Kaj sploh rinete v ta pekel imenovan Dubaj?
Glede na to, da širom Emiratov živijo ljudje iz celega sveta, blizu 90% je tujcev, gre za ZADNJO DRŽAVO NA SVETU KJER NALETIŠ NA ENOUMJE. Medtem, ko je ravno Slovenija točno to, država enoumja. S kom se družiš je pa čisto osebna izbira.
Za Dubai je nekoč veljalo, da je bil narejen za avte. Danes ni več niti približno tako. Ima eno najbolj urejenih mrež javnega transporta pred katerim se lahko slovenski skrije.
To velja tudi za pločnike. Celo v največji vročini se lahko čisto sprejemljivo premika po mestu. Pa, če smo že pri avtih, nikjer na svetu ni ceneje avto najeti, kot tudi gorivo.
Skratka, folk, saj vem, da mislite, da ne vem kaj poznate, ampak… resnica je čisto nasprotje.
vpr126, 18.09.2025 ob 21:11
Če je tako fajn v teh zahojenih islamskih državah – zakaj vsi rinejo v Evropo?
Dejstvo je, da je Evropa na vseh nivojih neprimerno bolj razvita od ostalega sveta, tudi od ZDA, da ima najboljšo klimo, da ima najbolj razvit politični sistem, najbolje delujočo demokracijo, da najbolj spoštuje človekove pravice, da ima najlepša mesta, najbolj bogato zgodovino, kulturo, književnost, glasbo, …Evropa je zakon!
Kdor pa misli drugače – naj gre sprobat življenje kjerkoli drugje po svetu, se bo hitro nažrl eksotike in uvidel, kaj je imel doma.
To je ta tipična prepotentnost. Slovenija je alfa in omega, oh in sploh, ni ga boljšega, itd. Podobno velja za celo Evropo. To je verzija srbskega fantaziranja. Najbolji smo, nitko nam nije ravan. Ljubljana je navadna selendra v primerjavi z Dubajem.
Dubai nima le vrhunski metro, tramvaj in monorail. Ima še marsikaj. Poglejte si enkrat kako zgledajo avtobusna postajališča, klimatizirane kapsule. Tega ne vidiš NIKJER DRUGJE PO SVETU. Tu so še razne vodne povezave. Uporabljati se da motorizirane skuterje in kolesa. Imajo več vrst uber-ja, kareem in relativno neproblematične taksije, ko enkrat veš kaj pa kako. Do 2km je manj kot 3€. Itd.
Indoktrinirane budale pa pridejo službeno ali kaj že za nekaj dni, najamejo avte, se drenjanjo v prometnih konicah med nebotičniki in folku prodajajo neumnosti, a pojma o pojmu nimajo. Starega mesta niti povohajo ne. Ah, škoda zgubljati besed. Sirotinja od tudistov pa ima še slabše izkušnje in le lajna o materijalizmu, a ravno tako pojma o pojmu nimajo. Večina retardov pa tako le prodaja indoktrinirane stereopite o ne vem kakih avtih. O zgodovini arabcev, beduinov, … pa tako blage veze nimajo.
Sirijcem so pred 50 leti ponudili državljanstvo. Pa so retardi takrat zavračali, ker so bili Emirati premalo razviti. Sedaj pa taisti retardi lajnajo tipične slovenske floskule o stolpnics, umetno, fake, … a Sirija bi bila težko večja vukojebina. No, tipično obnašanje retardiranega folka. Kakorkoli že, Dubaj ni za luzerje. Za te je tisto selo v katerem so odrasli.
Retarde moti, da je preveč čisto, preveč urejeno, vse preveč splanirano, … ker so vajeni muljanja, svinjanja, življenja v neurejenem kaosu. Retarde, ki si v Sloveniji domišljajo, da so ne vem z nadpovprečno plačo moti, da so tam reveži v primerjavi z 90% domačinov. 99% pa jih tako ne zna, niti zmore, zadevo izpeljati, da bi uživali, ker se jim niti sanja ne kaj država sploh je.
99% Slovencev tako vidi vse arabce kot eno in te isto, kozojebce. Pojma nimajo, da je več arabskih držav par let po 2017 blokirajo Qatar zaradi sponziriranja terorizma. Razlike so ogromne. Ampak, če želiš kaj razumeti, se moraš mal poglobiti, kaj obiskati, itd. Ne pa lajnati kot zadnji retardi, da tam za živo hlavo ne bi šli. No, saj zato ostajate zaplankani.
In potem zaplankani indoktriniranci rečejo, da jim vsiljujem svoje “MNENJE”. Da imam ne vem kakšne vse motnje osebnosti, ker ne razumem, da imamo različna “MNENJA”. Koji retardi… lol.
Ne, “genijalci”, gre preprosto za to, da vas je ogromna večina zaplankanih indoktrinirancev, ki nimate pojma o pojmu. S “svojimi” “mnenji” delate škodo ne le drugim ampak tudi sebi. Kam pa mislite, da pridete s samozaverovanostjo v same neumnosti?!?
Jaaa, staro mesto, točno. Ej, enkratno doživetje. Ena trgovinica s tekstilom je prav luštna, pa tista mini delikatesa, v njej dobiš mortadelo od Antona, Kras baje da ne izvaža-misli si ti, pa pa pa…Pa tista avtobusna postaja-meni je kmalu prišlo od veselja, ker je tako urejena in lepa. Ne res, to je treba videt. 1343, veš toliko lepega je tam, da jaz kar pozabim na vse detajle. Ko me spomniš, pa sem happy. E Dubaj Dubaj…Enkrat Dubaj-vedno Dubaj. Kaj bomo s temi Slovenčki, a ne.
Samo to moraš razumet, bit pameten, razgledan, iq vsaj 130, pa kakšen fax narejen, da znaš videt in cenit to lepoto. Ni važno, če imamo različne okuse, če so tudi drugje lepi kraji, če je Dubaj pikica na zemljevidu sveta…ne, Dubaj je top of the top. Ben, ku rečeš. Zdaj pa pojdi kupit letalsko karto še za kam drugam, da ne bo samo Dubaj the best. Da boš malo razširilo obzorja in ugotovilo, da ni vse črno- belo, ampak včasih tudi precej mavrično.
žalostno je dejstvo, da se tako malikuje tuje rase, medtem ko se pljuva po lastni.. pač velkome migranti sindrom- od malikovanj migrantov, ki delajo štalo v naši deželi, tujcev, ki nočejo delat in doprinašat skupnosti, azijk, muslimanov itd.. čez 100 let bo svet itak pomuslimanjen, še dobro nisem te “sreče” da bi to doživela…
Zartrose, 20.09.2025 ob 15:00
žalostno je dejstvo, da se tako malikuje tuje rase, medtem ko se pljuva po lastni.. pač velkome migranti sindrom- od malikovanj migrantov, ki delajo štalo v naši deželi, tujcev, ki nočejo delat in doprinašat skupnosti, azijk, muslimanov itd.. čez 100 let bo svet itak pomuslimanjen, še dobro nisem te “sreče” da bi to doživela…
Arabci so bela rasa, torej niso druga rasa.
Sabi868, 20.09.2025 ob 14:28
Jaaa, staro mesto, točno. Ej, enkratno doživetje. Ena trgovinica s tekstilom je prav luštna, pa tista mini delikatesa, v njej dobiš mortadelo od Antona, Kras baje da ne izvaža-misli si ti, pa pa pa…Pa tista avtobusna postaja-meni je kmalu prišlo od veselja, ker je tako urejena in lepa. Ne res, to je treba videt. 1343, veš toliko lepega je tam, da jaz kar pozabim na vse detajle. Ko me spomniš, pa sem happy. E Dubaj Dubaj…Enkrat Dubaj-vedno Dubaj. Kaj bomo s temi Slovenčki, a ne.
Samo to moraš razumet, bit pameten, razgledan, iq vsaj 130, pa kakšen fax narejen, da znaš videt in cenit to lepoto. Ni važno, če imamo različne okuse, če so tudi drugje lepi kraji, če je Dubaj pikica na zemljevidu sveta…ne, Dubaj je top of the top. Ben, ku rečeš. Zdaj pa pojdi kupit letalsko karto še za kam drugam, da ne bo samo Dubaj the best. Da boš malo razširilo obzorja in ugotovilo, da ni vse črno- belo, ampak včasih tudi precej mavrično.
Ti meni deluješ kot stereotipična prostitutka, ki gre v Dubai zaradi zaslužka.
Kakorkoli že, vsega se najde. Kdo vse mene ne kontaktira. Pač ignoriram.
Problem ogromne večine Slovencev je, da o arabcih nimate blage veze. Pa še za boljše se imate, ker njihovega sveta niti pod razno ne želite videti, spoznati in razumeti. Zato ste lahka žrtev manipuliranja strani, ki vam je iz kakšnega razloga blizu.
Začnima s tem, da o njihovi zgodovini nimate pojma. Na dalje, nimate pojma kako zelo se arabski svet danes med sabo razlikuje. Ne le, da se vam niti sanja ne kak prepad je med Emirati in, na primer, Sirijo ali Jordanijo. Ne poznate ideoloških razlik med Qatarjem, Bahrainom in ZAE. Kaj šele, da bi karkoli vedeli o razlikah znotraj ZAE.
Domet velike večine Slovencev je preziranje Dubaja, zanje simbola vsega najslabšega, čeprav niti o tem mestu nimate blage veze. Slišite le kar želite slišati. Celo, če greste tja, vidite le kar želite videti. Drugo pa ignorirate; za vas niti obstaja ne. Tako vsi “normalni”, lol. Če pa slučajno naletite na koga z drugačnim mnenjem, na primer mene, pa ga uvrstite med vse najslabše.
Skratka, ste točno to kar že dolgo trdim’ samozaverovani, da vam je vse jasno, čeprav nimate pojma o pojmu. In tako na vse teme. Od kod neke vsa ta vaša silna prepričanja? Se kdaj vprašate? Ja, indoktrinirane ovce za striženje ste, lol.
Jaz sem izrazito anti temu kar se sedaj že dolga leta dogaja v Evropi. Ampak jaz se zavedam, da so Evropo po večini preplavili izmečki. Noben expert nisem. Nese mi precej dlje od nekritičnega poveličevanja kulture, kraja in države rojstva. Za začetek se zavedam, da se tako obnašate normalneži po celem svetu. Kamorkoli greš ste ljudje samozaverovani, da je vaša kultura, kraj in država najlepša in najbolj oh in sploh. Brez izjeme. Še tak kaos se vidi le kot trenutni problem. Na vse drugo pa gledate skozi indoktrinirane oči.
Tako kot palestince že od malega naučijo koga morajo sovražiti, kako se obnašati in kako živeti. Podobno se je kljub vsem razlikam vzgojilo tudi vas. Ta prepričanja in vzorci obnašanja pa vas potem vodijo celo življenje. Čast redkim izjemam, ki iz kakšnega razloga postanejo vseživljenski samouki. Večini pa je tako vse odveč. Ste navadni čustveni roboti, sprogramirani v življenje, ki ga živite, in prepričanja, ki jih imate. In že zato smo si nekompatibilni. Jaz vas razumem, ker sem bil vse to kar ste vi še vedno in boste tudi ostali. Mene pa pač ne morete razumeti čeprav si domišljate, da vam je vse jasno. Pa komur mar, če mene ne razumete. Problem je, da sveta v katerem živite ne razumete. Čeprav ste, kot rečeno, samozaverovani, da vam je vse jasno. To je prava tragedija.
Forum je zaprt za komentiranje.