Kako iz dna duše sovražim tale predbožični čas!!
Jaz predvsem ne razumem izrazov sovražim iz dna duše, nagravžno … – tako močne besede za nekaj čemur se lahko brez neke drame popolnoma izogneš.
Se strinjam, da smo potrošniška družba z vsem kar paše zraven, samo za praznično vzdušje in čar praznikov ste pa sami odgovorni, da si ga pričarate, ali pa pač ne. Sami, ne pa da jamrate, da so vem ga trgovine uničile, lepo vas prosim, kakšne nebuloze.
Pri nas smo znali uživati v čaru božiča, ko je bil ta še prepovedan in se pred 26.12. spoh še ni dibilo smrečič, in znamo uživat v čaru božiča tudi sedaj, ko je vsa božična krama na voljo že novembra.
Dajte se mal vase ozret.
Meni gre pa na živce poletje, pa vročina, pa kopalke na vsaki razprodaji, folk ki obsedeno hujša za na morje, ki se pogovarja o morju, pa dopustovanju, folk ki non stop piknike in veselice dela, ker je pač vroče zunaj, itd.
Imam pa rada zimo, še raje jesen… sploh pa eni težaki pozabljate, da nas ima veliko decembra in januarja rojstni dan in se veselimo zaradi tega, ne pa toliko zaradi ostalih stvari.
Jaz pa sem verna in se Božiča veselim. Zelo se vsako leto potrudim, da v decembru ne hodim po mestu, oz. čim manj. Trgovine obiskujem samo lokalne za hrano. Darila, kolikor jih dam, nakupim čez leto. Na sveti večer postavimo smrečico in jaslice. In takrat se začne praznovanje. in ko smo mi še sredi veselega praznovanja, vsi začnete podirat okrasitve. Mi praznujemo do svečnice. Mir, Ljubezen, Veselje, Sreča. Trgovina ni naš bog. Vem, da težko verjamete, ampak res tako živimo.
Dobrodošel december. Dobrodošla zima. Dobrodošel sneg! Končno prava zima!!
Dnevi so krajši, vse se umiri…Malo se zamisliš…
Lučke so ponekod že prižgane, tudi če prezgodaj… Nič zato.
Ni mi treba zapravljat, ker vem da je to čisti nesmisel.
December je fajn. Ker lahko že malo prej zakljućiš z delom. Oddih ob koncu leta. Tisti, ki ga pač lahko imamo.
Vsaj nekaj se dogaja. V naših srčkih. En procent. Tisto malo topline,,..
Mat””##$$, če si pa ne bom za veselega decembra dala malo duška, potem pa ne vem, kdaj si ga bom!!
Jz pa priznam, da mi tal adventni cas prav ustreza. Vse te pisane lucke, ki romanticno razkrojijo to sivino in temo tega letnega casa. Nekako mi je lazje. Ne recem, ko bi danes tudi ljudje pocivali z naravo v tem obdobju. A dandanasnji, ko je treba sluzbovati enako, ne glede na letni cas, mi tale adventna romantika skupaj z glasbeno podlago nekako omili vse skupaj.
Ne vem no, kaj je z vami ljudje. Zakaj tako sovraštvo, kozlanje, živciranje….. za nekaj v kar vas nihče ne sili. Po moje so vas že kot otroke ¨”zajebali” in ubili nekaj v vas.
Jaz živim sama in da si osvetlim in polepšam ta zimski čas, sem si že včeraj na drevešček z lučkami obesila okraske, na okno v dnevni sobi sem dala venček pod njim pa malo smrekico z lučkami, pa tudi na vhodna vrata sem obesila venček.
Jutri bom še smreko, ki jo imam posajeno ravno zaradi lučk na dvorišču, okrasila in to tako, da jo lahko zvečer prižgem in občudujem iz dnevne sobe.
Potrošnja me pa sploh ne gane, ker kupujem tisto kar rabim in ne kar mi drugi ponujajo.
In če niste slišali,, je pred dnevi povedal po tv, da je znanstveno dokazano, da ravno lučke in krašenje doma odganja depresijo in žalost.
Tako, da se spravite okrasit in osvetlit svoj dom in boste takoj bolj vedri in manj zagrenjeni in sovražni.
Meni je pa všeč. Ker je hitro tema, so mi všeč luške, vse se blešči in poživi. Spet je več ljudi na ulicah, polni lokali v centru mesta, lučke odsevajo na reki, …manjka mi še sneg, da pobeli okolico in rahlo priduši zvok.
Božično / novoletna muzika pa spada v ta čas in se vrti samo v decembru.
(ni tako kot npr Despacito, ki jo poslušam že par mesecev 😉 )
Všeč mi je december.
buy prednisone 1 mg mexico prednisone prices prednisone 25mg from canada
https://prednisonet.online prednisone 20mg tablets where to buy
50mg prednisone tablet buy prednisone without rx how to purchase prednisone online
Forum je zaprt za komentiranje.