Kaj pa družina ?
Čustvena in ljubeča družina bi lahko bila tudi ribiška družina ali pa lovska družina. Oni bi bili še najbolj primerna družina! Ne smejo pit alkohola, ker nosijo orožje, posedujejo objekte, lovske domove v naravi, kjer bi lahko otroci odraščali v naravi v ljubečem okolju,……
bulšit!!!!
Če bi bilo našim poslancem in tudi vam, ki zagovarjate ljubeče okolje kot osnovni pogoj za otrokov razvoj, res toliko mar, bi sprejeli zakone, ki bi omogočali otrokom, ki se še vedno rojevajo zgolj m in ž, da bi tako ljubeče okolje ustvarili.
Staršem s težavami z zasvojenostjo bi zakonsko predpisali terapijo, tudi tistim, ki so na pragu ločitve in vse mlade-bodoče starše, vzgajali v šolah tudi za to kako se obnašat, v partnerstvu, da ustvariš ljubeče okolje ne pa, da ti zakon razpade v parih letih….
Ampak NE! Oni uporabijo kot argument alkoholike in razpadle zakone, da uzakonijo še en nonsens, hs lahko posvojijo otroke….
Ne odobravam tega, ker hs par pa naj se še tako trudi, ne bo nikoli enakovreden hetero paru.
Sploh pa bi lahko prej definirali kaj je za otrokov psihofizični razvoj najbolje, kaj o tem pravi stroka.
Danes je družba že tako daleč, da se šteje za normalno vse kar omogoča otroku, da odraste. Kaj za družbo pomeni, ko večino prevzamejo amoralneži, ki so zrasli v različnih oblikah družin (ločenih, zapitih, nasilnih….), ni nikomur mar oz ni več mar tistim, ki so na oblasti in so sami amoralni….
Sem proti, ker menim, da otrok rabi oba starša, kot jin in jang.
Že v običajnih družinah, kjer oče ne opravlja svoje funkcije, prihaja do problemov, ker otroku manjka en segment in podoba s katero bi se otrok identificiral.[/quote]
Ampak realnost je, da tradicionalne družine že kar nekaj časa ni več.. Običajno je samo baba, ki je depresivna in se sprašuje, če bo še kdaj koga spoznala. Vsaka psihologija pa priznava, da je boljše dva (tudi če sta istega spola) pod eno streho, kot pa en sam, pa še ta verjetno na tabletah. Glede na to obstoječo realnost, me prav zanima kdo je tako glasen, da zagovarja neko ‘tradicionalno’ družino. Ločenci?
Že v običajnih družinah, kjer oče ne opravlja svoje funkcije, prihaja do problemov, ker otroku manjka en segment in podoba s katero bi se otrok identificiral.[/quote]
Ampak realnost je, da tradicionalne družine že kar nekaj časa ni več.. Običajno je samo baba, ki je depresivna in se sprašuje, če bo še kdaj koga spoznala. Vsaka psihologija pa priznava, da je boljše dva (tudi če sta istega spola) pod eno streho, kot pa en sam, pa še ta verjetno na tabletah. Glede na to obstoječo realnost, me prav zanima kdo je tako glasen, da zagovarja neko ‘tradicionalno’ družino. Ločenci?[/quote]
Se strinjam, da je situacija vedno bolj pereča.
Po drugi strani pa se čisto nič ne rešuje, da bi bilo stanje kaj bolj perspektivno. Tistih nekaj HS parov, ki bodo posvojili otroka, pa ne bo ničesar spremenilo.
Ampak realnost je, da tradicionalne družine že kar nekaj časa ni več.. Običajno je samo baba, ki je depresivna in se sprašuje, če bo še kdaj koga spoznala. Vsaka psihologija pa priznava, da je boljše dva (tudi če sta istega spola) pod eno streho, kot pa en sam, pa še ta verjetno na tabletah. Glede na to obstoječo realnost, me prav zanima kdo je tako glasen, da zagovarja neko ‘tradicionalno’ družino. Ločenci?[/quote]
In to, da družine razpadajo je argument, da se uzakoni posvojitev hs-jem?
Kakšen argument je to? Češ, ko je že vse v q…u pa naj posvajajo še oni otroke?
Hs oblika partnerstva ne omogoča spočetja otrok, naj se pač sprijaznijo s tem.
Raje naj pomagajo tistim, ki imajo otroke, da jim bo bolje šlo, da ne bo razpadlih zakonov, samohranilcev…., v to naj vlagalo napor, če jim je res toliko za otroke. Ne poznam otrok, ki si ne bi želeli, da se “ati in mami”, razumeta, torej?
In vsak rojen otrok ima (nekje) mamo in očeta.
Raje naj pomagajo tistim, ki imajo otroke, da jim bo bolje šlo, da ne bo razpadlih zakonov, samohranilcev…., v to naj vlagalo napor, če jim je res toliko za otroke. Ne poznam otrok, ki si ne bi želeli, da se “ati in mami”, razumeta, torej?
In vsak rojen otrok ima (nekje) mamo in očeta.[/quote]
Ne, jst sem mal drugače povedala… Realnost je taka, da tradicionalne družine itak ni več. Ne vem, če je to argument. Me pa zanima koliko izmed teh tradicionalistov, ki zagovarjajo tradicionalno družino, dejansko še živi s svojo.
In vsak rojen otrok ima (nekje) mamo in očeta.[/quote]
Ne, jst sem mal drugače povedala… Realnost je taka, da tradicionalne družine itak ni več. Ne vem, če je to argument. Me pa zanima koliko izmed teh tradicionalistov, ki zagovarjajo tradicionalno družino, dejansko še živi s svojo.[/quote]
O_o
Ker je realnost taka, da tradicionalne družine več ni, so se v generaciji vzgojeni v “netradicionalnih družinah” izgubile tudi vrednote, ki so bile potrebne za nastanek družbe (poštenje, moralnost, sočutje, pravičnost….) iz česar sledi, da lahko pričakujemo propad družbe kakršno poznamo.
Misliš, da je to dobro ali slabo?
Ne, jst sem mal drugače povedala… Realnost je taka, da tradicionalne družine itak ni več. Ne vem, če je to argument. Me pa zanima koliko izmed teh tradicionalistov, ki zagovarjajo tradicionalno družino, dejansko še živi s svojo.[/quote]
O_o
Ker je realnost taka, da tradicionalne družine več ni, so se v generaciji vzgojeni v “netradicionalnih družinah” izgubile tudi vrednote, ki so bile potrebne za nastanek družbe (poštenje, moralnost, sočutje, pravičnost….) iz česar sledi, da lahko pričakujemo propad družbe kakršno poznamo.
Misliš, da je to dobro ali slabo?[/quote]
Mogoče pa bojo v novem ‘redu’ spet prišle na dan vse te vrednote. Optimist, bi definitivno mogel tako razmišljat. Samo sama sebe sicer nimam za pesimista, ampak v resnici… zaenkrat sem imela priliko videti le hetero pare in imam slab občutek, ja.
Kako bi le prišle?
Ko se enkrat začne “lov na čarovnice” ga je težko ustavit oz, ko pride na oblast pohlep, koristoljubje, egoizem ni več prostora za poštenje, sočutje, pravičnost….še sploh, če ljudje tega nimajo v sebi se za to ne bodo borili niti pod razno.
Za izgubo moralnih vrednot vedno pride vojna, uničenje (civilizacije). Poglej zgodovino.
Potem se iz tiste bede rodi generacija pravičnikov, ker rastejo v tradicionalni družini, kjer se ne morejo preseravat.
A nam treba tega? Se res ne moremo nič naučit iz zgodovine?
V 60-tih, ko je v Ameriki bilo v Ameriki še vedno precej rasizma in so se črnci borili za enakopravnost, je James Brown pel “Say It Loud, I’m Black and I’m Proud”. Očitno je šlo tudi za povleičevanje črne rase in prikazovanje te kot boljše in sposobnejše od bel.[/quote]
In so črnci v resnici kaj boljši ali bolj pošteni, manj nasilni ?[/quote]
Robi, kaj če tebe vrženo v črno luknjo. A se boš kaj drl ven iz nje, da si tega nisi zaslužil in da želiš ven tako kot so vsi ostali ali boš lepo tiho čičač v luknjici? Ker, če se boš drl tam noter, te lahko obtoži, da želiš biti nekaj več.
Lov na čarovnice zganjate taki, kot si ti, ki se spreneevdate, se delate, kot da živimo vsi skupaj še vedno nekje v 30-ih letih 20-ega stoletja, demonicirate samohranilstva, ločitve in vse odklone od življenja, za katerega verjamete, da je edino pravilno. Zadnja leta še posebaj glasno cepetate, kerr vas širša družba vedno manj upošteva oz. sploh več ne. V bistvu ste kot nekakšni dinozavri, izgubljeni v široki paleti različnih slogov življenja.
Aha, zdaj so pa krivi ljudje iz netradicionalnih družin,ker imajo “napačne vrednote”.
Z veseljem ti spet nabijem na nos ves alkoholizem, nasilje, prevare v tradicionalnih družinah skozi stoletja. Tolk o tej tvoji veličastni tradicionalni družbi.[/quote]
In nihče od ablasti nič ne naredi v tej smeri, da te bede ne bi bilo! Raje kot to uzakonijo še eno bedarijo….
Napake drugih so naše opravičilo, a ne Pajki? Spet isto goniš…. :/
Kako bi le prišle?
Ko se enkrat začne “lov na čarovnice” ga je težko ustavit oz, ko pride na oblast pohlep, koristoljubje, egoizem ni več prostora za poštenje, sočutje, pravičnost….še sploh, če ljudje tega nimajo v sebi se za to ne bodo borili niti pod razno.
Za izgubo moralnih vrednot vedno pride vojna, uničenje (civilizacije). Poglej zgodovino.
Potem se iz tiste bede rodi generacija pravičnikov, ker rastejo v tradicionalni družini, kjer se ne morejo preseravat.
A nam treba tega? Se res ne moremo nič naučit iz zgodovine?[/quote]
Vidiš, jaz pa to, da se to še ni zgodilo, štejem človeštvu v plus. Vseeno mislim, da nas zavira še nekaj drugega kot samo strah.
V bistvu ni naloga države, da ženske prisili, da žive z dedci.
Družba svojo nalogo solidno opravlja skozi mehanizme kot je omogočanje ločitve, pomoč žrtvam nasilja, materinski dom itd.[/quote]….skratka ukvarja se z posledicami nič pa ne stori za to, da bi odpravili vzroke. Preveč dela al pa čakajo na strokovne nasvete plačane iz proračuna….
Kako bi le prišle?
A nam treba tega? Se res ne moremo nič naučit iz zgodovine?[/quote]
Vidiš, jaz pa to, da se to še ni zgodilo, štejem človeštvu v plus. Vseeno mislim, da nas zavira še nekaj drugega kot samo strah.[/quote]
Kaj se ni zgodilo? Propad, vojne?
Zakaj je propadlo nekoč mogočno rimsko cesarstvo?
Kako je prišel Hitler na oblast? Ker je bila družba polna moralnih vrednot so začeli kurit žide?….
Zakaj so pobili ameriške staroselce? Pa avstralske?…itd.itd
Ni tako, pač pa ti recimo zagovarjaš, da je za otroka edina primerna vzgoja, ko sta starša moški in ženska. Praksa pa kaže, da to ni nobeno zagotovilo za uspeh oziroma lepo vzgojenega otroka, zato je za moje pojme ta argument ničen, ker zelo pogosto sploh ni izpolnjen, ko se otrok enkrat rodi. Ali je kak starš odsoten ali ga sploh ni blizu, ali sta oba tam, pa sta nesposobna itn itn. To pa znajo tudi geji.
Rimski cesarstvo je propadlo, ker je vlagalo premalo denarja v vojsko.
Hitler je prišel na oblast zaradi gospodarske krize in nemških frustracij glede sankcij, kar je bilo še posledica prve svetovne vojne.
Tvoj strah pred moralo vseh drugačnih ima kar vleike oči. Ti se bojiš, da bodo geji tebe stran spravili? Zanima me vzrok tvoje paranoje. To je hudo.
Forum je zaprt za komentiranje.