Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako iz dna duše sovražim tale predbožični čas!!

Kako iz dna duše sovražim tale predbožični čas!!

Okraševanje, potrošniška mrzlica takoj po 1. novembru! Groooza ! Ves čar praznikov je že zdavnaj izginil. Ta čar je bil pred 20-30 leti. Sedaj ga pa zatočejo že novembra.
[/quote]

Se strinjam, da je v potrošniški mrzlici, ki se začne že skoraj oktobra, vse zvodenelo.

Jaz predvsem ne razumem izrazov sovražim iz dna duše, nagravžno … – tako močne besede za nekaj čemur se lahko brez neke drame popolnoma izogneš.

Se strinjam, da smo potrošniška družba z vsem kar paše zraven, samo za praznično vzdušje in čar praznikov ste pa sami odgovorni, da si ga pričarate, ali pa pač ne. Sami, ne pa da jamrate, da so vem ga trgovine uničile, lepo vas prosim, kakšne nebuloze.

Pri nas smo znali uživati v čaru božiča, ko je bil ta še prepovedan in se pred 26.12. spoh še ni dibilo smrečič, in znamo uživat v čaru božiča tudi sedaj, ko je vsa božična krama na voljo že novembra.

Dajte se mal vase ozret.

Res je. Prideš do spoznanja, da ne spadaš med čredo ovac.
[/quote]

Saj si lahko namesto ovce – koza!

Saj si lahko namesto ovce – koza!
[/quote]

Saj bi, pa si že prevzela mesto. :)))

Kako osladno. Sem fasala sladkorno.

Meni gre pa na živce poletje, pa vročina, pa kopalke na vsaki razprodaji, folk ki obsedeno hujša za na morje, ki se pogovarja o morju, pa dopustovanju, folk ki non stop piknike in veselice dela, ker je pač vroče zunaj, itd.

Imam pa rada zimo, še raje jesen… sploh pa eni težaki pozabljate, da nas ima veliko decembra in januarja rojstni dan in se veselimo zaradi tega, ne pa toliko zaradi ostalih stvari.

Vsi ki ste alergični na lučke… brez njih bi bilo zunaj temno in sivo. Poleti sonce nažiga, pozimi naj pa lučke! Škoda ker niso še čez januar.

Jaz pa sem verna in se Božiča veselim. Zelo se vsako leto potrudim, da v decembru ne hodim po mestu, oz. čim manj. Trgovine obiskujem samo lokalne za hrano. Darila, kolikor jih dam, nakupim čez leto. Na sveti večer postavimo smrečico in jaslice. In takrat se začne praznovanje. in ko smo mi še sredi veselega praznovanja, vsi začnete podirat okrasitve. Mi praznujemo do svečnice. Mir, Ljubezen, Veselje, Sreča. Trgovina ni naš bog. Vem, da težko verjamete, ampak res tako živimo.

Res je. Prideš do spoznanja, da ne spadaš med čredo ovac.
[/quote]
Točno tko…če se človeka preveč dotaknejo take reči, potem je to dober znak da je v klišejskem balonu…men dol visi za vse skup…gužve, radia, reklam itd, se komot ogneš, brez živčnih vojn….

Dobrodošel december. Dobrodošla zima. Dobrodošel sneg! Končno prava zima!!
Dnevi so krajši, vse se umiri…Malo se zamisliš…
Lučke so ponekod že prižgane, tudi če prezgodaj… Nič zato.
Ni mi treba zapravljat, ker vem da je to čisti nesmisel.
December je fajn. Ker lahko že malo prej zakljućiš z delom. Oddih ob koncu leta. Tisti, ki ga pač lahko imamo.
Vsaj nekaj se dogaja. V naših srčkih. En procent. Tisto malo topline,,..
Mat””##$$, če si pa ne bom za veselega decembra dala malo duška, potem pa ne vem, kdaj si ga bom!!

Ja, to je pa tvoj problem, če sovražiš ta čas, Grinch! Kaj misliš, da boš s svojim sovraštvom kaj spremenil, Scrooge? Meni je ta čas zelo všeč. Raje se sprosti, Ebenizer, bo vse lepše…

Ne razumem te, najprej govoriš da so ljudje v stiski in porabijo zadnji denar za darila, nato pa da ne maraš CENENIH daril, torej si snob, zato se ne pretvarjaj, ali pa se odloči kaj si in kaj želiš.

Jz pa priznam, da mi tal adventni cas prav ustreza. Vse te pisane lucke, ki romanticno razkrojijo to sivino in temo tega letnega casa. Nekako mi je lazje. Ne recem, ko bi danes tudi ljudje pocivali z naravo v tem obdobju. A dandanasnji, ko je treba sluzbovati enako, ne glede na letni cas, mi tale adventna romantika skupaj z glasbeno podlago nekako omili vse skupaj.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Neverjetno s čim vse se ljudje obremenjujete in si grenite življenja..

Ne vem no, kaj je z vami ljudje. Zakaj tako sovraštvo, kozlanje, živciranje….. za nekaj v kar vas nihče ne sili. Po moje so vas že kot otroke ¨”zajebali” in ubili nekaj v vas.

Jaz živim sama in da si osvetlim in polepšam ta zimski čas, sem si že včeraj na drevešček z lučkami obesila okraske, na okno v dnevni sobi sem dala venček pod njim pa malo smrekico z lučkami, pa tudi na vhodna vrata sem obesila venček.
Jutri bom še smreko, ki jo imam posajeno ravno zaradi lučk na dvorišču, okrasila in to tako, da jo lahko zvečer prižgem in občudujem iz dnevne sobe.
Potrošnja me pa sploh ne gane, ker kupujem tisto kar rabim in ne kar mi drugi ponujajo.

In če niste slišali,, je pred dnevi povedal po tv, da je znanstveno dokazano, da ravno lučke in krašenje doma odganja depresijo in žalost.

Tako, da se spravite okrasit in osvetlit svoj dom in boste takoj bolj vedri in manj zagrenjeni in sovražni.

Jst pa čutim tesnobo in osamljenost takoj ko zagledam te božične okraske, filme in lučke pa reklame za darila. Prav grozno depresivna postanem. Komaj čakam, da bo januar.

Itak….

Meni je pa všeč. Ker je hitro tema, so mi všeč luške, vse se blešči in poživi. Spet je več ljudi na ulicah, polni lokali v centru mesta, lučke odsevajo na reki, …manjka mi še sneg, da pobeli okolico in rahlo priduši zvok.

Božično / novoletna muzika pa spada v ta čas in se vrti samo v decembru.
(ni tako kot npr Despacito, ki jo poslušam že par mesecev 😉 )

Všeč mi je december.

Sej Dedka Mraza so z-jebali božički:(( in ja, je res, Dedek Mraz je pršu iz Rusije še v času, ko ni vladalo potrošniška razsipnost brez meja….

In kot tak Dedek Mraz ne ustreza ameriškem božičkom….da jim hebem….

Meni je pa januar grozen, tuga in depra. Bi kar potegnila decembrsko vzdušje vsaj do začetka februarja.

Sej Dedka Mraza so z-jebali božički:(( in ja, je res, Dedek Mraz je pršu iz Rusije še v času, ko ni vladalo potrošniška razsipnost brez meja….

In kot tak Dedek Mraz ne ustreza ameriškem božičkom….da jim hebem….
[/quote]

Božiček je lepši. Dedek mrazek je tako turobne barve.

Božiček je lepši. Dedek mrazek je tako turobne barve.
[/quote]

Men pa ne…ker je ta božiček oblečen u potrošniško poliestrske, nezdrave cunje…medtem ko je Dedek Mraz prišel na saneh oblečen v kožuhovino in na glavi nosi krzneno kučmo…

buy prednisone 1 mg mexico prednisone prices prednisone 25mg from canada
https://prednisonet.online prednisone 20mg tablets where to buy
50mg prednisone tablet buy prednisone without rx how to purchase prednisone online

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close