Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako iz dna duše sovražim tale predbožični čas!!

Kako iz dna duše sovražim tale predbožični čas!!

….pismo, sploh po teh komercjalnih radiotih…tale đinglbell bo odrobil glavo!!
piz-da no, ma kdo bo to poslušal še cel mesec??

Božični čas je za mene od 20 decembra naprej….ko se začne daljšati dan!! In ne en mesec prej:(((

..klinc, sem se mogu spihat:((

Strinjam se. Ne poslušam radia, ko vozim. Sicer pa itak sovražim zimo.

Itak,da so nadležni že na začetku meseca…..Pa že okrasitev prižgana,to vse spodbuja k večji potrošnji,ljudje pa brez denarja.Se je mal za zamisliti,kako preživeti “Veseli december”,če je pa v bistvu žalosten.

”Nadležni” so že precej več časa, vsako leto se začne prej. Ampak, zakaj se s tem obremenjujete? Nihče vas ne sili, da gledate, poslušate,… Zakaj si ne rečete, ok, je pač tak čas, jaz pa s tem nimam nič. Greš po svojih poteh in to je to. Imate možnost izbire!
Zakaj so drugi odgovorni za vaše počutje???

Ne flancaj neumnosti,brez denarja.Zivim v kraju,ki niti enega ne poznam,ki je revez,lokali polni,v sluzbi je isto,vsi na nekih potovanjih itd.

Ha ha ha, Carlos. Hecno mi je, da tebe nekaj tako razkuri.

Jap, tudi meni bi glavo razneslo, če bi poslušala jingle bellse non stop. Na srečo ne poslušam komercialnih radijskih postaj, pa ni take krize.

Glede na to, da se že mnogo let nimam časa celomesečno ukvarjat z novoletnim vzdušjem, mi tudi vsa ta evforija okrog veselega decembra ne pride pretirano do živega. Tudi mene prime šele po 20. decembru.

Jaaaa,maš srečo,da živiš v takem kraju.Jaz sem pa iz Zasavja in je situacija ravno obratna…..Žalostinka….

Ne vem kaj vas moti pri veselem decembru, meni je pa ta čas zelo všeč. V tej mračni zimi zaživi mesto z lučkami, ljudje so kljub vsemu malo bolj živahni in veseli, imaš kam iti, vse je bolj živo. Kar se tiče pa potrošništva – lahko je razstavljeno kar hoče, že več let imam iste bunke za jelko, isto dekoracijo … če pa kupim kakšno kg boljšega mesa več ali si privoščim (zaradi popustov) kakšne hlače, pa če si v tem času vzamemo kakšen dan več prostega za družino in bližnje … a ni to lepo? Pa malo več druženja v službi, malo bolj sproščeno delo …
Meni je težje v januar, ko je vse spet na starih tirih.

Tudi meni je december z vso to kičasto ropotijo nagravžen. Da ne govorim o osladnih božičnih filmih in pesmi, ki najedajo možgane. Ne maram ničesar kar je prisiljeno. Folk, se ves nadrkan drenja po trgovinah in zapravlja kor obseden zadnje fičnike. Doma si grejo na živce in komaj čakajo, da grejo nazaj v službo. Isto je z novim letom. Kar tekmujejo kdo bo bolj izvirno preživel novo leto. Potem ti službeni zaključni večeri, kjer zaposleni komaj čakajo, da se pojahajo med sabo.
Vsakemu jasno povem, da ne maram božiča, novega leta in naj mi ne skače okoli s cenenimi darili. Koliko ljudi je depresivnih, ker nimajo denarja ali so osamljeni. S tem rompom in pompom se samo še povečuje njihova stiska. Ko je konec decembra si vidno oddahnem.

Jaz pa komaj čakam bosega Mklejna stotič.

Se ena, ki ne mara komercialnega tingl-tangla. Se sicer ne cudim. Glavna zvezda tega casa je debeli mozic, ki ga je lansirala Coca Cola – druzba, ki za reklamo verjetno porabi vec sredstev kot za nabavo surovin in je agresivna z vsiljevanjem osladnih scen skozi vse leto. Vse te osladne scene so namenjene ljudem, ki lahko kupijo, da bi kupili. Za Valentinovo kupis cocacolo in se uvrstis med zaljubljene. Poleti kupis cocacolo in si enak tistim na eksoticnih pocitnicah, ki jih prikazuje reklama. Ce ne mores kupiti niti cocacole, si pa luzer.

Ampak december je dalec najhujsi. Ene in iste 50 let stare melodije, ki bi bile cisto v redu, ce bi jih slisali 1x na leto in ne 10x na dan. Popusti, ki te prepricujejo, da “to pa ja lahko kupis, ce ti damo toliko ceneje”. Trgovski centri s podaljsanim nedeljskim urnikom – le zakaj, ce menda nihce ne nakupuje v nedeljo. Ulice polne ljudi, ki bezljajo po nakupih.
Tisti, ki se hodijo v trgovske centre bolj gret kot kaj drugega, pa se pocutijo se slabse, ker ne, ne morejo kupiti niti znizanih igrac, tablic in cokolade.
Opevana krscanska skrb za socloveka se je ze davno izgubila nekje med luckami, jelencki in histericnim nakupovanjem.

Tako sem pihala jaz pred mnogimi leti, ko so začeli že po prvem novembru krasit in ubijat bistvo praznikov.. potem sem si pa rekla- čak mal, pa saj ti božiča sploh ne praznuješ ;). Dedka mraza itak pozabljajo, ko je tak skromen možic :). Tako da- me ne gane tale ovčevska norija.

Jaz se moram pa prav odpeljati v center ali v BTC, če želim občutiti decembersko vzdušje. Če tega namerno ne naredim sploh ne vem, da je.
Nakupovanja me ne ganijo, saj kupujem takrat ko rabim. Čokolado si kupim, ko si jo poželim in ne čakam na December, obdarujemo se več ne in to že leta ne zaradi pomankanja denarja ampak ker ne u¢ivamo v iskanju daril. Edino kar je se Decembra malo večkrat dobimo s prijatelji, pa ne zaradi praznikov, vendar takrat je zima, pa skoraj sama noč in je več časa.

Ko nekaj tako sovrazis, se je treba zamislit nad sabo!

Snega, plundre ne maram. Predbožičnega časa , tistega v novembru,tudi ne. Sovražim ga. Po 15.12., ko naj bi bilo res praznično in veselo, sem že vsega tako sita.

hehehe, da ne boš depre fasal!

Čedalje bolj pa spoznavam, kako luštno je biti socialc. radia in tv nimam, po štacunah ne hodim, v cerkev možgane prat tudi ne, tako je že lani ta norija šla mimo mene, letos pa đinglbelsa še nisem slišal.

Tudi za Barco:
bilo pa bi pravično in spodobilo bi se, če bi socialci npr vsaj v veselem decembru bili obdarjeni z možnostjo, da nam ne bi bilo treba plačat čiščenja dežja ki iz neba preko naših streh teče v kanalizacijo, če bi lahko vsaj decemberski lasten drek kompostirali in ga brezplačno uporabili kot gnojilo brez da bi vseeno bilo treba plačat predelave, če nam ob lastniki ne bi pavšalno zaračunali smeti ki jih ne proizvajamo, če bi si vsaj v decembru lahko za idsp kupili hrano pri lokalnih kmetih in rabljene cunje od fizičnih oseb, brez računa, in nam nebi bilo za jebenih 200 e treba v kontrolo nositi računov tako norim csd-jevkam, da mora na mesto njih o naših pravicah iz javnih sredstev odločati csd ki kot pravna oseba nima lastne pameti.

Res je. Prideš do spoznanja, da ne spadaš med čredo ovac.

Meni je pa kul in se vsako leto sprot veselim decembra. Pa ne ker posljem bozicka okrog. Pricakovanje ima zame svoj car in jingle bells tudi.

Zime, snega, plundre,…tudi jaz ne morem videt. Mi gre blazno nekam. Če so ulice, trgovine,…okrašene od 1.decembra dalje me ne moti. Moti me, ker lahko novoletne okraske, lučke,…vidiš v trgovini že novembra ali celo oktobra. To mi je pa res že mimo. Lučke niso vsepovsod, ker se bliža božič ampak, ker je pač veseli december. Če že mora biti zima, sneg, mraz, plundra…naj bo pa vsaj lepo okrašeno. Vsaj ne izgleda vse tako dolgočasno ter pusto. To, da že povsod predvajajo vse te jingle me sploh ne moti, ker sploh ne poslušam radia.

Okraševanje, potrošniška mrzlica takoj po 1. novembru! Groooza ! Ves čar praznikov je že zdavnaj izginil. Ta čar je bil pred 20-30 leti. Sedaj ga pa zatočejo že novembra.

Se vidi, da smo čisto potrošniška družba, ker si božični dnevi začnejo takoj po prvem novembru. Božič bi se moral praznovati od dvajsetega decembra naprej in bi bilo zelo lepo.

Men gre na kozlanje to, da ljudje magicno postanejo polni veselja in dobrote. Deci zrejo nonstop po gostilnah in se jim slina cedi iz gobca, ko gledajo natakarce, zene pa medtem doma piskotke pecejo za izvoz, pol pa jamrajo, da bojo hujsale po novem letu.

Lahko bi vsak mesec poimenovali – veseli december, depresivni januar, …

Ma dajte no…lep je december, okrašen, pocukran… Danes delam sarme, spekla bom kakšne dobre piškote, advent se začenja… 3x se bom odpeljala v Lj.sigurno ta mesec.. S prijeteljicama se dobimo, enkrat greva sigurno z možem, pa s sodelavkama… Pa saj ne zapravljamo… Tko mal na kavico, eno sladico.. Pa lušten čas je. Na vasi ni nič dogajanja, idila.. Pa mi paše malo mestnwga utripa. Me skrbi za vas ko ste tako zamorjeni zarad tega.

Meni se zdi najhuši november s posiljevanjem prezgodaj praznovati. Tudi december ni veliko boljši,ker smo že naveličani. Januar nikakor ni depresiven. Je rešitelj teh dveh mesecev more.

Se strinjam, da se vse prezgodaj začne, vse to okraševanje in pomp. Reklame, lučke, glasba, nakupovanje daril, vse to je nepotrebna krama. Božič nosimo v srcu.
Jezus se je rodil v jaslih, prišel je tiho in skromno. Grele so ga živali s svojo toploto.
Še tisti, ki imate toliko proti vsemu, kar je krščansko.
Karitas, za katerega darujejo večinoma verni in ne preveč bogati ljudje, pomaga na tisoče družinam, ki živijo v revščini, tako s hrano, oblačili, obutvijo, kot tudi s plačilom položnic in to ne glede na to, ali so verni, ali neverni. Zato nehajte neprenehoma tolči čez cerkev in čez verne ljudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close