kaJj se vam pri drugih gabi ko ste na obiskih
Duhovita prijateljica.
Ponavadi je pri ljudeh, ki imajo bolj razmetano, veliko bolj sproščeno kot tam, kjer je vse v nulo popedenano. Tudi v lastni hiši, če povabim na kakšno svečanejšo zadevo in pripravim lepo mizo in vse, mi je potem lepše, ko je miza že razmetana, že kje pokapljano z vinom in so po pultu umazani krožniki ipd. Pospravljam potem, ko obiski gredo. Moti me, če ljudje začnejo pomivat posodo, pucat in zlagat, ko so obiski še tu. Zdi se, kot da jih že naganjaš.
Ena je že omenila … na ves glas prižgana televizija, medtem, ko so obiski, to mi je zelo moteče.
Že obdelano, ampak moti me:
Če si gostitelji ob serviranju, rezanju in streženju hrane oblizujejo prste vpričo gostov, potem pa to hrano s temi obliznjenimi rokami prelagajo na krožnike in servirajo gostom. To so zame nekulturni packi prve vrste
Napikavanje hrane z lastno obliznjeno vilico s skupnih krožnikov, kjer je hrana – pa čeprav je zraven pribor za dol jemanje. taki ljudje so zame egoistični kmetje.
Napikavanje solate iz ene velike sklede, ki je na mizi za vse, pa si potem vzameš – pa čeprav so zraven mini sklede ali krožniki za preložit solato ali pa če si daš na svoj tavelik krožnik, vseeno, samo da not ne žokaš s svojo obliznjeno vilico – “kao”, joj da ne bomo krožnikov dodatno mazali -ma paculja nekulturna:jaz pa ne maram tvojega nekulturnega hranjenja in tvoje sline z vonjem po cigaretih na svoji solati!
Če vidim, da s človeških krožnikov dajejo za polizat ostanke hrane mačkam/psom in pit vodo iz človeških kozarcev. Bljaaaaaak! Žival mora imeti svojo posodo za hranjenje in vodo!
Če je pa kaj razmetano, beri nepospravljeno, pa kak las ali smet po tleh – me pa čisto nič ne moti; bolj me motijo tiste čistunke, ki imajo vedno vse “kao” u nulo spedenano, čisto, pa se potem še na dolgo in široko opravičujejo, če slučajno ni bil povšter na kavču poravnan ob našem prihodu….
Tole o stanju pri starejših ne drži v celoti. Imam taščo, stara 85 let, še čisto OK, sama skrbi zase.Ampak čistoča?!! WC smrdi, je zasvinjan, po tleh svinjarija, umivalnik sem zadnjič drgnila 15 min., da sem ga očistila, groza…Je pa res, da ji uhaja urin in kaj potem naredi? Tiste vložke suši po radiatorjih, ker ji jih je škoda vreči v smeti. Groza!! Pa nič ne pomaga, smo jo že skušali prepričati, naj tega ne dela, ampak ne!!
Kuhinja ravno tako katastrofa, ostanki hrane, drobtine, po tleh razlito in potacano…..
Katastrofa!
Potem pa na drugi strani: moj oče, istih let, živi sam, sam skbi zase, ima pa vzorno pospravljeno in dokaj čisto. Vsekakor ne tak svinjak kot ona.
Torej je vse odvisno od človeka in njegovih navad.
Razmišljam kakšni ljudje morajo to bit, če se jim gravžajo copati, pa čebula, pa stara sedežna itd. Verjetno so to ljudje, ki ne potujejo, ki živijo za službo in dom, ki nimajo dobrih prijateljev, ki se ne znajo sprostit.
Veliko potujem in v vsaki deželi so te navade različne in se jim z veseljem prilagajam. Če greš v restavracijo tudi ne veš, kaj dobiš na krožnik, v kakšnem loncu je kaj skuhano, če je kuhar kihnil v lonec in podobno. Življenje je itak loterija, marsikaj se ti lahko zgodi pa zato ne sedimo doma na čistem stolu. Če pa, potem je pa to bolezen.
Jah no, kaj pa posodo za pse in mačke tudi naj prinesemo, da ne bodo revčki lizali priboljškov s človeških krožnikov??? Ne posplošuj, prosim![/quote]
saj k takim pač ne greš. Kaj vam tu ni jasno. Mogoče bi morali mal po svetu it, in razširit svoja obzorja, da se ne bi imeli, toliko časa obremenjevati z drugimi ljudmi.
Ker smo zdravi v družini jemo kot normalni vsi štirje iz ene sklede solato. Pa nisem še dobila herpesa, kot sem pri eni takile čistunki ga fasala na kozarcu. Morda od preveč kemikalij. A rokujete se ob pozdravu tudi v rokavicah, pa ljubčke če si jih dovolite mečete sorodnikom preko hrbta, kot zares pravi ljudje, a ne. Rokavice za držanje penisa že prodajajo, lahko pa gospodinjske uporabite , tiste tanke. Kaj se ne poljubljate s partnerjem. Se vam ne gravža slina in še kaj podobnega, če potem ne morete iz iste sklede jesti, ker so vilice obliznjene. Bolane ste, alergije je pa vedno več. Ko bo pa alergija na penis prišla, bo pa ločitev, hahahahaha p.s. da žival je pametna, uči se od nje – ko poje svojo skledo gre tam, kjer je še kaj ostalo. Herpesa pa ne dobi. Zihr imaš mucko ki jo božaš z gosp. rokavicami a ne – ali svojo ali živalske sorte.
mene pa motijo ljudje kot si ti. en kup enih bljak zadev ki jih motijo, ampak o sebi imajo mišljenje, da one pa čistunke niso. to so samo “tiste druge”, ki se opravičijo, če ne poravnajo povštra. one, ki se jim skupna solatna skleda gravža, pa niso čistunke o, ne. japajade. če verjameš sam sebi.[/quote]
Skupna solatna skleda z domačimi – harmonija užitkov!
Skupna solatna skleda na obisku, po kateri žoka nekdo, ki pripoveduje tudi, kako so ga prejšnji večer sral, pa žural, pa pičke večim babam lizal ,- oprosti – se mi gravža do konca! Ja, je res ekstrem, ampak ljudje počnejo marsikaj in taki so zame prasci, da nima niti kančka olike in kulture in potem še “okupira” skledo solate za cca. 8 ljudi !
Ti imaš pa res olikane prijatelje – ni kaj. Saj je vedno tako , ker si v slabi maloštevilčni svoji družbi vse te primerke našla, si pač skrenila v drugo smer. A tvoj tebi nič ne poliže, al pol varekino grgra. Pa ti tudi nič, al kaj. Jaz takih frendov nimam, imam pač boljše. Zato sem vse življenje ostala normalna z normalnimi prijatelji. Vsak pač sebi primerno družbo najde. Ti si si pač tako, kaj češ. Pa jo imej.
Jah no, kaj pa posodo za pse in mačke tudi naj prinesemo, da ne bodo revčki lizali priboljškov s človeških krožnikov??? Ne posplošuj, prosim![/quote]
ja no, pač ne hodi na obiske, če vas moti. to mi je približno tko, kot bi se silila jesti hrano, ki je ne maraš, ampak to samo zato, da bi potem lahko šinfala.
mene pa motijo ljudje kot si ti. en kup enih bljak zadev ki jih motijo, ampak o sebi imajo mišljenje, da one pa čistunke niso. to so samo “tiste druge”, ki se opravičijo, če ne poravnajo povštra. one, ki se jim skupna solatna skleda gravža, pa niso čistunke o, ne. japajade. če verjameš sam sebi.[/quote]
Skupna solatna skleda z domačimi – harmonija užitkov!
Skupna solatna skleda na obisku, po kateri žoka nekdo, ki pripoveduje tudi, kako so ga prejšnji večer sral, pa žural, pa pičke večim babam lizal ,- oprosti – se mi gravža do konca! Ja, je res ekstrem, ampak ljudje počnejo marsikaj in taki so zame prasci, da nima niti kančka olike in kulture in potem še “okupira” skledo solate za cca. 8 ljudi ![/quote]
Takih tem glih nimamo pri kosilu ali večerji, tako da očitno lahko jemo solato iz skupne sklede.
ja no, pač ne hodi na obiske, če vas moti. to mi je približno tko, kot bi se silila jesti hrano, ki je ne maraš, ampak to samo zato, da bi potem lahko šinfala.[/quote]
Potem lahko zaključimo, da se tudi tebi zdi čisto normalno, da maček/pes poje ostanke hrane direkt s človeških krožnikov in da jih torej ne pretreseš v njegovo skledo, iz katere je navajen jesti? Jaz psu ponudim hrano iz njegove sklede, priboljške mu ponudim z roko, nikoli z naših krožnikov, ker se mi s higienskega vidika zdi tako prav pa tudi pes je navajen jesti iz svoje sklede, tako kot jaz z “našega” in ne pasjega krožnika.
Forum je zaprt za komentiranje.