Kaj si moški mislijo o ženskah..
Se strinjam, pa vendar obstajajo ženske (ala moja sestra), ki se najraje prehranjujejo zunaj. Julija, Romeo, kaka kitajska, tajska, Oštarija ipd. Saj, če greš v času kosil, še ni tak drago. Vem, da se meni tole ne bi splačalo.
Me pa prav srce boli, ko vidim cele družine se basat s krompirčki in nalivat z razredčeno kokalo v McDonaldsih. Upam samo, da so ti obiski bolj izjema kot pravilo. Glede na najnovejšo reklamo (raznovrsten zajtrk v McDonaldu) skušajo pritegnit ljudi pred službami oz. pred obiski hribov čez vikende, meni se zdi to katastrofa, da najbolj vreden obrok v dnevu nameniš fast foodu.[/quote]
Res je katastrofa, ker se gre samo za denar. Za zdravje pa jih boli k……
Mene že od nekdaj fascinira v McDonaldsu to da, lahko pojem ene 2 fish-burgerja, 1 velik pomfri, tisto njihovo kaj je že ocvrto jabolčno pito, se nalijem s coca-colo. In po vsem tem bom še vedno lačna, bom čutila neko praznino v želodcu.
Če pomislim, v tem primeru si rajše malo čebulce pa česna popražim na oljčnem olju, dam gor malo paradižnika, malo bučk, narezane paprike, zalijem z vodo v kateri se kuha pašta, začinim z baziliko in peteršiljem…in evo. Ne rabiš več kot 20 min. Imaš eno dobro porcijo hrane, ki te res nasiti. Pa še ceneje je kot McDonalds.
Ja resno, v srednji šoli se je pri nas odprl McDonalds smo hodili 1 krat tedensko s sošolkami, to se še spominjam. In vedno po tej hrani sem bila še sestradana, sem komaj čakala da po šoli domov pridem da se najem. Očitno ta njihova hrana res nima nič kar bi dalo telesu energije.
Včasih sem šla poleti kakšen milkshake spiti v Macka, to je še nekako edina stvar, ki mi je tam dobra. Pa še to v angliji so imeli full boljše milkshake mmm nutella okus, tega full pogrešam.
Meni je ta njihov kruh v McDonaldsu čuden, ko se kar stopi v ustih, kot pena. Ne vem a sploh vsebuje mleko, moko, plastik fantastik. Samo ko grem mimo Macka je pa veden poln, vsaj pri nas, vedno so notri mlade družinice z otroci in ostala mladina, tko da očitno ljudje dosti tega pojejo.
Hrana je zelo okusna in tako lepo barvasta, se pravi, da je zdrava. Tako vsaj večina rednih obiskovalcev razmišlja. Vsaj tisti, ki hodijo tja z otroci. Po moje. Druge razlage ne najdem.
Jaz pa jo najdem: reklama, ki defninitivno zelo vpliva na otroke, kateri so potem glavni pobudniki obiskov.[/quote]
A ni ta razlaga enaka, kot je moja? V čem se razlikuje?
Poznam to razmišljanje Katenjka. To pride v določenem trenutku, ko na nek način odnehaš na silo nekaj iskat in spoznaš, da je potrebno spremenit nekaj v pristopu. Ja, trenutno morda res verjameš, da ti ni dano, ampak vsem je dano. Le željo je treba najt, morda še kaj spremenit oziroma sprejet pri sebi in potem se bo pojavil. ;)[/quote]Ah saj sem vedela, da če nihče ne ve, kako je to, da boš pa ti vedel :)))) Samo tistega s silo ne razumem čisto, nikoli čisto zares nikoli nisem ničesar v tem življenju delala na silo, verjetno bi morala več, ker se prevečkrat znajdem v neki pat poziciji in potem kar čakam in čakam, da nekdo na novo postavi figurice…
Prepričana sem, Marko, da ima bog različne plane z nami, saj nas ni ustvaril enako in družba kot taka je očitno začela producirati cel kup samskih… se tudi ne strinjam da je vsem dano čisto vse, nekateri so bolj (in to ne nujno v negativnem) samozadostni, drugi bolj narejeni za popredmetiti (se)
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
A ni ta razlaga enaka, kot je moja? V čem se razlikuje?[/quote]
Iz tvoje se nekako bere, da na “okusno” in barvasto hrano padajo predvsem starši. :-)[/quote]
A niso starši tisti, ki bi morali otrokom razložit, da ta barva ne pomeni, da je “zdravo”? Se pravi, tudi starši niso o tem poučeni, torej tudi oni padajo. Ali pa misliš, da otroci odločajo, kako bo, kljub temu, da starši vejo, da to za otroke ni zdravo? 🙂
Po drugi strani pa ta največji pomfri vsebuje 500 kcal (kot recmo ena milka, ki je itak sam cuker). In si misliš, zakaj zaboga bi pojedu ta pomfri (ki te itak ne nasiti), ko bom pa moral 1h laufat, da pokurim to. No fu*king way! Sicer mi ni jasno, od kod dobijo to številko, zaradi olja, v katerem se peče pa ker se krompir napoji z maščobo?
Ravno včeraj sem na tv videla reklamo o McDolandsu, kjer so bili večinoma odrasli in kako so si slastno gledali v te hamburgerje (In si jih kradli). Tudi starši padajo na okus, saj švoh ni, ker maščoba da dobršen del okusnosti, ampak tisto meso, mamma mia pa neke omakce.
A mislite, da bi se sladkorna pena prodajala, če bi bila rjave barve (barva cukra)? Ne pa rozasta? Saj, ko jo ješ, ni nič posebnega, rekla bi celo, da je zanič.
Jaz sicer redko, zelo redko zavijem v McDonalds, 1x, 2x na leto ali pa še to ne. Hrana je res zelo okusna. Ampak nisem pa opazil tega, da me ne bi nasitila. Vedno me je. Big mac meni mi je nekako dovolj, nekako kot normalen obrok. Kalorije pa seveda dajo maščobe in tudi druge snovi. Saj količina kalorij še ne pove nič o kvaliteti hrane. Verjetno pa je ta občutek sitosti odvisen od posameznikove presnove?
Količina kilokalorij pove o hranljivosti, energiji (katenjka bi morda znala kaj več povedat o tem). Je pa hudič, če te ne nasiti. Kot recimo Nupo izdelki. Ena ploščica (60g stane 2.35) nadomesti en obrok. Vsebuje pa precej vitaminov in mineralov, samo kaj ko to enostavno ni dovolj? Vsebuje nekaj čez 200kcal (kar jaz pojem za zajtrk z muslijem in sojinim mlekom npr.) in se propagira kot zdrava hrana, pripomoček pri hujšanju. Fora je v tem, da morajo prebavni organi delat, torej tudi usta žvečit, želodec prebavljat. Pa razni šejki za hujšat, kdo sploh pada na to? Ni čudno, da se potem kile vrnejo, ko s tem prenehaš, ker ti gre že na k*.
Forum je zaprt za komentiranje.