Kaj ste zmanjšali v krizi
Goldfiševa, zlate ribice niso posebni eksoti, ampak je navadna domača vrsta. :)))[/quote]
Ti me poznaš, zate vem, da sem posebna:).[/quote]
Po moje si najbolj posebna Sadnemu in Spiderju, pa še kak moški bi se našel, ki ga navdihuješ in navdušuješ s svojo “vratolomno slikovito besedno posebnostjo”. :)) haha
Ne vem, kaj bi naj bila definicija “posebne ženske”? Ženske ste vse glih: dvoje sisa… 😀
Ti me poznaš, zate vem, da sem posebna:).[/quote]
Po moje si najbolj posebna Sadnemu in Spiderju, pa še kak moški bi se našel, ki ga navdihuješ in navdušuješ s svojo “vratolomno slikovito besedno posebnostjo”. :)) haha
Ne vem, kaj bi naj bila definicija “posebne ženske”? Ženske ste vse glih: dvoje sisa… :D[/quote]
Njima sem tečna, utrujajoča…že tako sta utrujena od lajfa, pol si ju pa še sposodim v hecu:). Kako morem, a ne?:) Ti me razumeš, ker poznaš mene, moj lajf…ni da ni:)).
A te razume kdo? 😀 Ne vem, če te ravno, če si pa tako “posebna”, pravcati unikat…. :)))
Menda te moški čitajo kot odprto knjigo, ker si direktna vodnarka, ki ne menca, ampak strelja na prvo. 🙂
Mogoče pa bi morala biti malo manj neposredna in bolj zvita, upočasnjena in previdna pri izbiri besed, rezervirana, da te ne bo vsak (moški) razbral v 10 minutah? ;))
A te razume kdo? 😀 Ne vem, če te ravno, če si pa tako “posebna”, pravcati unikat…. :)))
Menda te moški čitajo kot odprto knjigo, ker si direktna vodnarka, ki ne menca, ampak strelja na prvo. 🙂
Mogoče pa bi morala biti malo manj neposredna in bolj zvita, upočasnjena in previdna pri izbiri besed, rezervirana, da te ne bo vsak (moški) razbral v 10 minutah? ;))[/quote]
Ne vem, če je eno leto kratko obdobje:). V tem času si me namreč spoznal:). Zdaj sem deležna vseh tvoji analiz, za kar sem ti seveda hvaležna:)). Tisti, ki me bere kot odprto knjigo, mu je to dovoljeno. Za druge sem zaprta:).
Se strinjam. A si malo zamešala varčevanje, ki ga vsiljuje politika in varčevanje v katero je prisiljen narod. :)[/quote]
Nisem zamešala. Saj pravim, da je folk podvržem medijskim vplivom in zdaj šparajo že tisti, ki jim ne bi bilo treba. Ne govorim o folku, ki ima 599,72€ neto.[/quote]
Pa čeprav ne bi šparali tisti, ki jim ne bi bilo treba, od tega naša država nima neke koristi. In to zaradi uničenega gospodarstva in nizke samooskrbe. Kapital in s tem dobiček zato odteka v tujino k proizvajalcem.
Kaj pomaga zapravljati, če greš v tujino na dopust ali pa kupiš nek uvožen izdelek ? 🙂
Če greš prek slovenske turistične agencije in če tuje izdelke kupuješ v slovenski trgovini, pomaga.
Jaz priznam, da se tega ne držim. Predvsem kar se trgovin tiče. Če lahko dobim nek izdelek ceneje iz tujine, ga ne bom kupila pri nas. In na splošno se mi to zdi grozno, da so cene nekaterih izdelkov pri nas dosti višje kot v tujini, plače pa nižje.
Nisem zamešala. Saj pravim, da je folk podvržem medijskim vplivom in zdaj šparajo že tisti, ki jim ne bi bilo treba. Ne govorim o folku, ki ima 599,72€ neto.[/quote]
Pa čeprav ne bi šparali tisti, ki jim ne bi bilo treba, od tega naša država nima neke koristi. In to zaradi uničenega gospodarstva in nizke samooskrbe. Kapital in s tem dobiček zato odteka v tujino k proizvajalcem.
Kaj pomaga zapravljati, če greš v tujino na dopust ali pa kupiš nek uvožen izdelek ? :)[/quote]
K frizerju hodiš v tujino?:) Hrano kupuješ v tujini? Oblačila, bencin, razne storitve…vse to pri vas odteka v tujino?:)
Kaj pomaga zapravljati, če greš v tujino na dopust ali pa kupiš nek uvožen izdelek ? :)[/quote]
K frizerju hodiš v tujino?:) Hrano kupuješ v tujini? Oblačila, bencin, razne storitve…vse to pri vas odteka v tujino?:)[/quote]
Večina hrane je uvožene. Razen zelenjavo kupujem pri kmetu.
In večino hrane kupim v raznih tujih diskontih (Hofer, Lidl…).
Oblačila delajo Kitajci, katere spet prodajajo tuje firme. Večinoma….
Slovenija še zaenkrat nima naftne vrtine, zato je ves bencin uvožen.
Zdaj pa računaj. 🙂
Če pogledam obdobje desetih let so se prihodki v naši družini močno povečali, žal pa tudi apetiti…
Vseeno se mi pa zdi, da precej lažje dihamo, odkar so otroci zrasli. Skratka, ko imajo otroci številko čevljev 46 prideš na zeleno vejo, saj mu ni treba čez šest mesecev kupiti večjih, pa čez šest mesecev še večjih … :))
K frizerju hodiš v tujino?:) Hrano kupuješ v tujini? Oblačila, bencin, razne storitve…vse to pri vas odteka v tujino?:)[/quote]
Večina hrane je uvožene. Razen zelenjavo kupujem pri kmetu.
In večino hrane kupim v raznih tujih diskontih (Hofer, Lidl…).
Oblačila delajo Kitajci, katere spet prodajajo tuje firme. Večinoma….
Slovenija še zaenkrat nima naftne vrtine, zato je ves bencin uvožen.
Zdaj pa računaj. :)[/quote]
To že, samo tudi Hoferja in Lidla ne bi bilo, če ne bi imeli zaposlenih, a ne? Torej so zaposlitve za te ljudi, ker obstaja potrošnja. Če je ne bo oz. se bo močno skrčila, bodo krčili tudi število zaposlenih. Zdaj pa računaj:).
Saj računam. 🙂
Seveda imajo tisti, ki so zaposleni v trgovini korist od naše potrošnje. A to je skoraj nič v primerjavi s tistim, kar gre lastnikom trgovine in prodajalcem hrane, ki pa so večino tujci.
A ne moreš od ljudi pričakovati, da bomo podpirali državo in zaposlitve s tem, da bomo brezveze kupovali hrano in žrli kot prašiči, da ne bo odpuščanj. 🙂
Saj ni čudno, če se odpirajo takšne teme, kot je tista o debelih najstnikih. 🙂
srčki butasti
SVN je v vuko.je.bini ker je drugim dolžna več, kot drugi od nas kupijo.
Simpl.
Kdor ne izvozi več kot zunaj ali uvoženega kupi – ruši državo.
Saj računam. 🙂
Seveda imajo tisti, ki so zaposleni v trgovini korist od naše potrošnje. A to je skoraj nič v primerjavi s tistim, kar gre lastnikom trgovine in prodajalcem hrane, ki pa so večino tujci.
A ne moreš od ljudi pričakovati, da bomo podpirali državo in zaposlitve s tem, da bomo brezveze kupovali hrano in žrli kot prašiči, da ne bo odpuščanj. 🙂
Saj ni čudno, če se odpirajo takšne teme, kot je tista o debelih najstnikih. :)[/quote]
Saj sem poudarila, da ne podpiram brezglavega in zasvojenega potrošništva. Samo, da si folk (ki ima za zapravljat) trga od ust in ne privošči nobene dobrine extra…ja, to je pa res kriza:).
ob vseh kazalcih, napovedih, tdravi pameti …. “folk” špara, da mu nebi zmanjkalo za sproti, ker “kriza” bo trajala še 5 – 7 let … in ni rečeno, da bo vsaj vsak kvartal zadosti dohodkov za pokrivanje tekočih stroškov.
mene samo to, da ima bajta vso infrstrukturo (voda, komunala, elektrika, internet, ogrevanje, RTV …zavarovanje … ) stane cca 400€/mesec.
potem pa še letne registracije in vinjete par avtomobilov, motor, …
Zgodilo se ne bo nič posebnega, ampak samo to, kar se bo tako ali tako zgodilo, le proces se bo pospešil.
Družba rabi korenite in revolucionarne spremembe. To je zdaj le umiranje na obroke.[/quote]
Do ledene dobe je še kar dolga:). In kaj boš ti? Smiselno bi bilo, da pustiš službo in se začneš ukvarjati z življenjem v naravi in predvsem z naravo. Marsikateri pripomoček doma lahko tako ukineš, kot je npr. pralni in pomivalni stroj, hladilnik, TV, PC…ker z nič ne moreš plačati elektrike in podobno. Ampak kot si rekel…revolucija je na poti, nekaj se mora premakniti. Začni že danes:).
Forum je zaprt za komentiranje.