Kako do lepe rjave kože brez sončenja?
Vse že povedali, 21.06.2021 ob 10:35
Evo, vse so že povedali, vlažilne kreme, vitamini. Če na večernem sončku malce poležiš lahko vzameš marmelado od Afrodite, se te bo barva malce hitreje prijela. Drugače pa se samo neguj, maži, ni pomembno kako bela ali rjava si. Super si.
Marmelada je res fajn zadeva ampak meni gre na živce, ker sem tako čudno mastna po njen, ta maščoba pa se tudi tažko spere. Ja, barva je pa lepa.
badescu, 20.06.2021 ob 23:51
Sončenje v stilu, da te opeče, ni zdravo. Vsako obarvanje kože je pa že poškodba kože.
Sončne kreme IN self tannerji NE POVZROČAJO RAKA. Raka povzročajo UV žarki. Nekateri dobijo raka že od navadnega nastavljanja soncu. UV zaščita NE PREPREČUJE ABSORPCIJE VIT. D.
UV žarki ne povzročajo le raka, ampak tudi staranje kože in pigmentne madeže.
Kakšne bedarije…
Z raznoraznimi kremami za porjavitev, solariji in podobno si ne narediš nič manj škode na koži kot bi ti jo naredilo sevanje pri dolgotrajnem poležavanjem na soncu. Že vrabci čivkajo kako so ti produkti škodljivi za kožo. Mogoče lahko poskusiš s kremo z manjšim zaščitnim faktorjem, še boljše pa je, da ugotoviš, da poleti s svojo svetlo kožo nisi nič manj lepa kot pozimi.
Če nimaš melanina, ne moreš dobiti barve po naravni poti, nekako jo lahko dobiš s karotenoidi, kot je bilo omenjeno.
Sam povedala sem, da nehite strašit s sestavinami raznih krem, ker je bolj škodljiva neuporaba ob hkratnem praženju na soncu.
Če bi bile sestavine škodljive, krem sploh ne bi blo. Pa če vam ni jasno, da je koža ŠČIT pred zunanjim okoljem (ne prepušča snovi), vam tudi ne bo nič drugega jasno.
Marmelada je pa bolj škodljiva od sončnih krem. A ma to slučajno zaščitni 6? To bi moralo biti prepovedano, ker olja bolj vpijejo sončne žarke in posledično si uničuješ kožo.
badescu, 21.06.2021 ob 22:55
Če nimaš melanina, ne moreš dobiti barve po naravni poti, nekako jo lahko dobiš s karotenoidi, kot je bilo omenjeno.
Sam povedala sem, da nehite strašit s sestavinami raznih krem, ker je bolj škodljiva neuporaba ob hkratnem praženju na soncu.
Če bi bile sestavine škodljive, krem sploh ne bi blo. Pa če vam ni jasno, da je koža ŠČIT pred zunanjim okoljem (ne prepušča snovi), vam tudi ne bo nič drugega jasno.
Marmelada je pa bolj škodljiva od sončnih krem. A ma to slučajno zaščitni 6? To bi moralo biti prepovedano, ker olja bolj vpijejo sončne žarke in posledično si uničuješ kožo.
Prosim te, da nehaš zavajati nedolžne ljudi, ker očitno niti OŠ nisi dokončala! Če bi jo, bi vedela, da je koža največji organ, skozi katerega telo sprejema snovi. Kakšen ščit neki?!!! Zato je tako pomembno, kaj mažemo nase, pa kakšna oblačila nosimo in kako oz. s čim jih peremo!
In ja, samoporjavitvene kreme so kemična svinjarija, že vonj ti to pove.
Jaz sem bela kot smetana, takoj z alergijsko reakcijo in opečena. Potem se pa tudi takoj olupim.. Ampak letos sem zaradi dela doma okoli hiše na soncu že od zgodnje pomladi (kar je bilo sonca, večina je bila itak dež) in sem barvo nabirala počasi. Tako, da imam po obrazu, rokah in nogah res lepo barvo. Prvič odkar vem zase, da sem lepo nežno porjavela. Ampak sem bila pa brez krem (razen če me je malce preveč opeklo – še spomladi) sem namazala hidratantno kremo.
Načeloma se pa od junija do septembra na antialergijskih tabletih in v senci.
Sama sem tudi zelo svetla z alergijo na sonce. Dobesedno ratam vsa pikasta pri direktnem izpostavljanju soncu, srbi za znoret. Pa še glava me boli če sem na direktnem soncu. Kremo z zaščito uporabljam celo leto. Pozimi pač samo obraz, vrat in roke. Pri 40+ nimam gub ne flekov kot nekatere moje kolegice ki obožujejo sonce. Vedno iščem senco, tudi na morju sem na soncu samo ko grem v vodo. Barvo pridobiš tudi v senci. Ne v enem tednu, ampak postopoma. Temno rjava pa nikoli ne bom, niti nimam želje. Vsak dan zjutraj in zvečer hodim poleti in tudi takrat dobivaš barvo, tudi če ne vidiš sonca direkt nad tabo. Drugače pa če želiš samopotemnitvene kreme moraš imeti res gladko in navlaženo kožo. Samo enkrat pilling je premalo. Jaz ga recimo delam vedno najmanj enkrat tedensko. Pluz navlažena koža. Mogoče prvo namaži z losionom za telo in potem samopotemnitveno. Še bolje pa bi bile mogoče kreme za postopno potemnitev. Losion za telo z katerim se vsak dan namažeš in si vsak dan malo temnejši. Je dosti bolj naravno videt.
Braunemonu se pa na veliko izogibaj če si ne želiš uničit jeter. Raje pij korenčkov sok 🙂
..kot je ena rekla, s postopnim soncenjem se da pridobiti naravno ogorelo polt – tudi sama tista leta, ko nisem bila veliko zunaj, v parih dneh poletja nisem nadoknadila zamujenegA, koza ni bila vajena sonca in lepe, enakomerno zagorele polti ni bilo.
V jutranjih urah, ko je sonce milo, prijetno božajoce izkoristi in nastavi telesce naravi …par min, enako popoldne, par min …in tako naprej.
Umetne zagorelosti se jaz ne bi sla.
crna_vrtnica_neprij, 22.06.2021 ob 09:56
Jaz sem bela kot smetana, takoj z alergijsko reakcijo in opečena. Potem se pa tudi takoj olupim.. Ampak letos sem zaradi dela doma okoli hiše na soncu že od zgodnje pomladi (kar je bilo sonca, večina je bila itak dež) in sem barvo nabirala počasi. Tako, da imam po obrazu, rokah in nogah res lepo barvo. Prvič odkar vem zase, da sem lepo nežno porjavela. Ampak sem bila pa brez krem (razen če me je malce preveč opeklo – še spomladi) sem namazala hidratantno kremo.
Načeloma se pa od junija do septembra na antialergijskih tabletih in v senci.
No, o tem sem jaz pisala, ven na zrak je treba, malo soncek, malo sencka, cez leto pac kadarkoli, poleti pa zjutraj in pozno popoldan, pa dobis barvo brez truda in vsake druge muke.
Bela polt je cisto lepa in ok, ce deluje zdravo, zdravo pa deluje le, ce je predihana in navlazena, potem ima lep sijoc ten, ce si pa skoz zaprt med 4 stene, tudi temna polt ne zgleda zdravo.
badescu, 23.06.2021 ob 03:05
DERMATOLOŠKI IZDELKI LAHKO VSEBUJEJO SAMO NEŠKODLJIVE SNOVI.
Pa kot sem rekla, je koža ščit, če si zabit ali ne.
A še ne boš nehala?
Že leta praktično doktoriram pred nakupom vsakega kosa kozmetike ali higiene, ker je v večini toliko navlake, da bog pomagaj. Malo se izobrazi, preden nabijaš v tri dni. Že čisto navaden alkohol, ki je praktično v vseh produktih, je veliko zlo, ker poškoduje celice.
Forum je zaprt za komentiranje.