: nekateri jih uživajo zmerno in rekreativno, drugi pa postanejo odvisni in imajo lahko tragične posledice.

In kakor alkohol, trava, kemija drog (kokain, mdma, speed, ipd.) in razne rastlinske variante sprostitve in ‘drugačnih stanj zavesti’ nikoli ne odpravijo vzrokov travm in frustracij – saj služijo le temu, da se z njimi zamotimo, da ne mislimo na frustracije -, tako tudi antidepresivi nikoli ne odpravijo vzrokov za depresijo. Ker pa do antidepresivi visoko kemično ‘procesirana’ tehnologija, povzročajo v našem telesu ogromno škode, takšne in drugačne, od izgubljanja spomina, izpadanja zob, upada libida, težav s kožo, prebavo, srčnim utripom, koncentracijo, zastrupitvami ipd, zraven tega pa lahko drastično spremenijo naš karakter, naše normalno odzivanje in čustvovanje in tako dalje do samomorilnosti, ki je na antidepresivih vedno bolj pogosta.

Kaj veš, avtor, morda pa boš ti, avtor, imel več sreče  (če boš res ostal na najmanjši možni meri zdravila) in ti bo (placebo) efekt narisal sliko uspeha, kakor je to primer pri moji znanki in boš s tem zavedanjem napredoval.

Morda pa boš postal totalno zasvojen id njih, kakor en drug znanec in boš postal totalna rastlin, ki bo zaradi zavaljenosti kmalu končal svoje življenje. Ah, pa tako postavek fant je bil, in izredno jnteligenten, na poti do strojnega inženirja, potem pa je začel z antidepresivi  …

S temi drogami, ki jih imenujejo antidepresivi ni šale.  To je visoko procesiranja kemija, ki ti razpira psiho in telo. Prava psihoterapija se brani zdravil kot hudič križa.  Ampak svetovni zdravstven sistem je sklenil pakt s hudičem, s farmacijo in seveda naravne metode brez kemije jiso zaželene, zelo so preganjane.

Na tvojem mestu niti poskusila ne bi teh strupov. Preveč riskantno. Raje bi se lotila telesnih dejavnosti sproščanja telesa, kot so joga, tai Chi, meditacije ipd., dobrodelnosti in sožitja z naravo ter ustvarjanja ljubečih odnosov s soljudmi. Meni vse to pomaga pri ‘odganjanju’ vsakodnevne žalosti, da smo tako prekleta civilizacija, da se neprestano pobijamo in tlačimo šibkejše.

https://www.rtvslo.si/tv/novosti/zgodba-o-antidepresivih/683838

Krasen dokumentarec, poglejte si ga. potem si pa ustvarite svoje mnenje.

Ne povzročajo odvisnosti, pomagajo nič, uničijo pa možgane, povzročijo težave z učenjem, spominom…

Neskončno več škode naredijo kot pomirjevala,čeprav so le-ta na slabem glasu..

Antidepresivi zdravijo bolezenske spremembe v možganih, zaradi katerih imate težave, kot so potrtost, nespečnost in strah. Depresija in tesnoba sta namreč bolezni možganov. Dokazano je, da gre pri depresiji in anksioznosti za nepravilno delovanje možganskih celic, zato je zdravljenje z antidepresivi nujno potrebno. Ponavadi je nagnjenost k depresiji dedno pogojena (v posameznih družinah je depresija pogostejša kot v drugih).

Pomembno je, da zdravilo jemljete tako, kot vam je naročil zdravnik, redno, vsak dan približno ob isti uri. Ne spreminjajte jemanja tablet brez pogovora z zdravnikom.

Antidepresivi ne povzročajo odvisnosti in nimajo trajnih škodljivih posledic. Ne škodujejo želodcu, niti drugim organom. Lahko jih jemljete neodvisno od hrane. Antidepresivi tudi ne vplivajo na vozniške sposobnosti. Če nameravate zanositi ali dojite o tem obvestite zdravnika.

V prvih dneh se boste začasno morda počutili še slabše, čutili slabost, glavobol, vrtoglavico in nemir. Pomembno je, da ne prenehate z jemanjem zdravila, saj so težave prehodne in bodo po nekaj dneh minile. Če bi bili problemi prehudi odmerek prepolovite in po enem tednu spet začnite jemati polno dozo.

Vsa zdravila, tako tudi antidepresivi, imajo lahko neželene učinke, ki so največkrat blagi in prehodni. V primeru hudih težav lahko z jemanjem antidepresivov izjemoma prenehate brez posveta z z zdravnikom in se o tem pogovorite na naslednji kontroli. Ob blažjih težavah pa poskušajte zdržati, dokler ne minejo.

Do izboljšanja počutja pri zdravljenju z antidepresivi ne pride takoj. Antidepresiv pokaže pozitivni učinek šele 1 do 3 tedne po začetku jemanja, lahko tudi kasneje, zato ne mislite, da ne deluje, če v prvih tednih še ni izboljšanja. Bodite vztrajni in tablete jemljite redno naprej! Drugačna zdravila so pomirjevala in uspavala, ki učinkujejo že takoj po zaužitju prve tablete, vendar so dolgoročno lahko škodljiva – povzročajo odvisnost – in jih brez dogovora z zdravnikom ne smete jemati več kot nekaj tednov.

Depresijo in anksiozne motnje zdravimo dolgo časa. Ko se boste počutili že povsem dobro morate nadaljevati z jemanjem antidepresiva najmanj 6 do 12 mesecev. Bolezen se v primeru predčasnega prenehanja zdravljenja pogosto ponovi in postane še težje ozdravljiva. Ljudje, ki so preboleli več kot eno epizodo depresije ali katere od anksioznih motenj pa morajo jemati zdravilo več let, lahko tudi vse življenje. Antidepresiv ob dolgotrajnem jemanju ne škoduje.

Tale zapis od KIKICA.

What a BULLSHIT!

farmacija je največja mafija, prodajajo vam strupe za bonbončke.

kdo laže, 06.11.2023 ob 21:12

Osenarca v Tedniku govori, da je končala na urgenci z drisko, ko je nehala jemat antidepresive, en dohtar je zelo jasno rekel, da ne povzročajo odvisnosti. Komu verjet?

Kaj pa misliš da bi se farmacija kar tako odpovedala zaslužkom, če pa lahko zasluži milijarde.

Zdravniki pa nimajo časa, da bi se ukvarjali z bistvom depresije in samo predpisujejo in predpisujejo, da imajo manj dela. Tudi moj jih je dobil, pa jih je hvala bogu  vrgel stran, ker je postal samo čisto otopel.

Pobral se je sam, ko so se okoliščine v življenju , ki so bile krive za to,  spremenile. K čimer je tudi sam pripomogel.

Ena653, 06.11.2023 ob 22:49

Seveda vsak najde na spletu in v knjigah tisto, kar mu paše. Moja prijateljica jih je jemala in po letu dni prekinila po navodilu zdravnika, brez težav. Njej se je počutje izboljšalo.

aja še to – antidepresivi so povečali število samomorov.  Kar poguglajte kako antidepresivi povečajo verjetnost samomora in koliko jih je kot posledica jemanja tudi naredilo.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6493906/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close