Kaj pa družina ?
Otrok res nima izbire kje bo živel. Zato pa bi morali starejši biti toliko pri zdravi pameti, da bi otroku omogočili zdravo okolje.
Starši dajemo izbiro otroku.[/quote]
Ja, zate je zdrava pamet, da HS ne vzgajajo otrok, za nekatere je pa zdrav pamet, da jih lahko. Kaj pa kaže praksa? In za kaj bi po tvoje tak otrok bil prikrajšan? Jaz mislim, da mi tukaj le nekaj ugibamo, kaj bi bilo, če bi bilo. Nihče pa ne govori iz izkušenj.[/quote]
Saj, točno to. Samo strah pred nečim, kar ne poznajo. In raje trmasto zagovarjajo star “naraven” sistem, pa čeprav je več kot očitno, da ta ne deluje.
Pa sem že večkrat napisal, da nimam nič proti homoseksualcem.
Narava pa ne dopušča, da homoseksualci imajo potomce.[/quote]
Narava tudi neplodnim ne dopušča. Kaj zdaj?[/quote]
Se pač ljudje znajdejo. 🙂
Še vedno pa je to bolje, saj bo otrok vseeno imel oba starša.
Res ga nimajo, zato pa bi morali delati v tej smeri, da ne bi bilo toliko propadlih odnosov in sovraštva med ljudmi.
Ampak, družba še naprej raje favorizira egoizem.
Samo zate, da se ne boš mučil s celim branjem:
Metod Trobec je bil pankrt. Očeta ni poznal. Silvo Plut je bil v času formiranja Nadjaza prepuščen »preveč slabi« materi, ki je ni korigiral »dovolj dober oče (ki je v času odraščanja malega Silva služil kruh v tujini). Na teoretsko pomoč bi lahko priklicali še Josefa Fritzla ali kakšnega podobnega moralnega izprijenca, celo kakšnega serijskega morilca, ki na račun manka ojdipskega očeta ni razvil moralne razsodnosti (v povezavi s »preveč slabo« mamo pa je do te iste mame razvil veliko jezo). Deček »mora« (na nek način) jezo razviti do očeta, nikakor pa ne do mame.
Pa to niso njegove blodnje, s tem se strinjajo domala vsi strokovnjaki iz tega področja.
Ja, zate je zdrava pamet, da HS ne vzgajajo otrok, za nekatere je pa zdrav pamet, da jih lahko. Kaj pa kaže praksa? In za kaj bi po tvoje tak otrok bil prikrajšan? Jaz mislim, da mi tukaj le nekaj ugibamo, kaj bi bilo, če bi bilo. Nihče pa ne govori iz izkušenj.[/quote]
Saj, točno to. Samo strah pred nečim, kar ne poznajo. In raje trmasto zagovarjajo star “naraven” sistem, pa čeprav je več kot očitno, da ta ne deluje.[/quote]
Kako misliš “ne deluje”? O_o
Metod Trobec je bil pankrt. Očeta ni poznal. Silvo Plut je bil v času formiranja Nadjaza prepuščen »preveč slabi« materi, ki je ni korigiral »dovolj dober oče (ki je v času odraščanja malega Silva služil kruh v tujini). Na teoretsko pomoč bi lahko priklicali še Josefa Fritzla ali kakšnega podobnega moralnega izprijenca, celo kakšnega serijskega morilca, ki na račun manka ojdipskega očeta ni razvil moralne razsodnosti (v povezavi s »preveč slabo« mamo pa je do te iste mame razvil veliko jezo). Deček »mora« (na nek način) jezo razviti do očeta, nikakor pa ne do mame.
Pa to niso njegove blodnje, s tem se strinjajo domala vsi strokovnjaki iz tega področja.[/quote]
In kaj zdaj dokazuješ?
Ted Bundy pa ni bil pankrt. Odraščal je v lepi tradicionalni družini. Ko je zrasel, dje ubijal ženske.
Pa to niso njegove blodnje, s tem se strinjajo domala vsi strokovnjaki iz tega področja.[/quote]
In kaj zdaj dokazuješ?
Ted Bundy pa ni bil pankrt. Odraščal je v lepi tradicionalni družini. Ko je zrasel, dje ubijal ženske.[/quote]
Tradicionalni nefunkcionalni družini!
Primarna naloga bi morala biti to, da se ustvarjajo pogoji in zakoni ter potrebne pomoči za to, da osnovna celica-heteroseksualna družina, postane zdravo in ljubeče okolje za zdrav razvoj otroka.
Namesto, da se zdaj ta družben problem zlorablja v korist HS.[/quote]
Močno dvomim, da lahko zdravo družinsko okolje ustvariš s pomočjo zakonov. Ti to verjameš? Lahko ljubezen izsiliš?[/quote]
Ne, zakoni morajo biti takšni, da vzpodbujajo prave vrednote.
Ljubezen in spoštovanje je potem posledica državne ureditve in oblasti, ki s svojim delovanjem in zgledom vpliva na družbeno miselnost.
Prav tako bi država morala več vlagati v izobraževanje in že otroke učiti kako ustvariti zdrav odnos..Aja, saj res, ni denarja in je treba šparati, na račun “strokovnjakov”…..
To drži. Vprašanje pa je, če je to res slabo za otroka. Zato pravim, da me zanimajo primeri iz prakse, kjer je otroka vzgojil HS par. Kolikor sem preletel neke članke, je ni. Jih ti poznaš ali samo ugibaš?
Precenjuješ vpliv politikov in medijev, ki naj bi ga imeli na moje mnenje. Moje izobraževanje ne poteka preko umetnega ustvarjanja javnega mnenja, tudi preko ostalih državnih aparatov ne. Sem pa družabno bitje, ki iz svojega socialnega kroga ne izključuje niti zagovornikov niti nasprotnikov novele zakona.
Kot sem v preteklosti že pisala, si otrok izbere “manjkajoči lik” – pri dveh mamah očetovskega, pri dveh očetih pa materinskega. To, da se ti ne da pobrskati za te podatke, ni moj problem, niti moja naloga, da ti jih “k riti prinesem”.[/quote]
Torej!!…. hvala za priznanje, da hs-jem nekaj manjka za normalno vzgojo otroka.[/quote]
Hočeš reči, da res nisi tega vedel? OMG, s kom jaz tule debatiram… 😮
Tudi otrok samohranilke si poišče moški lik, če mu le mama to omogoči. Če pa mu iz lastnega razočaranja nad moškimi spere možgane, da so vsi moški grozni, pa seveda povzroči hud konflikt v otrokovi glavi. Za razliko od njih (“razočarank”) se homoseksualni pari, s katerimi sem jaz v stikih, tega zavedajo.
To drži. Vprašanje pa je, če je to res slabo za otroka. Zato pravim, da me zanimajo primeri iz prakse, kjer je otroka vzgojil HS par. Kolikor sem preletel neke članke, je ni. Jih ti poznaš ali samo ugibaš?[/quote]
A so članki, da je vse ok s takimi otroki, ki so odraščali v hs družinah?
Na podlagi česa so se poslanci odločili, da so hs-ji enakovredni paru m+ž?
Narava tudi neplodnim ne dopušča. Kaj zdaj?[/quote]
Še vedno pa je to bolje, saj bo otrok vseeno imel oba starša.[/quote]
Ja čakaj, če pa ni naravno. 🙂 Ne more bit to dobro.
Super, da je noseča, upam da je ”oče” njena partnerica 😉 Drugače je to varanje ali ne? :P[/quote]
Ja, s šprico jo je prevarala…
[img]http://www.medicpro.hr/img/p/4/1/6/9/4169-large_default.jpg[/img][/quote]
In vsebina šprice je od partnerke ali od tretjega človeka oziroma da smo specifični moškega? Če ja potem je to spet pač ”umetno” varanje 🙂
Vzela je nekaj od tretje osebe za uspešen zaključek kar drugače po naravni poti prinese spolni odnos.
Močno dvomim, da lahko zdravo družinsko okolje ustvariš s pomočjo zakonov. Ti to verjameš? Lahko ljubezen izsiliš?[/quote]
Ne, zakoni morajo biti takšni, da vzpodbujajo prave vrednote.
Ljubezen in spoštovanje je potem posledica državne ureditve in oblasti, ki s svojim delovanjem in zgledom vpliva na družbeno miselnost.
Prav tako bi država morala več vlagati v izobraževanje in že otroke učiti kako ustvariti zdrav odnos..Aja, saj res, ni denarja in je treba šparati, na račun “strokovnjakov”…..[/quote]
No s tem se strinjam. Vendar otroke učiti kako ustvariti odnose, medtem ko imajo doma zgled, pa naj bo dober ali pa slab, se meni zdi utopično. Otrok se bo vedno učil odnosov najprej doma in potem sam skozi svoje izkušnje.
V bistvu bi morali biti vi zagovorniki tradicionalne družine veseli. Otrok, ki bi odraščal v gejevski družini ( lezbik ali gejev ) bo zagotovo bolj senzibilen in dojemljiv za tradicionalne vrednote od enega, ki je imel vzor klasičnega očeta. Klasični moški vemo, kakšni so, ne preveč naklonjeni družinskim obveznostim ( pustimo zdaj forumki lik Robija in Njega ). Klasičnemu dedcu je družina odveč, od nekdaj je dec od tega bežal.
Zato, če si želite več copatarjev, ki bodo dojemljivi za neke tradicionalne družinske vloge, bi jaz svekakor navijal za otroke samohranilk in istospolnih partnerjev.
In dobrih odnosov ga po mojem mnenju lahko naučita tako dva moška, kot dve ženski. Ne vem, zakaj tega ne bi zmogli, če se imajo res radi oziroma je njihov odnos tak, kot med HS pari.
Torej so hs-jem dali možnost posvojitve, ker oni se zavedajo svoje pomanjkljivosti in bodo v njihov odnos povabili na pomoč še neko tretjo osebo za vzgojo otroka, dočim običajni pari tega ne vedo kako sta pomembna starša in se zato ločujejo, zapijajo, pretepajo….itd?
No, ja pal je pa vse ok…. 😛
A ti boš tut komu “botra”, ženski lik? 🙂
Po mojem principu je mirno lahko pe.der. Lahko je tudi levičar. Lahko ima tudi retrovertirano maternico. Sem že pisala o tem. In nehajte nabijat s tem mama+oče variantam za naraven razvoj otroka, ker vas res ne morem več poslušat. Dajte si dopovedat, da to “naravno” bo glede na razmere treba mal apdejtat.[/quote]
Lej, v bistvu ne vem na kak način si ti prišla do otrok al si šla po starem sistemu al po “apdejtanem”…. 🙂
lahko gremo v skarjnost in rečemo, da otrok lahko odraste tudi v pasji družini. Deklica, ki je v Rusiji odrasla s psi ima pasjo družbo raje kot človeško, uživa z njimi, imajo se radi….itd Sicer malo slabše govori, se nekoliko nenavadno obnaša (iz naše perspektive) ampak ona je srečna v pasji družbi.
Kaj čmo sedaj reč, da je to ok?
Torej po tvoje je vseeno če ima otrok oba starša ali pa živi samo z enim oz v hs skupnosti? Nima veze?[/quote]
Jaz sem prišla do otrok še po starem sistemu, pa trda tema je bla 🙂
Ja, vseeno je. Zato ker imeti oba starša še ni zagotovilo, da bo otroku dobro, tako kot ni nujno, da mu bo samo z enim ali pa v hs skupnosti slabo.
In dobrih odnosov ga po mojem mnenju lahko naučita tako dva moška, kot dve ženski. Ne vem, zakaj tega ne bi zmogli, če se imajo res radi oziroma je njihov odnos tak, kot med HS pari.[/quote]
Učiti odnos je eno, drugo je kako otrok dojema svoje starše.
Kot učiti nekoga vozit kolo ali pa se sam probat peljat. Učiti nekoga plavat na suhem ali mu pomagat plavat v vodi.
Hs imajo bazen nimajo pa vode…. 🙂
Si pa smešen. A klasičen dec je tisti, ki beži od družine? :)) No ja, lahko mu tako rečeš. Vendar od družine bežijo tisti, ki so imeli doma slab zgled oziroma so imeli slabe izkušnje z nasprotnim spolom. In to je vsa “matematika”.
Če je bilo pa tako ti je pa še dobro ratalo…. 🙂 Sposobna ni kaj :)))
Že Marku sem napisal, da ni zagotovila, da ne boš naredil nesrečo četudi se pelješ po predpisih oz da jo boš, če pelješ skozi naselje 150.
Toda zakaj tvegat po nepotrebnem? oz trdit da je to koliko hitro pelješ ista figa.
otroci HS “staršev” so srečnejši[/url][/quote]
”Moj” članek je daljši! 😀
Pa še full virov je, tako da se zainteresirani lahko še dodatno razgledajo… 🙂
Mnja, kot mnogo HS parov. Kaj pa sedaj? :)) Gremo nov krog? Sicer pa sem ti na prejšnji strani pripopal en članek, ki ovrže tvoje pomisleke o suhem bazenu. 😉
Si pa smešen. A klasičen dec je tisti, ki beži od družine? :)) No ja, lahko mu tako rečeš. Vendar od družine bežijo tisti, ki so imeli doma slab zgled oziroma so imeli slabe izkušnje z nasprotnim spolom. In to je vsa “matematika”.[/quote]
Ja. V naravi moškega je biti pustolovec, avanturist, ali pa lenuh, karierist, pijanec, nikakor pa ne privesek ene ženske. Tako je od pamtiveka. Razlogi, zakaj so ženske zgodovinsko živele z moškimi, so ekonomske narave, ne čustvene.
otroci HS “staršev” so srečnejši[/url][/quote]
Da ne bomo samo filozofirali, sem našel en članek o izkušnji moškega.
In zanimivo, da potrjuje ravno to o čemer sem sam pisal. Da bo otrok zaradi HS v sebi zmeden, ker v sebi nosimo oba lika ali vidika. Tako moškega, kot ženskega. Zato otrok rabi oba starša, da lahko realizira in se identificira.
Forum je zaprt za komentiranje.