Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj pa družina ?

Kaj pa družina ?

Ne gre toliko za “tisti papir”, kot gre za izenačenje pravic glede dedovanja, pravic do zdr. zavarovanja po partnerju, vdovske pokojnine, odškodnine v primeru smrti ali hujše invalidnosti, nenazadnje pa tudi do statusa svojca.[/quote]

Saj o tem ravno pišem o egoizmu prve vrste, če bi se imeli samo resnično radi, bi jim bilo vseeno kakšen je njihov ”papirnat” status in pravice, ampak gre se jim ravno o tem kar pišeš o materialnem ali delno materialnem… in to se meni zdi kontra logiki medsebojnega odnosa….. Jaz vem da mi je za to VSEENO ob partnerki, ker mi je pomembna ona, ne mislim o teh zadevah, to da oni to mislijo se mi pač zdi skrajno v kontra duhu partnerstva….

Enako kot je bila v Večeru ženska s transparentom ”PONOSNA DA SEM LEZBIJKA” kaj za vraga imaš tu bit za ponosen? To ni razlog za ponos, to ni noben DOSEŽEK, to pač nekaj je, in transparent nosit s takim napisom, pove (meni) več o Inteligenci take osebe kot karkoli drugega.

Kot da bi jaz hodil okrog s transparentom PONOSEN DA SEM HETERO…. Ali pa PONOSEN DA IMAM PENIS, to niso razlogi za ponos…. To meni prej da občutek kot da je ona lezbijka da ima nekaj za bit ponosna na, kot pa ker ljubi osebo…. vsaj takšen vtis daje in to se mi zdi skrajno neumno in smešno hkrati.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Mislim, da a zakon sodi pod razvoj družbe. Ampak, jaz se ne bi prenaglil, ampak bi počakal na posledice in šele potem govoril o razvoju ali pa nazadovanju.[/quote]
gre se za posilstvo nekaterih posameznikov v parlamentu nad splošno družbeno prepričanje, za takšne zakone se razpiše najprej posvetovalni referendum, da se ugotovi ali je družba temu naklonjena ali ne, ne pa da se družbi vsiljuje prepričanje 5% populacije

Ne gre se za materialistično ali ne, mene bolj moti, da država onemogoče 100% svobodo, o tem, kar je naše (ko nam itak vse skoraj poberejo) kako in komu zapustit, podelit.

Dobro da nene kar določijo oni da Država vse podeduje, to še čakam 😉

Sicer pa HAHAHAHAHA, ti pa nematerialistka, ko se skoz hvališ kako plačo maš pa kaki flet rabiš pa kam vse hodiš, ta je pa vrhunska 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ko boš malo bolj izkušen boš drugače razmišljal. Namreč te stvari (pomembna mi je samo ona, on) se lahko greš večinoma le s tisto, ki še ni bila okrog prinesena. Tiste, ki že imajo slabe izkušnje, se želijo malo drugače zavarovati. Pa niti ne nujno materialno. Po vsaki slabi izkušnji se človek želi nekako zavarovati pred ponovno polomijo. Eni grejo celo tako daleč, da se nasprotnega spola izogibajo, drugi se pa želijo “le” poročiti. To pa še ne pomeni, da vsak, ki se želi poročiti, ima za sabo neke slabe izkušnje. Želje so in bodo vedno različne. Najdi sebi podobnega, pusti ostale, imajo svoje razloge, tako kot ti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko boš malo bolj izkušen boš drugače razmišljal. Namreč te stvari (pomembna mi je samo ona, on) se lahko greš večinoma le s tisto, ki še ni bila okrog prinesena. Tiste, ki že imajo slabe izkušnje, se želijo malo drugače zavarovati. Pa niti ne nujno materialno. Po vsaki slabi izkušnji se človek želi nekako zavarovati pred ponovno polomijo. Eni grejo celo tako daleč, da se nasprotnega spola izogibajo, drugi se pa želijo “le” poročiti. To pa še ne pomeni, da vsak, ki se želi poročiti, ima za sabo neke slabe izkušnje. Želje so in bodo vedno različne. Najdi sebi podobnega, pusti ostale, imajo svoje razloge, tako kot ti.[/quote]

Daj ti ki si mel eno pičko v celem lajfu prek neta, ne ti meni govorit o izkušenosti….. a sta že podpisala pogodbo ona peče piškotke ti pa šraufaš žarnce pa režeš drevje? Veš, da se zavarujeta LOL

Sam to pol ni partnerka, ampak gospodinja veš….

Bolniki. najbolj da prvo ko spoznaš žensko greš pa ji daš pogodbo da se ”zavaruješ” Če zanosiš, morš nardit splav bla bla bla Plačevala boš tolko in tolko itd.

Bistvo je, da če ti je v partnerstvu pomembno (materialno) zavarovanje, potem se ga raje ne idi, ampak uživaj sam…. to je to. Ali pa nardimo pogodbeno partnerstvo, kot sem napisal zgoraj…. egoizem prve klase, in potem sem jaz kao egoist, bolniki….

Mislim, da a zakon sodi pod razvoj družbe. Ampak, jaz se ne bi prenaglil, ampak bi počakal na posledice in šele potem govoril o razvoju ali pa nazadovanju.[/quote]
gre se za posilstvo nekaterih posameznikov v parlamentu nad splošno družbeno prepričanje, za takšne zakone se razpiše najprej posvetovalni referendum, da se ugotovi ali je družba temu naklonjena ali ne, ne pa da se družbi vsiljuje prepričanje 5% populacije[/quote]

In od kod tebi teh 5%. Vse številke, ki sem jih videl do zdaj, so večinsko za. Posvetovalni referendum, ja. Na katerega pride cca. 20% volilnih upravičencev in še to večinoma zato, ker so gospod župnik tako veleli ali na ukaz Ivana Fürerja

gre se za posilstvo nekaterih posameznikov v parlamentu nad splošno družbeno prepričanje, za takšne zakone se razpiše najprej posvetovalni referendum, da se ugotovi ali je družba temu naklonjena ali ne, ne pa da se družbi vsiljuje prepričanje 5% populacije[/quote]

In od kod tebi teh 5%. Vse številke, ki sem jih videl do zdaj, so večinsko za. Posvetovalni referendum, ja. Na katerega pride cca. 20% volilnih upravičencev in še to večinoma zato, ker so gospod župnik tako veleli ali na ukaz Ivana Fürerja[/quote]
5% populacije bi naj bilo istospolno usmerjene, če pride na referendum le 25% volilnih upravičencev ti da tudi nekaj misliti? očitno 75% odstotkom to ni pomembno ali pa so proti to so številke ki govorijo, te , ki jih pa ti omenjaš jih pa še nisem zasledil, večina ljudi, ki jih jaz poznam so proti zakonu ….prosim tudi da se mentalno otrebiš, ker za tvoje težave ni kriv Ivan še manj pa vaški župnik

Seveda sem za.
In moj edini pomislek je enak, kot ga je napisal Boom…glede stigmatizacije. Ki pa je
v tem trenutku itak irelevantna, saj posvojitev pri nas praktično ni. So, iz tujine, pa še
teh je malo.
Pa tudi stigmatizacija bo izzvenela….še ne tako dolgo nazaj so bili “pankrti” blazno
stigmatizirani, kar nam danes niti na misel ne pride….

In od kod tebi teh 5%. Vse številke, ki sem jih videl do zdaj, so večinsko za. Posvetovalni referendum, ja. Na katerega pride cca. 20% volilnih upravičencev in še to večinoma zato, ker so gospod župnik tako veleli ali na ukaz Ivana Fürerja[/quote]
5% populacije bi naj bilo istospolno usmerjene, če pride na referendum le 25% volilnih upravičencev ti da tudi nekaj misliti? očitno 75% odstotkom to ni pomembno ali pa so proti to so številke ki govorijo, te , ki jih pa ti omenjaš jih pa še nisem zasledil, večina ljudi, ki jih jaz poznam so proti zakonu ….prosim tudi da se mentalno otrebiš, ker za tvoje težave ni kriv Ivan še manj pa vaški župnik[/quote]

Težave glede tega zakona imaš očitno predvsem ti 🙂 Kar pa se referenduma tiče, ni nujno, da ljudje ne pridejo, ker so proti zakonu. Lahko razmišljajo tudi tako, da nimajo nikakršne pravice odločat o pravicah manjšin, še sploh, če jih priznavanje teh niti slučajno ne prizadane in jih zaradi tega ne bo nič manj, ne njih, ne njihovih družin. Demokrajci si pa demokracijo pač razlagate malo po svoje. Med drugim tudi skoraj tako, da boste večinsko odločali tudi o tem kaj posameznik sme/ne sme dati v pisker.

Saj gre tudi za take otroke, kjer je eden od staršev pravi.

Ko boš malo bolj izkušen boš drugače razmišljal. Namreč te stvari (pomembna mi je samo ona, on) se lahko greš večinoma le s tisto, ki še ni bila okrog prinesena. Tiste, ki že imajo slabe izkušnje, se želijo malo drugače zavarovati. Pa niti ne nujno materialno. Po vsaki slabi izkušnji se človek želi nekako zavarovati pred ponovno polomijo. Eni grejo celo tako daleč, da se nasprotnega spola izogibajo, drugi se pa želijo “le” poročiti. To pa še ne pomeni, da vsak, ki se želi poročiti, ima za sabo neke slabe izkušnje. Želje so in bodo vedno različne. Najdi sebi podobnega, pusti ostale, imajo svoje razloge, tako kot ti.[/quote]

Daj ti ki si mel eno pičko v celem lajfu prek neta, ne ti meni govorit o izkušenosti….. a sta že podpisala pogodbo ona peče piškotke ti pa šraufaš žarnce pa režeš drevje? Veš, da se zavarujeta LOL

Bolniki. najbolj da prvo ko spoznaš žensko greš pa ji daš pogodbo da se ”zavaruješ” Če zanosiš, morš nardit splav bla bla bla Plačevala boš tolko in tolko itd.

Bistvo je, da če ti je v partnerstvu pomembno (materialno) zavarovanje, potem se ga raje ne idi, ampak uživaj sam…. to je to. Ali pa nardimo pogodbeno partnerstvo, kot sem napisal zgoraj…. egoizem prve klase, in potem sem jaz kao egoist, bolniki….[/quote]
Hehe. Da ti ne bo sape zmanjkalo. Vdih – izdih. Vadi. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

5% populacije bi naj bilo istospolno usmerjene, če pride na referendum le 25% volilnih upravičencev ti da tudi nekaj misliti? očitno 75% odstotkom to ni pomembno ali pa so proti to so številke ki govorijo, te , ki jih pa ti omenjaš jih pa še nisem zasledil, večina ljudi, ki jih jaz poznam so proti zakonu ….prosim tudi da se mentalno otrebiš, ker za tvoje težave ni kriv Ivan še manj pa vaški župnik[/quote]
Pravijo, da imaš prijatelje takšne, kakršne si sam. Zato ne sodi le po svojih kolegih. Moji recimo so v večini, če ne kar vsi, ZA.

Kaj pa, če ima par otroke pa se razideta. Otrok ostane pri mami. Čez čas ta mama ugotovi, da je lezbijka in si najde partnerko. Ji naj potem vzamejo otroka ali kaj?

Saj gre tudi za take otroke, kjer je eden od staršev pravi.[/quote]

Aha. Maš res.
Kakorkoli, ena generacija bo verjetno stigmatizirana, naslednja že verjetno ne…
Pa še moje osebno mnenje…da bo družba veliko hitreje sprejela “dve mamici”,
kot “dva očka”.
Moj občutek.

Še kar flancate v prazno, kar kaže, da sploh nimate pojma o postopku posvojitve..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Bistvo je, da če ti je v partnerstvu pomembno (materialno) zavarovanje, potem se ga raje ne idi, ampak uživaj sam…. to je to. Ali pa nardimo pogodbeno partnerstvo, kot sem napisal zgoraj…. egoizem prve klase, in potem sem jaz kao egoist, bolniki….[/quote]
Hehe. Da ti ne bo sape zmanjkalo. Vdih – izdih. Vadi. :)[/quote]
Beden respond. Raje priznaj, da te je pošolal, zdaj pa se greš te otroške igrice – hihi kako sem te razpičkal. Prav ti je napisal, bolnik si.

Otroci naj bi bili sad ljubezni med moškim in žensko, ki sta pihofizična zdrava in zrela, imata rada sebe in druge, sta sposobna naravne reprodukcije in tudi materialno zmoreta poskrbeti za zdrav razvoj potomcev.
Vse ostalo (posvojitve, nadomestno materinstvo, umetna oploditev) je pa plemenito ali pa sebično reševanje težav oz. nesposobnosti, svojih ali pa drugih ljudi.

Takih je 3, 4 %. Vsi ostali so pol za postrelit al kako?

Takih je 3, 4 %. Vsi ostali so pol za postrelit al kako?[/quote]

Menda ne, saj mamo še mal srca.

Takih je 3, 4 %. Vsi ostali so pol za postrelit al kako?[/quote]

Menda ne, saj mamo še mal srca.[/quote]

No fajn…. 🙂

Saj gre tudi za take otroke, kjer je eden od staršev pravi.[/quote]

Aha. Maš res.
kot “dva očka”.
Moj občutek.[/quote]
Družba mogoče že. Kaj pa otroci, ki bi rasli v takšnih homo odnosih ?
Stvar je v tem, da je homoseksualcev bolj malo. Zato se bo nek otrok, ki ni homoseksualec, v homoseksualnem odnosu počutil stigmatiziranega, ker bo to v nasprotju z njegovo naravo in dojemanjem seksualnosti.
V sebi bo zato konflikten in bo takšen nenaraven odnos dojemal kot nasilje in zato ne bo nič na boljšem, kot so otroci alkoholikov in ostalih nasilnežev.

Toliko izjav okrog nasilja in alkoholizma v hetero odnosih, kot jih je bilo zadnje čase, pa že dolgo ni bilo.
Zato se ne gre za moje čutenje, ampak za dejstva.[/quote]
Kaj hočeš rečt, da se ne dogaja in da argument ni upravičen? Ali kaj, ne razumem.[/quote]
Ne pravim, da se ne dogaja.
Dogaja se poveličevanje homoseksualnosti, kot tisti primer, ki ga je navedel Matkic, kjer je ena ženska napisala, da je ponosna na to, da je lezbijka.
Kar pomeni, da so ravno homoseksualci največji nestrpneži in želijo sebe prikazati, da so boljši in sposobnejši od hetero partnerjev, zato tako posplošujejo in nenehno omenjajo nasilje v hetero odnosih, kot da je heteroseksualen odnos že sam po sebi nasilen.
V resnici pa niso in ne morejo biti nič boljši, saj so prav tako ljudje z istimi vzorci razmišljanja in se prav tako med sabo kregajo in so nasilni in popivajo…..
In zato ta argument ni upravičen, saj oni niso neka višja rasa.

Izjemno malo jih je. Srečnih družin, kjer otroci odraščajo v ljubečem, razumevanja in podpore polnem okolju. Izjemno malo.[/quote]
In bodo zdaj pravice homoseksualcev rešile ta problem ?

Še en dokaz, da se psihopati na oblasti ukvarjajo le sami s sabo in iščejo načine za nabiranje političnih točk. Za otroke in za resnične probleme pa se jim hebe.
Še naprej veselo kradejo in ustvarjajo še več revščine in sirot ter posledično nasilja, samomorov….

Aha. Maš res.
kot “dva očka”.
Moj občutek.[/quote]
Družba mogoče že. Kaj pa otroci, ki bi rasli v takšnih homo odnosih ?
Stvar je v tem, da je homoseksualcev bolj malo. Zato se bo nek otrok, ki ni homoseksualec, v homoseksualnem odnosu počutil stigmatiziranega, ker bo to v nasprotju z njegovo naravo in dojemanjem seksualnosti.
V sebi bo zato konflikten in bo takšen nenaraven odnos dojemal kot nasilje in zato ne bo nič na boljšem, kot so otroci alkoholikov in ostalih nasilnežev.[/quote]

Otrok se sam od sebe ne bo nič “počutil stigmatiziranega”, če ga drugi ne bodo
stigmatizirali. Briga njega za “naravo in dojemanje seksualnosti”…dojemanje seksualnosti
skozi lastne starše je itak vsakemu otroku bljak – pri katerikoli usmerjenosti.
Zakaj bi bil konflikten v sebi? Pri starosti, kjer sploh začne pojmovati seksualnost, je pač
dovolj zrel, da se mu da zadeve pojasniti in zlahka razume, da eni tako, drugi drugače
in da je oboje ok.
Pred tem ga pa itak zanimajo samo varnost, ljubezen, toplina, red, mir..kakšno nasilje neki…

Možno, da si ga dobila. Je pa napačen vtis.
Kot pravim, se s samimi vzroki za nasilje niti nihče ne ukvarja kaj dosti.
Še najmanj pa politiki, ki se zdaj želijo pokazati kot neki pravičneži in borci za enakopravnost…Če verjameš….:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close