Kaj pa družina ?
Samo počakaj, da si tvoja brezposelna bolj situiranega najde. Boš hitro ex, še prehitro..[/quote]
Bom počakal, obljubim. :))
Da ne bomo samo filozofirali, sem našel en članek o izkušnji moškega.
In zanimivo, da potrjuje ravno to o čemer sem sam pisal. Da bo otrok zaradi HS v sebi zmeden, ker v sebi nosimo oba lika ali vidika. Tako moškega, kot ženskega. Zato otrok rabi oba starša, da lahko realizira in se identificira.
Nima nikakršnih duševnih motenj ali telesne bolezni, končal pa je kot družbeni izobčenec. Torej ni bil problem v vzgoji, ampak v družbi, ki ga je izobčila. Iz te, ki ji pripadaš ti, On_, pa še kdo.
Zdaj vidiš, koliko si škodljiv.[/quote]
Ti ne znaš brati ali ne želiš prebrati kaj piše ?
Vseeno je, kdo jih, dokler je način pravi. Če pa način ni pravi, je pa spet vseeno, kar lahko vidiš pri najbolj “naravnih” načinih, kjer sta oče in mati vzgojila psihopata. Odnos med vzgojiteljema in odnos do otroka, je tisti, ki je pomemben. Otrok se mora naučiti odnosa med dvema, zato je najbolje, da lahko opazuje dva, ki jima popolnoma zaupa.[/quote]
Torej je dovolj njun odnos? Copy-paste?
Ne gre za seštevek vseh dejavnikov, ki se morajo poklopiti, da zadeva uspe?
Dovolj je, da otroku oba starše složno govorita maši ručicama, maši ručicama…in otrok bo splaval, ko nekoč pride v vodo?
Otrok nima prednastavljen kompas kaj je mama kaj je oče? Tebi je to isto? Ne ločiš med mamo in očetom? Oba sta enako prijazna do tebe, oba imata/sta imela identičen odnos s tabo? Ni razlik med njima? (razen v št čevljev 😉
Bluziš.
Glede na to, da se je partnerka strinjala in bila pri prenosu sperme zraven, je bilo to ravno toliko varanje, kot je varanje trojček, s katerim se vsi trije strinjajo.[/quote]
A po DNKju je ona foter pol? 😛
Saj, točno to. Samo strah pred nečim, kar ne poznajo. In raje trmasto zagovarjajo star “naraven” sistem, pa čeprav je več kot očitno, da ta ne deluje.[/quote]
Kako misliš “ne deluje”? O_o[/quote]
Naraven sistem deluje v smislu “narediti” otroka. Kaj več pa žal ne.
[/quote]
Glej, če ljudje ne bi obsojali HS parov in gejev nasploh, bi njihovo okolje bilo povsem “normalno”, kot vsa ostala. Ob predpostavki, da so starši bili duševno na nivoju. Res ne razumeš? Okolica je tista, ki označi nekaj za normalno in nekaj za nenavadno in določene posameznike pač prepriča, da je res tako. Drugi so močnejši in ne padejo takoj pod vpliv prepričanj okolice.
Torej so hs-jem dali možnost posvojitve, ker oni se zavedajo svoje pomanjkljivosti in bodo v njihov odnos povabili na pomoč še neko tretjo osebo za vzgojo otroka, dočim običajni pari tega ne vedo kako sta pomembna starša in se zato ločujejo, zapijajo, pretepajo….itd?
No, ja pal je pa vse ok…. 😛
A ti boš tut komu “botra”, ženski lik? :)[/quote]
On_, ti bluziš o neprimernosti, jaz sem samo protiargumente podala. Možnost posvojitve so jim dali pa zato, ker je bila dozdajšnja ureditev protiustavna.
Ne samo, da bom temu otroku varuška, tudi moj partner bo. Glede na to, da smo dobri prijatelji, se bomo pa tudi z obema mamama in otrokom družili. Happy now?
[/quote]
Glej, če ljudje ne bi obsojali HS parov in gejev nasploh, bi njihovo okolje bilo povsem “normalno”, kot vsa ostala. Ob predpostavki, da so starši bili duševno na nivoju. Res ne razumeš? Okolica je tista, ki označi nekaj za normalno in nekaj za nenavadno in določene posameznike pač prepriča, da je res tako. Drugi so močnejši in ne padejo takoj pod vpliv prepričanj okolice.[/quote]
Ok, sem spregledal boldano. 🙂 Kakorkoli. Mnogo je družin, kjer se za 4 stenami dogajajo čudne stvari in sosedje ne vedno zanje. Pa starši niso geji.
Torej so hs-jem dali možnost posvojitve, ker oni se zavedajo svoje pomanjkljivosti in bodo v njihov odnos povabili na pomoč še neko tretjo osebo za vzgojo otroka, dočim običajni pari tega ne vedo kako sta pomembna starša in se zato ločujejo, zapijajo, pretepajo….itd?
On_, ti bluziš o neprimernosti, jaz sem samo protiargumente podala. Možnost posvojitve so jim dali pa zato, ker je bila dozdajšnja ureditev protiustavna.
Ne samo, da bom temu otroku varuška, tudi moj partner bo. Glede na to, da smo dobri prijatelji, se bomo pa tudi z obema mamama in otrokom družili. Happy now?[/quote]
A je tvoj partner donator? 😛
Ne samo, da bom temu otroku varuška, tudi moj partner bo. Glede na to, da smo dobri prijatelji, se bomo pa tudi z obema mamama in otrokom družili. Happy now?[/quote]
Ja itak, bila je protiustavna, nikakor pa ni bila v interesu otrok…. 🙁
Nobene strokovnosti, zgolj suhoparna birokracijo, protiustavnost….
Ma dej, lepo te prosim…to je nek argument za dobrobit otroka!? Protiustavnost?
Me veseli, da se razumete. Želim vam veliko uspehov pri vzgoji.
Žel ali na srečo je vzgoja neponovljiva.
Glej, če ljudje ne bi obsojali HS parov in gejev nasploh, bi njihovo okolje bilo povsem “normalno”, kot vsa ostala. Ob predpostavki, da so starši bili duševno na nivoju. Res ne razumeš? Okolica je tista, ki označi nekaj za normalno in nekaj za nenavadno in določene posameznike pač prepriča, da je res tako. Drugi so močnejši in ne padejo takoj pod vpliv prepričanj okolice.[/quote]
Ok, sem spregledal boldano. 🙂 Kakorkoli. Mnogo je družin, kjer se za 4 stenami dogajajo čudne stvari in sosedje ne vedno zanje. Pa starši niso geji.[/quote]
Tuje napake, našo opravičilo?
[/quote]
Ne, ne razumem, ker zanikaš človeka kot neko živo bitje z določenimi genskimi predispozicijami in s tem težnjami po čimbolj naravnem okolju, ki omogoča zdrav razvoj tega, kar v osnovi smo.
Otrok ni robot, ki bi ga lahko sprogramiral tako, da bo naravno stanje doživljal kot HS odnos. Kot je omenjeno v članku, se gre v tem primeru za vsiljevanje nekih anomalij, ker je podoba HS para otroku tuja.
Pa smo lahko vsi strpni in ljubeči do homoseksualcev, pa tega ne bomo mogli spremeniti.
Ravno s tem, ko družba sprejema takšne zakone in želi umetno ustvariti neko enakopravnost, se izvaja nasilje nad otroci.
[/quote]
Pa to mu jaz ves čas dopovedujem. Da če bi mu bilo res mar za te otroke, bi se obnašal drugače. Tako pa to ni nič drugega kot trmasto zagovarjanje nekega določenega ravnanja, za katerega pa danes ne moremo več trditi, da je pravilno.
[/quote]
TOČNO TO! Se strinjam, ampak če govorimo o tem kar je najboljše za otroka, potem valda ne bomo pustili, da jih posvojijo HS pari ker bodo zaradi okoice na slabšem, to pa baje nočemo na heteroti ne homoti je tako?
Pa to mu jaz ves čas dopovedujem. Da če bi mu bilo res mar za te otroke, bi se obnašal drugače. Tako pa to ni nič drugega kot trmasto zagovarjanje nekega določenega ravnanja, za katerega pa danes ne moremo več trditi, da je pravilno.[/quote]
Berita en post višje od tega vajinega. 🙂
Ti ne znaš brati ali ne želiš prebrati kaj piše ?
[/quote]
Mici, jaz sem ti dala vsaj dva linka z dosti bolj kredibilnimi raziskavami na to temo, kot je zapis enega anonimneža na forumu zame osebno dvomljivega izvora (iskreni.net).
Si prebral? Nisi. Torej mi ne očitaj, kaj sem prebrala, česa pa ne.
Verjeti, da sosedje (pardon, skupnost) niso nič vedeli, je pa milo rečeno naivno.
Bluziš.
Glede na to, da se je partnerka strinjala in bila pri prenosu sperme zraven, je bilo to ravno toliko varanje, kot je varanje trojček, s katerim se vsi trije strinjajo.[/quote]
A po DNKju je ona foter pol? :P[/quote]
Ne, samo še vedno to ni bilo varanje. Niti naravno niti umetno. Pika.
Kako misliš “ne deluje”? O_o[/quote]
Naraven sistem deluje v smislu “narediti” otroka. Kaj več pa žal ne.[/quote]
Jaz pa mislim, da narava le ni tako skopa.
Ravno tako nas obdari z nekaterimi sistemi za preživetje, tudi medsebojne odnose imamo definirane, obnašanje, če tega ne bi bilo bi te starši morali naučit nap. tudi to kaj pomeni nasmejan obraz, kričanje, nežen glas, rjovenje…itd To pozna že pravkar rojen otrok.
Delujemo po prednastavljenih vzorcih in za sobivanje v družbi so potrebni določeni vzorci obnašanja, ki jih dobimo od svojih staršev, če imamo za to pogoje. In eden od pogojev je tudi ta, da imamo možnost se oblikovat od dveh staršev v “različnih pakovanjih”.
Ne rečem, da se ne da preživet tudi kako drugače, samo mislim, da je to optimum in kot družba, v primeru otrok, ne bi smeli odstopati od tega.
A je tvoj partner donator? :P[/quote]
Ne, sva pa o tem razmišljala. Razlogi, zakaj se moj partner za to ni odločil, so pa osebni, tako da ti jih tu gor ne bom pisala. Navsezadnje na ta forum pišem jaz, ne on.
TOČNO TO! Se strinjam, ampak če govorimo o tem kar je najboljše za otroka, potem valda ne bomo pustili, da jih posvojijo HS pari ker bodo zaradi okoice na slabšem, to pa baje nočemo na heteroti ne homoti je tako?[/quote]
Če bi družba bila bolj svobodomiselna, ne bi bilo treba takih bitk, tako jo je pač treba usmerjati in spreminjati postopoma. Črnce še vedno ponekod preganjajo, vendar ne več tako zelo, kot so jih nekoč. Mar bi bilo bolje, da jim nikoli ne bi dali istih pravic, kot belcem?
V družbi nestrpni kot je sedaj, je res optimum, da otrok gor rase pri atiju in mamici. Ampak to se lahko spremeni, ko na geje ne bomo več gledali, kot da so neki bolniki oziroma kot da so kužni. Me pa zanimajo razlogi, da oseba postane istospolno usmerjena in ali je to družbeni produkt ali biološki. Pod predpostavko, da vsega pač še ne vemo.
V družbi nestrpni kot je sedaj, je res optimum, da otrok gor rase pri atiju in mamici. Ampak to se lahko spremeni, ko na geje ne bomo več gledali, kot da so neki bolniki oziroma kot da so kužni. Me pa zanimajo razlogi, da oseba postane istospolno usmerjena in ali je to družbeni produkt ali biološki. Pod predpostavko, da vsega pač še ne vemo.[/quote]
Ne govorim o nestrpni družbi, jaz govorim o tem, da imamo prednastavljeno dojemanje očeta in mame in da iz odnosa z njima, ki sta različnega spola, gradimo svojo zdravo osebnost.
Če malo špekuliram, koga od svojih staršev bi ti zamenjal za hs, da tega ne bi pogrešal oz, da bi se ravno tako “normalno razvil”, mamo ali očeta?
Itak ju isto dojemaš, mar ne?
Forum je zaprt za komentiranje.