Kako do lepe rjave kože brez sončenja?
Se to sploh da, je mogoče? Sem svetlopolta, prvo me opeče, nato pa začnem dobivati barvo, vmes se po možnosti še olupim. Ker nisem narejena za leženje na plaži in obračanje na uro, samo zato, da bi bila enakomerno rjava, me res zanima, če pri vseh samoporjavitvenih kremah, solarijih, tabletah ala Braunemon, obstaja kaj kar me bo čez poletje naredilo lepo enakomerno rjavo in ne vso šekasto. Skrbijo me predvsem gube, pregibi in obraz. Enkrat sem poskusila z eno res drago kremo, naredila sem si tudi peeling, pa sem bila vsa oranžna. Tega hudiča potem nisem iz sebe spravila. Sem si morala vzeti dopust, saj v službo taka vsa šekasta, nisem upala.
Rjavo telo čez poletje res izgleda privlačnejše in enkrat bi tudi sama rada izgledala tako in ne kot neka čudna pojava iz cirkusa.
Bledoličnica, 20.06.2021 ob 16:25
Se to sploh da, je mogoče? Sem svetlopolta, prvo me opeče, nato pa začnem dobivati barvo, vmes se po možnosti še olupim. Ker nisem narejena za leženje na plaži in obračanje na uro, samo zato, da bi bila enakomerno rjava, me res zanima, če pri vseh samoporjavitvenih kremah, solarijih, tabletah ala Braunemon, obstaja kaj kar me bo čez poletje naredilo lepo enakomerno rjavo in ne vso šekasto. Skrbijo me predvsem gube, pregibi in obraz. Enkrat sem poskusila z eno res drago kremo, naredila sem si tudi peeling, pa sem bila vsa oranžna. Tega hudiča potem nisem iz sebe spravila. Sem si morala vzeti dopust, saj v službo taka vsa šekasta, nisem upala.
Rjavo telo čez poletje res izgleda privlačnejše in enkrat bi tudi sama rada izgledala tako in ne kot neka čudna pojava iz cirkusa.
Sem bela bela, hitro porjavim, a nikdar nisem glih temna, v bistvu niti ne vem, mogoce bi bila, ce bi se pekla na soncu, a to se ne…
Sem pa veliko zunaj. Recimo februarja, ko smo imeli tistih nekaj toplih dni, sem ze potemnela v obraz, pa potem v maju spet.
Veliko sem zunaj, cez dan v senci, zgodaj dopoldan in pozno popoldan pa tudi na soncu in imam zdaj ze lepo potemnjen obraz, dekolte in roke. Jah, ko se slecem, sem kot gradbeni delavec, ampak mene to ne moti.
Na morju uporabljam faktor 6 in se ne soncim,na soncu sem pac do morja in iz morja, pa kar hodim po kampu.
No z nastavljanjem soncu se cseeno ne dobimo dovolj vit D, tako da je obvezno jemnje dodatkov.
Na soncu uporabljaj spf vsaj 30, bolj 50.
kar zadeva pa selftannerjev niso nic skodljivi.
pred nanosom je fino naredit piling. Bolje je da se prej ne brijes, raje potem.
pazi na nanos na kolenih, komolcih, pazi pri lasiscu, potegni kar gor v lasisce.
izbira je velika in nekatere dajo res lepo barvo.
Klaram80, 20.06.2021 ob 19:27
No z nastavljanjem soncu se cseeno ne dobimo dovolj vit D, tako da je obvezno jemnje dodatkov.
Na soncu uporabljaj spf vsaj 30, bolj 50.
kar zadeva pa selftannerjev niso nic skodljivi.
pred nanosom je fino naredit piling. Bolje je da se prej ne brijes, raje potem.
pazi na nanos na kolenih, komolcih, pazi pri lasiscu, potegni kar gor v lasisce.
izbira je velika in nekatere dajo res lepo barvo.
Če hočeš dobiti D vitamin, ne smeš uporabljati krem za sončenje.
Sončenje v stilu, da te opeče, ni zdravo. Vsako obarvanje kože je pa že poškodba kože.
Sončne kreme IN self tannerji NE POVZROČAJO RAKA. Raka povzročajo UV žarki. Nekateri dobijo raka že od navadnega nastavljanja soncu. UV zaščita NE PREPREČUJE ABSORPCIJE VIT. D.
UV žarki ne povzročajo le raka, ampak tudi staranje kože in pigmentne madeže.
Delaj kar hočeš.
Ja vitamin d je pomemben dobi se ga na na soncu itd
Meni osebno je lepše videt tist čisto bel ten. Cist svetel. Glih par dni nazaj mi je mama rekla kako mam bele dlani in roke.
?? zadnjic sem videl eno cist svetla je bla pac tak ten lih taprav. sem kar hotel se enkrat pogledat ?…
Ucasih so hoteli biti beli… Svetlejsi ten si imel boljse je bilo. Porjavelost je bil znak za nizje… “Slaba” genetika al pa so mislili da si poljedelec… Da pac na njivi delas zato si tak od sonca.
tudi jaz sem čisto bleda. pogledaš moje noge in si misliš “aha bleda je”, ampak če ti pokažem trebuh ipd, lahko vidiš da je to po nogah v bistvu moja “barva”. v preteklosti sem se na polno cvrla na soncu, da bi bila rjava, ampak prišla sem kvečjemu na rdečo. v tujini (predvsem velika britanija) je ful popularno bit porjavel in ženske so prou nenaravno rjave. ampak tisti saloni niso okej, če že hočeš biti rjava, potem probaj kakšne samoporjavitvene spreje, kreme, mousse. jaz imam namen sprobat samo za foro, sem pa že videla ljudi, ki so bili čist subtilno porjaveli tko da pomojm je to najboljši način.
Nujno je treba uporabljat 50 faktor zaščitne kreme, pa tudi če enostavno porjaviš, ker se gre za zaščito!! Še vseeno lepo dobiš barvo kljub visokemu faktorju, seveda v primeru, da imaš pač tako polt. Drugače ti pa priporočam vitamine (predvsem B in D), hrano bogato z beta karoteni, pa veliko vlaženja kože. Danes obstaja veliko samoporjavitvenih krem pri katerih ni variante, da si oranžen. Dobi se pa tudi take, ki se sperejo po tem, ko greš pod tuš, samo treba je malo po spletu pobrskat. Žal se ne dobi vse v drogerijah..
visok faktor, 21.06.2021 ob 10:32
Nujno je treba uporabljat 50 faktor zaščitne kreme, pa tudi če enostavno porjaviš, ker se gre za zaščito!! Še vseeno lepo dobiš barvo kljub visokemu faktorju, seveda v primeru, da imaš pač tako polt. Drugače ti pa priporočam vitamine (predvsem B in D), hrano bogato z beta karoteni, pa veliko vlaženja kože. Danes obstaja veliko samoporjavitvenih krem pri katerih ni variante, da si oranžen. Dobi se pa tudi take, ki se sperejo po tem, ko greš pod tuš, samo treba je malo po spletu pobrskat. Žal se ne dobi vse v drogerijah..
Zakaj pa potem Trump, ki ima toliko denarja si ni nikoli privoščil nobene od teh krem? In je stalno oranžen okoli hodil?
Forum je zaprt za komentiranje.