Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako do lepe rjave kože brez sončenja?

Kako do lepe rjave kože brez sončenja?

Se to sploh da, je mogoče? Sem svetlopolta, prvo me opeče, nato pa začnem dobivati barvo, vmes se po možnosti še olupim. Ker nisem narejena za leženje na plaži in obračanje na uro, samo zato, da bi bila enakomerno rjava, me res zanima, če pri vseh samoporjavitvenih kremah, solarijih, tabletah ala Braunemon, obstaja kaj kar me bo čez poletje naredilo lepo enakomerno rjavo in ne vso šekasto. Skrbijo me predvsem gube, pregibi in obraz. Enkrat sem poskusila z eno res drago kremo, naredila sem si tudi peeling, pa sem bila vsa oranžna. Tega hudiča potem nisem iz sebe spravila. Sem si morala vzeti dopust, saj v službo taka vsa šekasta, nisem upala.
Rjavo telo čez poletje res izgleda privlačnejše in enkrat bi tudi sama rada izgledala tako in ne kot neka čudna pojava iz cirkusa.

Te kreme so sama kemija in niso niti zdrave za telo. Pusti to pri miru in se raje nastavi  soncu in sicer zjutraj kakšno urco in pozno popoldne, ko sonce ni več tako močno in ne rabiš niti zaščite proti opeklinam.  Obnezno pa moraš biti brez gatk, da ne boš imela potem tistih črt po telesu od kopalk.

se moraš odločiti, ali želiš biti zdrava, ali rjava?

Če želiš biti oboje, pa moraš na sonce, ker D vitamin je zelo pomemben za veliko stavri, tako da se  boš morala sončiti, mapak počasi, prvi dan 10 minut, potem pa podaljšuješ po 5 minut in prideš ven iz tega polna D vitamina

Dobro se namazi s kremo, da je koza hidrirana in si kupi rokavico za nasanje, da ne bos listasta, meni je super!

Vcasih je obstajal en studio kjer so stranke posprical z barvo. Ne vem ce to se obstaja.

Mona takole nared. Z brown globinom za cevlje te naj nekdo namaze.

Odgovor na objavo uporabnika
Bledoličnica, 20.06.2021 ob 16:25

Se to sploh da, je mogoče? Sem svetlopolta, prvo me opeče, nato pa začnem dobivati barvo, vmes se po možnosti še olupim. Ker nisem narejena za leženje na plaži in obračanje na uro, samo zato, da bi bila enakomerno rjava, me res zanima, če pri vseh samoporjavitvenih kremah, solarijih, tabletah ala Braunemon, obstaja kaj kar me bo čez poletje naredilo lepo enakomerno rjavo in ne vso šekasto. Skrbijo me predvsem gube, pregibi in obraz. Enkrat sem poskusila z eno res drago kremo, naredila sem si tudi peeling, pa sem bila vsa oranžna. Tega hudiča potem nisem iz sebe spravila. Sem si morala vzeti dopust, saj v službo taka vsa šekasta, nisem upala.
Rjavo telo čez poletje res izgleda privlačnejše in enkrat bi tudi sama rada izgledala tako in ne kot neka čudna pojava iz cirkusa.

Sem bela bela, hitro porjavim, a nikdar nisem glih temna, v bistvu niti ne vem, mogoce bi bila, ce bi se pekla na soncu, a to se ne…

Sem pa veliko zunaj. Recimo februarja, ko smo imeli tistih nekaj toplih dni, sem ze potemnela v obraz, pa potem v maju spet.

Veliko sem zunaj, cez dan v senci, zgodaj dopoldan in pozno popoldan pa tudi na soncu in imam zdaj ze lepo potemnjen obraz, dekolte in roke. Jah, ko se slecem, sem kot gradbeni delavec, ampak mene to ne moti.

Na morju uporabljam faktor 6 in se ne soncim,na soncu sem pac do morja in iz morja, pa kar hodim po kampu.

No z nastavljanjem soncu se cseeno ne dobimo dovolj vit D, tako da je obvezno jemnje dodatkov.

Na soncu uporabljaj spf vsaj 30, bolj 50.

kar zadeva pa selftannerjev niso nic skodljivi.

pred nanosom je fino naredit piling. Bolje je da se prej ne brijes, raje potem.

pazi na nanos na kolenih, komolcih, pazi pri lasiscu, potegni kar gor v lasisce.

izbira je velika in nekatere dajo res lepo barvo.

Klaram80, 20.06.2021 ob 19:27

No z nastavljanjem soncu se cseeno ne dobimo dovolj vit D, tako da je obvezno jemnje dodatkov.

Na soncu uporabljaj spf vsaj 30, bolj 50.

kar zadeva pa selftannerjev niso nic skodljivi.

pred nanosom je fino naredit piling. Bolje je da se prej ne brijes, raje potem.

pazi na nanos na kolenih, komolcih, pazi pri lasiscu, potegni kar gor v lasisce.

izbira je velika in nekatere dajo res lepo barvo.

Če hočeš dobiti D vitamin, ne smeš uporabljati krem za sončenje.

najboljša barva se dobi pri suy sena.

z grabljami, ne s traktorjem…

Barvo oči se da najlažje spreminjati. Verjetno se da tudi barvo kože spreminjati. Besede imajo magično moč. Magično moč besed zaznavate znotraj sebe.

Ce si rdeca rdeca in se olupis, to pomeni, da ne naneses zadostne zascite z dovolj visokim faktorjem. Mogoce rjava res ne bos, ampak opecena pa tudi ne, in opekline so res slabe za telo in zdravje.

Na sonce se uleži za pol urice dopoldne, pred 11. uro, in pozno popoldne, po 17. uri. Obvezno dobro namazana z vsaj 30 faktorjem ali še bolje 50. Pa te ne bo nič ožgalo, tudi lupila se ne boš. Sicer pa dermatologi pravijo, da varnega sončenja ni ni …

Meni se zdi, da so nekatere samoporjavitvene kreme danes že res zalo kvalitetne in obstojne. Fora je v rednem peelingu in rednem vlaženju kože. Ko sta ta dva pogoja izpolnjena pa se potem tudi samoporjavitvena krema lepo nanaša.

Sončenje v stilu, da te opeče, ni zdravo. Vsako obarvanje kože je pa že poškodba kože.

Sončne kreme IN self tannerji NE POVZROČAJO RAKA. Raka povzročajo UV žarki. Nekateri dobijo raka že od navadnega nastavljanja soncu. UV zaščita NE PREPREČUJE ABSORPCIJE VIT. D.

UV žarki ne povzročajo le raka, ampak tudi staranje kože in pigmentne madeže.

Delaj kar hočeš.

Ja vitamin d je pomemben dobi se ga na na soncu itd

Meni osebno je lepše videt tist čisto bel ten. Cist svetel. Glih par dni nazaj mi je mama rekla kako mam bele dlani in roke.

?? zadnjic sem videl eno cist svetla je bla pac tak ten lih taprav.  sem kar hotel se enkrat pogledat ?…

Ucasih so hoteli biti beli… Svetlejsi ten si imel boljse je bilo. Porjavelost je bil znak za nizje… “Slaba” genetika al pa so mislili da si poljedelec… Da pac na njivi delas zato si tak od sonca.

vsak dan ven na sonce med 12 in 13 uro. začneš z 10min in v enem mesecu prideš na 1 uro. zagotovljena rjava barva še dolgo v zimo. brez opeklin!

tudi jaz sem čisto bleda. pogledaš moje noge in si misliš “aha bleda je”, ampak če ti pokažem trebuh ipd, lahko vidiš da je to po nogah v bistvu moja “barva”. v preteklosti sem se na polno cvrla na soncu, da bi bila rjava, ampak prišla sem kvečjemu na rdečo. v tujini (predvsem velika britanija) je ful popularno bit porjavel in ženske so prou nenaravno rjave. ampak tisti saloni niso okej, če že hočeš biti rjava, potem probaj kakšne samoporjavitvene spreje, kreme, mousse. jaz imam namen sprobat samo za foro, sem pa že videla ljudi, ki so bili čist subtilno porjaveli tko da pomojm je to najboljši način.

meni pomaga korenček. … pijem korenčkov sok in ga jem več. priznam, da ni ravno dober, ampak vse za lep in zdrav ten.

vem, da ga dajejo tudi v neke kreme.

Še ena taka.

Probala sem vsesorta, zdaj sem se sprijaznila. Sem belka in sem bela. Pika.

Letos bo moje peto leto, odkar bom pred morjem uporabila samoporjavitveno. Če j eše nisi uporabljala svetujem, da poskusiš že kaka dva tedna pred morjem, da vidiš, kako zgleda. Pa kupi kak kvaliteten izdelek in ne čim variant

Nujno je treba uporabljat 50 faktor zaščitne kreme, pa tudi če enostavno porjaviš, ker se gre za zaščito!! Še vseeno lepo dobiš barvo kljub visokemu faktorju, seveda v primeru, da imaš pač tako polt. Drugače ti pa priporočam vitamine (predvsem B in D), hrano bogato z beta karoteni, pa veliko vlaženja kože. Danes obstaja veliko samoporjavitvenih krem pri katerih ni variante, da si oranžen. Dobi se pa tudi take, ki se sperejo po tem, ko greš pod tuš, samo treba je malo po spletu pobrskat. Žal se ne dobi vse v drogerijah..

Pa saj je vseeno ali si rjava ali ne. To, da bi morale biti ženske zapečene je samo en dober marketing za solarije, samoporjavitvene kreme in drugo. Čisto brez veze. Meni se ne zdi nič posebnega, če je ženska bolj rjava.

visok faktor, 21.06.2021 ob 10:32

Nujno je treba uporabljat 50 faktor zaščitne kreme, pa tudi če enostavno porjaviš, ker se gre za zaščito!! Še vseeno lepo dobiš barvo kljub visokemu faktorju, seveda v primeru, da imaš pač tako polt. Drugače ti pa priporočam vitamine (predvsem B in D), hrano bogato z beta karoteni, pa veliko vlaženja kože. Danes obstaja veliko samoporjavitvenih krem pri katerih ni variante, da si oranžen. Dobi se pa tudi take, ki se sperejo po tem, ko greš pod tuš, samo treba je malo po spletu pobrskat. Žal se ne dobi vse v drogerijah..

Zakaj pa potem Trump, ki ima toliko denarja si ni nikoli privoščil nobene od teh krem? In je stalno oranžen okoli hodil?

Evo, vse so že povedali, vlažilne kreme, vitamini. Če na večernem sončku malce poležiš lahko vzameš marmelado od Afrodite, se te bo barva malce hitreje prijela. Drugače pa se samo neguj, maži, ni pomembno kako bela ali rjava si. Super si.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close