Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaJj se vam pri drugih gabi ko ste na obiskih

kaJj se vam pri drugih gabi ko ste na obiskih

Skupna solatna skleda z domačimi – harmonija užitkov!

Skupna solatna skleda na obisku, po kateri žoka nekdo, ki pripoveduje tudi, kako so ga prejšnji večer sral, pa žural, pa pičke večim babam lizal ,- oprosti – se mi gravža do konca! Ja, je res ekstrem, ampak ljudje počnejo marsikaj in taki so zame prasci, da nima niti kančka olike in kulture in potem še “okupira” skledo solate za cca. 8 ljudi ![/quote]

Takih tem glih nimamo pri kosilu ali večerji, tako da očitno lahko jemo solato iz skupne sklede.[/quote]

točno to, mi nimamo takih prijateljev sploh, zate “ne toleriram” pa: povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si. neke preveč umazane prijatelje imaš to za svojo “ne tolerantno” dušco.

pa ta izraz no, ne toleriram. kaj potem narediš ko tak frend začne “žokat” po solati? se dvigneš s stola ko kaka učitelca in mu zažugaš s povišanim tonom: “ne toleriram tega”! A? Narediš to? Al si tiho ko rit potem pa ga opravljaš po forumih? Jaka prijatelca to. Ampak čistunka pa ona ni, ma kje pa. Sam une druge so, une k res kao komplicirajo. Ajoooooj dvojna morala.

Meni se pa gabi gledati goste, kako se že pri vratih sezuvajo. Ne maram sezuvanja! Vsem vedno že ob vhodu povem, da ne želim, da se sezuvajo, že zato ne, ker je predsoba resnično majhna, ampak ne, oni so že vsi sezuti.
Prosim, da naj se obujejo, ker nimamo takih tal, ki jih ne bi bilo mogoče počistiti, da itak so uporabili predpražnik, nihče ni v gumijastih škornjih, ampak ne!
Sem zato nora? Copate za goste so nekaj najbolj negostoljubnega in nehigijeničnega, zato sem jih preprosto ukinila, ampak potem jih gledam v nogavice. Pa kaj naj naredim, si dam izdelati tablico ob vhod “pri nas gostov ne sezuvamo”?
To je edina stvar, ki me moti pri obiskih, še koga?

ja no, pač ne hodi na obiske, če vas moti. to mi je približno tko, kot bi se silila jesti hrano, ki je ne maraš, ampak to samo zato, da bi potem lahko šinfala.[/quote]

Potem lahko zaključimo, da se tudi tebi zdi čisto normalno, da maček/pes poje ostanke hrane direkt s človeških krožnikov in da jih torej ne pretreseš v njegovo skledo, iz katere je navajen jesti? Jaz psu ponudim hrano iz njegove sklede, priboljške mu ponudim z roko, nikoli z naših krožnikov, ker se mi s higienskega vidika zdi tako prav pa tudi pes je navajen jesti iz svoje sklede, tako kot jaz z “našega” in ne pasjega krožnika.[/quote]

tam, kjer grem na obisk, eni so brez živali, drugi z njimi in imajo posode ločene od človeških. želim povedati, da če bi me motilo ali se bi mi gabilo, pač se ne bi hodila tja futrat.
zato pač mal težje razumem, zakaj hodite nekam, če vas stvari motijo.

Zanimivo je to, da imata pes in mačka v gobčkih manj bakterij kot človek v ustih.

Je bil na novo v tisti družbi – še nikoli dotlej viden, da ne bo pomote. Smo bili vsi presenečeni v družbi tudi mi nad njegovimi izjavami – se verjetno še ni čisto streznil od prejšnjega dne.

Še tvoje razpredanje o lizanju : moraš tudi znat prebrat in razločit prvotno napisano: razlika je med eno in večimi naenkrat, pri tipu, pri katerem se izkaše, da je tudi tak hitrojemalec od radodajalkpa sploh. Pa da ne boš preveč možganov obremenjevala: ja, moja mi poliže z veseljem, jaz pa njej, brez zadržkov in pomislekov! Deliva si torej marsikaj, brez ogrožanja drugih!

Mene pa moti, če se ne sezujejo in mi s čevlji hodijo po bajti, že zaradi mačke in psa ne želim, da hodijo obuti po bajti…

Maricacarica, tudi pri nas se noben ne sezuva. Sem pa zadnjič videla pri enih prijateljih eno lično tablico, ki jo imajo na hodniku in gor piše: pri nas se ne sezuvamo. Ali kdo ve ,kje bi jo lahko kupila?
Kar se pa drugih kozlarij iz te teme tiče,pa raje ne komentiram, ker živim očitno na drugem planetu in se mi nikjer nič ne gabi.

Zakaj pa vam je bolje, da se ne sezujejo?

Ne kompliciram, ampak s čevlji po hiši mi je pa super nagravžno…to pa res…fuuj!

Copate pa imam vedno čiste in pripravljene za obiske, jih redno perem – za to imam tudi takšne, da jih lahko….

Nič.

Namreč nič se mi ne gabi drugje. Se ne morem spomnit da bi se mi. Še v Afriki sem komot spil kozarec vode ali čaja, čeprav je bila higiena nekaj RES posebnega…

Ko sem na obisku, me najbolj razpizdi, da:

– mi nastavijo kroglice v predal, da se vidi, da sem šnofala,
– da ne menjajo koledarja in je gor še od prejšnjega meseca,
– da mi ne ponudijo kavča po kosilu, da bi se malo vlegla,
– sovražim, da me ne peljejo in razkažejo hiše

in še bi lahko naštevala…..

ma dej no nakladaš no, maš pa domišljijo….

ma dej no nakladaš no, maš pa domišljijo….[/quote]

Ja sej se res sliši fantazija…pa ni. Pa ženska ima otroka celo, samo več ne povem, ker jo zna katera prepoznat. Mogoče samo to, da otrok igrač ne sme imet, ker je mama zato, da se ukvarja z otrokom, ne pa igrače…

Jaz sem pa ugotovila, da so ponavadi največje čistunke v resnici dostikrat največje packe. Enkrat je ena ženska polagala hrano (narezek) z rokavicami na pladenj, pol ure gledala ali so vsi krožniki brezhibno pomiti in čist pribor v rokavicah obrisala še s cunjo. Tekom večera pa sem jo zalotila kako si je z brezhibnimi nohti pucala uho in nato, ko je mislila, da je nihče ne vidi, vsebino dala v usta. Mislim, da ene dva dni nisem jedla z užitkom po tem dogodku.

moti me:

da se igra s pesom, namesto da bi se obiskom posvetila – da kofe skuha, ko se že odpravljam domov,

da šlata pesa ali mačko, potem pa z isto roko daje kekse na krožnik,

da se hoče objemat, prej pa je pesa lupčkala

ma dej no nakladaš no, maš pa domišljijo….[/quote]

Ja sej se res sliši fantazija…pa ni. Pa ženska ima otroka celo, samo več ne povem, ker jo zna katera prepoznat. Mogoče samo to, da otrok igrač ne sme imet, ker je mama zato, da se ukvarja z otrokom, ne pa igrače…[/quote]

Tole mi je pa rahlo znano – mislim, da je nekdo že pisal o tej ženski nekaj časa nazaj, ali pa je podoben primer…

Pa kako imate volj se toliko ukvarjati se z drugimi?

Če pridem na obisk, pridem k tisti osebi, briga me, kako ima. Nisem prišla še k nikomer, da ne bi dobila čiste skodelice s kavo. Se je pa že zgodilo, da je skoraj nisem imela kam odložit 🙂

Ampak mene to res ne moti, ker sem prišla na obisk zato, da se vidimo in malo poklepetamo, ne pa da gledam, kaj ima in kaj nima zrihtano. Briga me!

Imam pa tudi v svojem življenju obdoboja, ko je doma bolše ali slabše. Mi pa res na misel ne pride, da bi vsak dan pospravljala. Razen posode iz in v pomivalni stroj.

Res me zanima, kaj vas v življenju dejansko zanima? Imate kakšne inrerese, ko padete noter in vam je skorajda vseeno, če se zunaj svet podira? Imate kakšno tako strast? Ali je to ravno pucanje in pospravljanje? Ne vem, no, ne razumem.

Če pri nas orenk zagusti s čiščenjem in pospravljanje, si najamem pomoč, sama pa zagotovo ne bom zapravljala svojega časa s tem. Meni je pospravljanje in pucanje ena najbolj dolgočasnih reči v življenju.

Mene pa zmoti tista staraaa prisušena zobna pasta po lijaku in potem umiješ roke pa v lijaku še fuuul las.
Od obiskov me pa reees razjezi, da si kavo sladkajo pa mal pomešajo, obliznejo pa nazaj v sladkor po še mal. Pa vedno dam v sladkor žlico.

če pridem na obisk in se začnejo opravičevati, da nimajo pospravljeno, jim hitro odgovorim, da jim tudi jaz ne bom. Ja seveda če človek tam živi, morabiti tudi kaj razmetano.

Se pa dostikrat spomnim na strica, ki je rekel, da ko je prišel kam na obisk,se je šele ob opravičevanju gostiteljev ozrl po stanovanju ali je res razmetano. On je prišel le na obisk, ne na inšpekcijski pregled.

Kateri živimo svoje nimamo stanovanja porihtanega kot kakšen laboratorij.

No tole nima veze s temo ampak sem se spomnila, da mi je bivša prijateljica podarila svojo mladinsko sobo (pohištvo) za mojo hčer. In ko smo doma to pohištvo sestavljali sem ga vsega prebrisala..sem skoraj bruhala, ker je bilo pod ploščo pisalne mize vse polno nalimanih zasušenih starih smrkljev. Možu tega nisem povedala, ker bi verjetno vse skupaj ven vrgel. In prijateljica je danes bivša, sicer zaradi idrugih razlogov, ma je bila packa na več nivojih.

Nepomivanje kozarcev od obiskov z detergentom, ampak samo z vodo, ker detergent ni ”ekološki”.

ne razumem, kako je lahko nakaterim nehigjenično, če ponudiš človeku copate, se jim pa zdi normalno, da s čevlji s kateri si hodil uzunaj, po možnosti po mokrem, po travi, kjer se je uscalo in usralo na tisoče psov….hodiš po stanovanju

še manj pa rumem ,kako je lahko človek cel dan obut v čevljih…

Je šla na obisk uboga mama z več otroci in dobila cele žaklje lepih stvari, da si opomore. Potem, ko je malo pozabila, kaj je dobila (in lahko pričakuje še več), je v pisarni razpredala o prahu na lustru teh gostiteljev, ki si ga je ogledovala med tem, ko so ji pripravljali za pit in jest.

Gabi se mi le opravljiva, jamrajoča in negativna oseba, brez občutka za dolžino obiska.

Obuti si tuje copate.
Bljakkkkk

Sem bila enkrat na obisku, kjer je moški, (ki je sicer zelo dober kuhar), pripravljal slavnostno večerjo. Med kuhanjem je šel na stranišče (ne vem ali je lulal ali sr**) ko se je vrnil si rok ni umil, je pa z rokami začel gnest eno testo …

fuj, fuj… to se mi najbolj gabi, če si nekdo ne umije rok. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close