Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj sploh rinete v ta pekel imenovan Dubaj?

Kaj sploh rinete v ta pekel imenovan Dubaj?

No daj ti neindokrinirani neretard svetovljanski na monu 24/7 viseči razloži nam indokriniranim retardom kaj tako posebnega lahko izkusimo v dubaju kar nikjer drugje ne moremo? Mislim če 30x napišeš indokriniran retard v enem odstavku res izpadeš izredno razgledno visoko inteligentno razvito bitje. Ful si poseben. Čist drugačen kot indokrinirani cepljeni retardi (btw kristus kdaj boste ta cepiva pozabil no :)). Ful poseben res. Študije bodo na tvojmu mozgu delal k boš umrl tk si poseben 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
eden ki ve, 17.09.2025 ob 10:29

#Anonimno 1434

Umiri se malo. Sem gledal eno (francosko) oddajo na slo1 o Dubaju in podobno o New Yorku (in tisti njihovi kugli). Oboje bolano do konca, da te srat prime, gnus od preserancije.

Ne grem pa če mi plačaš.

Važno, da si ti gledal po TV…

fotr1, 17.09.2025 ob 11:01

Ja, napisal sem da kar sem videl, me ni prepričalo da bi še šel. Ali pa raziskoval naprej. In jaz ne bom ničesar pogrešal.

Tudi živel sem več let v tujini, poskušal najti stvari ki jih rad počnem in je še vedno zmagalo domače okolje.

Mam verjetno več “pojma” kot vsi vi, ki se delate neke “razgledance” tukajle.

Tudi v Monaku sem bil dostikrat, ko se že omenja… lepo ampak dolgcajt…. Še Monačani uživajo bolj v okolici, kot samem Monaku.

Enostavno ne morete očitno prenesti drugače mislečih od sebe. Treba žalit, da se bolje počutite. Da me recimo neka stoplnica ne zanima, Burj al arab sem videl, seveda impresivno, noro… kaj pa potem? Mall? Ja, tut impresivno zelo ampak spet za tisti trenutek.  “Indoktriniralo” me je vse kar sem videl in doživel, jbg, eni bi na iste stvari gledali drugače, jaz pa pač po svoje.

Razložil sem vam mehanizem, domačnost + indoktrinacija, da vam je domače, znano, vaše, … všeč, tisto kar so vas indoktrinirali, da prezirate, skozi propagando o dreku, sužnjih, fake, … pa pač prezirate.  To je vsa znanost.  Nobene vaše silne volje ali okusa ni posredi.

Nič ne gre za vaša mnenja.  Vse kar počnete je ponavljanje indoktriniranih neumnosti.  Groupthink!  Vi pač parodirate slovenski groupthink.  Drugje pa ljudje paradirajo groupthink tistega okolja.  Vsepovsod ste same ovce.  Blejavci propagande.  Živite v skladu z indoktrinirano propagando.  Razmišljate v skladu z indoktriniranim načinom razmišljanje.  Navadne sprogramirane ovce za striženje ste.

Zato ne gre, da jaz imam takšno mišljenje, vi pa drugačnega.  Ker blejavci pač nič ne mislite.  Zato je tudi nesmiselen vsak pogovor.  Vsaki argumenti.  Ker je isto kot, če bi govoril v steno.  Ker zadnja budala med vami ne bo za milimeter spremenila svojega “mnenja”.  Še naprej boste blejali po staro.

Cist tako me zanima….Kaj pa te je recimo ali bi te impresioniralo?

A so te bolj impresionirali slumi za delavce izven Dubaja ali placa? Dejstvo je, da se nasa narava z njihovo primerjati ne more. Ce si bil celo zivljenje obkrozen z gozdom 5 minut stran je menjava za tisto vrocino in pesek res “raj” na Zemlji. Dejstvo je tudi, da kamorkoli gres po svetu bos tam za celo zivljenje prislek, tujec – realno za dol malo bolje placana delovna sila. Ce pride do problemov, pozabi na pravice, jih imas toliko kolikor imas denarja. Naslednji problem – bi res zelel, da tvoji otroci odrascajo v tisti druzbi? Zase vem, da je odgovor … nikakor.

mrčes, 15.09.2025 ob 09:28

Anonimno 9863, 15.09.2025 ob 08:56

bom šel pogledat, ko bo viška denarja, če bo.

Drgač pa ne vem, mene res ne privlači tale stolpičarski turizem res..Ko mi en reče, da je New York lep, meni ni ne vem kaj, ker je vse megalomansko stolpičarsko, ne vidim nič lepega v tem…JE blje potem iti v kak Oman, tam imajo prepoved gradnje do nebes alo manj da ne…

Tud v Mehiki, sem se takoj izognil glavnemu mestu in šel raje raziskovat druge stvari, eni pa v temu Ciudadu ostanejo ne vem kok cajta, brez veze…dejstvo je, da so mi bolj všeč evropska mesta normalna, kot pa tele novodobne v luft strukture…

Enako jaz. Raje obiskujem evropska mesta, ki so bogata z zgodovino, arhitekturo, kulturo. Ali pa grem kam na treking, kjer je lepa narava. Škotsko višavje npr. Zadušljiva in umazana velemesta kot je Bangkok in podobno me ne privlačijo.

Anonimno in mrčes, sta pač mala človečka, kmetiča ki imata rada vse po svoji meri.

In New york ima dolgo zgodovino, kjer se mešajo različni arhitekturni stili skozi čas in zgodbe. In še ponoči je lepo videti vse lučke.

Dubaj pa je le steklo, vse na hitro narejeno, brez duše. Moraš biti nor, da greš raje v Dubaj, namesto v New york, ko imaš viška denarja.

Kamorkoli greš je lepo, ampak se tudi vsakič zaveš, da imamo tukaj raj.

Vse imamo blizu, morje, gore, Bohinjsko jezero, Italijo, Dunaj, Benetke, Dalmacijo, imamo mešanico kulture, kulinarike, muzike Italije, Avstrije, Balkana.

Naša narava je enkratna, v eni uri vožnje si v popolnoma drugačni pokrajini, kamorkoli v Sloveniji greš je drugačna pokrajina. V Nemčiji se lahko voziš ure in ure in je stalno ista pokrajina. V ZDA se lahko voziš dva dni pa vidiš samo polja koruze.

So seveda v ZDA prekrasni nacionalni parki, v Nemčiji stara mesteca, povsod najdeš čudovito narava, lepa mesta, prijazne ljudi. Ampak Slovenija ima pač vse na zelo majhnem koščku.

Ljubljana je čudovito mesto, čisto, varno. Kjerkoli živiš imaš 15 minut do najbližjega hriba ali gozda. Ni raznih getov in no go con.

Skratka jaz zelo rada potujem in uživam kamorkoli grem, ampak najraje se vrnem domov v najlepšo državo na svetu.

1. ZDA ne mislim komentirat, ker ni tema, pa čeprav skoraj zagotovo kontinent daleč najbolj poznam.

2. To opevanje Slovenije kot, da gre za raj na zemlji je fenomen ljudi po celem svetu.  Indoktrinirani retardi so vsepovsod po svetu samozaverovadi, da živijo v raju.  Še v takšnih shitholes.

3. Tema je o Dubaju katerega ste indoktrinirani retardi prezirate.  To sem komentiral.  Ponavljam, da o Emiratih nimate pojma. Domišljate si pa, da vam je vse jasno.

4. Sploh pa lahko temo vsak o svoje razume.  Eni si pod “rinete” predstavljate vikend potovanje, drugi službeno pot, tretji življrnje od rojdtva do smrti.  Enotni ste di le v preziru.

Skratka, ni novega ni, da z vami nimam nič skupnega.  In, FYI, to me kvečjemu veseli.  Skrbelo bi me, če temu ne bi bilo tako.

Namesto, da se ljudje hodite gužvati po evropskih prestolnicah, bi si naredili uslugo, če bi malo več potovali na destinacije v prezir katerig ste najbolj indoktrinirani.  Gre za dober način, da spoznaš kako zelo se muslimanski svet med sabo razlikuje.  Pa namesto, da vam je domet v Dubaju gledat stolpnice, si poglejte še kaj drugega.  Ampak vse to je retardom prevelik zalogaj.  Se raje drenjate tam kamor hodijo vsi odtali retardi.

Kaj je nauk iz te zgodbe, ki jo beremo…kdor na drugega kaže s prstom in ga obsoja, naj ta prst usmeri vase.

Tam bo našel izvor lastnosti, ki jih pripisuje drugim, sicer mu ne bi bile znane.

Slovenijo kot raj kvarijo edino taki osebki, Zlovenceljni, kot ste nekateri tukaj. “Če ni po moje, je neumno”, nimate širine, da bi razumeli da vsi ljudje ne gledajo na stvari enako kot vi. Osebnostne motnje pač, bogi ste, morate živet s seboj, pa pljuvat in zmerjat vse ostale da sploh preživite. Če je kdo indoktriniran, ste vi in z vsakim zapisom tukaj to kažete.

Jaz sem se sam prepričal, kaj meni paše. In končal v Sloveniji. Pa sem se imel namen preselit za vedno. Sigurno obstajajo kotički na tem planetu, kjer bi se imel bolje. Mogoče bi ostal v tujini, če bi odšel kakih 10-15 let prej. Ampak me je pač lajf pripeljal nazaj sem.

Pa Marakeš je bil meni precej lepši in boljši, kot Dubaj. Če bi poslušal tam živeče tujce bi pa rekel da so samo čakali, da se vrnejo v EU države… Ampak seveda, kaj govorijo iz lastnih izkušenj, ko pa povprečen Zlovenceljček ve več ko oni ker je bil v Marakešu 1 teden…

Živa beda

1434, 17.09.2025 ob 22:50

Namesto, da se ljudje hodite gužvati po evropskih prestolnicah, bi si naredili uslugo, če bi malo več potovali na destinacije v prezir katerig ste najbolj indoktrinirani.  Gre za dober način, da spoznaš kako zelo se muslimanski svet med sabo razlikuje.  Pa namesto, da vam je domet v Dubaju gledat stolpnice, si poglejte še kaj drugega.  Ampak vse to je retardom prevelik zalogaj.  Se raje drenjate tam kamor hodijo vsi odtali retardi.

No kaj naj pa v dubaju drugega indokrinirani retardi gledamo? Povej a ne neindokrinirani neretard svetovljanski razgledani. Povej kaj naj gremo pogledat. V muslimanski svet nas pošiljaš? Smo bili. Zadnje obiskan. Iran. Čudovit. Kaj točno ima z dubajem? Nič. Dobesedno nič. Iran ima čudovito arhitekturo, zgodovino, kulinariko, ljudi….lahko najdeš delček tega v dubaju? Verjetno. Ampak kdo bo to iskal? In tudi če najdeš je umetno kopirano. Ni nič avtohtonega tam. Ampak ti veš kje so avtohtone zanimive stvari v dubaju. Sam povedat nočeš. Pa 20 let nazaj sploh vedel nisi da obstaja. Ni da je postal umetno “popularen”. Da so bile ene najobširnejših PR zgodb ravno zanj speljane. Marketing na steroidih. Ampak ob vsem tem ti še vedno ne znaš povedat kaj naj bi mi nerazgledani idioti šli tja gledat. Niti ene stvari ne znaš naštet. Samo kot papiga ponavljaš 10 istih besed in sam sebi kimaš in se maš za ekstra brihtnega. Ene stvari ne znaš predlagat za videt papiga. Ene. Čas da se naučiš kakšne nove besede. Tud stare papige se lahko še kakšno novo naučijo.

fotr1, 18.09.2025 ob 09:24

Slovenijo kot raj kvarijo edino taki osebki, Zlovenceljni, kot ste nekateri tukaj. “Če ni po moje, je neumno”, nimate širine, da bi razumeli da vsi ljudje ne gledajo na stvari enako kot vi. Osebnostne motnje pač, bogi ste, morate živet s seboj, pa pljuvat in zmerjat vse ostale da sploh preživite. Če je kdo indoktriniran, ste vi in z vsakim zapisom tukaj to kažete.

Jaz sem se sam prepričal, kaj meni paše. In končal v Sloveniji. Pa sem se imel namen preselit za vedno. Sigurno obstajajo kotički na tem planetu, kjer bi se imel bolje. Mogoče bi ostal v tujini, če bi odšel kakih 10-15 let prej. Ampak me je pač lajf pripeljal nazaj sem.

Pa Marakeš je bil meni precej lepši in boljši, kot Dubaj. Če bi poslušal tam živeče tujce bi pa rekel da so samo čakali, da se vrnejo v EU države… Ampak seveda, kaj govorijo iz lastnih izkušenj, ko pa povprečen Zlovenceljček ve več ko oni ker je bil v Marakešu 1 teden…

Domet indoktriniranih retardov je groupthink.  In slovenski indoktriniranci  znate pač lajnati Dubaj bad, Dubaj fake, itd.  Brez, da bi o mestu ali državi ineli pojma.  To je kar jaz komentiram.  Samo ste preveč prepotentni, da vam je vse jasno tudi, ko nimate pojma.

Ker nobenemu jaz ne vsiljujem kaj mu mora biti všeč.

Vsi si domišljate, da imate svoj okus, kar vam je všeč in kar ne, itd.  Medtem, ko je realnost ta, da več ali manj vsi lajnate eno in te isto, z relativno malimi odstopanji.  To pa zato, ker je vse stvar domačnosti in indoktrinacije.  Če bi bili malo bolj razgledani, bi se zavedali, da je povsod enako.  Greš kam drugam in vsem je Dubaj top.  Ampak retardi ste ozkogledi, zaplankani.  Še sebe ne poznate, kaj šele karkoli več, čeprav ste samozaverovani, da vam je vse jasno.

1434, 18.09.2025 ob 11:04

Domet indoktriniranih retardov je groupthink.  In slovenski indoktriniranci  znate pač lajnati Dubaj bad, Dubaj fake, itd.  Brez, da bi o mestu ali državi ineli pojma.  To je kar jaz komentiram.  Samo ste preveč prepotentni, da vam je vse jasno tudi, ko nimate pojma.

Ker nobenemu jaz ne vsiljujem kaj mu mora biti všeč.

Ti sploh ne bereš, samo lajnaš svojo “indoktrinacijo” naprej, obešaš se na besede brez konteksta. Brezvezen trol….

Tam lahko ogromno doživiš, če te zanima Las Vegas  stil.

Ali če rad ješ kamelji drek in scalino za denar.

1434, 18.09.2025 ob 11:32

Vsi si domišljate, da imate svoj okus, kar vam je všeč in kar ne, itd.  Medtem, ko je realnost ta, da več ali manj vsi lajnate eno in te isto, z relativno malimi odstopanji.  To pa zato, ker je vse stvar domačnosti in indoktrinacije.  Če bi bili malo bolj razgledani, bi se zavedali, da je povsod enako.  Greš kam drugam in vsem je Dubaj top.  Ampak retardi ste ozkogledi, zaplankani.  Še sebe ne poznate, kaj šele karkoli več, čeprav ste samozaverovani, da vam je vse jasno.

https://giphy.com/gifs/fKwpeyXg2rBPa…

Ko govoriš in govoriš in govoriš…..pa nič ne poveš 🙂

Oni dan en influenser na youtubu razlagal, ki se po par letih seli stran, da ima Dubaj tudi dobre strani, lahko si ob 4h zjutraj naročiš top biftek in ti ga bo nekdo prinesel, z materialistične strani, če imaš keš, dobiš res karkoli in takoj, za biznis je dober za mreženje, hitro najdeš dobre kadre za projekt…

Problem je klima, večino leta je neznosno vroče, arhitektura, ni pločnikov, da bi se lahko sprehajal, mesto ni narejeno za pešce, ampak avte, ni lepe arhitekture, povsod ta Temu Las Vegas stil, ampak največji problem so ljudje, social life oz. pomanjkanje le-tega, vsi isto oblečeni, isto razmišljajo, z istimi cilji…, ni druženja, kot ga poznamo na Zahodu, ker so vsi tam samo začasno, danes so, jutri jih ni več, vsi so tam samo zato da bi keš zaslužil, noben se ne upokoji in preseli v Dubaj, tako da so odnosi zelo transakcijski in še to, kar jih je, je ultra razredno razslojeno, vsi obsedeni s kešem, vsi trpijo, ker ima vedno nekdo več, milijarderji se družijo z drugimi milijarderji, milijonarji z milijonarji, delavci z delavci, tako si ves čas v mehurčku ljudi, kakršen si sam, če ti je sploh ratalo najti družbo in za evropski, socializiranja vajen duh je to zelo dolgočasno.

Pa psihološko je najbrž moteče, da nimajo kanalizacije, da morajo tudi v najbolj luksuznih hotelih zbirat blato gostov na kup in ga priti s kamionom iskat. Še huje je v Saudski Arabiji, lahko vsak pogugla, tam se jim pa ob vsakem večjem nalivu sistem sesuje in je tudi “sveto mesto” Mekka do kolen v odplakah, oblasti pa mirijo ljudi, da tam komarji ne raznašajo nevarnih bolezni, ker spoštujejo Alaha.

Me je spomnilo, en dober jugoslovanski film na to temo, Variola Vera, tip gre na izlet v Dubaj, na tržnici si od domačina sposodi frulo, da zaigra eno našo in se okuži s črnimi kozami, ki jih prinese na Kosovo, potem se začne pa po celi Jugoslaviji dirka s časom, da celotno prebivalstvo cepijo preden rata cela pizdarija. Na youtubu je, odličen film.

Tako da to je še en moment v takih krajih, bolezni, in pa povsem nepredvidljiv pravni red, nehote se zapleteš v spor, narediš nekaj narobe, potem pa vso srečo dokazovat svojo nedolžnost.

Drugod v tretjem svetu lahko vsaj podkupiš policaje, če se kaj zgodi, z avtom nehote zbiješ nekoga na skuterju npr., ve se, kakšna je tarifa za katero pizdarijo in dokler si samo ti in en ali dva policaja na ulici, lahko vedno s kešem popraviš napako, ko si enkrat na postaji, ga niti na Tajskem najbrž nimaš več dovolj, da bi vse podkupil. V Dubaju pa niti to ne pomaga, če si kršil običaje in s tem zakon, in to se ti lahko zgodi zelo hitro, niti da muslič rataš ne pomaga več, sploh pa če si iz neke Slovenije, ki najbrž niti ambasade nima tam.

Če je tako fajn v teh zahojenih islamskih državah – zakaj vsi rinejo v Evropo?

Dejstvo je, da je Evropa na vseh nivojih neprimerno bolj razvita od ostalega sveta, tudi od ZDA, da ima najboljšo klimo, da ima najbolj razvit politični sistem, najbolje delujočo demokracijo, da najbolj spoštuje človekove pravice, da ima najlepša mesta, najbolj bogato zgodovino, kulturo, književnost, glasbo, …Evropa je zakon!

Kdor pa misli drugače – naj gre sprobat življenje kjerkoli drugje po svetu, se bo hitro nažrl eksotike in uvidel, kaj je imel doma.

Kaj pa vem? Cene hrane kot naš Eurospin, zadnjič je bila snežna ploha-se hitro ohladi. Stolpi pa so visoki, ja. Eni niti nimajo dvigal. Beda in blišč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close